Suonna Kononen, Karjalainen 17.01.2000:

Wigwam-sivut syntyivät Joensuussa

Internet on osoittautunut paratiisiksi rockharrastajille. Rock on triviaalinen ja sirpaleinen taiteenlaji: anekdootteja, historiikkejä, kansitaidetta, levytys- ja keikkaluetteloita, aikajanoja, lehtiartikkeleita, keikkavalokuvia, jopa äänitiedostoja on luontevaa linkittää sivustoiksi.

Wigwam on saanut fanipohjalta itselleen hienot nettisivut. Nuclear Netclub ei pröystäile visuaalisesti, mutta sisältää kosolti tietoa yhtyeen toiminnasta ja sen jäsenten sooloprojekteista. Esimerkiksi tuoreessa artikkelissa vieraillaan Jim Pembroken Kansasin-kodissa. Sivuston vieraskirjassa käydään Wigwam-vuoropuhelua.

Nuclear Netclubia ylläpitää joensuulainen Mikko Meriläinen. Yliopiston kirjastossa työskentelevälle Meriläiselle sivut ovat rakas mutta tuottamaton harrastus.

- Alunperin halusin vain opetella verkkosivujen tekemisen. Wigwam oli hyvä aihe, koska siitä tiesin jotain, eikä yhtyeellä ollut sivuja, Meriläinen muistelee.

Lähtökohdastaan sivusto on paisunut. Suomi-englanti-kaksikielisyyden Meriläinen hylkäsi pian, koska sivuja ladataan paljon ulkomailta.

- Yhdysvalloista, Englannista, Saksasta löytyy vielä Wigwamista kiinnostuneita tyyppejä, jotka ovat ottaneet yhteyttä, Meriläinen kertoo.

Tietävätkö itse Wigwam-muusikot sivujen olemassaolosta?

- Jim Pembrokelta olen saanut pari viestiäkin, hän on sivuilla vieraillut. Muista en tiedä.