Wigwam - guestbook

Name : Matti
  
Message : Tästä lähtien yritän saada kaiken "asian" mahtumaan yhteen viestiin...

Luin Esan tekemän jutun. Olen samaa mieltä monesta asiasta. Twilight oli ensimmäinen levy jota minä pääsin kuulemaan, siitä on hyvä alkaa.

Ja tuosta Garbagen kannesta, levyähän minulla ei ole (vielä!), mutta mielstäni kanneksi olisi paremmin sopinut tuommoinen saman tyylinen kuva kuin Highlightsin kannessa...

Mutta ei tuossa Huldenin työssäkään mitään vikojakaan ole...

  
  11/7/00 4:16 PM

Name : Matti
  
Message : Minun moog-specialisti ehdokkaani ovat Pohjola, Tolonen tai Måsse...
  
  11/7/00 4:09 PM

Name : aliisa
  
Message : lämmin ystävyyssuhteeni henkeen jatkuu ja tutustun kyllä mielelläni muihinkin yhtyeen levyihin jos niitä eteeni sattuu..
  
  11/7/00 11:00 AM

Name : Esa J
Home page : http://njet.net/palstat/article.phtml?art_id=233
  
Message : Jokunen sana Wigwamista yllä..

Jos Mikolla on kommentteja, mailaa..
  
  11/7/00 2:18 AM

Name : Matti
  
Message : Vielä kerran häiritsen...

Keräsin kaiken rohkeuteni ja tyhmäksi leimaamisen uhallakin kysyn että kuka on tämä moog-expertti josta Wigut puhuvat Mikko Montosen haatattelussa...
  
  11/6/00 5:59 PM
 
Vastaus : Esa Kotilainen on meikäläisen veikkaus, mutta vähänhän nuo arvoituksellisesti puhuvat...

Mikko

Name : Matti
Found : Just surfed on in
  
Message : Kuka on Koivistoinen joka oli mukana Pressojen Mooses levyllä tekemässä biisiä Caught From The Air ....
  
  11/6/00 5:39 PM
 
Vastaus : Se on Eero. Pärstä on Blues Section -sivulla. Täällon haastattelu:

http://www.whatmusic.com/jazz/artists/eero_1.html

Lisääkin löytyy netistä tietoa.

Mikko

Name : Matti
  
Message : En muista toinko selvästi kantaani esille, enkä ole varma olinko silloin samaa mieltä, mutta sanon tässä ja nyt että kitara soi melkein koko kappaleen ajan ja sitä soittaa Tolonen...
  
  11/6/00 5:29 PM

Name : Mikko
  
Message : Erik, syyskuun lopussa Losing Holdin kitara-asiaa puitiin täällä vieraskirjassa, joten ota sen ajan viestit esille. Tosin en muista päästiinkö mihinkään lopputulokseen.
  
  11/6/00 4:03 PM

Name : Esa J
  
Message : Garbage on kelattu h't'isesti l'pi, autossa. Jo No New Games / Grass For Blades live, Ylioppilastalo, Tampere 23.11.1977 yksistään on hyvä syy hankkia CDt. Kunhan ehdin paremmin kuunnella, kommentoin Njetin palstoilla.
  
  11/6/00 2:01 AM

Name : meka k.
  
Message : Nortin?
huh huh...
  
  11/5/00 10:30 PM

Name : Matti
  
Message : Laulu jonka haluaisin kuulla livenä, mutta jota tuskin koskaan tulen kuulemaan, olisi Frederick And Bill, Wigwamin soittaman, juuri tällä Pohjola, Gustavson aikakaudella, pienellä Tolosen avustuksella.

Pitkillä jammaus sooloilla, Gutsi hoitaa levy-version viulut Hammondillaan, samaan tyylin soittamalla kuin kappaleissa Last Night ja Rave Up For The Roadies...

eikös se ollut juuri Tolonen joka soitti levy-versiossa...

  
  11/5/00 5:35 PM

Name : Heikki Kyllästinen
  
Message : Mulla näyttäs olevan levyhyllyssäni
"Finnish Graffiti" tupla LP (Finnlevy 1979) joka on suomalainen
"Various Artists"-levy...mukana näyttäs olevan mm:ssa Wigwam:"Luulosairas",Pressa "Driving
Through" ja Pekka Streng "Sisältäni
Nortin Löysin".....
  
