Wigwam - guestbook

Name : Del Montte
  
Message : Löysinhän minä sen lopulta..

heh heh.. nyt soi Starpose kun joku pirauttaa
  
  10/7/00 2:21 PM

Name : Del Montte
  
Message : Oiskos tietoa mistä tuon Lucky Golden Stripes- kännykän soittoäänen sais puhelimeen tilattua? ;)
  
  10/7/00 2:13 PM

Name : Anonymous popconsumer, Wigcity
  
Message : Huomenna Kerubiin Matsia katsomaan! Eikun siis Kauko Röyhkää Comboineen... (miten minä nyt noin...)
  
  10/6/00 5:29 PM

Name : Esa J
  
Message : Mikko: Pressan sivuille vieraskirja?
  
  10/6/00 3:55 PM
 
Vastaus : Eipä taida kandee tehdä erikseen. Pressa-viestit voi jättää tänne. Pitää lisätä vieraskirjalinkki Pressa-sivuille.

Mikko

Name : Annie
  
Message : Tampereen Tulliklubilla To 12.10. esiintyy Jukka Tolonen & Indians of Justice. 35 mk.
  
  10/6/00 2:34 PM

Name : Esa J
  
Message : Nettituttava Timo, RIP, kirjoitti seuraavaa viime syksynä:
Selailin vanhaa lukion musiikin oppikirjaa. Pop-/rock-musiikista 70-luvulta mainittiin Wigwam, Jukka Tolosen soolotuotanto, Hurriganes, Tasavallan Presidentti sekä Piirpauke.

Kyllä sitä tuntee olevansa ihan vanha pieru, kun olen ne nähnyt kaikki lavalla tällä historiallisella 70 luvulla. Pressasta tosin en muista YHTÄÄN mitään lavalta.
  
  10/5/00 5:55 PM

Name : Del Montte
  
Message : Mielestäni äänestykseen voisi laittaa Pohjolan/Gustavsonin soolo-albumit.. en ole kovin Jukan tuotantoon perehtynyt, mutta Pohjolalta on tullut hienoja albumeja...

Ja olisihan se reilua jos Pembrokenkin soolot äänestyksessä kerran on...
  
  10/5/00 8:46 AM

Name : meka k.
  
Message : terve.
löysin viime keväänä yli kymmenen vuotta kadoksissa olleen ensimmäisen c-kasettini jonka olin saanut joululahjaksi ehkä 1986 tai 1987. korjattuani tuon nuhjuisen mutta ah, niin rakkaan kasettini kuuntelin nostalgiamielessä radionauhoitteitani (joita en ollut kuullut sitten 1988 koska olin napsaissut nauhan edellisessä asuinpaikassani kiukkuispäissäni saksilla poikki) ja yllätyin musiikin laadusta...
sielun veljet, hassisen kone, the beatles, animals (ym.) ja sokerina pohjalla tuo rechardtin haastattelussa julkitullut "pariisi".
muistan pitäneeni tuon kyseisen kappaleen tunnelmasta;
"vielä olen hengissä...
...en aio kuolla pariisissa..."
joka tapauksessa kappaleen lopussa vieno ja mutta nasaali naiskuuluttaja toteaa kappaleen olevan sakari kuosmasen tulkitsema, arto mellerin tekstiin perustuva pekka rechardtin sävellys.
eli ainakin radio antoi kunniaa myös hänelle.
semmosta.
mielestäni wigwam-äänestys voisi olla samanlainen kuin ennenkin; vertailu olisi helppoa aikaisempiin vuosiin. ja toivottavasti ihmiset ymmärtävät äänestää vain kerran!
  
  10/5/00 12:33 AM

Name : Urpo
  
Message : Kiitoksia vaan Rekun haastattelusta. Erittäin hieno.
  
  10/4/00 11:45 PM

Name : Esa J
  
Message : Vielä suorempi Wigu yhteys on kai Magneettimiehen Kuoleman kokoonpanosta:
Pekka Streng, vocals, acoustic guitar
Måns Groundstroem, bass, piano
Jukka Tolonen, guitar, piano
Pekka Pöyry, tenor saxophone, flute
Vesa Aaltonen, drums, bongo
  
  10/4/00 8:09 PM

Name : Suonna
  
Message : Tämä on vieraskirjan hienoista väärinkäyttöä, mutta Wigu-linkki löytyy siitä, että Pembroke aikoi kuulemma aikoinaan kääntää Mimosa-neidon englanniksi. Jostain Guru Mikko oli tämänkin tiedon onkinut :-)
Eli: folkrock-yhtye Tuhatkauno soittaa Pekka Streng -tribuuttikeikan Joensuun Teatteriravintolassa ke 18.10.2000. Pankaa kalentereihinne ja levittäkää tietoa: kovin usein ei Strengiä kai tässä mitassa livenä kuule.
  
