Blues Section Pranks: "Live At The BBC"


Nuclear Netclub's April prank 2004 was a Blues Section album "Live At The BBC" that was announced to have been released on a new Swedish label Samklang Records. Here are the contents of the page:

Blues Section: Live At The BBC

Live At The BBC cover
 1. Hey Hey Hey (Pembroke)
 2. Answer To Life (Pembroke)
 3. Key To Love (Mayall)
 4. Organ Grinder Hoopla (Groundstroem)
 5. Hey Joe (Roberts)
 6. Call Me On Your Telephone (Pembroke)
 7. All Your Love (Rush / Dixon)
 8. Parchman Farm (Allison)
 9. Once More For The Road (Walli / Pembroke)
 10. Hey Hey Hey (Pembroke)
 11. Brush My Teeth Jam (Groundstroem - Koivistoinen - Pembroke - Walli - Österberg)
CD: Samklang Records SAMCD 1 (2004)

Måns Groundstroem, bass, organ
Eero Koivistoinen, saxophone
Jim Pembroke, vocals, tambourine
Hasse Walli, guitar
Ronnie Österberg, drums

Additional musician: John Bird, piano (11)
Recorded by Pete Ritzema & produced by Bernie Andrews at the BBC Maida Vale Studios, London (UK), 2nd October (1-5) & 9th October 1967 (6-10)
Broadcast on "Top Gear", BBC1, 8th October (1-3, 5) & 19th November 1967 (6-9)
Track 11 recorded by Bill Öhrström at the Studio 51, London (UK), 6th October 1967
Mastered by Jonas Wermelin at the Samklang Studios, Solna (SWE), in February 2004
Liner notes by Kjell Littbarski
Layout by Greger Ulf Nilson
Produced by Samuel Enqvist & Måns Groundstroem


Press release:

Sensationellt fynd!

Vi alla trodde ju att banden med dessa inspelningar var förlorade för alltid. Men hör och häpna: Blues Sections försvunna BBC-inspelningar eller rättare sagt en samling av flera inspelningar har äntligen blivit hittade. Och nu publicerar Samklang Records dessa! Utan tvekan är det frågan om den största nyheten för i år för alla älskare av progressiv rock och skivsamlare med tyngdpunkt på historisk rock. Skivan är från 60-talet då rock och progressiv rock sökte sin själ med öppna sinnen och resultaten är därefter. Öppen och varm stämning med intensiva instrumentala bidrag och en klangfärg med löften om storartad begåvning.

Blues Section med ex-britten Jim Pembroke i sin ledning var den som importerade progressiva rocken till Finland. Den äldre generationen har ju fina minnen från "sectarna", som de brukade kallas, som uppvärmare för Nice i Stockholm bland annat. Bandet spelade också in två sessioner för BBC med tanke på den brittiska marknaden. Dessa blev nästan bortglömda helt och hållet, men de har varit högt uppskattade av de riktiga entusiasterna. Nu har vi på en CD med det bästa av dessa inspelningar. Här finns också en mustig live-inspelning från samma års brittiska turné. Den, som hittade bandet i sin samling, är Måns Groundstroem, gruppens dåvarande basist, som senare gjorde karriär i Finland som skivproducent.

Musikarkeologen Kjell Littbarski från Umeå universitets enhet för 60-tals musik ansvarar för texten på omslaget. Just det. Omslaget. Titta bara på det. Vi kan konstatera, att en ny tid för konst och design på omslagen har börjat i och med våra Samklang-skivor.

Samklang Records är en ny och seriös skivbolag för 60- och 70-talens skandinavisk popjazz och progressiv rock. Syftet är att restaurera och publicera på nytt rariteter. Under våren 2004 kommer ut fyra olika CD: Bo Hanssons och Jimi Hendrix liveinspelning i Stockholm 1970, Kebnekajse-skivan "Halmstad Live", samlade demobanden av Beefeaters och Wigwams "Live at Sprängkullen 1975".

Samuel Enqvist
Verkställande direktör,
Samklang Records