Wigwam - guestbook

Name : Sahti-keikalla
  
Message : pieniä muisteloita vaan...
Sahti-orkesteri (feat. Jukka Gustavsson) vieraili joskus -70 luvulla koulussamme (Seinäjoen Lukio) ja koko juhlasali kuunteli hartaana progea, hieno koulumuisto.
Onko muuten Sahti-nimi johdettu samaan aikaan vaikuttaneesta John McLaughlinin Shakti-orkesterista, taitaa olla?
  
  8/19/00 10:22 PM

Name : Esa J
  
Message : Kertokaa joku, onko CDssä snat, mulla on vain LP. Mutta jos jonkun pressan Cdn hankit, niin ilman muuta tämän, suomalaisia progeklassikoita. Loven kustantamia sanoja ei ole netissä, muita kuin nää Wigwamin.
Huldenin sanat ovat aika vaikeatajuisia yleensä.Katso The Item is ..Totem.
  
  8/18/00 3:26 PM

Name : L Rela, Lappeenranta
Found : Just surfed on in
  
Message : Tuota, osaako kukaan kertoa mistä löytäisin pressojen last quartersin sanat? Siis muualta kun ostamalla lambertlandin kaupasta =D... ks. biisi on noin 2 vuotta ollut mielestäni parasta mitä on tehty, mutta en vieläkään käsitä mistä se kertoo.. (muutoin pressat kyllä jää mielestäni Wigwamista hopealle)
  
  8/17/00 9:21 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : Ihan hyvä että Wigwam on lisännyt keikkojaan, mutta on väärin että he tahallaan keikkailevat silloin kun meikällä on sivarin koulutusjakso. Varmasti ovat suunnitelleet:"Hähhää, tuohon aikaan Heikki on Lapinjärvellä, joten silloin teemme keikkoja."
Tuli muuten mieleeni Sahti-orkesteri. Joku ihmebändi tekee Säikkyvästä version sille Mellowin tribuuttilevylle. Olen yhden sahdin biisin kuullut progeyössä, ja se oli varsin loistava, olikohan se Säikkyvä? toimittaja Puhtila sanoi, että Sahti ei levyä tehnyt, mutta meilläpä on täällä nauhoja hehheh.
Onko kellään yhtään jotain harvinaisia hämäräperäistä kautta saatuja sahteja? Mie mielellään kopsaisin itsellein, voisin antaa jottain takasinkin, miulla on vaikka mitä.
  
  8/17/00 7:11 PM

Name : g. turunen, 154
  
Message : mikäli tuo q:n andy gill on sama kuin marxistisessa punkfunkyhtyeessä gang of four atonaalisia kitarasooloja "soittanut" herra, niin ei ole ihmekään, että "dark albumia" kohdeltiin noin. tämän lisäksi briteissä vallitsee yhä yleinen halveksunta 60- ja 70-lukujen progebändejä kohtaan. sitten kyllä ylistetään taiderockbändejä, jotka ammentavat ehkä hieman punkista, mutta joiden progressiivisiä vaikutteita ei jostain kumman syystä huomata.
  
  8/17/00 4:36 PM

Name : Esa J
Home page : http://www.qonline.co.uk/reviews/server.asp?id=8745&ss=wigwam&cs=artist&st=ep&stars=0&cp=1
  
Message : Tää Andy Gillin review, yllä linkki, on kyllä aika kamala. Mutta tosiaankin silloin oli tullut punk versio, God Save The Queen ja sitten jostain Euroopan reunalta tulee joku Silver Jubilee, kai se vaikutti. Horace's on suosikkejani, ei sekään kelvannut Andylle! To each his own.
  
  8/16/00 8:39 PM

Name : Esa J
  
Message : Jalo, tule keskustelemaan www.etusivu.net
muita ulkosuomalaisia siellä
  
  8/16/00 8:34 PM

Name : Ari Jalokinos, Grenoble
Home page : Aapeli's photos
  
Message : Jollakin omituisella tavalla olen edelleen viehattynyt Wigujen musiikista, omistan yhden CD:n, tietenkin Nuclear Nightclubin, enka sitakaan kuuntele kovin usein. Mutta nama sivut on hyvin tehty.

