Wigwam - guestbook

Name : Suonna
  
Message : Minä näin Mellerin ja Pyykön Blues Sectionin reunion-keikalla Helsingissä 1996. Kovasti tuntuivat diggailevan. On mukavaa huomata, että Melleri tuntuu tekevän paluuta: viimeisimmässä Kuukausiliitteessä oli haastattelu ja uudessa Parnassossa (neljäs kirja, 2000) "miten kirjani ovat syntyneet". Jälkimmäisessä mainitaan Wigutkin, check it out, tosin lyhyesti mutta kuitenkin.
  
  12/6/00 2:13 PM

Name : Urpo
  
Message : Tuli taas eilen uusintana TV:stä Wyatt Earp -leffa. Ja mitenkö tämä liittyy Wigwamiin. Eipä juuri mitenkään. Mutta siinä oli sivuosassa Dennis Quaidin esittämä juoppo peluri Doc Holliday, joka muistutti kovasti Arto Melleriä. Silmät kipinöiden keuhkotautinen Doc Holliday heitteli yskien ja räkien mellerimäisiä repliikkejään. Myös miehen eleet, ilmeet, pukeutuminen oli pöllitty suoraan Melleriltä.

Mellerihän on vanha Wigwam-fani, kokoelmassaan Rubiinisilmäinen pääkallosormus ollaan yhdessä novellissa Wigwamin keikalla. Muistuu myös mieleen Tammisaaren Guitar Festival kesällä 92. Wigwam aloitti soittamaan. Muun yleisön istuessa rauhallisesti nurmikolla runoilija Melleri huojui ainoana pystyasennossa. Tarinan mukaan 70-luvulla Melleri oli kaverinsa kanssa menossa teatterikorkeakoulun pääsykokeisiin. Sisäänpääsyä tehostaakseen kaveri oli kiinnittänyt paitaansa tuolloin muodissa olleen Lenin-pinssin. Melleri kävi ostamassa lelukaupasta sheriffin tähden ja pisti sen rintaansa. Melleri pääsi dramaturgilinjalle.
  
  12/5/00 9:10 PM

Name : Pertti, Helsinki
  
Message : Chris "Judge" Smith oli tälläkin keskustelupalstalla kehutun Van Der Graaf Generatorin alkuperäisjäsen. Eräänlainen tuntematon suuruus, siis. Curly's Airship -projektissa vierailee mm. VdGG-miehet Hugh Banton ja Peter Hammill.
  
  12/3/00 3:01 PM

Name : Esa
Home page : http://www.curlysairships.com/
  
Message : Wigwamfani Rick suositteli ylläolevaa proge levyä. Siellä on joku mp3 sample. Säveltäjä Judge Smith aivan vieras.
  
  12/3/00 1:58 AM

Name : Hoo
  
Message : Andy Summers on myös minunkin mielestäni hieno kitaristi joka on tuonut koko maailman tietouteen add9-soinnun toimivuuden pop-musiikissa (olkoonkin Stingin biisejä). No onhan sitä toki muuallakin käytetty mutta ei ehkä yhtä vakuuttavasti.
  
  12/2/00 1:18 AM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Voi ilo ja riemu,
jotain tapahtuu siis Oulussakin. Itse tänne muuttaneena olenkin moneen kertaan manannut vähäisiä tapahtumia. Olen kyllä menossa sitten tammikuussa Tampereen kautta Tavastiallekin, pitäähän sitä kotona käydä. Jee jee jee. Miten muuten saa Tampereen keikalle lipun?
  
  12/1/00 1:43 PM

Name : Petteri
Home page : ROCKTOPS
  
Message : Päivitys Wigwamin keikkapaikkoihin:
16.01.(tiistai) Oulu, 45 Special.
Onneksi heittävät keikan Oulussakin, niin pääsen mäkin katsomaan.
  
  11/30/00 8:57 PM

Name : timppa
  
Message : lisäisin tuohon kevin ayers-kommentointiin, että näin hänet tavastialla. parhaiten jäi mieleen kitaristi andy summersin soitto.
  
