Wigwam - guestbook

Name : Del Montte
  
Message : Minullahan tuota L.A:ta ei ole...
  
  9/4/00 3:33 PM

Name : Urpo
  
Message : Toki minulla on Light Ages, olin vain huolestunut tulevista Wigwam-faneista. Ehdin käydä keväällä 1993 monta kertaa levykaupassa sitä kysymässä. Lopulta ilmeisesti juuri ennen pääsiäisen pyhiä Helsingissä Kaivopihan Musiikki Fazerilla oli myynnissä LA:n tuplavinyylipainosta. CD ilmestyi vasta seuraavalla viikolla. Pakko se oli ostaa viikonlopuksi vinyylinä.

Tunnistaako kukaan Tombstone Valentinen kannen kuvauspaikkaa. Sinne voisi tehdä pyhiinvaellusretken.
  
  9/3/00 7:04 PM

Name : Esa J
  
Message : Urpolle: Light Ages CDtä saa ehkä Digeliukselta, www.digelius.com tai onko .fi
  
  9/3/00 6:05 AM

Name : Mikko, Jukka ja Suonna, Joensuu
Home page : http://www.pleasurestreet.com
  
Message : Flat Broke on hieno albumi. -Mikko-(sub title)
(1.)Kesä, upea kukinnon ja kasvukauden loisto on kokolailla ohitse. Mitä sitten mielessä? No, ilman muuta Wigun upea (ainakin goosebupmsexperience-nostalgia-arvoltaan) RR2000 keikka ja kaikki muu! Kuten innnostus on suuri kun "Nuclear Nightclub" sai Ronnien ja Månsin äänet oikeutetulla tavalla esiin-niin että tämänkin milleniumin äänitteiden kuluttaja saa musan huikeasta lennosta ja iskevyydestä edes lähelle oikeaan osuvan käsityksen!
Myös EMI:n remasteroima Flat Broke on vain yksi monista tuskaisen pätevistä dokumenteistä korvien ihasteltavaksi ja ajan hampaan tylsyyden ihmeteltäväksi. Ja: Kettunen hoitaa hyvin tonttinsa, mutta vain yksi mies sai komppilautasen ja fillit lentämään kuten... -Jukka-
(2.) Terveiset Pleasure Streetiltä, jossa kaikki W-friikit tapaavat. Suonna
(3.) Onko Jukalla vielä sanottavaa?
-Mikko-
(4.) (one more for the road!) Joo, tosiaan, on! Nyt on sitten puhe ei-musiikillisista asioista. On vissi juttu, ettei 1960-70-lukujen vaihteessa taiteellisella rockilla itsensä elättäneet liiemmin painekyllästäneet itseään ylim. rahalla. Mutta siitä huolimatta pukeutumiskoodit, aito tyylitaju, ja yleinen "asioiden" oikein ymmärtäminen näkyy kaikista dokumenteista.
Mm. Ronnie pukeutuu 6/69', syys/69' ja Intro-lehden jutussa samaan tyköistuvaan nahkarotsiin. Samana aikanahan Armani ja Versace ottivat kilvan mittoja Rick Dankon vyötäröstä! Ja lisää kapulaa tight-fit-sleek cut-candyass-kiihkoilijoiden rataksiin. Vuosien 1974 kuvissa Ronnie TAAS näyttää (vaate)kaapin paikan puketutumalla niin 6/74' kuvattuihin "Live from the twilight zone", kuin 7/74' otettuihin 25-anniversary Nuclear Nightclub-kuviin samaan "James" farkkupusakkaan!!!
"Ahab was playing in the Penny Arcade counting all the pennies and the nickles that he's made... Got to get paid, flaid and laid now..."
Flat Broke on hieno albumi.
  
  9/2/00 11:47 PM

Name : Urpo
  
Message : Jussi Niemi kirjoitti hieman vikaan Aamulehden keikka-arviossaan "...bändi teki kovin kiireesti unohdetun Light Ages albumin ja sille muutaman puffikeikan". Wigwam teki tuolloin kymmeniä keikkoja, pienemmilläkin paikkakunnilla. Light Agesin painos on ilmeisesti lopussa. Joistakin kaupoista levyä saattaa vielä löytää.
  
  8/31/00 5:23 PM

Name : jyri
  
Message : Suomen kuvalehdessä on mahdollisesti / todennäköisesti juttu Pembrokesta viikon-kahden kuluessa. Sen kirjoittaja oli tarjonnut myös arviota Tavastian keikasta, mutta siitä ei lehti ollut kiinnostunut.
  
