Wigwam - guestbook

Name : guigsy
  
Message : onko jollaan tietoa onko wigusta tai pressoista, liikkeellä minkäänlaisia live videoita tai bootleggeja, ja jos on niin mistä niitä voisi saada???
kiitos!!
  
  4/17/00 10:28 PM

Name : Esa
  
Message : Hups:joita Virgin edelleen silloin oli!
  
  4/17/00 4:10 PM

Name : Esa
  
Message : Kyllä punk jyräsi alleen vanhempia bändejä. Näin kävi varsinkin pienemmillä merkeillä, joita Virgin edelleen on.

Virgin muuten myy Nightclub CDtä aivan tökeröllä tekstillä varustettuna, ei ole mitään asiaa näin pitkän ajan jälkeen edelleen selitellä ja solvata ja jauhaa vnhoja juttuja. Pitäisi nostaa muistamisen arvoiset asiat esille sellaisissa teksteissä.
  
  4/17/00 4:00 PM

Name : g.turunen, "rä'änkaivajien ykkösmesta"
  
Message : jatkoa edelliseen: hyvä on, olemme siis samaa mieltä tästä seuraavasta. wigwamin parhaimmat levyt ovat yhtä tasokkaita kuin mitkä tahansa muut levyt, mitä tuohon aikaan julkaistiin. miten sitten saisimme ulkomaalaiset tajuamaan tämän? kunnon uudelleenjulkaisut eivät pelkästään riitä. oletus siitä, että tuo harvinaisuuskokoelma julkaistaan vasta ruisrockin yhteydessä, voisi pitää ehkä paikkaansa. kun ruisrock täyttää nyt 30 vuotta, niin on vain järkevää raahata osa ensimmäisen festarin esiintyjistä paikalle. eli tuo huhu wigwamin keikasta siellä saattaisi pitää paikkaansa. mutta miten tätä voisi hyödyntää "sanan" levittämisessä? no, maailmallahan monet bändit ovat tulleet tunnetuiksi vasta, kun jotkut suuret tähdet ovat kehuneet niitä. "itse" kurt cobain teki esim. raincoats-bändistä kulttibändin käytännöllisesti katsoen pelkästään omilla puheillaan. tässä siis pieni vinkki festivaalin järjestäjille: laittakaa wigwam (jos huhu nyt pitää paikkaansa) esiintymään juuri ennen oasista. silloin gallagherin veljekset väkisinkin kuulevat ainakin pari kappaletta. ehkä silloin noel gallagher kääntyisi. ja jos veljekset eivät kiinnittäisi wigwamiin mitään huomiota, niin sittenhän voisimme aina ajatella, että "he olivat liian hyviä brittisnobeillekin".
toisaalta molemmilla bändeillä on tunnetusti niin vauhdikas lavashow, että tuo ei olisi välttämättä kaikkein paras ratkaisu. ;) loppu ja anteeksi tästä.
  
  4/16/00 1:32 PM

Name : g.turunen, "rä'änkaivajien ykkösmesta"
  
Message : jatkoa edelliseen: jake nymanin väite siitä, että wigwam ei pärjännyt sanoituksiensa epäselvyyden takia, on naurettava. kuinkakohan monet ihmiset oikeasti kiinnittävät huomiota sanoituksiin? wigwamin yleisöstä ehkä suurin osa, mutta eivätpä nuo muidenkaan progebändien aikaansaannokset olleet niitä kaikkein selkeimpiä.
näin kävi siis wigwamille englannissa. liian outo valtavirtabändiksi, liian tavallinen saavuttaakseen minkäänlaista suurta kulttimainetta. eikä "beingin" jälkeinen musiikkikaan kuulosta sen kummemmin progelta, vaikka näin usein luullaan. pikemminkin yritys on tehdä jotain samanlaista, mitä beatles sai aikaan "abbey roadilla". samanlaista ei tuohon aikaan yrittänyt kuin joku 10cc tai elo. jatkuu...
  