  11/30/00 7:33 PM

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : aliisa taitaa olla joskus kuullut määritelmän, että joy division oli kuin epävireinen van der graaf generator...? ...but where have they been?
kevin ayersin suosikkeihini on aina kuulunut mm. eleonor´s cake that ate her, ja oikeastaan kaikki muukin 2 ekalta soololevyltä, sekä tietysti ne 2 jumalaisen sekoa soft machinen ekaa...
meikä, jolla on really expanded mind, diggaa vdggltä kumpaakin periodia, ja liittää siihen pawn hearts-aikaan vielä hammilin ekan soolonkin... ja rikki nadir oli lisäksi hauska.
  
  11/30/00 6:18 PM

Name : Esa
  
Message : Täytyy tsekata. Tarkoitin vain että näissä bändeissä oli vielä jyrkempi suunnan muutos kuin Wigwamissa kautta historiansa.
Jostain kumman syystä, tai se on se nuoruuden vuosien vaikuttava kokemus, tykkään eniten VDGG The Least We Can Do is Wave To Each Other.
Viime aikoina olen kaivellut esille koskettimiin erikoistuneita bändejä. Per Lindh pienoinen pettymys uusista.
  
  11/30/00 4:18 PM

Name : Pertti Hakala, Helsinki
  
Message : Esa hyvä, vaikka Van Der Graaf Generatorin "Pawn Hearts" lieneekin progemusiikkin ylittämättömimpiä mestariteoksia, niin kyllä uudelleenkasatun kokoonpanon kiekot "Godbluff" ja "Still Life" hakkaavat ekan version varhaiset tuotokset mennen tullen. Tämä on toki vain oma, subjekstiivinen mielipiteeni. Kenties tarkoititkin VdG:n "Quiet Zonea" ja karseata livetuplaa "Vital"? Muuten kaikki Wagwam-fanit, tsekatkaa ihmeessä VdGG ja päämiehensä Peter Hammillin tuotanto (vaikkapa "The silent Corner and The Empty Stage", "In Camera", "Over" tai seesteisempi "And Close as this"
-Pertti
  
  11/30/00 3:46 PM

Name : Esa, St Louis
Home page : www.strongcomet.com
  
Message : www.stRongcomet.com sen piti olla

Täällä harvoin näkee Wyattia tai Ayersiä kaupoissa, ei edes käytettynä.
  
  11/30/00 2:29 PM

Name : Esa
Home page : www.stongcomet.com
  
Message : ylläoleva tiedottaa:At the end of the year the Soft Machine embarked on a gruelling six-months tour of the States with Jimi Hendrix and after this they recorded their first album, Soft Machine. Although everything was completed in one take, it was a stunning album, containing charmingly silly Wyatt songs and slightly more disarming numbers by Ayers, linked by pieces of improvisation.
SE oli se eka kamala albumi. SM oli bändi joka tarvitsi 3 pääjäsentä ja eli aikansa. Uudet versiot olivat ihan muuta tavaraa. Samaten Van Der Graaf Generator loppuaikoinaan.
  
  11/30/00 2:24 PM

Name : aliisa
  
Message : here are the young men...!
  
  11/30/00 1:08 PM

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : no totta huivatissa Ayers jos kuka on uutta luova sekopää! Soft machinen lisäksi hänellä oli sooloura, jonka helmi on levy Whatevershebringswesing. Aivan uskomattoman hauskoja kappaleita...
sanoitukset ovat melko sitä mitä musiikkikin... hihi. "... i'm suffered too long, and this cigarette seems to be very strong..."

  
  11/30/00 9:25 AM

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Tosta Soft Machinesta oli joskus MOJOssa piiitkä juttu; Sitä mukaa kun uuttaluovat sekopäät häipyi pändistä ja kovia muusikoita tuli tilalle, levyjen mielenkiintoisten biisien määrä laski kuin lehmän häntä. Arvatkaa, kumpiin Ayers kuului & kumpiin Ratledge?
  
  11/29/00 7:06 PM

Name : Matti "Montte"
  
Message : Kyllä on Fresh Garbage loistava levy... molemmat puolet tasapuolisesti... kaikki jäsenet tulevat hyvin esille. On kyllä ehdottomasti tämän vuoden paras levy-julkaisu.
  
