Veli-Matti Henttonen, Salon Seudun Sanomat 21.10.2002:

Jukka Gustavson Salossa "noutokeikalla"

[Liittyy pääjuttuun 'Tarjolla elektroni-improvisointia'.]

Sunnuntaina Veturitallin Duo Dimension ja Heikki Mäntymaan yhteisesitystä oli seuraamassa nuoruudesta tutun näköinen henkilö. Kyllä, mies oli Jukka Gustavson, Wigwam-yhtyeen alkuperäinen säveltäjä-kosketinsoittaja-laulaja kolmen vuosikymmenen takaa.

- Olen täällä vain noutokeikalla. Vaimo tanssii, iloisen oloinen Jukka Gustavson naureskeli keskinäisen esittäytymisemme jälkeen.

Leena Gustavson aloitti Dimension ohjelmapäivän tanssimalla Annikki Luukelan Veturitallissa esillä olleisiin teoksiin perustuvan esityksen. Gustavson on tehnyt yhteistyötä Luukelan kanssa jo parin vuosikymmenen ajan.

Jukka ja Leena Gustavsonin keskinäinen yhteistyö on tätäkin kauempaa perua. Ensimmäisen yhteisen projektin pari toteutti 70-luvun puolivälissä. Tämän jälkeen Gustavsonit ovat tehneet yhteistyötä lähes vuosittain. Viimeksi heidän tanssin ja musiikin yhdistäviä esityksiä on nähty mm. Keravalla ja Kiasmassa, Helsingissä.

Jukka Gustavsonilla on tätä nykyä bluesin soittamiseen erikoistunut kokoonpano, Jukka Gustavson Organ Blues Band. Kokoonpanoa kuultiin viime kesänä mm. Viitasaaren uuteen musiikkiin keskittyvällä festivaalilla!

Ylpeyttä äänessään mies kertoi soittavansa keikoilla kunnon "mööbeleillä" eli alkuperäisillä hammondeilla.

Keikoilla kuullaan Gustavsonin omia sävellyksiä. Blueseja ja Gustavsonin omien sanojen mukaan fuusiojazziksi laskettavaa musiikkia on varastossa niin paljon, että hän aikoo julkaista jo lähitulevaisuudessa tästä materiaalista levyn.

Eikä tässä vielä kaikki. Valmiina on myös toista levyä varten materiaalia. Tästä levystä tulee tekijänsä mukaan lähinnä taiteelliseksi progressiiviseksi rockiksi luokiteltava levy.

Jukka Gustavson kertoi lisäksi olevansa iloinen siitä, että Wigwam on jälleen olemassa, ja erityskiitosta saa Pekka Rechard kitaroineen. Tuoretta Wigwam-levyä Titans Wheel Jukka Gustavson kuvaa oikeaoppisen monumentaaliseksi kokonaisuudeksi.