Wigwam - guestbook

Name : meka k.
  
Message : yllätyin vieraskirjan ahkerasta käytöstä positiivisesti. joskushan saattoi olla viikkokin ilman pienintäkään elonmerkkiä. kyllä tuota roskaa odotellaan kovasti... nousisikohan tuo ihan listoillekin.
sääli että wigwam on "liian" kulttiyhtye koko suomen kansan makuun, sillä voitaisiinhan siitäkin tehdä huono elokuva, draama wigwamin vaiheista... vrt. somerjoki.
asia mikä minua surettaa on se, että m.a. nummisesta en ole nähnyt täällä puhuttavan koskaan. onhan hänkin omalla tavallaan aika proge mieheksi. kerran skidinä 1992 tai 1993 näin äijän keikalla sallassa ja siitä lähtien olen nähnyt outoja unia. muistaakseni he heittivät kaksi keikkaa, lapsille ja aikuisille. sitä paitsi rock-ympyrät ovat olleet aikanaan aika pienet. (numminen><hietanen><österberg><badding><numminen jne.)
olettekos muuten kiinnostuneet pembroken 80-90-lukujen tuotannosta? miehen tuotantoa löytyy ainakin useilta pedros heavy gentlemen älppäreiltä... ja jostain syystä niistä ei kirppareilla paljon pyydetä. aliarvostettu omalla tavallaan tuo jo spermissäkin mukana ollut pedro on.
tuleeko wigwamin tuotannosta taas joskus aina niin valloittavan osallistumiseen pakottavaa äänestystä?
  
  9/27/00 11:56 PM

Name : Timppa
  
Message : Suonna, sivuja luetaan ahkeraan. Signaamisesta sen verran, että "..you never know what tommorrow may bring" kuten Gutsi alias Geeson jo Roosterseissa lauloi.
  
  9/27/00 9:01 PM

Name : Mikko
  
Message : Suonna, nyt sinä hiljensit muut.
  
  9/27/00 3:53 PM

Name : Suonna
  
Message : Lapinlahden Lintujen sivulla taas sivutaan alan miehiä... Käykäähän vastaamassa kuukauden visaan, tässä 2 kysymystä joihin voitte tietää vastaukset:

4. Kitaristi Rekku soittaa myös orkesterissa?
Squan Walley
Tiipii
Electric Sauna
Wigwam

10. Pekka Hedkrok on soittanut myös orkesterissa?
Pilsneri
Kilju
Kalja
Sahti

Sivujen osoite on
http://www.kolumbus.fi/lapinlahden.linnut/
  
  9/27/00 11:17 AM

Name : Suonna
  
Message : Ei tarvi olla kauaa pois koneen ääreltä niin vieraskirjasta löytyy taas uutta... Täähän alkaa toimia jo Band-sivujen vieraskirjan malliin. Kuvaan varmaan kuuluisi, että jos Mikko pistäisi Wigwam-postituslistan pystyyn, niin keskustelu hyytyisi heti alkuunsa...
En malta olla lisäämättä muutamaa mielipidettä Peten hienoon Hot Toe -hehkutukseen 20.9.2000-keikalta.
Eka biisi oli sittenkin ehkä "Grow Grain Grow", Jukka nimittäin puhui spiikissä viljan kasvamisesta ja naureskeli biisin aiheen progressiivisuudelle sitäkin kautta. "Helge" on aivan loistava kappale, kuvitelkaa toinen Jukka eli J. Karjalainen tekemässä Gutsille hittibiisiä ja lopputulos ois "Helge". Sellainen "Sekaisin"-tyyppinen kaunis hidas blues, ja älkää nyt ymmärtäkö että kyse ois siitä että a) kyse ois kopioinnista b) että pitäisin Jii Karjalaisen löysästä popista c) että kuitenkaan väheksyisin Jiin parhaita biisejä ja oivallusta syntesoida juurimusaa suomalaiseen henkeen. "Helgessä" on hieno teksti-idea, joka laajenee yhden roudarin muistelusta laajemminkin tällaisten outlaw-tyyppien, "viimeisten mohikaanien" pärjäämiseen tässä pahassa maailmassa. Sydämellinen Helge Helge Helge -puhuttelu toistuu joka säkeistön alussa. Gutsi sais tästä Radio Suomi -hitin ja teostotuloja ja varaa tehdä uusia baletteja! Vuorio, luetko tätä, signaa tämä lupaava nuori lauluntekijä!
  