  11/29/00 5:59 PM

Name : Esa
  
Message : Soft Machine 1,2,3 olivatkin hyviä. Tämä lienee ennnen niitä, New Yorkissa äänitetty kummajainen.
  
  11/29/00 2:15 PM

Name : Suonna
  
Message : Heikki puhuu asiaa, Mafian soittama June Maybe Too Late (by Man On Fire, vai muistanko bändin nimen väärin) oli jännä versio, aika aggressiivista konefunkkia. Lisäksi Tuonen tyttäreltä soitettiin Holy Lambin Finnforest-cover Mikä yö. Ja pannaan tänne aikakirjoihin ylös, että ohjelman Yle-rariteetit olivat tällä kertaa Super Kings (feat. J. Hauru) Laajasalossa 08.07.1973, Kalevala samassa paikassa ja kai samana päivänäkin, ynnä Pressa Kultsalla 04.09.1972. Kalevalan biisi oli Myrskyä pakoon, Kinkkareitten tai Pressan kipaleita ei taidettu esitellä. Hurjaa improa ne olivat paikoitellen joka tapauksessa. Aamen.
  
  11/29/00 2:11 PM

Name : Urpo
  
Message : Kun kirjoitin Pressan loppuunmyydyistä keikoista, tarkoitin Kanneltaloa, Tampereen tilanteesta en tiedä. Wigwamin Tavastian keikan liput on jo myynnissä, kannattaa hoitaa homma heti.
  
  11/29/00 11:55 AM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : eläs kuule, Soft Machine on perskaleen hyvä canterbury-bändi miun mielestä, ja etenkin kaksi ekaa levyä huippua psykedeelistä jammaamista. Mie nautin.
  
  11/29/00 8:34 AM

Name : Esa
  
Message : Maailman kamalin vuonna 2000 julkaistu proge levy oli "Soft Machine" esittää sama.Psykedeelinen kansi. Sisältää: That's How Much I Need You Now Ayers/H/R 4:21

02. Save Yourself Ayers/Ratledge 2:50


03. I Should've Known Ayers/H/R 1:38
ym biisejä, kaikissa "you" ja "me" pääosissa. Mulla oli se pari päivää...

  
  11/29/00 5:35 AM

Name : Matti Kari, Hanko
  
Message : Ostaisin minäkin mielellään lipun tuonne keikalle, mikäli joku mielii myydä. Saapi mailata, maza@NOSPAMmilkyway.stc.cx (poista NOSPAM) tai soitella, 050-5441824.
Tuhannet kiitokset jo etukäteen. :)
  
  11/28/00 9:34 PM

Name : Urpo
  
Message : Piru vieköön, Pressan keikat myytiin hetkessä loppuun. Amatöörimäisesti en pitänyt lippujen kanssa kiirettä, koska muutama vuosi sitten Tavastialla oli reippaasti alle sata ihmistä Tolosen keikkaa ihmettelemässä. Mistähän tämä nykyinen mania johtuu.

Kun Wigwam v. 1992 toukokuussa esiintyi Kanneltaloa vastaavassa (?) Martinus-salissa Vantaalla, yleisöä oli korkeintaan 40. Keikka oli ihan OK.
  
  11/28/00 7:24 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : Progeyössä soitettiin muuten tsibaleita siltä Tuonen Tytär-levyltä, joka julkaistaan tammikuussa. Oli muuten aika jänskä versio tehty June may be too latesta.
  
  11/28/00 8:40 AM

Name : meka k.
  
Message : amen.
  
  11/27/00 11:14 PM

Name : Klikkaaja
  
Message : "Radiomafian seitsemän tunnin progepaketin juonsivat Hauta Blommila,
Harri Hakanen ja Matti Puhtila." Ja Suomiproge oli Pressaa vain?
  
  11/27/00 10:01 PM

Name : Teemu Mäkiniemi, Oulu
  
Message : Hei, sattuisiko jollakulla olemaan ylimääräistä lippua Pressan keikalle 14.12. Kanneltalolle?? Hinta ~50 - 150mk
e-mail:teemu.makiniemi@nokia.com
puh.:040-7614124
  
  11/27/00 3:55 PM

Name : Teemu Mäkiniemi, Oulu
Home page : -
Found : Just surfed on in
  
Message : Hei, sattuisiko jollakulla olemaan ylimääräistä lippua Pressan keikalle 14.12. Kanneltalolle?? Hinta ~50 - 150mk
  
  11/27/00 3:50 PM

Name : Matti
  
Message : VIIMEIN Frsh Garbage!!!

