Marketta Rentola, Suosikki 11/1969:

Let The Sunshine In (...Wigwam)

[Along with Utopia, Wigwam was presented as an example of a hippie band]

Wigwam

Wigwam on oma pieni eriö Suomen musiikkielämässä. Salaperäiset hiipparit Jim Pembroke, Nikke Nikamo, Mats Hulden, Jukka Gustavson ja Ronnie Österberg toteuttavat itseään ja musiikkiaan liikoja piittaamatta kaupallisen imagen luomisesta. Heitä kiinnostaa vain musiikki ja omat touhut, yhteinen sick-huumori ja soittaminen.

Nikke Nikamo muistuttaa laihaa marttyyria leikattuaan tukkansa jokseenkin tarkkaan pois. Nikke ilmoitti uuden hiusmuodin sekä lisänneen että vähentäneen hänen suosiotaan...

Matsilla on nykyään yksi reikä enemmän päässään. Wigwamit ajoivat nimittäin komeasti metsään keikkamatkallaan ja Mats-parka sai rysäyksessä melkoisen kolon päähänsä. Muut selvisivät vähäisillä palovammoilla.

Wigwamilla on nykyään paljon puuhaa. Yhtyehän on mukana Ruotsalaisen Teatterin Hair-esityksessä. Musicalia varten pojat ovat harjoitelleet 45 kappaletta, "jotka on ihan okei, vaikka ne onkin sellasta kabareemusiikkia eikä varsinaisesti meidän tyyliä", väittää Ronnie.

Jimillä on oma osa musicalissa, mutta muut Wigwamit tyytyvät soittamiseen. Jim on muuten tehnyt musiikin Jaakko Pakkasvirran uusimpaan elokuvaan.

Wigwamit ovat edelleen aikeissa valloittaa Amerikan. Heillä on viiden vuoden levytyssopimus mainittuun maahan ja ensimmäinen levykin on jo kuulemma ilmestynyt USA:ssa. Persiassa he sen sijaan eivät ole käyneet. "Ei me voitu mennä sinne kun siellä on sota", väittää Ronnie ja yrittää olla nauramatta.

Kunhan aikaa jää, aikoo Wigwam pistäytyä Marokossa lomalla, noin yksityisesti. Nikke väittää asuneensa siellä joskus - hänellä oli kuulemma kaunis jugoslavialainen orjatarkin käytössään.

Levyjä ei Wigwamilta ole ilmestynyt vähään aikaan. "Ei voi tehdä levyä, kun Otolla (Donner) ei ole tarpeeksi taskurahaa."

Text