  9/27/00 9:55 AM

Name : Del Montte
  
Message : Juuh.. minäkin olen ollut erottavinani kitaran Losing Holdissa...
  
  9/26/00 5:21 PM

Name : Esa J
  
Message : Joko kitara tai olisiko nk. fuzz bass?

Muuten, Mikko, voisit ehkä merkata biisien pituudet:633 Jesu Fåglar (Huldén)
Pidän sinusta (Gustavson)
En aio paeta (Gustavson)
Neron muistolle, hyvää yötä (Gustavson)
Guardian Angel, The Future (Gustavson)
No Pens, Ei karsinoita (Gustavson)
Silloin ei tulisi sekaannusta mikä on mikin. Kakkospuolella ehkä sama.Onko CDssä ajat merkattu?
  
  9/26/00 3:20 PM

Name : Ujo
  
Message : Kyllä siellä Losing Holdin studio versiolla urkuhurjastelun aikana toisessa kanavassa kitaran rämpytystä kuuluu. Ainakin nuorempi korva sen havaitsee laakista!
  
  9/26/00 12:59 PM

Name : panu
  
Message : No niin...hyvää kannattaa odottaa...
Onko siinä Losing holdissa sittenkin kitaraa?
Kun lauluosuus on päättynyt ja Jukka riehuu urkuineen oikeassa kanavassa vasemmalta nousee kitarakomppi?
Tai ainakin sellaisena
olen sitä aina pitänyt.
  
  9/26/00 12:31 PM

Name : Esa J
  
Message : Joo, jenkki Tomstonen etiketissä on virhe, koska Jesu Fåglar on kyllä siinä merkattu, mutta samaan pötköön soi Pidän sinusta, ja koko 5-6 minuuttinen on merkattu Huldenin nimiin.

Losing Holdissa on kaikenlaista, tarttee kuunnella tarkkaan. Kyllä mä siinä ne koskettimetkin kuulen..
  
  9/26/00 2:37 AM

Name : Veikko
  
Message : Ei sillä, että mistään olisin varma, mutta jankki-tombstonella on biisi I like you, joka on pidän sinusta, MUTTA siinä on alussa se seitsemän sekunnin lintuääntely, joka on 633 jesu fåglar. Eli ne ovat samassa biisissä. sitten on vielä Castlen Wigwam classics, jolla ei ole biisien kestoja, ja jolla on peräkkäin 633 ja pidän sinusta. Sitä levyä kuunnellessa luulee helposti, että 633 on pidän sinusta. Hankalaa.
Lisäksi ainakin fairypostin vinyyliversion mukaan kaikki kitarat soitti Jukka Tolonen, paitsi pekka pohjolan soittama akustinen kitara One More Tryssä. Eikä losing holdin LP-versiossa ole kitaraa. Se on vain hassu urkusoundi. Sitäpaitsi olisi hassua, jos sielä olisi joku muu muusikko vielä, koska vinyylin tekstiliitteeseen on merkattu todella tarkasti kuka soitti mitäkin, jopa puhaltajista ja taustalauluista. että näin.
  
  9/25/00 11:19 PM

Name : Esa J
  
Message : Luekelen Rytmin juttua. Gustavson varmistaa Jimiltä kuulemani, että Fairyportilla oli joku ruotsalainen kitaristi, ei kuitenkaan Coste, joka on luultavasti Losing Hold raidallakin.