  4/16/00 1:19 PM

Name : g.turunen
  
Message : mika se jaksaa jauhaa tuosta vanhasta aiheesta. totuus on se, ettei punk progea tuhonnut. pink floyd, genesis, yes, jethro tull, rush ja ne saksalaiset bändit, mitkä niputettiin yhteen "krautrock"-nimikkeen alle, jatkoivat punkin jälkeen yhtä kepeästi kuin ennenkin. wigwamin suosioon punk kuitenkin vaikutti, paljonkin (kaverini mekan mielestä punkia sopisi syyttää jopa ronnien itsemurhasta). elossa pysyäkseen bändin olisi pitänyt pystyä menestymään edes jotenkin kansainvälisesti, kuten esim. pekka pohjola teki ja säilytti jonkinlaisen suosion punkista huolimatta. läpimurtoahan wigwam yritti, mutta "lucky golden stripesin" aikaan virgin etsi jo omaa punkbändiä; muodin mainingit olivat syynä. siksi "luckya" ei promotoitu riittävästi, toisin kuin "nuclear nightclubia". toisena syynä on myös "luckyn" kokeellisuudenhalu. kaikenlaisia leikittelyjä näistä kappaleista havaitsee; kaverini meka on sitä mieltä, että "lucky" on paljon lapsellisempi kuin "nuclear nightclub", ja silti se on hänen suosikkinsa. tuollaisia kokeiluja olisi kyllä hyväksytty bändeiltä, joilla olisi jo valmis kannatuspohja. mutta wigwamilla sitä ei englannissa ollut. siksi toisekseen virgin ei ollut kiinnostunut kaivamaan "luckylta" esiin hittisingleä, mikä myös vaikutti asiaan. parempi ehkä näin, sillä pystyn sieluni silmin näkemään erään virginin pomon painostamassa wiguja editoimaan "luckyn" nimiraitaa ja pistämään siihen discomaisemman kompin. jatkuu...
  
  4/16/00 1:14 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Joensuu
  
Message : Nyt mie kekkasin minkä takia sitä Raritiessia ei tullutkaan maaliskuussa. Uuden kokoelman julkaiseminen ruisrock-keikan yhteydessä (joka varmasti saa huomiota mediassa) olisi kaupallisesti viksu siirto.
  
  4/15/00 2:52 PM

Name : mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Eikös se ollut vähän niin, että Wigwamin nousun todellisten "lista
tähtien" kastiin, esti punkin ja uuden aallon (76'-)esiinmarssi (aikakausi, jolloin ei tarvinnut edes osata soittaa) ja yht' aikaa
hieman epäonnistunut "Lucky Golden"
albumi (jokus sanottiin, että jos tramdriver ja wardance olisivat olleet kys. albumilla...jne.)...siis
allekirjoittanut ei pidä "luckya" huonona kiekkona! Progen kuolema alkoi juuri (vihaamani) sex pistolsin ja muiden mitättömyyksien
suuresta ansiosta, joskin tyylisuunta poiki paljon hyviä
bändejä ja jopa hienoja säveltäjiä.
JOka tapauksessa; pistols- mijonäärit vihelletään nykyään
pois lavalta kun taas Wiguja suorastaan stagelle kaivattaisiin...vai? Mika
  
  4/14/00 10:02 PM

Name : meka k, nuorekas nastola
Home page : www.vanhapaloasema.rock.
  
Message : hei.
en mä jaksa jäkättää mutta
ageness (15.1.) oli aika torso. mun oli vaan pakko saada tuo tänne ilmaistuksi kun eräs oli keikkaa loistavaksi kuvannut. tosin tämä eräs ei ollut fairyportia kuullutkaan :)
rekku oli kuin korkeuksista laskeutunut messias ja pelasti
silloisen hiipuvan sielun helvetin
polttavilta liekeiltä. että niin.
siksipä olisikin vallan mainiota jos
oikea wig-wam kokoontuisi ja soittaisi ruispopissa kunnon setin.
siitä olisin valmis maksamaankin.
saas nähdä.
hei taas.
  
  4/13/00 9:59 AM

Name : Rick, Kansas City
  
Message : Does that last message say that Wigwam are actually performing at this year's Ruisrock event, and does that mean it's two nights in succession? Or am I dreaming?
  
  4/8/00 11:09 PM
 
Vastaus : There's a rumour Wigwam play at the Ruisrock Festival June 30 or July 1, but it hasn't been confirmed officially.

Name : kysyvä
  
Message : Tietääkseni kyseessä ei pitäisi olla minkään sortin pila, keikan pitäis olla siis Ruisrockissa joko 30.6. tai 1.7., joku 45 min. setti(sisäpiiri tietoa...)
  
  4/6/00 6:06 PM

Name : Timo
  
Message : Heikki kirjoitti tuossa aiemmin tähän vieraskirjaansa löytäneensä Beingin alkuperäisversion. Tuo "Olento"-tekstiliite olisi hauska saada vaikkapa näille Wigwam-sivuille.
Onko tietoa, löytyykö Gustavsonin Tombstone Valentinen biiseihin suomenkieliset alkuperäistekstit?
  
