Hot Toe at the Semifinal Club, Helsinki 20.09.2000


108 minutes:
 1. "Grow Grain Grow"* (11 mins)
 2. Sen kun arvais** (5½ mins)
 3. Uuden aamun väkeä (10 mins) PREMIERE
 4. The Ghost Of You Walks*/** (5½ mins)
 5. Helge* (7½mins) PREMIERE
 6. Stoneflower (15 mins)
 7. Salad Days Are Here Again* (3½ mins)
 8. A Salty Dog* (5 mins)
 9. Myöhässä taas*/** (6 mins)
 10. Village - Ghetto Land* (4 mins) >
 11. The World Scene Is Changing* (8½ mins)

 12. encore 1: Need Your Love So Bad** (5½ mins)
 13. encore 2: The Pump (!!) (7½ mins)
Line-up: Jukka Gustavson (keys/voc*), Vando Suvanto (dr/voc**), Pekka Nylund (gtr), Harri Vainikka (b)
© Ville Koivula

Jukka grinning.

See photos taken by Ville Koivula.
Mahtavaa!!!!

Tämän kokoonpanon ehdottomasti paras keikka! Gutsi ja Nylund olivat huippuvedossa ja Vandonkin soitossa oli jo lennokkuutta, ei niin tönkköä kuin aikaisemmilla keikoilla. Vainikka hoiti myös tonttinsa mallikkaasti.

Heti ekasta biisistä lähtien aisti, että nyt on äijät vedossa. Jo Gutsin alkuspiikki "tänään soitetaan progressiivista rytmimusiikkia" lupaili hyvää.

Settiin mahtui kaksi uutta Gustavson-biisiä, Uuden aamun väkeä (Early Morning People tai Music Of The Dawn olivat myös Gutsin nimiehdotuksia) ja Helge. Ensimmäinen oli hieno instrumentaalibiisi, joka oli jo aika lähellä Wigwam-tuotantoa. Helge Niemiselle omistettu Helge oli kaunis kunnianosoitus bändin entiselle roudarille.

Uusia sovituksia oli myös tehty paljon, mm. Vandon biiseihin oli lisätty paljon uusia kitara/urku-osuuksia. Stoneflower oli taas yksi kohokohdista joka venyi nyt jo viiteentoista minuuttiin!

Illan ehkä kovin yllätys oli kuitenkin viimeinen encore The Pump, Tony Hymasin säveltämä Jeff Beck -biisi, joka toimi kuin tauti.

Yhtään ei kaduttanut keikan jälkeen, että valitsi Hot Toen eikä "superkokoonpanoa" Tolonen-Walli-Virtanen-Laine, joka soitti samaan aikaan Juttutuvassa. Kolme tyyppiä, jotka tulivat sieltä heti keikan jälkeen taksilla Semifinaaliin, eivät ehtineet nähdä kuin kaksi encorea.

-- Petri Maskulin