Wigwam - guestbook

Name : Del Montte
  
Message : En oikein tiedä tuosta Fairyportin uudelleen julkaisemisesta, tai no... Minuun ei levy oikein tehnyt suurta vaikutusta. Parhaiten kolahti taas Pohjolan sävellykset ja muutama Pembroken laulu... Jukan sävellykset ovat ehkä jälleen hiukan liian omaperäisiä minulle.

Muutes miltä levyltä Pressojen levyltä löytyy "Who´s Free"?
  
  9/19/00 6:03 PM

Name : Kristiina
  
Message : Täällä yksi nuori naispuolinen Wigwam- ja erityisesti Ronnie-fani lähettää terkkuja kaikille samanhenkisille & toivottaa lämmintä syksyä!!
  
  9/19/00 12:11 PM

Name : Jussi Mäkeläinen
  
Message : Kun ostin NN:n uuden remasteroidun version, tein vanhasta lasinalusen. Soundeiltaan remasteroitu on kuin toiselta planeetalta! Bassoihin on tullut reilusti tanakkuutta ja rumpufillit jytisee makeasti. NYT levy kuullostaa siltä, kuin sen olisi aina cd-formaatissa pitänytkin. Toisinsanoen remaster pesee vanhan cd-version 6-0! Ja ne bonus piisit jo yksistään oli ainakin minulle riittävä syy ostaa NN uudelleen...
  
  9/19/00 10:47 AM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : This
  
Message : To summarize something for the non-Finnish guests, there has been
discussion here about the possible remastered editions of the old Wigwam albums - cons and pros of digital remastering, remixes, bonus tracks etc. The remastered edition of Nuclear Nightclub has alredy been issued this year.

Also, transcriptions of Jim Pembroke's lyrics on the albums Pigworm and Flat Broke are needed. At least for us Finns it's often difficult to find out what Jim mumbles on these records.
  
  9/19/00 9:35 AM

Name : Suonna
  
Message : Martin, to complete the official version of Bless Your Lucky Stars... During the Wigwam gigs of early 90's Jim used to play with the lyrics like this: "Hey man, the question is is someone's lack of his love such a Burdon - an Animal!" I'm not sure was it me or my friend Jaakko who first spotted it.
After a Kuopio 1992 gig I pointed this out to Jim, who sort of liked the fact that I had got this pun. It was a two night stint in Kuopio, and next night Jim used the Burdon line again, Rekku grinning all over at the moment. Perhaps Jim had told him the story about some young guy listening too closely to the words...
So, my tuppence for the Wigwamology somebody claimed here... :-)
  
  9/19/00 9:34 AM

Name : Tommy Greene, Norway
  
Message : I will first of all, say thanks for some great sites on the net!
Does anybody have any early pictures of Tasavallan Presidentti or Jukka Tolonen to send me?
I think Jukka Tolonen is one of the greatest and most origin musician on the scene.
  
  9/18/00 11:31 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : kyllä se fairyportin remasterointi
olisi ainakin paikallaan. Kuten monet huomaavat,äänet eivät ole sillä levyllä ollenkaan balanssissa, kaiken lisäksi ne ovat helkkarin suttuisia. Ainakin yhdessä biisissä olen myös huomannut rumpujen äänentason vaihtelevan kesken biisin.
  
  9/18/00 11:19 PM

Name : Martin Witty, Sunderland England
  
Message : Does anyone out there know where I can find the lyrics of "Bless your lucky stars"?.
It has been driving me nits for a long time trying to decipher them all from the album.
Would appreciate your help.
TTFN
  
  9/18/00 11:19 PM
 
Vastaus : Check out the lyrics page (Nuclear Nightclub lyrics link).

Name : Del Montte
  
Message : Kai minä sitten ostan tuon NN:in uuden painoksen...
  
