Wigwam - guestbook

Name : Esa, St Louis
  
Message : Ja kuva sitten kanssa Wigwamin fanclubin Suomen osastosta, laita vaikka Njetiin jossei ole tilaa täällä. Fan clubin USAn osasto on vaikeampi saada koolle. Mutta yksi Kansas Cityn fan ilmoitti yrittävänsä Suomeen, mutta vasta Ruisrockin jälkeen.
  
  6/13/00 3:22 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Kuinka olisi pieni tapaaminen ennen Wigwamin keikkaa Ruisrockissa. Sunnuntaina jossakin alueella?
  
  6/13/00 11:40 AM

Name : Esa J
  
Message : Siis kyllä ne palkitkin toimivat sisällysluettelona, mutta luettelo olisi kätevä yhdellä pitkällä sivulla.
  
  6/8/00 2:59 PM

Name : Esa J
  
Message : Mikko: Täällä alkaa olla niin paljon kamaa, että ehkä jotain uutta voisi tehdä sisällysluettelolle. En esimerkiksi olisi löytänyt Jimin suosikit kuin satunnaisesti klikkaamalla. Jonkunlainen sisällysluettelo, jossa olisi kaikki sivut täällä lueteltu linkkeineen vaikka jotenkin kronologisessa järjestyksessä.
  
  6/7/00 11:14 PM

Name : Esa J, St Louis
  
Message : Question to Rick: Is this the Kansas City singer Jim works with:
Title:Lest We Forget

Mary Moore
Lyrics: Mary L. Moore & Bonnie Lynn Tolson
Piano: Jim Pembroke
Bass/ Guitar: Ira Wilkes
Background Vocals: Mary L. Moore, Bonnie Lynn Tolson, Betty
Jo Miller & Sarah Kiemeg
  
  6/7/00 8:40 PM

Name : k.p.tikka-ri, gorod zolotai
Home page : http://www.digitalfunk.com/akvarium
Found : Just surfed on in
  
Message : No minusta Wicked Ivory on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisista(?) levyistä... Meikä
tietysti arvioikin asioita aivan omasta persoonallisesta kulmastaan, Omituisten Otusten Musiikkikerhon jäsenenä n:o 0001... Eihän se mitään
"päätä seinään koko sakki iloisesti rokaten"-kamaa ole,mutta muitakin makukriteereitä ja asteikkoja on...
  
  6/4/00 2:11 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : hot thumbs o'rileyn wicked ivory ei ole meikän mielestä mitenkään erikoisen hyvä levy. Valitettavan tylsä. Mielestäni Wigut ovat parempia. Grass for Bladesista siinä on vielä se hömmelö versio joka jää kesken.
  
  5/31/00 10:28 PM

Name : Esa J
  
Message : Oletko kans varma että sen saat? Olen tilannut Party Upstairs ja Hot Thumbs ja yksi niistä on varastosta loppu. Corporal Cauliflower on hyvin paljon 1975-80 Wigwam tyyliä, vaikka eroakin on.
  
  5/31/00 8:17 PM

Name : esa
  
Message : Onko kenelläkään kyseistä levyä (Hot thumbs o'riley: wicked ivory / Pembroke Jim), tai varmastikkin on,mutta haluaisin vaan tietää että vetääkö se vertoja wigwam nimen alla tehdyille levyille...
tämän sivun arvostelu ainakin lupaa hyvää...
tilasin sen nim. juuri itselleni
  
  5/31/00 3:55 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Kyllähän tuolta Loven levyjäkin löytyy ja parin linkin takaa lista kotimaisista kultalevyistä. Siellä on Nuclear Nightclub, joka oli vuoteen 1976 mennessä myynyt 25 000 kpl. Vaan mikähän tuo luku nyt olisi?
  
  5/30/00 9:41 PM

Name : ESA, jenkkilä
Home page : http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmatkotimaiset.html
  
Message : Tuosta tilastosta puuttu kai Loven levyt. Miten paljon Nuclear Nightclubia myytiin?
  
  5/30/00 8:08 PM

Name : Timo
  
Message : Olisi ihan mielenkiintoista, jos joku osaisi kertoa hiukan Wigwamin käyttämästä kalustosta. Lähinnä nyt tarkoitan henkilökohtaisia instrumentteja, mutta myös esim. PA-systeemejä. 70-luvun Suomi-rockissahan Hurriganes ja Wigwam olivat ainoita, joilla oli omat kunnon PA:t käytössä. Näiden sivujen kuvista voi toki päätellä jotakin muttei sentään kovinkaan tarkkaan. Käsittääkseni Gustavsonhan ei 70-luvulla vielä soittanut Hammondia keikoilla.
  