Ihmettelen että Jim olisi muuttamassa Lontooseen...
  
  9/25/00 10:35 PM

Name : Suonna
  
Message : Raritiesin kaikki livepätkät ovat valmiiksi miksatuista kaksiraitalähteistä. Silloinhan ei kanavabalanssien muutoksilla ja masteroinneilla saada enää ihmeitä aikaiseksi. Tai tehtyjä tekemättömäksi. Älä siis Panu odota yhtä erottelukykyisiä taltiointeja kuin moniraita-digitaaliajan liveälpyt, mutta varaudu silti lentämään perseellesi... Esim. 71-radiokama soundaa liioittelematta paikoin paremmalta kuin tuolloin julkaistu Fairyport.
  
  9/25/00 8:01 PM

Name : panu
  
Message : ...kun raritiesin raitoja kehutaan jo etukäteen.toivottavasti live-nauhoitusten taso on hyvä.siinä jeejeejee-levyltä löytyvässä ruisrock-nauhoitteessa puolet ronnien rumpusetistä on jäänyt johonkin matkan varrelle eikä bassokaan ole kovin terävä.anna mulle lovee-boksin finlandia/losing hold on jo parempi,mutta hieman rupinen.toisaalta nuclear nightclubin bonus raidat(raritiesillä taisi olla biisejä samalta keikalta)on suht onnistunesti nauhoitettu,kuten myös koko twilight zone-levy ja taisipa noiltakin keikolta pari kappaletta olla mukana.
odottavan aika on pitkä...
  
  9/25/00 5:13 PM

Name : panu
  
Message : tässähän nälkä vain kasvaa kun rarit
  
  9/25/00 4:58 PM

Name : Mikko
  
Message : Esa, eikös se I Like You ole sama kuin Hard'n'Hornyn Pidän sinusta?
  
  9/25/00 4:21 PM

Name : Esa J
  
Message : Siis se Jesu fåglar on I Like You jenkki LPssä.
  
  9/25/00 4:05 PM

Name : Esa J
  
Message : Jesu fåglar on aika pitkä instrumentaali Tombstonen jenkkiversion lisälevyssä.

Gutsi on oman tyylinen soittaja, en osaa verrata. Emersonin pistän selvästi Wakemanin eteen, esim Five Bridges on tyylillä soitettu...
  
  9/25/00 4:00 PM

Name : Jukka
Home page : http://mpekkarinen.tupee.fi
  
Message : Joo, otin minäkin Perjantaina lusikan kauniiseen käteen ja hain proosallisesti Anttilasta Flat Broken itselleni. Eikä siitä levystä voi kuin pitää! Aika maukkaasti Salmisen Petterikin pianonsoiton opettajaksi kitaroi...
  
  9/25/00 3:58 PM

Name : Mikko
  
Message : Vaan eikö ole Hardtop Lincolneistakin se Flat Broken versio kaikkein rullaavin?
  
  9/25/00 3:56 PM

Name : Michael K.
  
Message : Pari kommenttia vain...
- Se iso Wigwam-spesiaali uusimassa Rytmi-lehdessä on loistava! Jos joku teistä ei ole huomannut sitä, niin kannatta ehdottomasti hankkia.
- I followed the advice given in this guestbook, ja ostin halvalla Flat Broke-levyn Anttilasta. Kannatti kyllä. Hardtop Lincoln pelotti minua vähän heti alussa, mutta sen jälkeen tuli monta aivan loistavaa biisiä, voisi ihan hyvin olla Wigwamin tuotantoa. Eli kiitos vinkistä!
  
  9/25/00 2:39 PM

Name : Del Montte
  
Message : Ja onhan siellä studio sinkkujakin mukana...
  