  4/5/00 5:05 PM

Name : Esa
  
Message : Mika: Mikset siirrä itse Rumoursia CDlle?Kai joltain kaveriltasi löytyy varusteet. Itse tykkään Rumorsin valikoimasta, soi hyvin ja aika hyvässä järjestyksessä. Mitä Virgin muuta mokasikin, tää oli OK.Niiden kannattais julkaista se, menisi yhteen 72 minuutin CDhen varmaan.
  
  4/4/00 3:40 PM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : These pages
  
Message : Se piti The Groupin levystä sanomani vielä, että myös Polydor julkaisi sen ainakin Saksassa ja pohjoismaissa.
  
  4/4/00 1:43 PM

Name : mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Kaipailin tuota CD-versiota Rumours on the rebound kokoelmasta. Syy on selkeä; aikoinani huomasin, että Virgin labelilla oleva kokoelma soi
monen biisin kohdalla paremmin, kuin Loven kakut(paras esimerkki on
Big Farewell, jossa syntetisaattori tausta on nostettu enemmän esiin ja
biisi soi mahtavammin, kuin Dark albumilla). Darkin kohdalla pettymys olikin suuri, kun oli tottunut Rumousrin, jonka olin hankkinut ekana Wigu levynäni, soundeihin ja kun Farewell saattui olemaan suosikki biisini.
Onko muuten P.Pohjola julkaissut
levyn nimeltään "Group". Ei ole koskaan sattunut eteeni, mutta kaiketi tehty joskus '77-'79?
Kuka levyllä soittaa - mitä biisejä? Onko levy mahd. julkaistu toisella nimellä? Onko Tietoa?
T;Mika
  
  4/4/00 12:11 PM
 
Vastaus : The Groupin lp The Group ilmestyi 1978 Finnlevyn Dig It -merkillä (DIGLP 2). En muista onko levy ilmestynyt cd:nä, eikä biisilistaakaan tässä nyt ole. Yhtye perustettiin 1977 ja siihen kuuluivat Pekka Pohjola, Seppo Tyni, Vesa Aaltonen ja Olli Ahvenlahti. Vuonna 1979 ryhmästä sukeutui Pekka Pohjola Group.

Name : Michael Gregory, Nashville,Tennessee
Home page : Twang Hang
Found : Search engine
  
Message : I am so glad to find this website. I have been listening to Finnish bands since 1976. My school had an exchange student from Tampere named Timo Lehtinen. His father, Ero Lehtinen,was a doctor at the hospital in Tampere. I've been trying to find Timo for many years. Does anybody out there know where he is? Thank you!
  
  4/4/00 9:17 AM

Name : Veikko Eranti
  
Message : Kysyvä, mistäs kuulit? mikä päivä? uus vai vanha? vai onko tää vaan helvetin typerä ja idioottimainen aprilliläppä (ja vielä myöhästynykin?) Valaise meitä!
  
  4/4/00 12:05 AM

Name : Kysyvä
  
Message : Halusin vaan kysyä että oletteko tietoisia että Wigwamilla on keikka Ruisrockissa 2000?!
  
  4/3/00 3:55 PM

Name : Masa, Seinäjoki
Found : Search engine
  
Message : Olen kuullut että levystä BEING tulisi uusi painos jossa olisi suomen kieliset sanat mukana? Kuitenkaan en ole löytänyt tietoa koska tämä levy ilmestyy... ajattelin tiedustella onko teillä tietoa kyseisestä asiasta...
  
  4/1/00 5:14 PM

Name : g. turunen, nasta ostola
Found : Just surfed on in
  
Message : pientä tiedustelua siitä, että kuka omistaa wigwam-levyjen julkaisuoikeudet nykyään? minulla kun on utopistinen ajatus siitä, että tätä tahoa voisi sitten painostaa julkaisemaan esim. boksin, jossa on harvinaisuuksia, kuten tuo "dark albumin" esiversio. en tiedä sitten, ehkä sitä ei pidettäisi kaupallisesti kannattavana. mutta toisaalta ehkä joku saattaisi tehdä tällaisen kulttuuriteon, jos hänet ensin juotettaisiin känniin. niin, ja olisi ne cd-uudelleenjulkaisutkin voitu aikanaan tehdä paremmin. tällaista ehdotusta vain. terveisiä mekalle.
  
  3/30/00 1:32 PM
 
Vastaus : Siboneyllä on oikeudet. Harvinaisuus-kokoelma on tulossa, mukana singlebiisejä ja livematskua. Mutta tarkempia tietoja asiasta ei tässä vaiheessa vielä ole. Myös uudistettuja cd-painoksia jo julkaistuista levyistä saattaa olla vielä luvassa.