  10/4/00 6:42 PM

Name : g.turunen, taphead
  
Message : painavampaa sanottavaa juuri. ja myös suurempaa musiikillista ilmaisuvoimaa. "party upstairs" ja "toden toistoa" julkaistiin samana vuonna (kyllä meka, vaikutit tähän); niistä kyllä huomaa, että pembroke on se "tavanomaisempi" laulunkirjoittaja. eikä kyse ole välttämättä virtuositeetista.
toisaalta ehkä noista ei päästäkään äänestämään. luulisin, että läheskään kaikilla tätä sivua ahkerasti lukevilla ei ole edes kiinnostusta gustavsonin ja pohjolan soolotöihin.
  
  10/4/00 6:37 PM

Name : Esa J
  
Message : Kaikki albumit, soolot ja muut, jotka työllistävät suomalaisia muusikkoja ovat tärkeitä!

Tarkoitat painavampaa sanottavaa?
  
  10/4/00 5:44 PM

Name : g.turunen, taphead
  
Message : jos kerran taas järjestetään äänestys wigwamiin liittyvistä asioista, niin ihmisten pitää saada myös ilmaista mielipiteensä gustavsonin ja pohjolan sooloalbumeista. ovathan ne jopa tärkeämpiä kuin pembroken.
  
  10/4/00 5:31 PM

Name : Del Montte
  
Message : Hieno haastattelu!

Heh heh.. Olen Rekun kanssa ihan samaa mieltä Royalseista.
  
  10/4/00 5:17 PM

Name : Esa J
  
Message : Joo, siellä on, mutta menkää vain suoraa Karjalaiseen sitten klikkaa kulttuuri osasto.

Väistyköön 60 lukulaisuus, nyt ihannoidaan 70 lukulaisuutta.

Keskityn tällä hetkellä lähes täysin 70 luvun musiikkiin...
  
  10/4/00 3:24 PM

Name : Heikki Kyllästinen
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Date=001004&Depa
  
Message : Suonnan tekemä haastattelu Rekusta
4.10.00 sanomalehti Karjalaisessa..
  
  10/4/00 1:38 PM

Name : Mikko, Joensuu
  
Message : Kävin tuossa juomassa iltaoluen rock-klubi Kerubissa, ja mitä DJ Intiaani soittaakaan. Fairyportin ja En aio paeta! Kuultiinpa myös King Crimsonia, Rushia ja Hawkwindia.
  
  10/3/00 11:47 PM

Name : Esa J
Home page : http://msnhomepages.talkcity.com/ReportersAlley/terontorvest/
  
Message : Olen sonnustautunut jo intiaaniasuun, kuten kotisivustani näkyy, Garbagea odottaessa.
  
  10/3/00 2:04 AM

Name : veikko
  
Message : No nyt selvis. onsiinä losing holdissa kitara, ja kyllä mä olen sen kokoajan kuullut, en vaan ole tajunnut, että se on kitara! Se nimittäin kuulostaa ihan pianon kilkuttelulta, sillä kitaralla soinnut ylensä soivat jonkun aikaa ennenkuin tue seuraava sointu, vaikkakin lyhyen aikaa vaina, mutta tuossa kohtaa se menee ihan töks töks töks, todella nopeasti. Enpä muista missään muualla tuollaista kitaraa kuulleeni.
Myös mun mielestä luulosairaan sanat menee tuulten kuoroista....
  
  10/2/00 11:45 PM

Name : Esa J
  
Message : En omista. Lue Mikon selostus:
Avaruuslaulu on Jaakko Pakkasvirran elokuvasta Vihreä leski, ja ohjaaja itse laati siihen sanoituksen. Komea esitys kuuluu ilman muuta sarjaan elämää suurempia elokuvabiisejä 60-luvun lopulta. Blues Sectionista tällä ei varsinaisesti soita kuin Walli ja Groundstroem osana isompaa orkesteria.
  