  5/25/00 7:41 PM

Name : esa
  
Message : Onko kellään tietoa minä päivänä wigwam soittaa ruisrockissa???
ja sitten olisi mukava tietää onko wigwamilta olemassa minkäänlaisia bootleggeja tai live videoita (olen kysynyt aikaisemmin myös, mutten ole nähnyt vastausta, joten uusi yritys) ;-)
  
  5/22/00 10:05 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
Found : Just surfed on in
  
Message : sanoisinpa jopa, että ruisrockin
3 pv lipun hinta (450mk) on vähän
älyttömän turhan korkea. Kuhan
1 pv liput tulevat myyntiin, täytyy kattoa lähdenkö ruisrockiin vai ostanko ison kasan levyjä.
  
  5/21/00 6:12 PM

Name : Esa
  
Message : Wigwam oli alkuaikoina monijakoinen yhtye, joka sitten tuotti säveltäjiensä musiikkia.Mutta jos vertaa vaikka kaikkia Pembroken biisejä alusta loppuun, niin siinä on aivan yhtenäinen kehitys. Joskus Gutsin ja Jimin biisien liittäminen yhteen kokonaisuuteen oli melko teennäistä. Joskus se taas toimi.

Mitä tulee sovituksiin ja biiseihin Gutsi-Pohjola kaudelta, ne olivat tosiaan omalaatuisia ja niitä ei voi muulla kokoonpanolla toteuttaa. No, ehkä Gutsi itse pystyisi aika lähelle omissa biiseissään.
  
  5/19/00 3:32 PM

Name : Veikko eranti
  
Message : Tuosta humppaganeskeskustelusta tuli mieleen, että kummastakohan wigwamista porukka tykkää enemmän? Uudesta vai vanhasta? Minun mieleestäni ne ovat kuitenkin suht kaukana toisistaan(ellei puhuta TOSI vanhasta wigusta, tarkoitan tällä Gustafson-Pohjola wigwamia ja Rekku-wigwamia). Henkilökohtaisesti molemmat menettelevät, mutta rakastan vanhempaa kamaa. Ja niin ilmeisesti muutkin, jos kerran parhaimmiksi biiseiksi äänestettiin Losing Hold, Fairyport, Luulosairas, Pedagogue ja En aio paeta. Ei näy Pembrokea eikä rekkua listalla. (okei, losing holdin sanat, mutta sen kuitenkin laulaa Gutsi.) Että kommentoikaa tota.
  
  5/18/00 10:56 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
Found : Just surfed on in
  
Message : Mieleeni tässä putkahti pieni idea.
TV1:sen Mediakomppania esitti taannoin neliosaisen ohjelmasarjan Eilisen Pop, joka keskittyy vanhojen telkkariohjelmien pop-juttujen uudelleenpyörittämiseen. Ohjelmassa nähdään esim. Wigwamia pariinkin otteeseen. Jos tässä aloittaisin tämmöisen massiivisen agitoinnin ohjelman uusimisen puolesta, elikkä käykääs jokainen heittämässä uusintatoiveeksi Eilisen Pop
ylen nettisivuilla www.yle.fi/etusivu/palaute

jos uusisivat sen niin pistäisin kyllä nauhurin pyörimään.
  
  5/18/00 5:46 PM

Name : Del Montte
  
Message : Hmmm, kyllähän se on selvää kuka on ganeseiden "aito" kitaristi...

Tottakai menisin katsomaan Ganeseita/Wiguja kaikilla mahdollisilla kokoonpanoilla jos vain pääsisin....
  
  5/18/00 4:00 PM

Name : Martin Witty, Sunderland England
Found : Just surfed on in
  
Message : Have loved Wigwam and their related bands since discovering Finnish Rock in 1974.First saw Jim and the Lads at the City Hall Newcastle on their tour of England to promote the "Nuclear Nightclub" album.Marvelous.Have not been able to get enough of their collective or individual music since that time.
Would love to hear from fellow Wigwam fanatics.
TTFN
Martin
  
  5/18/00 12:00 AM

Name : Veikko Eranti
  
Message : Menisin menisin, mutta menisitkö itse katsomaan humppaa soittavaa ganesia? Pointti ei välttämättä ole itse äijissä(vaikka kyllähän he ovat loistavia, gutsipohjola-rekku 6-0), vaan heidän vaikutuksestaan owigwamin musiikkiin. Satun vain rakastamaan vanhempaa ja progempaa wigwamia enemmän. Ei ole kyse "alkuperäisyydestä" tai mistään. Mutta menisin katsomaan Ganesia ilman albertiakin, ja jopa humppaa soittavaa ganesia. Ja aion olla myös ruisrockissa.
  