  8/31/00 3:38 PM

Name : Juha Palotie, Helsinki
  
Message : Snadeja asenneongelmia tuntuu olevan Petri Maskulinilla Michael Monroen suhteen... jätkä soittaa fonia varsin hyvin, ja mitä järjetöntä on todeta Wigun olevan hieno bändi?
  
  8/31/00 1:25 PM

Name : veikko
  
Message : pistä joo ne pressa-sivut nettiin, voimme elää ilman kuviakin. Ja, ettei homma meinisi ihan törkeän vaatimisen puolelle, velä keran suuret kiitokset näistä sivuista ja jo etukäteen pressasivuistasi! Nämä ovat upeat!
  
  8/30/00 10:56 PM

Name : Petteri
Home page : http://njet.net/njet/forum/thread.phtml?msg=23194
  
Message : >Niemi: Love Records on juuri
>julkaissut vanhojen lp-levyjen cd-
>versioiden lisäksi
>harvinaisuuksista kootun Fresh
>Garbage -kokoelman...
On juuri julkaissut? Onko se jo julkaistu, Boxmanilla ei ainakaan näkynyt vielä, vaikka joskus siellä on sellaisiakin, joita ei ole vielä ilmestynyt.
  
  8/29/00 7:40 PM
 
Vastaus : Ei ole julkaistu vielä. Niemi puhuu potaskaa.

Name : Friend from the fields
  
Message : Wigu-leffasta: Peter Franzen oli Baddingissä kyllä hämmästyttävän yhdennäköinen 60-luvun Jimin kanssa. Jäämme odottamaan.
  
  8/29/00 12:44 PM

Name : Marlene
  
Message : Noniin. Vuonna 1998 muistan nähneeni tv1:llä sarjan Olet paha. Se mainitaan tuolla radio,tv&film-osastollakin. Nythän olis jo aika uusia se kun olisihan se ajankohtainenkin... Joten, kaikki mukavat ihmiset voisi kirjoittaa Yleen ja Aamulehden Allakkaan että uusivat sarjan heti kun on mahdollista. Kiitos. Tai jos jollain on kyseinen sarja videolla niin voisi lainata sitä minulle. :)
  
  8/29/00 10:27 AM

Name : STT
  
Message : Jo on Pölönen melkoisen roolijaon Wigwam-leffaansa tehnyt: Martti Suosalo(+peruukki)-Ronnie Österberg!
Elokuvan juonihan on osaksi sepitteellinen. Filmi huipentuu Wigun comeback-keikkaan Leppävaaran Maximarketin katolla 1980.
Lähde: STT
  
  8/28/00 3:28 PM

Name : Urpo
  
Message : Jäiköhän Wigwam nyt telakalle. Tampereella yleisö on ilmeisesti ollut hurmostilassa. Toivottavasti keikkoja vielä tulee. Ei olisi irstailua, jos Siboney järjestäisi Fresh Garbagen tiimoilta levynjulkistamisjuhlat. Tavastialla voisi esiintyä Wigwamin eri vuosikerrat: Nikamo, Hulden, Pembroke, Gustavson, Pohjola, Groundstroem, Rechardt, Hietanen...eri muodoissaan. Lähetin asiasta Siboneyn suuntaan postia, mutta ei kai tämä ahnehtimiselta vaikuta. Mielestäni perusteltu ja ainutkertainen (viimeinen?) tilaisuus saada äijät samalle lavalle. Miehillähän on muitakin töitä ja treenatakin pitäisi, mutta ei sitä niin viimeisen päälle vakavalla progeilmeellä tarvitsisi hoitaa. Tosin kaikkia hemmoja touhu ei saata edes kiinnostaa.
  
  8/27/00 2:49 PM

Name : Del Montte
  
Message : Kuviahan kerkeää lisätä myöhemminkin...

Sivut nettiin vaan!
  
  8/26/00 6:55 PM

Name : Mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Eikös Dark Albumin "tilalla" pitänyt
ilmestyä Daemon Duncetan's Requestin, tai jotain sinnepäin oleva "teema-albumi". Hajoamisen takia koottiin sitten Dark. Daemoneja päätyi taas Jimin Cauliflowerille. Korjatkaa jos olen väärässä.
mj
  
  8/26/00 6:49 PM

Name : Veikko Eranti
  
Message : Miko: Mitäs pressa-sivuilles kuuluu?
  
  8/26/00 5:17 PM
 
Vastaus : Voisin laittaa ne melkein heti nettiin, mutta kuvitusta puuttuu. Levynkansia löytyy mutta ei paljon muuta.

Mikko

Name : Heikki Kyllästinen, Joensuu
  
Message : Tutustuin nykyiseen "Fools On The Hill" laulajaan Hannu "Heavy" Tikkaseen Joensuun Urheilutalolla
Wigwamin keikalla joko 20.9.1975 tai 13.3.1976...silloin Mossella oli
ollut jotain ongelmia polvensa kanssa........oltiin silloin Hanskin
kanssa kovia John Lennon-faneja...
Mullahan se on nykyjään Neil Young
sekä Tegan & Sara Forever !!!!
  