Keep up the good work!

Jalo
  
  8/16/00 4:45 PM

Name : Esa J
  
Message : Mitäs niitä imuroit, osta vaan kaupasta. In Finland you have this thing called reilu meininki. Rahat muusikoille, niin ja vähän menee levyfirmalle.
  
  8/15/00 6:52 PM

Name : Petteri
  
Message : Kannattaa Napsterilla (www.napster.com) koittaa katsoa, jos löytäisi Wigwamin biisejä, ainakin Luulosairaan olen saanut imuroitua ja Pedagogikin on näkynyt, sekä Pohjolan biisejä näkyy aina silloin tällöin.
  
  8/15/00 5:18 PM

Name : Esa J
  
Message : Biisilista on Mikon jutussa etusivulla.

Onko jollain jo promo kopiota Fresh Garbage kokoelmasta? Mikolla on jo lista biiseistäkin esillä.
  
  8/15/00 3:35 PM

Name : Del Montte
  
Message : Nyt tuli ostettua tuo Lucky Golden Stripes and Starpose... Ei ole hullumpi... vielä Light Ages ja Being

Hieman siitä re-masteroidusta Nightclubista... onko ne livet hyviä? Ännen tasolta ja muutenkin esitettynä? Ei minullakaan ole rahaa kuluttaa 60 mk neljään liveen, kun ostin n. kuukausi sitten sen ei remasteroidun Nighclubin...

Onko muuten siitä Tavastian keikasta biisi listaa?
  
  8/15/00 3:26 PM

Name : johnny burner, Hellsinki, Funland
Found : Just surfed on in
  
Message : Sami Kuoppamäki Wigun rumpaliksi!! Ja muuten voisi toimia aika buenosti...
  
  8/14/00 9:19 PM

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : FRESH GARBAGE!!!
Jumalauta, pitäkää musta kiinni, etten mä revi mun rahojani!!!!
WIHDOINKIN!!!!
  
  8/14/00 8:30 PM

Name : Esa J
  
Message : Hihittelen täällä, kun Wigwamin ympärillä on alkanut pyöriä sen verran mediaa, että taltiointeja kyllä löytyy videonakin. Tulee piruuttaan mieleen, että Wigwam on kuin onkin "Suomen Grateful Dead", vaikka noita "Suomen.." vertauksia vihaankin.
  
  8/14/00 5:35 PM

Name : Del Montte
  
Message : Ilmotelkaa tarkemmin kun se Tavastia keikka tulee telkusta..
  
  8/14/00 11:09 AM

Name : Urpo
  
Message : Hesari ei noteerannut Tavastian keikkaa. Olikohan Hauru lomalla vai raivostuiko hän jytäsoundeihin. Ilkka Mattila ja Jarkko Jokelainen valitsivat samalla viikolla mieluummin Bon Jovin ja Tina Turnerin konsertit. Wigwamin edellisestä keikasta olisi ollut enemmän aikaa, harvinaisempi tapaus kuin Bon Jovi Helsingissä. Ei mene hyvin HS:n kulttuurisivuilla. Juhani "Tami" Tamminenkin tajuaisi, että Wigwam on "maailman luokan joukkue jossa pelaa maailman luokan pelaajia". Hamina Tattoo -tapahtumasta on riittänyt juttua sivutolkulla...soitellen sotaan...se on ilmeisesti jonkilainen sotilasmarssifestivaali.
  
  8/13/00 7:37 PM

Name : Mikko
  
Message : No se Daemon Duncetan's Request on tehty alunperin Dark Albumille, mutta se jätettiin albumilta pois. Ensi kerran se julkaistiin sitten Rumours On The Reboundilla ja myöhemmin Dark Albumin cd-version bonusbiisinä.

Missähän ne kamerat siellä Tavastialla olivat? Mutta hyvä jos keikka on kerran kuvattu.
  
