Wigwam - guestbook

Name : Esa J
Home page : http://www.sirkus.com/art.asp?id=25991
  
Message : Sirkus raportoi Wigwamista, yllä
  
  7/7/00 8:37 PM

Name : Esa J
  
Message : Kenties Ruisrockin 40 vuotis juhlassa? Kuvitelkaa, noin 60 vuotiaat ukot lavalla...kuin Stonesit nyt
  
  7/7/00 3:33 PM

Name : Niko, JKL
  
Message : Olisivat Ruisrockissa voineet soittaa vähän enemmän muiltakin levyiltä kuin Nuclear Nightclubilta. Dark Albumillakin on paljon hyviä biisejä. Enkä olisi pistänyt pahaksi vaikkapa yhtä ylläribiisiä vanhemmasta Wigwam-tuotannosta. Esim. Lost Without a Trace olisi varmasti toiminut loistavasti, tai joku Tombstone Valentinen popahtavimmista biiseistä. Yksipuolisuudesta huolimatta, nautin keikasta todella paljon. Mahtanevatkohan esiintyä enää ikinä missään...
  
  7/7/00 2:13 PM

Name : Esa J
  
Message : Niin, ja tupakkataukohan on aina tarpeen. Kuvaako No New Games to Play biisin mukaanotto sitä, että Wigwam voi tarjota vain jo levytettyä Wigwamia? (Mukaanottaen Jimbon soolot) Tuskin sillä kokoonpanolla enää levytetään.
  
  7/6/00 3:01 PM

Name : Urpo
  
Message : Kettusen rumpusoolosta harva on tykännyt, mutta ehkä kyseessä oli työpaikkakiusaaminen. Nuorin muusikko pantiin viihdyttämään yleisöä, jotta yhtyeen veteraanijäsenet voisivat ennen loppurutistusta hetken huilata.
  
  7/6/00 11:48 AM

Name : Petteri
  
Message : Radio Mafiassa tulee uudelleenjulkaistua Nuclear Nightclubia joka aamu tällä viikolla (tai ainakin ma-pe) Susanna Korhosen ohjelmassa (kl. 9-11).
  
  7/4/00 6:22 PM

Name : K.P.
Found : Just surfed on in
  
Message : ...ja ne pistää tuttuja biisejä sinne N.N:n uudelleenjulkaisuun!
MISSÄ VIIPYY RARE!!!!!!!
  
  7/4/00 5:02 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : Uuh, vaikka hesari ivailikin vähäsen wigwamin keikasta, mää
tykkäsin kamalasti. Pirun hyvin soittivat ja kuulosti hyvältä, vaikka enemmän olenkin kuunnellut gutsin ajan tuotantoa. pitääpä kaivella taas nightclub jostain ja panna soimaan.
Niin, ja olihan niitä kuuluisuuksiakin siellä katsomassa... Me kun oltiin siinä lavan edessä, ja yhtäkkiä Fagerholmin Matti elikkä Michael Monroe pöllähti siihen ihan viereen. Taisipa tykätä, kun koko ajan piti elehtiä siinä...
  
  7/3/00 2:45 PM

Name : Urpo
  
Message : Niih. Oliko Iron Maidenissa joku Ron ? häh ?
  
  7/2/00 10:46 PM

Name : Urpo
  
Message : RONNIE ELÄÄ 2

Italia hakkaa Ranskan 2-0. Siis perjantaina A-Studiossa vai oliko se YLE:n uutisissa, joku hemmo heilutti onkivapaa jossa oli hieno
pieni lippu RON ELÄÄ tms. En ehtinyt tajua oliko kyse Ronnie Österbergistä vai jostain muinaisesta Iron Maiden -muusikosta...
  
  7/2/00 10:12 PM

Name : urpo
  
Message : RONNIE ELÄÄ!!!

Perkele! Mosse on kunkku. Här är jag, Urpo. I Dickusby. Satan. Hieno keikka. I Ruisslo. Pärkkele. Olen jurrissa. Shaaatana. Mosse on Wigwam.Shiish. Siinnä on hieno mies. Siinä on tyyppi josta pitäisi tehtä syväshaastattelu. Jummalauata. Aantaaeeekski.

  
  7/2/00 9:32 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Terveisiä Ruisrockista. Sunnuntaina kello 13 miksauslavan luona sitten.
  