  5/17/00 10:00 PM

Name : Timo
  
Message : Del Montte kirjoitti:"Menisitkö katsomaan Ganeseita jos Albert ei olisi paikalla..."

Hmm... Kukahan se olikaan 'Ganesien' alkuperäinen kitaristi? Eipä tainnut olla Albert! Jos nyt ihan puhdasoppisia ollaan, niin "ainoa oikea" Wigwam-kokoonpano olisi se aivan ensimmäinen kvartetti Pembroke/Nikamo/Hulden/Österberg. Mitähän muuten Nikamo tekee näinä päivinä? Käsittääkseni hän on soittanut mm. afrikkalaista mbalax-musiikkia ja venäläistä kansanmusiikkia.
On toinenkin aihe, josta olen joskus väitellyt kaverin kanssa: Soittiko Hasse Walli koskaan (edes satunnaisena tuuraajana) Wigwamissa?
  
  5/17/00 5:08 PM

Name : Del Montte
  
Message : Menisitkö katsomaan Ganeseita jos Albert ei olisi paikalla...
  
  5/16/00 9:44 PM

Name : Friend from the fields
  
Message : Voi kakka. Huhu osoittautui todeksi ja Wigut tulevat Ruisrockiin, enkä ole silloin edes Suomessa. Ahh. Tuskaa. Ehkä he kuitenkin tulevat myöhemmin vaikka Tavastialle, joohan. Joohan?
  
  5/16/00 7:22 PM

Name : Esa
  
Message : Menetkö Rolling Stones konserttiin, jos siellä ei satu soittamaan Brian Jones?
  
  5/15/00 4:22 PM

Name : Veikko Eranti
  
Message : Vaikka ruisrockissa toisiaankin todennäköisesti soitta uusi ja pliisu wigwam, niin kyllä sinne pitää silti mennä. Voi kuitenkin hyvin olla viimeinen mahdollisuus ikinä kuulla tätä porukkaa. Ja ainhan on "yllärivieraiden" mahdollisuus. Jos mukana olisivat Gustafson ja Pohjola, niin se olisi jo täyttä ekstaasia! Oli miten oli, aion olla paikalla.
  
  5/14/00 10:47 PM

Name : Timo
  
Message : Veikkaisinpa, että Ruisrockissa soittavat Pembroke (voc, p), Groundstroem (b), Reckhard (g), Hietanen (kybd) ja Jari Kettunen (dr). Sillä kokoonpanollahan Wigut soittivat Pedron 50-vuotispäivillä.
Voin toki osua veikkauksissani väärään.. Pohjola ja Gustavson eivät kuitenkaan tunnu olevan kovinkaan kiinnostuneita nyky-Wigwamista.
  
  5/14/00 7:45 PM

Name : Panu, Espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Wigwam Ruisrockissa?
Loistavaa!
Nyt tietenkin herää kysymys millaisella kokoonpanolla ryhmä esiintyy.Onko Pohjola tai Gustavson mukana?
  
  5/14/00 3:37 PM

Name : Jaana
Found : Just surfed on in
  
Message : Ruisrockin sivu on osotteessa www.ruisrock.fi, ja Wigwam ON tosiaan tulossa sinne :)
  
  5/12/00 7:05 PM

Name : ESA
  
Message : Njetisssä maininta, Wigwam Ruisrockiin. Missä on Ruisrockin www sivu?
  
  5/12/00 3:30 PM

Name : Esa
Home page : http://www.dprp.vuurwerk.nl/links/
  
Message : Wigwamkin mukana, http://www.dprp.vuurwerk.nl/links/ on siis lista progebändeistä. Olisi hauska tutustua uuteen aaltoon.
  
  5/10/00 4:16 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Ainakin allmusic.com:issa on tieto 2000 julkaistusta EMIn Nuclear Nightclub -painoksesta. Onko jollakulla havaintoa tästä? Voisiko olla samansisältöinen kuin Virginin 1996 julkaistu NN.
  