  11/5/00 5:11 PM

Name : oudi
  
Message : jokohan niitä tavastian lippuja on saatavilla. tällä kertaa en aio jäädä ovien ulkopuolelle...tana!
  
  11/5/00 3:47 PM

Name : Suonna
  
Message : Sane Again on ollut vuosia suurimpia Wigu-suosikkejani, mutta vasta tänään päässäni loksahti, mitä piisin taustalla saattaisi olla. Jimpan Gutsi-pastissi ellei peräti -parodia! Tulkinta saa tukea eritoten demoversiosta, jonka lauluosuus on huikeaa Gutsin wonderismi-venyttelyjen parodiaa. Jotain tästä on kantautunut Lucky Golden Stripesillekin saakka, "lose and call it gain". Gutsimaisen outo sävellys, häröilevä tunnelma Jaloa ylpeyttä -polveilujen tyyliin, visionäärinen aihe ihmiskunnan pohjamudassa rypemisestä a la Being, kirkkomusiikillinen välike kirkkolatina-mutinoin... Tiedän tiedän, Jimin tekstit ovat täynnä raamatullisia hahmoja ja viitteitä muutenkin, mutta en suostu ainakaan helpolla luopumaan tästä ajatuslapsestani. :-)
  
  11/5/00 2:51 PM

Name : Hönö
  
Message : "I wish I never woke up this mornin', life was easy when it was boring..." Ai että miten liittyy aiheeseen? No ei juuri mitenkään, paitsi että olen kuulevani lievää yhtäläisyyttä Andy Summersin ja Rekun kitarasoundeissa.
  
  11/4/00 11:06 PM

Name : Erik Laurila, Uppsala/Sweden
  
Message : Ketä(kuka)soittaa kitaraa Losing Holdin studioversiossa?
  
  11/4/00 9:15 PM

Name : JunnuR.
  
Message : Un-a-believable! Viisi mahdollisuut- ta päästä kuulemaan harvinaista musiikkiherkkua. Ligth Ages - kiertueen Jämsän keikka ja menneen syksyn kiertuueen Tavastian keikka kuuluvat kyllä niiden parhaimpien musiikillisten esitysten joukkoon joita olen koskaan saanut todistaa. Eikä vähiten ainakaan "kosmisen" tunnelman ja vilpittömän asialle omistautumisen takia.

Täytyy vain toivoa että miksaus ei tule olemaan mikään "Hardcore" - mättömiksaus, vaikka kappaleisiin ehkä välillä kuuluukin dynamiikka- alueen yläpäässä liikkuminen.

Kuinkahan saisi sepät vielä innos- tumaan levynteosta?
  
  11/4/00 4:14 PM

Name : cosmic the crimzoid, maalainen
  
Message : Entäs Captain Beefheartin versio Matin Yllätysten yöstä?
Tom Waitsin cover Heli Keinosen Ajettiindah Tsiganaisist?
Randy Californian eka soololp "Kapt. Kopter & The (Fabulous) Twirly Birds" on myös täyttä tavaraa,silkkaa klassista Hendrixii.
  
  11/4/00 2:32 PM

Name : Hönö, of dreams
  
Message : Long time ...you see?
  
  11/4/00 3:14 AM

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Spiritin hienojen levyjen luetteloon voi lisätä vielä ainakin tuplan Spirit of 76 sekä sellaisen, kuin Future games... Randy"Wolfe"California, orkesterin kitaristi-keulakuvahan soitteli kuulemma jo 14-vuotiaana toista kitaraa orkesterissa, jossa sitä ensimmäistä soitteli Jimi"Hendrix"James....
  
  11/3/00 9:51 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : Enpä olisi uskonut, että noin vuosi sitten vieraskirjalle heittämäni unelma toteutuu 26.1.2001. Silloin Wigwam esiintyy Joensuussa. Tää on jotain aivan mahtavaa, sanoinkuvailematonta. Unelmat voivat toteutua. uuh.
  
  11/3/00 9:47 PM

Name : meka k.
  
Message : siis kuunnelkaamme lennonin imagine ja sitten perään joko twilighin live tai garbagen studiolive (jos nyt oikein muistan)...
sitten arvostellaan;

no kyllähän se lennon voittaisi vaikkei sitä edes kuuntelisikaan.

lähes yhtä mystinen coveriharkinta voisi olla matti nykäsen versio captain beefheart/magic bandin kappaleesta wild life. (trout mask replica, 1969)
mutta voisihan tuokin toimia.
  