  9/24/00 6:02 PM

Name : Del Montte
  
Message : Siis kaikki laulut F G:llä on livejä? Ensimmäinen levy on ilmeisesti aikaisemmalla kokoonpanolla ja kakkoslevy on sitten tuota jälkeen -74 kamaa? Onkos tietoa milloin levy tulee kauppohin
  
  9/24/00 4:57 PM

Name : Suonna
  
Message : Del Montte, FG:n Losing Hold on toki live. Tuolla Mikon FG-sivulla lukee siis...

9.Losing Hold (Pohjola, Gustavson - Pembroke)
10.Nothing Shows (Pembroke)
11.Captain Supernatural (Pembroke)
live, Natsa, Helsinki 11.2.1971

...mikä tarkoittaa että kaikki em. biisit on tuosta samasta vuoden 71 sessiosta. Tuo nimenomainen Losing Hold on pirun kova... Odotapa kun kuulet miten napakasti Ronnien basarijalka jytää.
  
  9/23/00 8:48 PM

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : Oli miten oli, pidän yhä sekä Winwoodia, Emersonia että Gutsia loistavina kosketinsoittajina.
On sillä Emersonillakin syvällisiä ja sydämellisiäkin kuvioita. Ne vaan saattavat peittyä kaiken semmoisen Karn evil 9-tyylisen kikkailun alle.
  
  9/23/00 8:21 PM

Name : Del Montte
  
Message : Ja kuulinhan minä sen En Aio Paeta siltä Up on Cripple Creekiltä... kuuntelin monta kertaa laulun alun uudestaan ja uudestaan, kunnes huomasin että Jimhän tokaisee sen loppuun ;)
  
  9/23/00 6:54 PM

Name : Del Montte
  
Message : Minuakin ihmetyttää tuo Heikin esille ottama asia...

Onko muuten fresh garbagella oleva Losing Hold live?
  
  9/23/00 6:43 PM

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Jokunen kommentti: Emerson häviää ilmanmuuta Gutzille, se piru kun soittaa niinkuin kone toista konetta. Kuunteles vaikka Stewie Winwoodin soittoa Trafficin levyillä, siinä on myös muuta matkassa kuin pelkkää tekniikkaa....
Echoes by Pink Floyd... Itse olen joskus ammoin kuullut yhden joutsenolaisen superbändinkin soittavan tätä muutaman kerran; Sitten TTOksala keksi ruveta coveroimaan Neil Youngia... Orfeuksen kertoivat soittaneen myös jotain King Crimsonia aikoinaan...
  
  9/23/00 5:03 PM

Name : Petteri
  
Message : Orfeuksen Echoes.
Onko tuo samainen Orfeus, joka on Dave Lindholmin kanssa soittanut? Ja onko tuo Echoes Pink Floydin Echoes (Meddleltä, aika huippubiisi)?
  
  9/23/00 4:31 PM

Name : Mikko
  
Message : Vai olikohan niitä biisien kestoja vinyylillä sittenkään. Huvittava virhetulkinta joka tapauksessa.
  
  9/23/00 12:06 AM

Name : Mikko
  
Message : Heureka! Nyt tajusin miksi Jee jee jeen toimituskunta höpisi omiaan sekä radiossa että Jee jee jee -cd:n kansivihkossa. He tekivät sen alokasmaisen virheen, että luulivat Hard'n'Hornyn kakkosraitaa ykkösraidaksi eli 633 Jesu fåglar -biisiksi ja vastaavasti olettivat kolmosraidan olevan nimeltään Pidän sinusta, vaikka tosiasiassa kyse on En aio paeta -kappaleesta. 633 Jesu fåglarhan kestää vain seitsemän sekuntia, minkä kaikki vinyylin etikettiä tai cd-soittimen näyttöä vilkaisseet tietävät. Jee jee jee -cd:llä on ainakin yksi muu virhe: Orfeuksen Echoes on tallennettu 9.1.1973 - ei 9.1.1972.
  