  8/12/00 9:35 PM

Name : Petteri
  
Message : Mutta ei sitä biisiä löydy Cauliflowersilta, en mä ainakaan löydä.
TV1 on taltioinut Wigwamin Tavastian keikan ja se on tulossa tulevaisuudessa, mutta TV1:n syysohjelma musiikin
puolelta ei vielä ole valmistunut. Eli: Jes!
  
  8/12/00 9:05 PM

Name : Esa J
  
Message : Petteri: Rumoursilla on useita raitoja Jimin Corporal Cauliflowers levyltä...
  
  8/11/00 10:32 PM

Name : Juha Tuunainen, Helsinki
  
Message : Kaivoin nämä sivut esiin eilisen Wigwamin tavastian keikan innoittamana.
  
  8/11/00 10:01 PM

Name : Petteri
  
Message : Niin ja vielä, nimittäin, miltä levyltä on joiltain Dark Album julkaisulta löytyvä Daemon Duncetan's Request (aka Turn Stone To Bread), kun en löytänyt tätä Pembroken tekemää biisiä mistään sinkulta eikä levyltä, Pembroken tuotannon huomioiden, paitsi Rumours On The Rebound -kokoelmalevyltä, mutta se on kokoelmalevy, joten onkohan niin, että sitä ei ole muuten julkaistu?
  
  8/11/00 9:23 PM

Name : Petteri
  
Message : Muistatte varmaan ykkösen ohjelman RRROCK!, jossa on ollut taltiointeja Tavastialta (ja hyviä bändejä: Dave, Röyhkä...). Toivottavasti nyt sitten sellainen tulee tuosta Wigwam-keikasta (olen lähettänyt Ylelle toiveen), jonne en samperi soikoon päässyt, koska olin paria kuukautta vaille 18v. ja ei oikein huvita maksaa montaa sataa junalipuista päästäkseen Tavastian ovelle asti. Velipoika oli. Toivottavasti ne nyt vielä keikkailee. Niin ja oliko se sama kokoonpano kuin Ruisrockissa? Ja biisilistan jos joku tekisi, niin olisi mukavempaa.
  
  8/11/00 8:54 PM

Name : E J
  
Message : kiitos
  
  8/11/00 8:03 PM

Name : Urpo
  
Message : Rock and roll. Hurja keikka. Wigwam soitti n. 2 tuntia eli tunnin kauemmin kuin pessimistisimmät odottivat. Tavastialla oli hiostavan kuuma ja sähköä ilmassa. Kettusen naama oli iloisessa virneessä alusta lähtien. Mosse notkui bassonsa kanssa kuin nirvanassa. Pedrolla ja Kettusella taisi olla molemmilla muistiinpanot joista välillä piti luntata miten biisi menee. Mutta väliäkös sillä. Yleisöä oli enemmän kuin Ruisrockin keikalla? Kaikenikäistä miestä ja naista. Vanhat patutkin innostuivat huutamaan kilpaa toivebiisejään. Pembroke oli totutun hajamielisen oloinen. Kerran oli miehellä konseptit sekaisin, ja niinpä Jim konttasi yli minuutin pianon alla ja ympärillä etsimässä seuraavan biisin sanoitusta? Se taisi olla Lucky golden stripes. Yleisö ei ehtinyt viilentyä, joku vaati Sikamyrskyä. Sitä ei saatu. Rekun kitara ulvoi koko keikan ajan. Raakaa meininkiä studiolevyihin verrattuna. Yleisö kannusti villisti ja bändi sai siitä selvästi lisää ruutia. Näin v. 1991-1993 n. 20 W:n keikkaa, mutta enpä muista että W olisi koskaan soittanut näin aggressiivisesti. Vuosien 92-93 keikoilla Mikko Rintasen urku- ja keyboard-soundit oli miksattu paremmin esille kuin eilen Pedron. Ja Jan Noposen rummut eivät muistaakseni olleet noin voimakasta mäiskettä. Tuon ajan keikat olivat jotenkin "sävykkäämpiä". Eilen yhtyeellä oli vuosien tauon jälkeen Helsingissä ilmeisesti näytön paikka ja tappamisen meininki, varsinkin Rekulla. Musiikki tuli varsinkin alkupuolella hirvittävällä volyymillä. Korvat soi vieläkin. Rokkibändistä on kysymys ja mielelläni uhraan korvani Wigwamille, mutta pienemmälläkin volyymillä homma olisi toiminut. Mielettömän hieno keikka, joka varmaan säilyy paikalla olleiden mielessä vielä pitkään. Toivottavasti nyt ei tule kovin monen vuoden keikkataukoa, sillä yhtyehän on hurjassa iskussa.
  