  7/1/00 2:44 PM

Name : k.p.tikka-ri, Joutzeno
Found : Just surfed on in
  
Message : ...suruviesti Pietarista; Rok-n-roll-elämän oli lopettanut 29.06.00 Akvariumin entinen huilisti, moi drug musikant Andrei Djusha Romanov.
Syyksi mainittiin tuo täälläkin alan miehille tutuksi tullut, sydänkohtaus.
R.I.P.
  
  6/30/00 11:37 PM

Name : meka k
Home page : sports fitness
  
Message : me vietetään oma ruispop 2000 super.
siellä esiintyy ainakin wigwam, nollapiste ja velvet underground. sit paikalla on varmaan myös pink floyd ja captain beefheart. the beatles ei ole vielä varmistunut. eikä muuten maksa mitään.
  
  6/30/00 5:30 PM

Name : Esa J
  
Message : Me täällä kaukaa emme voi muuta tehdä kuin seurata säätilaa Suomessa viikonloppuna. Ekassa Ruisrockissa Jussi Raittinen rukoili Esterille säästä, auttoi silloin...
  
  6/30/00 5:25 PM

Name : Esa J
  
Message : Timo S viestitti aikaisemmin:Name : Timo ,Message : Veikkaisinpa, että Ruisrockissa soittavat Pembroke (voc, p), Groundstroem (b), Reckhard (g), Hietanen (kybd) ja Jari Kettunen (dr). Sillä kokoonpanollahan Wigut soittivat Pedron 50-vuotispäivillä.
Voin toki osua veikkauksissani väärään.. Pohjola ja Gustavson eivät kuitenkaan tunnu olevan kovinkaan kiinnostuneita nyky-Wigwamista. 5/14/00 7:45 PM ///Timolta ei enää viestejä tule...
  
  6/28/00 10:26 PM

Name : Urpo
  
Message : Heikkien Poroila & Karjalainen kirjassa Zappa äänitteillä mainitaan asiasta näin: "Hanke tyssäsi työlupabyrokratian monimutkaisuuteen". Pohjolallehan & Made in Swedenille tarjottiin myöhemmin taustabändin paikkaa ABBAn
maailmankiertueella. Miehet kieltäytyivät.
  
  6/28/00 9:15 PM

Name : Del Montte
  
Message : Tervehdys kaikki!

Kesän alkuun ja Wigwam-keikkaa odoteltaessa on tullut taas kuunneltua Wiguja, uutta ja myös hieman vanhempaakin. Proge-Wigwamista ehkä eniten kolahtaa Pohjolan sävellykset. Ne ovat suoraan sanoen kauniita. On tullut ostettua muutama Pohjolan soolo-levykin.

Joten täytyykin tässä kysyä että pitääkö paikkansa Frank Zappan kysyneen Pohjolaa bändiinsä?

Ja vielä että Pohjola olisi kieltäytynyt?

Tuota on kyllä hankala uskoa...
  
  6/28/00 12:15 PM
 
Vastaus : Zappa bändeineen konsertoi 1973 Suomessa ja silloin kiinnostuivat Pohjolasta. Jotain teerenpeliä käytiin parin vuoden ajan ja Pohjola kutsuttiin Zappan audienssille jenkkeihin, mutta ei siitä valmiimpaa tullut. Omat jutut ja Mike Oldfieldin kanssa vehkeily kai kiinnostivat sitten enemmän.

Tällainen käsitys minulla on asiasta, onko jollakin tarkempaa tietoa?

Mikko

Name : g. turunen
  
Message : mekalle tiedoksi; runeberginkatu 8. tuon kadun sijainnista ei taas ole harmainta aavistusta. herra saisi muuten antaa sen slintin levyn takaisin pian; alkaa olla jo pahoja, ahdistavia vieroitusoireita.
  
  6/28/00 11:10 AM

Name : meka k
  
Message : ehh?
missäköhän kadulla on oskun divari?
ruisrock on floppi. lou reed ja wigwam ovat ainoat järkevät esiintyjät.
hintakin on aika surrealistinen.
nyt jää väliin...
:(
  
  6/27/00 11:14 PM

Name : Heikki kerkkänen, Salokylä
  
Message : niin, miun mielestä pressan miinuspuoli on juuri se Raittisen
englanti. Eikö olekin niin, että
Robsonin laulama Falling Deeper on parempi kuin Raittisen Bandit?
jag föredrar Frank, siksi niin innokkaasti ennenkuulumattomaan ropsoni-matskuun reagoin.
  