  9/18/00 9:46 PM

Name : Suonna
  
Message : Minulla ei ole kyllä kuin hyvää sanottavaa remasteroinneista. Kun kuuntelee rinnan NN:n vanhaa ja uutta cd-painosta, niin eron huomaa. Siis kysehän on siitä että uusi teknologia osaa tehdä analogi-digitaali-konversion tarkemmalla seulalla kuin 80-90-luvuilla. Levylle tallentuu enemmän detaljeja, erottelu voi olla parempi. Jos ruvetaan lisäämään kaikuja niin silloinhan on kyse remiksaamisesta, joka sekään ei välttämättä takaa mautonta lopputulosta... Esim. Jethron 25-vuotisboksin Broadsword-versio on komea ja 20-vuotisboksin Moths ihan freesi.
  
  9/18/00 7:31 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Mikaa myötäillen on kyllä todettava remasteroinnin olevan joskus aika kurja temppu. Sama koskee bonus-raitoja, jotka sotkevat ikävästi levyn kokonaisuuden. Mielummin sitä sitten ostaa harvinaisuuskokoelman. Enpä ole kovin innoissani levyjen yhdistämisistäkään, tyyliin Hard'n' Horny/ Tombstone Valentine. Se kokonaisuus...
  
  9/18/00 5:05 PM

Name : Urpo
  
Message : Kyselin täällä jokin aika sitten Tombstone Valentinen kannen kuvauspaikkaa, mutta löysinkin sen itse. Sipulikupolista saattoi arvata: Helsingin ortodoksinen hautausmaa.
  
  9/17/00 4:11 PM

Name : Mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Moi! Noista remasteroinneista; niillähän pilataan alkuperäinen tunnelma ja fiilataan biisit pahimmillaan täysin erilaisiksi
eli "sävelletään" uudestaan (tulee
nyt mieleen aikoinaan kokemani shokki, kun kuulin Freen Allright nown CD-remasteroituna, jossa Paul Rodgersin laulu oli jälkikaiutettu
kammottavalla tavalla). Kyllä siitä alkuperäisestä versiosta täytyy kuulua aika ja fiilis, jolloin se on tehty ja jollaiseksi se on tarkoitettu. Eli varovaisesti niiden Wigwam-remasterointi toiveiden kanssa (Fairyport ym.).
mika
  
  9/17/00 11:57 AM

Name : Esa J
  
Message : Jimin mutinat..joo. Kun niistä saa selvää, ei biisi usein sittenkään kokonaan selviä. Kuka alkaisi Wigulogian, joka tulkitsee tekstejä?
  
  9/15/00 3:55 PM

Name : Panu
  
Message : No sepä ei ole erityisen yllättävää...
  
  9/15/00 3:51 PM

Name : Jukka
Found : Just surfed on in
  
Message : Mitä mitä! On 15.syyskuuta, puoliväli siis, eikä F.G. vieläkään puotien hyllyillä...
  
  9/15/00 11:56 AM

Name : Suonna
  
Message : Flat Broken cd-versio kannattaa ostaa, siinä on varsin hyvät soundit ja kansilipareessa Olli Haaviston hauskoja muistikuvia levytyksestä -- näitä juttuja ei lp-laitoksista löydy. Pigworm sitten -- onhan sekin ihan nätti cd:nä, mutta oheis-informaatiota on kyllä varsin vähän mukana. Epäilenpä että vinyyli-Pigwormilla pärjää ihan hyvin.
Jos jollakulla erittäin hyvin englantia osaavalla ei ole tekemistä, niin translitteroikaapa Flat Broken ja Pigwormin biisit Mikon sivuille! Tunnustan etten saa selvää kaikista Jimin mutinoista.
  
  9/15/00 11:50 AM

Name : k.p.tikka-ri, JoutZENo
  
Message : Mulla on Flat Broke ja PigWorm vinyyleinä, kantsineeko sijoittaa cd-versioihin? Ostin just äsken Haikaran sen Geafar-nimisen cdn, oli se levy kans sekä omia muistikuvia, että etenkin arvosteluja HUOMATTAVASTI parempi, siis kun jätetään cd-boonukset rehellisesti pois laskuista. Kyllähän tämänkin soundit olis pikkusen petrausta kaivanneet, esmes Auli Lattusen lauluun olis vaikka kaiulla pitänyt vähän voimaa ja avaruutta saada... Muuten on kyllä aikansa kamaa edustavimmillaan. Dixit.
  
  9/14/00 7:15 PM

Name : Esa J
  
Message : Plen pyytänyt asiamieheni etsimään Anttilan alennus-Flat Brokea.
Koskas sitä Garbagea olis tarjolla, että vois tilata jostain postitse?
  
