Suosikki 5/1969:

RONNIE ÖSTERBERG

Disc Jockey of the Month


SOULSET:
Laulain työsi tee - Saat kaiken muuttumaan
(PAR 992)
2 täplää Beatlesien All Together Now huonolla suomenkielisellä tekstillä, huonosti äänitettynä, falskisti laulettuna ja epäröivästi soitettuna. Luultavasti pääsee kuitenkin Listalle. Jos Soulsetilta odottaa soulia, saa sitä ilmeisesti odottaa kauan. B-puoli on italialainen piilotango, jonka toivoisi olevan parodia, mutta sitä se ei kai ole. Vai onko? Ja Harri Saksala laulaa niin kauniisti, niin kauniisti...

DON FARDON:
Take A Heart - We Can Make It Together

(VOG 7)
3 täplää Take A Heart oli kiva ja melko omaperäinen, kun Sorrows teki sen joskus kolme neljä vuotta sitten. Mutta miksi tehdään ihan samanlainen levy uudestaan? Kaksi kertaa on yhden kerran liikaa! Toinen puoli on jokseenkin mitäänsanomatonta popmusiikkia, vaikka siinä onkin 1500 studiomuusikkoa soittamassa taustaa. Ei määrä aina ratkaise, vaan laatu.

LOVE AFFAIR:
One Road - Let Me Know

(CBS 3994)
4 täplää Viulut ja pelit ja pensselit! Tämä on kieltämättä aika kaunis kappale. Se vain muistuttaa liikaa jotain muuta kappaletta, vaikka en saakaan päähäni mitä. Tämä laulusolisti asuu Lontoossa samassa talossa kuin Jim Pembroke, joten kai sille täytyy antaa vähän pisteitä. Heh-heh. Kääntöpuoli on sellaista tavallista rockia kuin esimerkiksi Good Golly Miss Molly ja tuhannet muut. Mutta kyllähän se siinä menee, missä ne tuhannet muutkin.

MARKKU ARO:
Sanoin - En tietää voi

(NBC 3647)
2 täplää Minulle on opetettu, että jos ei voi puhua jostakin hyvää, niin parasta on, että ei puhu mitään. Sen tähden minä en sano A-puolesta yhtään mitään. B-puolesta voi korkeintaan sanoa, että se on italialainen sävellys - taas kerran. Markku on kyllä hyvä, mutta...

SAMMY BABITSIN:
Ei jäänyt mitään - Jos minuutin saan ajastasi

(SD 5725)
3 täplää Tausta on niin mahtava, että ihan pelottaa. Sammy on kehittynyt valtavasti ja laulaa niin kauniisti että oikein. Mutta taas tällainen italialainen tusinasävellys. Minä olen kuullut, että niillä on Italiassa sellainen kone, johon ei tarvitse kuin syöttää nuottipaperia toiseen päähän ja toisesta päästä tulee kymmenen sekunnin kuluttua uusi Volare tai vastaava, tekstit, sovitukset ja kaikki. B-puoli on melkein yhtä mahtava ja muistuttaa kovasti jotain 50-luvun iskelmää. Sekään ei ole kyllä omaperäisyydellä pilattu! Parempaa onnea Sammylle jatkossa!

BERIT:
Katulyhdyt - En pakoon juosta voi

(BLU 713)
1 täplä Ja nyt minun sitten pitäisi kertoa jotain Beritin uudesta ja ensimmäisestä levystä, mutta siitä ei voi tosiaankaan sanoa muuta kuin, että MINÄ EN PIDÄ SIITÄ - en sitten yhtään, vaikka kuinka etsisi siitä jotain nautittavaa. Samat sanat pätevät molempiin puoliin.
THE FOUNDATIONS:
In The Bad, Bad Old Days - Give Me Love
(PYE 7N17702)
3 täplää Suunnilleen sitä, mitä minä odotinkin. Sitä tavanomaista Foundations-soundia. Mutta siihen on lisätty viulut. Ei näillä tyypeillä ole erityisemmin välähtänyt Baby, I Found You-piisin jälkeen. Kyllähän tämän levyn kerran jaksaa kuunnella loppuun saakka, mutta varmasti en erehtyisi ostamaan sitä itselleni. Toinen puoli on taas kerran laitettu levylle vain sen takia, että levyllä täytyy olla kaksi puolta ja samaa kappaletta ei kannata laittaa molemmille puolille. Tässä tapauksessa sekin olisi ollut parempi ratkaisu!