  6/27/00 10:33 PM

Name : mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Hyvä, että Pressasta kirjoitellaan näillä(kin) sivuilla. Itse satuin
ostamaan vuosia sitten Lambertlandin, josta jäi muistikuvaksi pääosin vain huonosti lausuttu englanninkieli (siis en
tarkoita huonosti laulettu!!). Täytynee tutustua Robson/Pressa- materiaaliin paremmin T;M

  
  6/27/00 9:10 PM

Name : Esa J
  
Message : No, ehkä siitä ei puutu, loppuu sanoin "Bamboo huts and country glades
Where the people use the grass for blades
Ain't that something?"
Joka tapauksessa ajan mittaan kaksi Wigwamin kestosuosikkiani ovat Losing Hold ja Grass for Blades live versio.
  
  6/27/00 5:38 PM

Name : Esa J
  
Message : Heikille on mennyt Columbia LPn äänite ja Mikolle kasetti samasta ja valokopiot kannesta.
Sain Wicked Ivoryn. Ei se niin kovin kummallinen ole ja erityisesti harmittaa lyhennetty Grass for Blades.Säkeitä puuttuu.Sama kuin Highlightsilla.Mutta levyyn viritetty klubitunnelma toimii oikein hyvin!
  
  6/26/00 3:23 PM

Name : Urpo
  
Message : Erikoisinta Pressan ekassa lienee, ettei siinä ole mitään erikoista. Se on selkeä ja ältsin kiva poplevy, jota on usein mukava kuunnella. Bändi ei väkisin yritä olla niin pinnistetyn taiteellinen kuin tulevilla levyillään. Vähemmän progea, enemmän rennompaa ja sulavampaa soitantoa. Tolosen nimiin on merkitty vain yksi sävellys.
  
  6/22/00 10:07 PM

Name : PM
Found : Search engine
  
Message : Olen 17v. ja kuuntelen Wigwamia, joten onko se normaalia, montako meitä on? Kuuntelen kyllä Pink Floydia ja Zappaakin, mutta ei sitä tarvitse hävetä, päinvastoin, olen ylpeä siitä.
  
  6/22/00 7:19 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Nähdään sitten sunnuntaina 2.7. klo 13.00 miksauslavan luona Ruisrockissa. Ainakin meitä muutama sinne tulee vartoomaan josko faneja ilmestyisi.

Pressa-sivuja rupesin tekemään, mutta jos niitä kuvia tosiaan joku viitsisi lähettää. Mieluusti tietysti luvallisesti julkaistavissa olevia.
  
  6/22/00 6:06 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : no Jumprahuit!!!
vaikka olen pressaa kuunnellut jo neljä vuotta, vasta nyt tiesin että ne on tehny neljä pitkäsoittoa. Ja vielä semmosia biisejä tuolla columbian levyllä, joita en ole koskaan kuullut ja joista en ole koskaan kuullut puhuttavan missään.
Cd:lle pano olisi kulttuuriteko, tosin pliis joku kyseisen älppärin omistaja mailatkoon mulle, niin lähetän kasetin tai Cd-r:n niin nauhoittaa sen miulle tänks.
  
  6/21/00 9:49 PM

Name : esa
  
Message : Loistavaa Mikko, jos kerran ajattelit tehdä nuo "pressa" sivut verkkoon. Niitä onkin kaivattu varmaan monelta taholta...
  
  6/21/00 9:25 PM

Name : Esa J
  
Message : Jos kokoaisin siitä Columbian levyltä jotain CD:lle, niin luultavasti 3-4 raitaa. Introduction on instrumentaali. Parissa muussa on hyvä melodia. Mikä siinä ekassa Lovessa oli niin erikoista?
  
  6/21/00 7:51 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Miksiköhän tuo I love you teddy bearin vuosiluku on 1973, kun levy on kuitenkin ilmestynyt 1971? Tämä Pressan Columbia-levy tosiaan ilmestyi debyytin ja Lambertlandin välissä. Ja mää voisin vaikka tehdä ne Pressa-verkkosivut kun kukaan muu ei niitä näytä tekevän, jos vaan joku viitsisi skannata kuvia ja muutenkin avittaa. Tuota Pressan Columbia-levyäkään en ole kuullut. Muistelen jonkun joskus maininneen, että se oltaisiin julkaisemassa cd:nä. Liekö tuo totta.
  
