Suonna Kononen, Karjalainen 16.05.2000:

Wigwam palaa yhteen hetkeksi

Suomalaisen progressiivisen rockin legendaarisin yhtye Wigwam tekee lyhyen comebackin tämänkesäisessä Ruisrockissa 1.-2.7. Yhtye soittaa tunnin mittaisen keikan vanhoja hittejään Nuclear Nightclub -levyyn painottuen, kertoo Pedro Hietanen (koskettimet).

Muut lavalle nousevat wigut ovat Jim Pembroke (laulu, koskettimet), Rekku Rechardt (kitara), Måns Groundstroem (basso) ja Jari Kettunen (rummut). Kettunen on tunnettu lähinnä työstään Honey B & T-Bonesissa, mutta on soittanut myös Rechardtin Snake Charm -bändissä ja Wigwamin edellisessä reunion-kokoonpanossa 1993-94 Jan Noposen jälkeen.

- Eihän bändi voi enää ikinä olla ihan sama asia kuin ennen, kun Ronnie on kuollut, viittaa Hietanen bändin ex-rumpali Österbergiin.

- Kyse ei ole soittotaidoista, vaan muusta. Mutta aika lailla sama tunnelma saadaan vielä päälle, kun ensimmäinen isku pamahtaa: Wigwam lähtee rullaamaan kuin välivuosia ei olisi ollutkaan… Pitäisi sen toimia vieläkin ainakin niille henkilöille, jotka levyistämme saivat jotain irti alunperinkin.

Wigwam on tehnyt tällä kokoonpanolla jo yhden keikan Hietasen 50-vuotispäivillä huhtikuussa 1999. Ruisrockin esiintyminen on osa festivaalin 30-vuotisjuhlia. Yhtye kun oli mukana ensimmäisessä Ruisrockissa 1970.

- Rainer Koski meitä nyt kysyi ja päädyttiin sitten tekemään tämä yksi ainut keikka. Huhut, että keikkoja olisi enemmänkin, eivät pidä paikkaansa, Hietanen vakuuttaa.

Toisaalta Provinssirockin paluukeikka vuonna 1991 johti kolmen vuoden Wigwam-aktivaatioon ja uuteen levyynkiin…

- No, se taitaisi mennä liioitteluksi. Ei siitä ole nyt keskusteltukaan. En ole kauhean hanakka koskaan ollut comebackeihin. Yksi keikka on eri asia kuin se, että aletaan tehdä kokoonpanosta taas tosissaan oikeaa bändiä. Mutta en voi tietenkään sanoa "ei" pystymetsästä toisten puolesta, Hietanen pyörittelee.