Jiiiihuuuuuuuuuuuuu!
  
  11/25/00 6:14 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.gepr.net/wfram.html
  
Message : Tuosta linkistä löytyy juttua Wigwamista, oletteko käyneet? Luin sieltä, että Gustavson olisi lähtenyt bändistä uskonnollisista syistä, jota selitystä en ole aiemmin kuullut, pitääkö paikkansa?
  
  11/24/00 5:15 PM

Name : Petteri
  
Message : Oottako tietoisia tästä:

Radiomafia viettää ensi viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 25. - 26.11. klo 24.00 - 07.00 progejuhlaa. Luvassa on Progeyö5 niminen spesiaaliohjelma, jonka juontavat Hauta Blommila, Harri Hakanen sekä Matti Puhtila. Progeyö5 sisältää klassikoita, harvinaisuuksia sekä Ylen arkistojen
helmiä, toivebiisejä sekä uutta progea. Luvassa on myös haastatteluita, kuten Steve Howe (Yes), Steve Walsh (Kansas), Ozric Tentecles, Under The Sun sekä kotimaisia progen taitajia. Ohjelmassa esitellään myös levyuutuus Tuonen Tytär - a Tribute to Finnish Progressive.
  
  11/24/00 5:05 PM

Name : Esa
  
Message : Mites tää Jussin/Pohjolan/Gutsin juttu onistui:Kun aika kääntyi rauhaan päin (The Night They Drove Old Dixie Down)
J.R.Robertson / T.P.Vankka / Jukka Gustavson - Kaj Westerlund

Alla olevassa linkissä koko Jussin LP lueteltuna...The Bandin sivuilla.
  
  11/24/00 3:56 PM

Name : Esa
Home page : http://theband.hiof.no/albums/cover_version_albums.html
  
Message : Löysin The Bandin sivuilta KOKO cover versioiden listan. Voi verrata Wigwamin valikoimia raitoja muihin. Chest Fever on aika hyvä alkuperäisenä, enkä sitä ennen Wigwamia huomioinut. Taidan ostaa kolmannenkin The Band CDn, mutta ei ole niin kiire, etsin edullisia...
  
  11/24/00 3:50 PM

Name : Mikko
  
Message : Leikkasin ja liimasin tähän aamun Hesarista:

Tasavallan Presidentti -yhtyeen alkuperäiskokoonpanoa pääsee kuuntelemaan ylimääräiseen konserttiin Kanneltaloon vielä torstaina 14. joulukuuta. Varsinaisen konserttipäivän 12.12. liput ehdittiin myydä loppuun miltei heti.

Lisäkonserttiin aletaan myydä lippuja tänään perjantaina Kanneltalossa sekä LippuRexissä ja muissa Helsingin kaupungin
kulttuuriasiainkeskuksen lipunmyyntipisteissä Aleksanterin
teatterissa, Malmitalossa, Savoy-teatterissa ja Stoassa.
  
  11/24/00 8:25 AM

Name : panu
  
Message : Se kanneltalon keikka on jo loppuunmyyty.
Jonottelen peruutuspaikkaa...
  
  11/23/00 1:48 PM

Name : Veikko
  
Message : Lehtimainoksen perusteella pressa on paikalla, kun taas wigwam ei. Pressalla on muuten keikka kanneltalolla 12.12, kuten joku jo mainitsikisn, ja niistä oli juttu toissäpäivän(?) metrossa.
  
  11/22/00 10:16 PM

Name : g.turunen
  
Message : eihän sellaisia ikäviä itsemurhatapauksia viitsitä juhlahumussa muistella.
  
  11/22/00 4:30 PM

Name : meka k.
  
Message : kuka örvelö äänestäisi useammin kuin kerran ja siis tahallaan vääristäisi totuutta? hyi.
  
  11/22/00 12:18 PM

Name : Matti
  
Message : Juuri tuosta ohjelmasta oli kyse.
  
  11/22/00 8:27 AM