  10/2/00 2:57 PM

Name : Heikki Kerkkänen, the metropol of salokylä
  
Message : kuka kertoisi minulle, minkälainen biisi on Blues Sectionin Avaruuslaulu? Onko tätä biisiä millään cd-levyllä? tai omistaako blues section-kokoelmaa, jolla olisi
kyseinen biisi? voisi kopsata.
  
  10/2/00 2:44 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : On se Puhtilan Matti vaan aika veijari. Lauantai-illan vietosta kun palasin ja pistin radion päälle, niin eikös siellä soinut Grass for Blades, jota seurasi Bless you lucky stars, jonka perään vielä Losing hold. Huh-huh ja kiitos.
  
  10/2/00 12:45 PM

Name : Del Montte
  
Message : Minussakin herätti jotkut lyyrikat hieman oudoksuntaa, meneekö Freddie Are You Ready todellakin näin:

"None of my friends treat me mean
Hoping you know to change that scene"
  
  10/1/00 6:29 PM

Name : mike
  
Message : Rock'n'roll!!!
  
  10/1/00 4:28 PM

Name : Suonna
  
Message : Rytmi 5/2000 sanoo että Luulosairas menee "aallot tulevat aamuilla piiloistaan, tuulten puroista kallion alta". Peitsamo laulaa coverillaan taas "tuulten suojasta". Itse olen "kuoroista"-sanan kannalla, mutta olen tainnut nähdä myös paperilla versiota "kuruista". Onkohan joku jopa hörhöillyt "uruista". Uusi Wigwam-pollin aihe?!
  
  9/30/00 9:41 PM

Name : Esa J
  
Message : Kun menee www.cdnow.com osoitteeseen ja laittaa taitelijanimen Spirit, ja sitten CD Best of Spirit, siinä on sämple Fresh Garbage biisistä. It's Nature's Way oli niiden hitti.Voi sämplätä siinä samalla.
  
  9/30/00 3:24 AM

Name : Del Montte
  
Message : Onhan tuo Live Music From Twilight Zonen eka raidan soolo osuus aika funky, lähtien Pohjolan basso riffistä.. vai onko se sittenkään Pohjola? Siis se kohta kun laulu loppuu ja paahtava sooloilu alkaa. Olen kuulevinani kitaran taustalla soivan...

En ole tuosta ihan varma.. minulta meni hieman aluksi hieman aikaa huomata että Grass For Bladesin basso soolo oli OIKEA basso soolo...

Ja vielä siitä Losing Holdista... minä kuulen siihen loppuun ihan selvän kitara rämpytyksen joka ensin nousee ja sitten vaimenee... ota siitäkin sitten selvää..

Onko kellään kommennttia Pressojen ekasta albumista.. Kuulin aikaa sitten radiosta (KYLLÄ! radiosta) Who`s Free kappaleeen ja se iski minuun kuin tuhat volttia...

Hienoa että questbook on aktiivisessa käytössä...
  
  9/29/00 9:22 PM

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Muistelin, että 633 Jesu Fåglarista joku (Gutzi??) sanoi jossain haastiksessa, että se oli hieno Huldenin biisi, mutta ei mahtunut levylle... niin, tekstihän on siinä vihkossa mukana... Eipä sitä nyt sitten löytynyt tolle Fresh Garbagellekaan mistään nauhavaraston uumenista... Jos joskus löytyy, tai herrat muistaa miten se meni, niin eikun studioon ja sinkuksi vaan!!! Eli tuleeko tästä nyt se Suuri Kadonnut Wigu-aarre...?
  
  9/29/00 6:28 PM

Name : Petteri
  
Message : Kyllä siinä Losing Holdilla mun mielestä kitara soi lauluosuuden jälkeen n. 5:15-5:55 vasemmassa kanavassa ja heti alusta vasemmasta kuuluu pianon lisäksi Tolosen Tombstone-tyylinen sirkkelikitara, muttei niin räikeästi. Rytmi-jutussa muistaakseni luki, että Gustavson teki sävellystyön kylmiä väreitä aiheuttavaan lauluosuuteen, jonka Pembroke sanoitti, ja Pohjola teki loput sävellykset.