  9/13/00 8:10 PM

Name : Panu, Espoo
  
Message : Wigu albumeista remasterointia kaivannee kipeimmin Fairyport ja ehkä myös Being.Lucky golden stripesin kuulostaa nytkin hyvältä.
Remaisterointiehdotukseni taka-ajatuksena oli kunnon cd-vihkoset ja myös bonus live kappaleet yhtyeen eri aikakausilta.
  
  9/13/00 5:01 PM

Name : Pertti
  
Message : Beingin remasteroitu versio kera englanninkielisten sanoitusten on ollut Siboneyn suunnitelmissa jo parin vuoden ajan.

Omassa "hand-made" Hard'n' Hornyssani ainakin on 8-sivuinen tekstiliite mukana, ja sieltä löytyy "633" runo ynnä Jimin Henry-aiheisia piirustuksia.

Eilen löytyi Hyvinkään anttilasta Flat Broke cd:nä. Tarkoittanee sitä, että levy ei tule kauaa olemaan EMIn katalookissa kun nyt jo dumppaavat :-(
  
  9/13/00 7:10 AM

Name : fat sandals moving pass my wigwam, naspolopolo
  
Message : cd-being on kovin suttuinen, tottahan tuo. se ei kuitenkaan estä levystä nauttimista, eihän? mutta jos levyn liitteenä olisi vieläpä sanat ja jänniä kuvia... näinhän ei uudessa re-nightclubissa... tjaah.
mielestäni cd-lucky golden stipes kuullostaa kirkkaalta ja pontevalta. mitäs mieltä olette; olisiko sen remasterointi huippujuttu?

sitten tiedote;
Jukka Tolonen esiintyy Lahdessa
Lokakuun alussa Torvi-ravintolassa.
ketä kiinnostaa, menköön.
  
  9/12/00 9:45 PM

Name : meka k.
  
Message : TANGO IN SPACE!
  
  9/12/00 9:19 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Jim Pembroken Flat Broke Joensuun Anttilassa 49.90. Näin oletettavasti muissakin Anttiloissa, joten käykää hakemassa kun halvalla saatte.
  
  9/12/00 8:11 PM

Name : Del Montte
  
Message : Joo.. ja jokaiselle levylle sen aikakauden live-versioita albumin lauluista....
  
  9/12/00 4:46 PM

Name : Panu, Espoo
  
Message : Mitä hilvattia?Olikos siinä Hard'n'hornynkin mukana joku läpyskä kappaleiden sanoista(ja oliko sanoja enemmän kuin itse levyllä)?
Jos joku tuonkin liitteen omistaa, niin sepä olisi mukava saada tänne(jälleen täytyy noitua surkeita cd-vihkosia).ajatus:Nuclear nightclubin tapaan voisi remasteroida loputkin wigu-levyt.
  
  9/12/00 2:15 PM

Name : Panu, Espoo
  
Message : Ostin juuri Pigwormin.En odottanut siltä kovinkaan paljon(koska olin lukenut arvioita täältä)mutta yllätyinkin positiivisesti.
Party upstairsia en omista mutta muuten jimpan soolotuotannon kokonaisuudessaan.
PW on mielestäni äijän paras levy.
a-puoli on silkkaa asiaa!
  
  9/12/00 2:05 PM

Name : Esa J
  
Message : Otan kaiken kunnian siitä Rytmi artikkelista, jos se on hyvä, itselleni. Tarjosin nimittäin niille täältä löytyvää haastattelua tammikuussa. Ei kelvannut, mutta ehkä ne sai idean...
  
  9/11/00 3:39 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.progrock.net/Discographies/Bands/pohjola.pekka
  
Message : Löysin Pohjola-linkin, en tiedä onko se linkki jo tällä sivulla.
  
  9/10/00 8:29 PM

Name : Urpo
  
Message : Selailin Heikki Paunosen teosta Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii - Stadin slangin suursanakirja. V-kirjaimen kohdalta löytyi tietenkin: Wigu = Wigwam-yhtye. Esim. "Mul on Wigun uus LP" / "Wiguilla oli mieletön svengi päällä torstaina Kulttiksella". Muitakin rocknimiä pisti silmään, mm. Räkä, Hurrit, General Njassa ym. vastaavasti selitettynä.
  