  11/3/00 7:01 PM

Name : timppa
  
Message : aliisa, tarkistapa varsinkin spiritin eka nimeltään pelkkä "spirit", jonka aloittaa fresh garbage ja kolmas "clear spirit" ja neljäs "12 dreams of dr. sardonicus".
eka on mun suosikki edelleen.
  
  11/3/00 3:33 PM

Name : aliisa
  
Message : fresh garbagen innoittamana tarttui jyväskylän kaupunginkirjastosta mukaani spiritin käsittääkseni toinen (?) levy family that plays together. loistavaa musiikkia bändiltä josta en aikaisemmin ole tiennyt juuri mitään! olen aivan ihastuksissani. piristää mukavasti opiskeluviikonloppua.
  
  11/3/00 1:08 PM

Name : Matti
  
Message : Joku oli huomannut virheen tuossa Jee Jee:n inner sleevissä, siellähän väitettiin että pojat soittivat Pidän Sinusta, vaikka sehän oli En Aio Paeta...

Mutta siellä myös väitettiin Jimin olleen uruissa... tämä ei taida pitää paikkaansa?
  
  11/2/00 3:41 PM

Name : Mikko
  
Message : Savolaisille myös tiedoksi että japsityttötrio eX-Girl esiintyy tänään Kuopiossa. Käykeehän katsomassa. Wigwam-yhteyskin löytyy: bändiä manageeraa sama mies kuin Wiguja aikoinaan.
  
  11/2/00 12:52 PM

Name : Suonna
  
Message : Kalle Aholalla ja Donkkareilla taitaa olla muutenkin sympatioita Wigujen suuntaan, sillä bändi heitti Luulosairaan coverina Lappeenrannan keikalla joskus n. v. 1996.
Savolaisille tiedoksi, että FG arvostellaan kehuen tämän päivän Savon Sanomissa.
  
  11/2/00 12:08 PM

Name : Esa J
Home page : http://wiganonline.co.uk/scripts/editorial.cgi?cid=0
  
Message : Ja ehkä värikkäämpi kuva Wiganista
linkissä yllä
  
  11/2/00 1:11 AM

Name : Esa J
Home page : http://www.wiganmbc.gov.uk/
  
Message : Löysin Wiganin.

Turn stone to bread...
  
  11/2/00 1:06 AM

Name : Urpo
  
Message : Tuo Tavastian kitaravetoinen elokuinen keikka oli hyvä, karski esitys. Mutta kun kuuntelee Fresh Garbagen Pigwormia jossa Gustavson on vielä mukana, ja hyvä kitaristi ja hurja urkuri pistelevät vuorotellen ja päällekkäin menemään, se vaan tuntuu enemmän sellaiselta Wigwamilta jota haluaisin kuulla tammikuussa. Gustavson tuskin on silloin mukana, mutta toivottavasti urku soi vähän vapaammin.

Kalle Aholan (Don Huonot)uudella levyllä on biisi Vaaleanpunainen rättisitikka, jossa laulun 'kertoja' laulaa: "...no nyt kesä 2000 ja mä tuun hakemaan sun tytärtäs Maritaa ulos. Me ollaan lähdössä Ruisrockiin ziigaamaan Wigwamia - sitä sunkin nuoruuden suosikkii...".
  
  11/1/00 10:59 PM

Name : Petteri
  
Message : Tuomakselle kommentoin sen verran, että en ole ihan Seinäjoelta, vaan Ylihärmästä. Uskon, että näitä wigu-faneja on enemmänkin (kaappi-wigu-faneja?). Eli: kun olen ollut autolla koulussa (olen vasta 18v.), kaverit ovat aina ihmetelleet, että mitä ihmemusaa minä kuuntelen, joku Zappa ja Pekka Pohjola, mistä he eivät ole ikinä kuulleetkaan. Kuitenkin yksi kaveri sanoi, kun näki mulla Wigwamin levyn, että hänen isä kuuntelee Wigwamia. Eli kyllä yhdeltä Seinäjoelta aina kolme fania löytyy.

Liikkuuko fanien keskuudessa paljon Wigwam-bootleggeja, tai mitään livetallenteita? Kuulin veljeltäni, että hänen kaverin tutulla on joku Wigwamin keikka, yleisönauhoite, joka on siirretty cd:lle. Onko nämä harvinaisia, varmaan kiinnostaa monia?