Tästä aasinsillan kautta siihen, että näille sivuille saisi tehdä myös Pekka Pohjolan levyistä asiaa Discographyyn. Jos ette ole vielä tutustuneet Pohjolan tuotantoon, suosittelen lämpimästi. Jos joku tietää, mitä tarkoittaa "Harakka Bialoipokku" tai "Keesojen Lehto", niin voisi mullekin sanoa.

Live Music From The Twilight Zone levystä vielä sanoisin, että oletteko huomanneet, että Rechardt soittaa The Moon Struck Onessa Pig Stormin tyylistä riffiä kohdassa 6:46-6:59. Onkohan vain saatumaa? Ja onkohan Pig stormissa yhteyttää Pigwormiin? Hmm.

Ja sitten vielä niin, että mun mielestä Wigwamilla ei ole huonoa biisiä (paitsi että en ole kuullut Light Agesia), ja huonoista huonoinkin on hyvä biisi.
  
  9/29/00 6:11 PM

Name : Esa J
  
Message : Kaikilla omansa.

Tykkään Nutshellistä. No, funky on OK kun ei mennä apinoimaan jotain perus-funky hittejä.
  
  9/29/00 5:27 PM

Name : Ilkka
  
Message : Mielestäni funky meininki ja Wigut sopivat hienosti yhteen - esmes Lucky Golden Stripes-levyn June May Be Too Late on nii funky jot hitto!
Huonoja biisejä en osaa Wiguilta edes nimetä, ellei sitten edellä mainitun levyn päätösraita In a Nutshell. No, onhan sekin aika hauska biisi.
Rarities taitaa muuten tulla ulos vasta lokakuun puolivälissä. Aaargh! Kyllä odottavan aika on pitkä.
  
  9/29/00 4:44 PM

Name : Esa J
  
Message : Kirousten uhallakin ehdotan kehnoimman Wig/Pembroke biisin äänestystä! Itselleni Corporal oli hineo alobumi (lasken Daemon D siihen kuuluvaksi), mutta jommassa kummassa Skobiit Party Civilised Session tai Knockknockknock (The Revolution Of Love) bändi yrittää jotain funky menoa. Mulla ainakin nousee niskakarvat pystyyn siinä kohdassa. kaiken muun sallin Wiguille, en funkyä!
  
  9/29/00 2:55 PM

Name : Jukka
  
Message : Kitara kuuluu lauluosuuden jälkeen, en nyt muista millä minuutilla. Kitara kuuluu vain toisesta kanavasta(en myöskään muista kummasta)nousten vaimeana kuulumaan toviksi ja sitten häipyy pois kuuluvista. Se ei ole mikään sirkkelikitara, vaan hentoa taustarämpyttelyä-ja tarpeetonta minusta. Kuvaavaa onkin että tässä juuri porukalla ihmetellään missä se siellä yleensä soi...
Fairyport HETI remasterointiin ja jollakin vippaskonstilla se bassorumpu kuuluviin! Ugh.
  
  9/29/00 1:47 PM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : This site
  
Message : Meka, kyllä se äänestys pitää taas järjestää kunhan vuosi alkaa olla lopussa. Tarvitaanko enemmän tai vähemmän eri kategorioita?
  
  9/29/00 11:44 AM

Name : Esa J
  
Message : Ekassa osassa on se kitara/kenties tuplabasso, laulun alettua ei ole kitaraa.
  
  9/28/00 11:38 PM

Name : veikko
  
Message : ja lisää jauhantaa: Jenkkitombstonessa itse levyyn on merkattu 633 jesu fåglar(i like you) mutta albummin kanteen pelkkä i like you.
  
  9/28/00 9:59 PM

Name : VEikko
  
Message : Okei, nyt mä jauhan samaa asiaa, mutta missä kohtaa jengi kuulee sen kitaran losing holdissa? Mä kuulen jotain, mikä voi olla kitara korkeintaan ihan ekassa riffissä. Mua jäi hämään ihan sikana.
  
  9/28/00 9:54 PM

Name : Jaana
  
Message : Mutta tietääkö kukaan minne Ronnie on haudattu?
  
  9/28/00 11:47 AM

Name : Esa J
  
Message : Olen saanut varmistuksen siitä että Jim tosiaan asustaa Lontoossa. Wigwamin kannaltahan se tunutuu lupaavammalta...
Esa, juoruämmä.
  
  9/28/00 3:46 AM