  6/20/00 12:27 AM

Name : Esa J
  
Message : Okei, Loven levy oli 69, Columbian(EMI?)70, Sisälsi:
Levymerkki / Label Columbia 4E 062 34264
Levyn nimi / Name of disc Tasavalln Presidentti
Kappale / Title: Esittäjä / Artist: Äänitetty / Recorded
Deep thinker Tasavallan Presidentti 1970
I love you teddy bear Tasavallan Presidentti 1973
I'm going home once again Tasavallan Presidentti 1971
Introduction Tasavallan Presidentti 1971
Sinking Tasavallan Presidentti 1971
Struggling for freedom Tasavallan Presidentti 1971
Tease me tease you Tasavallan Presidentti 1971
Tell me more Tasavallan Presidentti 1971
Weather brightly Tasavallan Presidentti 1971
Nää siis kaikki Columbian levyllä.
  
  6/19/00 8:43 PM

Name : Esa J
  
Message : Tai oliko Love ensin ja EMI välissä ja sitten taas Lambertland Lovelle?
  
  6/19/00 8:35 PM

Name : Esa J
  
Message : Pressan eka LP oli EMI:llä, alkoi biisillä Introduction. Toinen oli Lovella, alkaa myös biisillä Introduction. Muut biisit You'll Be Bck for More, Driving Through, ym. En ole sitä kuullut, mutta Robsonin laulussa oli sellaista Blood Sweat And Tears/Chicago tyyliä, jos siitä tykkää. Ei ne sanat ollu muuta kuin keskinkertaisia.
  
  6/19/00 8:29 PM

Name : Urpo, Vantaa
  
Message : Makuja on monia, mutta miun maun mukkaan Pressan eka on suomalaisen rockin kovimipia saavutuksia. Meikäläisen 10 parhaan kotimaisen albumin listalla. 17-vuotias Tolonen soittaa paremmin kuin koskaan tämän jälkeen. Ja Robson laulaa komeasti, paremmin kuin Raittinen ikinä. Oli virhe vaihtaa laulajaa. Juhani Aaltonen sooloilee Tolosen kera hienosti. Ja että tällainen LP saatiin 60-luvulla aikaiseksi Suomessa. Perkele! Olisi hauska tietää miten levyä tuolloin arvioitiin. Täällähän oli rockjournalismi pirun harvinaista. Ei varmaan mitenkään. Onkohan levy myynty vieläkään yli 1000 kpl Suomessa. Wigwam -faneille levyllä on harvinaisia Måns Groundstroemin sävellyksiä.

P.S. Oskun Divarissa Helsingissä on myynnissä aitoja Love Records -T-paitoja, 89 mk muistaakseni. (eh heh) Ruisrockissa sitten hieno paita päällä...
  
  6/17/00 12:39 AM

Name : k.p.tikka-ri
Found : Just surfed on in
  
Message : HeiHeiHei! Eikai nyt ole niin, että sekä esa että hra Meriläinen missaavat Pressan 2.lp:n, joka myös
on nimeltään Tasavallan Presidentti
; Tämähän oli harhapolku Loven siipien, vai pitäiskö sanoa lippujen suojasta jollekin isolle &
ahneelle levy-yhtiölle, joka ei tietenkään viitsi moista edes cdistää.....
  
  6/16/00 11:04 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Pressan eka levy poikkeaa selvästi Lambertlandista ja Milky Way Mosesista. Se sisältää simppelimpää bluespohjaista rockia, jethrotullmaista paikoin. Monet myöhemmistä Pressan levyistä pitävät eivät noteeraa albumia korkealle, mutta minusta sen on ihan kiinnostava.
  
  6/16/00 3:29 PM

Name : esa
  
Message : Löytyykö keneltäkään Tasavallan presidentin ensimmäistä levyä, eli (tasavallan presidentti), haluaisin vaan tietää, että onko se yhtä loistava kun kaksi seuraavaa eli lambertland ja milky way moses?
onko musiikillisesti samantyyppistä?
haluaisin vaan tietää,että kannattaakop se hankkia, no tulee se varmaan hankittua, sanotte te mitä tahansa... ;-)
  
  6/15/00 10:44 PM

Name : Esa J
  
Message : Ei auta muuta kuin hankkia CDt tai levyt. Pembroken ja Huldenin lyriikat oli LPn kansissa tai sisäpussissa.Netissä on kovin vähän Loven kustantamia, koska ne jotka olivat, oli luvatta, ja on nyt poistettu.
  
  6/14/00 11:32 PM

Name : esa
  
Message : Onko kellään tiedossa mistä voisi saada tai nähdä tasavallan presidentin lyriikoita?
  
  6/14/00 3:52 PM