Sain vihdoin Fresh Garbagen. Aamulla kuuntelin Luulosairasta niin koomassa, että myöhästyin linja-autosta.
  
  11/1/00 8:38 PM

Name : panu
  
Message : Olen täysin samaa mieltä Jukan kanssa tuo vuoden 73 sessio on HYVÄÄ roinaa.Harmi että se Grass for blades jäi vielä pois...vaan senhän voisikin julkaista remasteroidun Beingin bonus-biisinä:)...eikö vaan?
  
  11/1/00 5:02 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Suonna, minä olin päivittämässä uutista sivulle suunnilleen samalla sekunnilla kun sen täällä möläytit.

Heikki Paunosen paksu Helsingin slangin sanakirja ei tunne Tavia sladdi-merkityksessä vaan Paavalina(?). 'Wigu'-sanahan kirjasta totta kai löytyy, niin kuin Urpo jo aiemmin on kertonut.
  
  11/1/00 4:09 PM

Name : Suonna
  
Message : Eittämättä FG:n Imaginessa on sellaista hartautta että oksat pois. - Kun itse kuuntelen Garbagea, aloitan jostain syystä aina Tramdriverista. Siis onhan se julkaistu "jo" Highlightsilla ja Nightclubin UK-CD-painokselle, mutta jotenkin biisiin on mahdoton väsyä. Ronnien mainio junakomppi (tai ratikkakomppi) kertosäkeessä, ja sitten tuo maaginen miksaus, josta jotenkin puuttuvat ne yleensä popissa tukossa olevat keskiäänialueet. Upea popteos kaikin puolin!
- Koska Mikko ei ole päivittänyt vielä päivän uutista, niin käykää katsomassa www.rocktops.fi...
  
  11/1/00 3:54 PM

Name : vetelin mies, veteli
  
Message : ja ketäänhän ei varmaan kiinnostaisi kuulla hyde park-keikkaa?
  
  11/1/00 3:38 PM

Name : -Jukka-, Ignoila
  
Message : Makuasioista ei voi... mutta silti pitää julki kuuluttaa oma visio ja absoluuttinen totuus: Fresh Garbagen -73' versiot Nipistyksestä ja Imaginesta on kouluarvosanoin (4 huonoin, 10 max.)lähellä täyttä kymppiä. Bändi soi kuin ajatus! Twilight zonen vastaavat jäävät ainakin 1½-3 numeroa jälkeen... Ja seuraavaan Wigwam-julkaisuun tulee (tottakai) loputkin YLE:n Ruisrock nauhat, Tanskan radion arkistot, sekä bändiä lähellä olleiden tahojen nauhoitteet???
  
  11/1/00 3:29 PM

Name : Veikko
  
Message : Tavi tarkoittaa miehen vehjettä. Se on helsingin sen aikaista slangia, toi tieto on bongattu kauko röyhkä Get on -rocklyriikan helmiä kirjasta. Siellä on myös mm.luulosairas.
  
  11/1/00 2:06 PM

Name : Esa J
  
Message : Saanen sen Garbagen lauantaihin mennessä.

Mitä muuten Jim selostaa Kitessa:Pine you(r) so lonesome sighs
As murmured questions rise in line
And weave their voices and entwine
As breezes their disguise
  
  11/1/00 3:17 AM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Yle taltioi tietääkseni kymmeniä tunteja ensimmäisistä Ruisrockeista. Kaikki tuskin on julkaisukelpoista, mutta aika paljon tuota kamaa aikoinaan lähetettiin radiossa "Stereopoppia"-otsakkeen alla. Ruisrock '70 oli Ylen ensimmäisen stereoulkolähetysauton tulikoe.

Heikin nimiehdotuksesta johtuukin mieleeni kysyä, että mihin tuo Tavi mahtaa viitata? Tietääkö muut kuin Jarkko Laine?
  
  10/31/00 3:59 PM

Name : Suonna
  
Message : Hyvä idea, Heikki, nimeä myöten :-)
Mafiahan lähetti v. 1995 kolmetuntisen spesiaalin vuoden 70-71 Ruisrockeista, jossa radioitiin nimenomaan noita livenauhoja, myös ulkomaisilta esiintyjiltä. Ohjelma lienee nauhalla aika monella, mikäli se kiinnostaa.
  
  10/31/00 3:46 PM