Name : Uriah Heepin jätkät, Woodstock
Home page : Hipit jyrää!
Found : Banner ad
  
Message : Oltiin tuossa Leslien kanssa sukkahoususivuja etsimässä, ja törmättiin tänne. Pienessä virtuaalihönössä tietenkin.
  
  3/23/00 1:14 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Joensuu
Found : Just surfed on in
  
Message : Huomasin tuossa Joensuun kaupunginkirjastossa alkuperäisen Beingin love-painoksen.
Huippu ja jännä juttu oli siinä tämä Gutsin alkuperäinen tekstiliite "Olento". Kyseiset sanoitukset ilmeisestikin poikkeavat aika paljon levyllä englanniksi lauletuista. Jännää. Taidanpa kirjoittaa ne koneelleni muistiin.
  
  3/22/00 11:30 AM

Name : esa
  
Message : Meillä on ollut jonkun verran kolmen ihmisen keskustelua Njet sivuilla. Viimeinen viestini
http://njet.net/njet/forum/thread.phtml?msg=12743
Täällä Wigwam sivuilla on vaikea kritisoida ym. Koemme kai monet, että tämä on kuin pyhä paikka. Wigwam oli mahtava bändi, yhtä kyvykäs kuin esim Traffic, mutta ei koskaan saanut suurempaa levikkiä esim. USAssa. On kovin vaikea saada uutta innostusta maailmalla, kun bändi ei enää esiinny.
Wigwamin musiikki on myös paljolti aikakaudessaan kiinni. Jimin biisit kyllä toimisivat jollain Randy Newman tyylillä esitettynäkin, Randyssä esim. ei ole sellaisia sovituksia jotka leimaavat sen esim 70 tai 80 luvun musiikiksi.
Jukan musiikki on enemmän karsinoitu juuri siihen aikakuteen jolloin sitä esitettiin.
  
  3/21/00 4:02 PM

Name : Antti Keränen, VLK
  
Message : Millon tulis uus wigu suosikkiäänestys kun joka kerta kun tuun käymään täällä niin se on jo menny? ois kiva äänestää joo...
  
  3/21/00 9:34 AM

Name : meka k
  
Message : millaisen kulttuurityön ronnie onkaan pienelle suomelle tehnyt. lisäksi hänen rumpalointinsa on todella nautinnollista kuunneltavaa ainakin jos verrataan saman aikakauden muihin suomalaisiin rumpaleihin.
olin hyvin pettynyt muinaisen soundi-lehden muusikkojen tekemään ranking-listaan, sillä viguäijistä
ei muistettu kunnolla kuin pohjola.

uskonpa että kymmenen vuoden päästä
senhetkiset muusikot arvostavat muitakin muusikkoja kuin apulannan tonia ja tt erkinharjua.
(ja hurriganesia)
  
  3/13/00 12:13 PM

Name : Del Montte
Found : Just surfed on in
  
Message : Tervehdys kaikki.

En tiedä onko kukaan muu huomioinut, mutta itse tuossa Wigu-cd:tä pläräämässä huomasin että "Freddie are you ready" on Highlightsilla muutaman minuutin lyhyempi Nuclear Nightclubin versiota lyhyempi.
Ilmeisesti ensimmäinen säkeistö on poistettu Highlightsilta.
  
  3/10/00 1:08 PM
 
Vastaus : Highlightsilla on todellakin lyhyemmäksi editoitu versio. Siitähän on maininta kansiteksteissäkin.

Mikko

Name : Esa
  
Message : Olen edelleen Pembroke haastatteluani kaupustellut. Kai parin viikon sisällä selviää saako sen johonkin lehteen Suomessa. Jos ei, niin sitten voin kai tuoda sen suoraan tänne.Muussa tapauksessa täytyy sitten neuvotella mitä saan tännekin laittaa.
  
  3/7/00 3:32 PM

Name : K.T. Sandersen, a small one in Norway
Found : Just surfed on in
  
Message : Hi all, I'm looking for Wigwam videos and live recordings. Can anyone help?
  
  3/4/00 2:31 PM

Name : pera
  
Message : ollaan juotu ja kuunnellaan wigwamia taas heti kuin saadaan levy koneeseen.... ehkä.
pilvi tappaa....
  