  9/23/00 12:02 AM

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : Mikähän ihme into näillä suomalaisilla jazz/progemuusikoilla on tehdä itsemurha vuonna 1980? He kai huomasivat, että tulevalla vuosikymmenellä tullaan tekemään ainoastaan kakkaa musiikkia.
Muuten ainakin minä muistan lukeneeni jeejeejee-levyn vihkosesta, että siinä lukee että up on cripple creek-biisissä on osia kappaleesta pidän sinusta. Ite huomasin kyllä selvästi, että ne yhden vaiheen hitaat urkumelodiat ovat En aio paeta-biisistä. Ja biisin loputtuahan siinä Jim tai joku muu sanoo jotain että "en aio paeta". Gutsihan vetää muuten samaan syssyyn blue rondo a la turkin, jota toinen, ehkä hieman kunnianhimoisempi kosketinsoittaja Keith Emerson raapi kanssa aikoinaan.
Monet muuten sanovat, että Gustavson on parempi soittaja kuin Emerson. Missä se näkyy? Ja miksi Keith Emerson on yleensäkin monien progeihmisten hymähtelyn aihe?
  
  9/22/00 4:23 PM

Name : Del Montte
  
Message : Se on juuri tuolta Jee Jee Jee - Suomirokin Arkistoaarteita-levyltä mutta vaikka kuinka kuuntelen en huomaa kohtaa jossa En Aio Paeta mainittaisiin...
  
  9/22/00 3:58 PM

Name : Mikko
  
Message : Kuriositeettina kerrottakoon, että kun Wigwamin Up On Cripple Creek -medley soi Radiomafian Ruisrock 70/71 -spesiaaliohjelmassa muutama vuosi sitten, toimittajat kertoivat potpuriin sisältyvän kappaleen Pidän sinusta. Kysehän on kuitenkin siis En aio paeta -biisistä.

Pöyry teki itsemurhan 1980. Lisään maininnan Pressa-sivuille.
  
  9/22/00 3:28 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Hih, näin viime yönä unta, että Fresh Garbage oli julkaistu ja pitelin sitä käsissäni, Anttilassa. Kansi oli aika hieno.
Del Montte: sitä Jee Jee Jee: n versiotako tarkoitat. Eikös Jim ihan sanokin siinä olleen "En aio paeta" mukana?
  
  9/22/00 3:12 PM

Name : Horace
  
Message : Del Montte: Pekka Pöyry taisi tehdä itsemurhan. Niin luki Hasse Wallin kirjassa. Muistaakseni.
  
  9/22/00 2:56 PM

Name : Fred Lewis, Eindhoven, The Netherlands
  
Message : My love for Wigwam started in 1975 when I bought Nuclear Nightclub on holiday in England. I later also obtained through a lot of luck Tombstone Valentine and Lucky golden stripes...
I have not been able to get any decent information on Wigwam in the Netherlands until I found this phantastic site. At last a lot of questions i had on Wigwam are answered. I recently bought Nuclear Nightclub remastered with bonus tracks and i am still impressed by its quality.
  
  9/22/00 1:56 PM

Name : Del Montte
  
Message : Tuossa tutkailin linkki osastoa... sieltä oli minulta jäänyt muutama hyvä sivu väliin..

Ja heräsi toinenkin kysymys koskien jam-laulua Up on Cripple Creek... huomasin Gutsin soittavan kesken laulun "En Aio Paeta" urku melodioita... Onko kukaan muu huomannut samaa? Minusta sopii oikein hyvin...
  
  9/21/00 10:14 PM

Name : Del Montte
  
Message : Juuh.. ja kiitos Mikko että teit nuo Pressa sivut.. Oikein mahtavavat, sieltä löytyi paljon uutta tietoa..

Ja heräsi heti kysymys... Mihin Pekka Pöyry kuoli?
  
  9/21/00 9:56 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : who's free on pressan
ensimmäisellä levyllä.
eikös ne pressa-sivut ole jo toiminnassa cc.joensuu.fi/~mmerilai/pressa
  
  9/20/00 12:12 AM