  8/26/00 1:12 AM

Name : Esa J
Home page : http://cc.joensuu.fi/~mmerilai/wigwam/lyrics/index.htm
  
Message : Lyriikkaosastolla, yllä, on ainakin 4.Katso sieltä.
  
  8/25/00 6:25 PM

Name : Wigfan, Seinäjoki
  
Message : Onko kenelläkään olemassa Dark Albumin lyriikoita? Niiden puute nakertaa ikävästi muuten hyvän levyn kokonaisarvosanaa...
  
  8/25/00 1:03 PM

Name : Suonna
  
Message : Toisen käden tietoa Tampereen keikasta: ilmeisesti aivan sama settilista kuin Tavastialla, miksaus ja rumputyökin yhtä heviä osastoa, mutta Rekun kitarointi parempaa. Grass For Bladesissa fonistivieraana Mike Monroe! Keikan lopuksi yleisö on hakannut vielä 15min mutta bändi ei silti palannut... Odotellaanpa paikalla olleiden tarkempia raportteja!
  
  8/25/00 9:50 AM

Name : Mikko
  
Message : Ja Erkki Hyvösestä pitäisi tehdä pitkä juttu. Lukemattomien Love-levyjen äänittäjä. Vastikään Erkki mörisi radiossa Tero Heinäsen Badding-ohjelmassa, ja pari Soundia sitten haastateltiin Pekka Streng -juttuun. Mutta kunnon iso haastattelu jonnekin!
  
  8/24/00 12:51 PM

Name : Urpo
  
Message : Tuo elokuva nyt oli vitsi vaan. Yhdestä kultalevystä huolimatta yhtyeen suosio taisi 70-luvullakin olla kulttitasoa, ettei siitä oikein koko kansan elokuvaksi. Tai miksei draamaa riittäisi Wigwaminkin tarinassa. Dokumenttia kaipailin kun lueskelin listaa TV-nauhoituksista. Toivottavasti niistä on edes osa tallella.

Holle Holopaiselta on tulossa muistelmateos, hienoa. Tulee heti mieleen pari muuta veteraania, jotka myös voisivat muistella: Jussi Raittinen & Måns Groundstroem. Jälkimmäinen oli kuvioissa jo ennen Blues Sectionia, Pressa, Wigwam, Love Recordsin tuottaja ja äänittäjä ym. Varsinainen uraputki. Mieshän on ollut mukana suomalaisen rockbusineksen hienoimman jakson, alan tuntija jos kuka.
  
  8/24/00 11:24 AM

Name : Del Montte
  
Message : Onko tuo totta? Tuleeko Wiguista elokuva!?
  
  8/23/00 9:13 PM

Name : Urpo
  
Message : Badding-filmi tuottaa niin hyvin, että Pölönen on luvannut tehdä seuraavaksi elokuvan Wigwamista. Peter Franzen on Jim Pembroke. Muu roolijako ei ole vielä selvillä...ei vaan joku voisi tehdä kunnon Wigwam-dokumentin vanhoista TV-jutuista ja uuttakin voisi kuvata. Tavastialla ei näkynyt kameroita ainakaan lavalla tai lavan edessä. Tuo parin vuoden takainen progejuttu oli kohtalainen yritys, kai biisejä voisi näyttää kokonaankin.
  
  8/23/00 8:47 PM

Name : Esa J
  
Message : Luultavasti ei Mats.

No--Tampereen keikka! Antaa tulla uutisia!
  
  8/23/00 4:39 PM

Name : Del Montte
  
Message : Innostuin kuuntelemaan tuota Lambert Landia oikein kunnolla...

Heräsi heti muutamia kysymyksiä:

Onko Vesa Aaaltonen sukua Remulle?

Kuka soittaa levyllä pianoa?

Kuka lauleskelee taustalla? Huldèn?
  
  8/23/00 4:03 PM

Name : meka k.
  
Message : en jaksais enää valittaa, mutta kävinpä katsomassa tavastian biisilistan ja taisin kusasta housuun.
  
  8/23/00 9:04 AM

Name : meka k., nastoperkele!
  
Message : jaahas. haluatteko kuulla hauskan jutun?
me pöljät ei päästy tavastialle sisään kun ei oltu tajuttu w'n olevan niin hirvittävän suosittu.
(ja g nauraa)
ainoa asia wigwamista tuona masennuksen päivänä oli hietanen liikennevaloissa kännykkäänsä puhumassa. matkustettiin kuitenkin helvetillinen matka.
niin...
ja sitten w soittaa huomenna...heh.
arvatkaas onko rahaa...
aika sähläystä.
oliko hauska juttu?
  
