Suonna Kononen, Karjalainen 27.08.2002:

Wigwam päätti kesäkiertueensa

Wigwam Haminan Seurahuoneella lauantaina 24.8.2002.

Wigwam julkaisi toukokuussa ensimmäisen studioalbuminsa yhdeksään vuoteen ja on kiertänyt Suomea kesän mittaan. Pohjois-Karjalaan Wiguja ei tällä kertaa saatu; kiertueen päätösesiintyminen osui viime viikonlopuksi Haminaan. Vuosien 2000 ja 2001 keikoillaan Wigwam keskittyi 70-luvun klassikkomateriaaliinsa. Sitä suurempi yllätys olikin, että nyt yhtye on soittanut läpi uutta Titans Wheeliä. Nostalgianälkäistä yleisöä on hemmoteltu vain parilla vanhalla vedolla: Haminassa kuultujen Colossuksen, Bertha Come Backin, Do Or Dien ja Bless Your Lucky Starsin lisäksi joillain keikoilla on tarjoiltu Nuclear Nightclubia ja Freddie Are You Readyä.

Titans Wheel on kesän mittaan osoittautunut tasavahvaksi, paikoin -paksuksi levyksi, jonka harmittavin puoli on mestarillisen kosketinsoittaja Esa Kotilaisen jättäminen taustamaalarin rooliin. Keikkaversioissakaan asiaa ei oltu autettu ja Moog-sooloilu jäi lähinnä Do Or Diehin. Muutenkaan uusi materiaali ei ole kauheasti kasvanut; rivakimmiksi menopaloiksi ovat vetreytyneet Heaven In A Modern World ja Drive On Driver. Toisesta päästä The Lost Lizard King on saanut lisää kohtalokasta kauneutta. Vanhaan Bertha Come Backiin kesä toi sentään uuden reggaemäisen jatko-osan, "Hännän".

70-lukuisella kielisoitinten virittelystä kasvaneella pikku improvisaatiolla alkanut Haminan-keikka oli tasaisen varmaa työskentelyä. Enin into oli poissa ja soittajien kasvoilta kuvastui lievä väsymys. Yhtye jatkanee tauon jälkeen, Pembrokekin on muuttanut takaisin Suomeen, mutta huhut yhtyeen kokoonpanon muutoksista vellovat jo.