  3/4/00 3:29 AM

Name : Veikko Eranti, Stadi
  
Message : Joo, kyl niisä kaikissa varmaan ne sanoitukset on ollu. Poikkeus on myös Verven Tombstone Valentine jossa on myös Blus Sectionin biisejä. Siitä ei sanotuksia löydy.
  
  3/1/00 12:38 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Käsittääkseni sanoitukset ovat kuuluneet jokaisen Wig-vinyylin ensipainokseen, poikkeuksena Live. Myöhemmistä painoksista ne kai ovat yleensä puuttuneet, samoin cd-versioista Light Agesia lukuunottamatta. Korjatkaa jos olen väärässä.
  
  3/1/00 11:23 AM

Name : Esa
  
Message : En ole kaikkia Wig tkeleitä nähnyt CDnä, mutta kuten mainitsin LPn mukana tuli sanat ainakin Rumors kokoelmassa ja sitten Lucky Golden Star..Lpssä.
  
  2/29/00 5:09 PM

Name : Del Montte
  
Message : Kaikki se toimii taas. Kumma juttu. Vika oli ilmeiseti täällä päin.
  
  2/29/00 4:03 PM

Name : Del Montte
  
Message : Mikko:

Lyrics & chords osasto on kaatunut, mun koneelta on ainakin mahdoton päästä sisään.
  
  2/27/00 8:49 PM
 
Vastaus : En tiedä mistä tuo voi johtua, itse pääsen sinne normaalisti. Toisinaan palvelin on ollut alhaalla, mutta vain lyhyitä aikoja ja silloin ei muillekaan sivuille pitäisi voida päästä. Ilmoitelkaa toki jos tällaisia ongelmia esiintyy.

Name : Esa
  
Message : Jari makkonen kysyy The Item is the Totem:in sanoja.Ne loytyy Rumors on the Rebound Lpn kansion sisältä.Siinä on sen kokoelman sanat.
  
  2/27/00 6:24 PM

Name : Esa Järvi, St Louis
  
Message : Luulen, että vanha engalanninkielinen rock ei ole mitenkään menestyvää julkaisukannalta Suomessa. Joku uuusi, kuten Him, kiinnostaa levyyhtiöitä. Täten Wigwam on tarpeeksi myyvä nimi, Pembroke hieman vähemmän. Olisi kuitenkin useita Jimin sävelmiä jotka kannattais koota jollain konstilla. Jos olisi tarpeeksi yhteistyön halua, voitaisiin julkaista Wigwam kokoelma, jossa sitten kaikki bändissä vaikuttaneet muusikot olisivat myös sooloraidoillaan esillä. Wigwam Highlights oli liian Pembroke keskeinen siinä mielessä. Jimiltä toivoisin Days of Love biisin johonkin kokoelmaan.
  
  2/27/00 6:09 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Joen suu
Found : Just surfed on in
  
Message : ei millään pahalla mutta lyrics and chords-osio kaipaa päivitystä...
edellisen kaverin vaatimat fairyportin soomenkieliset sanat olis asiaa, ja sen lisäksi vielä puuttuu vielä monien biisien (esim. henry's mountain range or thereabouts) sanat ja sointumerkit.
Itse olen sen verta surkea musiikin teoriassa ja sävelkorvaltani, jotta itse en hommaan osais tehhä mitään.
Oih kun wigwam joskus tekis semmosen jutun jossa olis gutsit ja muut mukana ja tekisivät semmoisen keikan jossa soittaisivat hard'n hornyn, fairyportin ja beingin piisejä... silloin tietäisin todellakin että maailma on täydellinen paikka. Ainakin sen keikan ajan. hihi.
  
  2/24/00 2:18 PM
 
Vastaus : Siellähän ne fairy-sanat ovat olleet jo monta päivää.

Name : Panu Johansson, espoo
Home page : -
Found : Just surfed on in
  
Message : Tässä taannoin tarjottiin niitä Joined to conscience-suomenkielisiä sanoituksia näille sivuille.Sivun pitäjä:onko asia edistynyt?
Nuo sanoitukset ovat erittäin harvinasia ja Fairyport-albumin(joka muuten on mielestäni Wigujen paras albumi)kannalta varsin olennaisia,joten olisi mukavaa saada ne nettiin kaikkien luettavaksi.
  
  2/18/00 4:22 PM

Name : kake, lahti
  
Message : juodaan kaljaa ja kuunnellaan wigwamia...ehkä.
  
  2/4/00 8:19 PM

Name : Juha
  
Message : Tietääkö kukaan sen mahdollisesti tulevan harvinaisuuskokoelman sisältöä?
  
  1/25/00 12:20 PM