  9/10/00 7:22 PM

Name : joonatan, -
Home page : -
  
Message : how about adding tabulatures in the lyrics & chords section?
  
  9/10/00 7:01 PM

Name : Del Montte
  
Message : No tuo oli mukava kuulla...
  
  9/10/00 12:15 PM

Name : Petteri
  
Message : Minä voin väittää toista. Eli minä kysyin Ylen sivuilta, että onko Wigwamin Tavastian keikka taltioitu ja näytetäänkö se televisiossa. Sieltä tuli sähköposti, jossa sanottiin, että se on kyllä taltioitu, mutta ei ollut tietoa, että koska se näytettäisiin, mutta luvattiin, että se tulee. Joku musiikkiohjelmisto ei oltu vielä laadittu syksyn osalta, tai jotain sellaista. Joten tämä ei ole mikään tyhmä huhu, tai sitten ne Yleltä pääsi huijaamaan pahemman kerran. Jos ette usko, kysykää itse Yleltä.
  
  9/9/00 9:37 PM

Name : Del Montte
  
Message : Täällä ehti jo toiveet nousta että oisin päässyt näkemään keikan telkusta ;(
  
  9/9/00 5:13 PM

Name : bee-ing
  
Message : ei sitä tavastian keikkaa televisiota varten ole kuvattu, tämä on joku tyhmä huhu. ei ainakaan kameroita näkynyt. voiko joku väittää toista?
  
  9/8/00 9:01 PM

Name : Petteri
  
Message : Koskahan tuo Fresh Garbage oikein ilmestyy tarkalleen, kun ei oikein jaksa odottaa. Syyskuun puolivälissä, olisiko ensi viikolla?

Ei ole muuten vielä siitä Tavastian keikan televisiolähetyksestä tietoa, koska se tulee.
  
  9/8/00 6:20 PM

Name : Urpo
  
Message : Tasapuolinen ei ollut Petri Nygård. Vitun suomirokki -hittinsä artistilitaniassa ei mainita Wigwamia. Ehkä nuoret hiphopparit arvostavat yhtyettä. Tunnen suomirock -termin merkityksen, mutta minulle Peer Günt, Wigwam & Hurriganes ovat samaa suomirokkia kuin Hassisen Kone tai Eppu Normaali. Tai ehkä P. Nygård tekee hitilleen jatko-osan: Vitun suomiproge.

En ymmärrä tuota Mekan "henkilöpalvontaa". Kai Vieraskirjan puolella voi vähän intoillakin, muutenhan sivut ovat täysin asialliset.
  
  9/7/00 11:42 AM

Name : meka k.
  
Message : tää meininki on kääntynyt sisäänpäin.
unohdetaan henkilöpalvonta ja ollaan tasa-arvoisia.
  
  9/5/00 10:27 AM

Name : Mikko
  
Message : Light Agesin saatavuudesta on ollut täällä puhetta. Vaan kyllä tänä vuonna uudelleenjulkaistua Flat Brokeakin sai tosissaan jahdata. Kymmenkunta liikettä Joensuussa, Kuopiossa, Turussa, Helsingissä, piti käydä läpi ennen kuin levy löytyi.
  
  9/5/00 9:17 AM

Name : Bee-ing
  
Message : Olipa taas hätkähdyttävää huomata, kuinka "Neron muistolle, hyvää yötä" on Hard 'n' Hornylla vajanaisempi kuin mitä tekstiliite antaa ymmärtää. Ja mielenkiintoista olisi tietää, oliko Huldén säveltänyt "633" biisinsä, vai lienikö k.o. taideteos vain runon muodossa: "Jesu fåglar trängs kring fatet Tomma ögon steal hugg Kropp som flådd och sönderhackad Andas på en silversked" + viisi säkeistöä lisää... H&H on muuten loistava levy, kolmen viikon päästä "En aio paeta" livenä semifinalissa Hot Toen toimesta... tuskin maltan odottaa!

- be1ng
  
  9/4/00 10:25 PM