  5/8/00 5:14 PM

Name : Esa
  
Message : "Näin myytävän Nuclear Nightclubista sellaista CD-versiota, jolla on lisäraitoina ilmeisestikin Jimin soololevy(je)n biisejä". Se on se Virginin painos, aika halpa.Mukana myös Tramdriver/Wardance. Rumorsillakin oli noita Jimin biisejä, joten Virginillä oli jo sopimus niiden käytöstä.
  
  5/8/00 3:45 PM

Name : nuukie, lahti
  
Message : me just opittiin nookien lyriikat
gnomes are livingstone
  
  5/6/00 3:37 AM

Name : Timo
  
Message : Näin myytävän Nuclear Nightclubista sellaista CD-versiota, jolla on lisäraitoina ilmeisestikin Jimin soololevy(je)n biisejä. Yhteensä raitoja on levyllä muistaakseni 12. Taitaa olla melko uusi painos?

By the way, ainakin viime syksynä näiden sivujen lyriikkaosiossa Helsinki Nightsista puuttui viimeinen säkeistö. Näinkö harhoja??
  
  5/5/00 7:04 PM

Name : Joy
  
Message : Kuka tietää miksi Ronnie kuoli? Oon ettinyt kirjoista ja lehdistä ja netistä, mut en oo löytänyt. Tarttisin tätä tietoa esitelmääni, joten mailatkaa pian!
  
  5/3/00 12:38 PM
 
Vastaus : Tämä ei ole tyhjentävä vastaus kysymykseesi, mutta Ronnie teki itsemurhan. Lisään tuon tiedon nyt Ronnie-sivulle, koska sitä niin usein kysellään.

Name : Grace
  
Message : Luulosairas jyrää edelleen!
  
  5/2/00 8:12 PM

Name : Jukka, Join kaupunki
  
Message : Triviaa: 4/1970 Introsta poimittu posteri on mitä ilmeisimmin kuvattu Svenska teaternissa Hairin tiimoilta. Jee!
  
  4/27/00 3:05 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Hyvä että vieraskirjaa on alettu käyttää ahkerammin. Kommenttia muutamaan kyselyyn ja pohdintaan:

Highlightsin Freddie-versiosta on jo aiemmin ollut täällä puhetta. Sitä on lyhennetty alkuperäisestä, kuuntelemalla selviää miten. Myös Virginin singlellä -75 oli lyhennetty versio, mutta Loven singlellä sama versio kuin albumilla.

Jukka Gustavsonin äidinkieli on käsittääkseni suomi.

Käsinpiirrettyjä Hard'n'Horny-kansia on mainittu tehdyn noin 400 kappaletta. Mainittakoon, että ainakin Jussi Raittinen heitti oman käsinpiirrettynsä roskiin, kun oikea painettu kansi saapui markkinoille.

Tasavallan Presidentti -sivuja ei näyttäisi tällä hetkellä netistä löytyvän. Parikin yritelmää on kyllä nähty. Tehkää nyt joku sellaiset, minulta voi saada ehkä jotain apua.

Wigwam ja punkin tulo. Ehkä suurempi syy Wigujen tuhoon oli siinä, että jätkät eivät muuttaneet Englantiin. Kuten joku jo mainitsi, moni vanhan liiton bändi jatkoi kuin ei mitään punkin tulon jälkeenkin. Sitä paitsi Yhdysvalloista ainakin olisi löytynyt markkinoita. Sinänsä on samantekevää oliko Wiguilla mahdollisuus breikata ulkomailla vai ei, mutta siinä mielessä sitä olisi toivonut, että heille olisi silloin avautunut mahdollisuus jatkaa sellaisen musiikin tekemistä jota he kaikesta päätellen kuitenkin mieluiten tekivät.
  
  4/18/00 9:28 AM

Name : Timo
  
Message : Wigwam-kokoelmalla (Highlights) on Freddie Are You Readysta 'new edit 1996'. Mikähän mahtaa olla se uutuus verrattuna 70-luvun versioon?
Edelleen peräänkuuluttaisin "Olentoa". Eli siis Beingin alkuperäistekstejä suomeksi. Miksiköhän muuten Gutsi teki tekstinsä suomeksi? Ruotsinkielinen hän taisi olla, samoin Mats...
Ja kysymys: Kuinka suuri oli Hard'n'Hornyn alkuperäispainos? Siis ne yksittäin piirretyt kannet. Onko tietoa, kenen piirtämä on näiltä sivuilta löytyvä kansi?
  
  4/18/00 12:38 AM

Name : guigsy
  
Message : onko jollaan tiedossa hyvää tasavallan presidentti sivua?
  
  4/17/00 10:29 PM