  8/11/00 7:07 PM

Name : Esa J
  
Message : Okei--lehdissä ei ole mitään. Miten meni?
  
  8/11/00 5:08 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : @£$%\=½ sivarin koulutusjakso kun en
wigwamia tavastialle päässyt katsomaan. Oli kuulemma loppuunmyytykin. Ja Kouvolassa vielä
joku iso koira meinas viedä meikän pizzan. (asia ei kai tähän liity mutta sanon sen kuitenkin). Ja kiltti koira se oli, kun ei haukkunut vaan tuli vaan semmosen anovan näkösenä siihen viereen.
  
  8/11/00 3:46 PM

Name : Jyri
  
Message : Joo. Kyseessä lienee Hectorin "Yhtenä iltana"
  
  8/11/00 2:38 PM

Name : Tombstone Valentine
  
Message : Kuuntelen piisiä "1936 Lost in the snow". Tulee mieleen eräs joitakin vuosia sitten tehty hittipiisi jossa lauletaan "Yhtenä iltana...".
Hassu mielleyhtymä...tuleeko kellekään muulle mieleen samaa?
  
  8/11/00 12:47 AM

Name : Esa J
  
Message : Ja kassiin kamera myös.
  
  8/10/00 2:52 PM

Name : Mikko
  
Message : Jep, teen tässä juuri listaa Wigu-matkalle mukaan otettavista asioista, ja pitänee kaivella jokin soma muovikassi mukaan.
  
  8/9/00 9:36 PM

Name : Urpo
  
Message : Muovikassit mukaan ja huomenna Tavastialle. Olette varmaan panneet merkille että Wigwamin levyjen kansissa poseraataan usein muovikassi kädessä: Tombstone valentine, Live, Dark album + Wigwam -kokoelman takakansi. Piileekö tässä jokin sanoma, vai kuuluiko muovikassi tuohon aikaan noin oleellisena osana muusikon elämää? Wigwam piti hienosti pintansa koko 70-luvun, myös albumien kansitaiteessa.

Tuosta Remu/Pembroke -spekuloinnista: Haluaisin korostaa että kyseessä oli ns. muusikkojuttu, joka ei varmaankaan ole totta. Siitä kai voisi käyttää sanaa tarina tai legenda. Muusikothan ovat usein hyviä kertomaan tarinoita ja joskus jutut leviävät rahvaankin pariin. En ole itse muusikko. Tyhmä olin kun moista juorua levitin näillä sivuilla, anteeksi. Mutta aiheuttipahan se pientä keskustelua. Pembroken nimiin on pantu valtaosa levyjen Hanger, Jailbird & 10/80 sanoituksista ja joitakin sävellyksiäkin. Hangerilla salanimellä Jim Kowalzskij.
  
  8/9/00 9:26 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Onkohan kenelläkään tietoa Planet Caravan -nimisestä yhtyeestä? On löytynyt MP3 (kiitos Petteri) jossa he esittävät versionsa Wigwamin Henry's Highway Codesta. Oulussa ilmeisesti on joku Planet Caravan, mutta liekö sama.
  
  8/9/00 1:44 PM

Name : g. turunen
  
Message : mekalle tiedoksi, että herra itse tuntuu kadonneen jäljettömiin. ja ainahan voi polkea pyörällä niin pahuksen pitkän matkan, jos todella levyistänsä välittää. varmasti menette ukk:n kadulle 10.8.
toivotaan, että basisteista fetissin itselleen kehittänyt tyttöystäväsi saa siellä täyttymyksen kuvitelmilleen.
  
  8/8/00 8:21 PM