  8/23/00 8:56 AM

Name : Del Montte
  
Message : Kuulin muuten tänään ensimmäistä kertaa elämässäni Luulosairaan...

Kyllä se ihan Wigwamilta kuulostaa...
  
  8/22/00 7:17 PM

Name : Del Montte
  
Message : Joo... hokasin tossa että onhan ne lyriikat sinne sisälehteen painettu, mutta kun enhän minä niin tarkasti ollut sitä tutkaillut... ;(
  
  8/22/00 3:28 PM

Name : Joy
  
Message : Mie en pääse Telakalle... On muuta menoo ja iästäkin puuttuu pari kuukautta... Niin kauan kuin muistan, oon haaveillu Wigujen näkemisestä livenä, oikeen 70-luvun malliin... No ei voi mitään.
  
  8/22/00 8:55 AM

Name : Mikko
  
Message : Z-salamapartiossa soivat ainakin nämä:

Pressa: Dance, Driving Through, Caught From The Air
Manifest: Puita kaminaan
Maarit: Hoida itses kuntoon
Pekka Streng: Sisältäni portin löysin
Jukka Hauru: Enema Syringe
Session: Persialaisella torilla
Ferris: Black Friday
Magyar: Elävien hauta

Viimeisen jakson tappelukohtauksessa Mats, Rauski ja yksi radikaaleista poseeraavat asetelmassa, joka on kopsattu Hurriganesin Rock'n'Roll All Night Long -lp:n kannesta.
  
  8/21/00 11:29 PM

Name : Urpo
  
Message : Tavastian keikka alkoi n. 23.15, eli kovin myöhään. Bändi soitti 2 tuntia ja moni varmaan myöhästyi viimeisestä bussista. Telakalla tilanne voi olla aivan toinen, en tunne paikan tapoja. Harmittaa kun en itse pääse paikalle, W:n keikat ovat harvinaista herkkua. Suosittelen ennakkolippua (liekö edes enää jäljellä). Korvatulppiakin saattaa tarvita.
  
  8/21/00 10:50 PM

Name : Tyttö
Found : Search engine
  
Message : Mihin aikaan alkoi W:n Tavastian keikka suunnilleen? Itse olen menossa Telakalle 24. päivä ja mietin milloin olisi hyvä aika olla paikalla, kun mitään ennakkotietoa ei asiasta tietenkään ole..
  
  8/21/00 9:24 PM

Name : Petteri
  
Message : Lambert Landista haluan kommentoida sen verran, että TV1:n Studio Julmahuvissa, 70-luvun tyylisessä Z-salamapartiossa soi pariinkin otteeseen biisi "Dance". Toinen salapoliiseista kuunteli Tasavallan Presidenttiä (Hei herää vaari! Eihän kukaan tuollaista hippiprogee enää viitsi kuunnella!) ja toinen Tabula Rasaa (No ite kuuntelet jotain Tabula Raaassaa). Mitähän muita biisejä sarjassa soi (ainakin Hendrixin Firen suomenkielinen versio)?
  
  8/21/00 7:45 PM

Name : salli
  
Message : Minä kyllä omistan Lambert Land-cd:n jossa on sanat mukana. Haluaisiko L Rela että minä ne tänne kirjoitan?
  
  8/21/00 3:30 PM

Name : Del Montte
  
Message : Siis tarkotin Lambert Landia...
  
  8/21/00 3:15 PM

Name : Del Montte
  
Message : Eipä tuolla Pressojen cd:llä ollut laulujen sanoja.
  
  8/20/00 7:24 PM

Name : Esa J
Home page : http://allmusic.com/
  
Message : Täällä ei ole muuta kuin Wigwamin albumit lueteltu. Tiedoissa on sen verran virheitä, että Maijanen on bassossa!
  
  8/20/00 3:21 PM
 
Vastaus : Johtuu siitä että Rumours On The Rebound -kokoelmalevy sisältää raitoja Pembroken Corporal Cauliflowers... -albumilta, jolla Maijanen soittaa bassoa.

Mikko

Name : Esa J
  
Message : Kuunteli, thanks Mikko, Jee Jee Jeetä ja Wigwamia sillä. Olen ollut paikan päällä, mutta en muista paljonkaan. Levyiltä voisin nyt koota kymmenkunta Ruisrock 70:ssä esitettyä biisiä, studioversioita.Muistuu jenkkibändi Daddy Longlegs, hippipieruja Vietnamia paossa luullakseni.
  
  8/20/00 2:46 AM