Wigwam News 4/1975:

MAAILMAN PARHAAN BÄNDIN MAAILMAN PARHAAT ROUDARIT!!!!!!

Yritimme saada aikaan jotain juttua Wigujen roudareista, mutta... eihän tästä mitään huippuasiallista haastattelua tullut, koska ensinnäkin ko. herrat työskentelivät ja toimittajamme ei oikeen ehtinyt kirjoittaa (pikakirjoitustaito päässy ruostumaan, voi kamalaa!) kaikkea juteltua eikä hänen apurinsa viitsinyt etsiä kynäänsä. Sitäpaitsi Helge oli, kuten tavallista, hyvin vaatimaton, emmekä saaneet hänestä paljoakaan asiaa ulos. Pääasiassa tämä juttu käsitteleekin Petriä.

Kysymykseemme, minkälaista on olla Wigujen roudarina, Petri vastasi että "mieletöntä duunia" ja Helge sanoi, että se on kovaa työtä, jossa tosin voimat karttuvat. Myöhemmässä vaiheessa Petri vielä lisäsi, että on "KIVA" roudata esim. Mossen villapaitoja, Ronnien kenkäkasseja jne.

Aikaisemmin Petri on roudannut vain omia bändejään, toukokuusta lähtien hän on ollut päätoiminen roudari. Sen sijaan Helge on ollut kuvioissa mukana jo pitempään ja "kaikkien kovien (esim. Procol, Zappa & Rollareitten kiertue 1970 jne.) kanssa". Aikaisemmin Petri soitteli bändeissä, Hämeenlinnassa asuessaan sikäläisessä huippubändissä Waterloo. Se oli mukana myös ekoissa yhtyeitten SM-mittelöissä -71, bändin musa oli tollasta runkkurockia. Focus-vaikutteisessa Octopusissa Petri soitti rumpuja, kivimpiä soittotilaisuuksia ko. bändille oli konsertit. Ja bändin taso oli tosi kova (itsekehu haisee - lat. huom.). Octopus kakkonen taas oli ravintolabändi, missä Petri soitteli bassoa, ja hänen suosikkibiisinsä oli Vesivehmaan jenkka, Tulipunaruusuissa taas oli paha basso.

Koulutukseltaan Petri on elektroniasentaja, ja hän onkin "pirun kiinnostunut kamoista ja musasta". Sibeliusakatemian Elektronimusiikkiosastolla hän ehti olla viisi tuntia ennen kuin sikotauti yms. sairaudet yllättivät hänet.

Helge on miksaaja ja Suomen paras roudari Petrin ja muiden asiantuntijoiden mukaan.

- Ei kamojen kasaanpistämisessä oikeastaan tarvita musiikkikorvaa, mutta sitten kyllä kun tsekkaa noita soundeja, kertoo Petri, joka myös kritisoi Madmania, jolle kuulemma eivät vähäiset desibelit riitä.

- Tottakai mä kuuntelen koko ajan musaa, se vaan on huono kun vessan pyttyä vetäessä ei kuule. Petrin lempimusaa ovat esim. Chick Corea, soul, Gentle Giant ja myös Helge sanoi pitävänsä näistä. Petrin lempikitaristi on Petri Hiidenkari, joka soittaa klassista musiikkia, joskaan Petri ei muuten välitä erityisemmin klassisesta. Juttutuokiomme lopuksi saimme kuulla Helgeltä seuraavaa: "Älkää sitten uskoko yhtään mitä toi Petri on puhunu..." Well...??