ANKI:
Itsehän sen tein - Ihme se ois

(TOP 35)
4 täplää Itsehän sen tein! Niinkö? Minä kyllä epäilen, ettei Anki ole tätä itse tehnyt. Tässä ovat kyllä olleet levy-yhtiön pomot tyrimässä. He kai yrittävät Ankista uutta Katri-Helenaa, mutta Anki ei olekaan mikään Katri-Helena, kato. Eikä koskaan tule olemaan, ei varmasti. Tätä se Lista tekee!!! Toinen puoli onkin jo paljon enemmän minun (ja varmasti Ankin itsensäkin) mieleen. Siinä on jo vähän sitä Ankin ikiomaa fiilinkiä. Mutta miksi se on jätetty B-puolelle?

BEE GEES:
First Of May - Lamplight

(Polydor 59260)
5 täplää Tämä on niin kaunista, että ei tätä voi oikein sanoin kuvatakaan. Niin että jätetään kuvailematta. Mutta kaunista se on. Oikein silmäkin kostuu jne. Toisesta puolesta minä en saa mitään selvää. Tuntuu kuin levyä olisi säilytetty ensin pari viikkoa lämpöpatterin päällä. Ehkä tämä minun levyni on poikkeus, ja sitä on tosiaan kohdeltu huonosti. Toivottavasti ostajilla on parempi onni!

THE GUN:
Drives You Mad - Ruperts Travels

(CBS 4052)
2 täplää No niin, tämä on jo tyyliltään aika paljon minun makuuni. Svengaa kuin pieni peto. Vähän yksitoikkoista tämä tietysti on, mutta kitaristi on melko hyvä. Ei tästä kyllä mitään hittiä tule. Tämä on niin kuin väärällä tavalla yksitoikkoinen. B-puolen instrumenttikappale on aika ihmeellinen. Aivan kuin olisi ensin tehty hyvä tausta ja sitten unohdettu laulaa päälle. Siinä ei tapahdu yhtään mitään. Omituista, omistuista!

PÄIVI & HECTOR:
Liian paljon, liian vähän - Hassu huilumies

3 täplää A-puolesta ei voi sanoa paljon muuta kuin että jos pitää tällaisista ylipirteistä vitamiinilauluista niin sittenhän pitää ja jos ei pidä niin ei. Tällaisia me laulettiin jo kansakoulun toisella luokalla, mutta paremmin. Hassu huilumies eli Beatlesien Fool On The Hill on sitä vastoin aika hyvä. Sovitus voisi tosin olla parempi. Se on pilattu turhalla humppamaisuudella, ja Päivi laulaa nuotin vierestä minkä ehtii. Kaunis kappale kuitenkin. Ainakin parempi kuin A-puoli.

JARKKO JA LAURA:
Kuin silloin ennen - Et mennä saa

(SD 5724)
1 täplä Jos tämä ei olisi euroviisu, sitä ei varmasti myytäisi edes Perä-Möttölässä. Nyt sitä varmasti myydään - Perä-Möttölässä. Roskaa, roskaa, roskaa! Oikein hävettää meidän suomalaisten puolesta. Lähettää nyt tällaista vielä muidenkin kuunneltavaksi! Ja mitään niin älytöntä kuin B-puoli en ole kuullut sitten ensimmäisen oman levyni. Tällaisesta voi saada vaikka vakavan mielenhäiriön.