Wigwam - guestbook

Name : k.p.tikka-ri
Found : Just surfed on in
  
Message : Kaivakaas seuraavaksi esiin Eero Koivistoisen "kirjallinen äänilevy" nimeltä Valtakunta. Se tehtiin kai 68 ja sillei, sillä soitti Blues Sectionin remmiä ja Eero Raittinen lauloi biisin Lennosta kii, se on sittemmin englanniks sillä kauheella Milky Way Mossella. Muutenkin Valtakunta on mainio levy. Se on julkaistu myös cd:nä pari vuotta sitten, mukana jokunen boonusraita... Ja tekstejähän olivat kirjoitelleet mm. Jarkko Laine ja Pentti Saarikoski...
  
  8/8/00 7:52 PM

Name : johnny burner
  
Message : No, löytyihän se "Fortissimi -vinyylikin kun vähän kaiveli: Oh Rack, Say yeah, Night'n day, Teardrops, Woman, Gypsy girl --> lyrics - J. Pembroke. Hot city --> Comp. & lyrics - J. Pembroke. Too many hours, --> Composition & lyrics & Arr. - J. Pembroke.

Eli tuli niitä credittejäkin, ainakin v. 1981
  
  8/8/00 6:30 PM

Name : johnny burner, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Tuosta Pembroke/Ganes -spekulaatiota pystyn sen verran valottamaan omistamani "Hurriganes - The Legacy" 3-CD:n avulla, että vuonna 1981 ilmestyneellä Fortissimo-levyllä ainakin biisi "Oh, Rack" on herrojen Kyllönen ja Pembroke nimissä. Jotenkin olen muistavinani, että Jim olisi ollut laajemminkin mukana ko. levyllä.
  
  8/8/00 6:24 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.musicfinland.com/sml/muusikko/muusikko_99/jukkag_9_99
  
Message : Linkki: JUKKA GUSTAVSON JA HAMMONDIT PALASIVAT HILJAISELON JÄLKEEN
Sivulla on jutun lisäksi uusia kuvia Gutsista ja voi sanoa, ettei se nykyään enää NIIN ruma ole kuin ennen... ;) Ei millään pahalla, ja rumat ihmiset tekevät yleensä hyvää musiikkia (Pink Floydin heput, Frank Zappa jne.)
  
  8/7/00 9:05 PM

Name : meka k.
  
Message : Gaius, missä olet? kuhnuri.
vaadimme li-ven (oletettavasti sinulla) ja ha-ra-kan välittömästi takaisin, ikävä...
entä onko even kaseteista mitään tietoa?
  
  8/7/00 6:05 PM

Name : Esa J
  
Message : www,ruisrock.fi tiedottaa:
Sunnuntai-iltapäivällä päälavalle nousi juhlavuoden kunniaksi myös yksi ensimmäisen Ruisrockin esiintyjistä, legendaarinen Wigwam. Ruisrockissa 1970 soittaneesta Wigwam-kokoonpanosta oli mukana yksi jäsen, nykyään Yhdysvalloissa asuva Jim Pembroke. Muut soittajat olivat tuttuja yhtyeen 70-luvun loppupuolen Wigu-kokoonpanoista, ja niinpä Ruisrockissa kuultiinkin pääasiassa yhtyeen myöhäisajan tuotantoa, joka toimi edelleen mainiosti myös ilman nostalgiavetoa.

(hieno se viimenen lause!)
  
  8/6/00 1:43 AM

Name : Esa J
  
Message : Kiitokset Urpolle.
Missä on kuvat tältä kesältä ja kuka lähettäisi jotain tietoa ens viikon keikasta?Mikon meno sinne ei ollut varma.
  
  8/6/00 1:22 AM

Name : Wigfan, Seinäjoki
  
Message : Huomasin tuosta etusivulta,että Hesarissä oli ollut Nightclub arvostelu.
Tuon lehden varmaan jo ainakin itseltäni kadottua, olisi hienoa saada kyseinen artikkeli tänne...onnistuisikohan tuo?
  
  8/5/00 3:30 PM

Name : Urpo
  
Message : Aivan, Del Montte. Tarkoitus ei ollut epäillä Remua ja hänen metodejaan. Ajattelin kuitenkin jotain Hanger/Jailbird -kautta.

Måssen tilalle tuli Heikki "Häkä" Virtanen.
  
  8/5/00 2:56 AM

Name : Del Montte
  
Message : Tämä saattanee olla hieman vanhempaa Ganesia, silloinhan Pembroke oli remmissä mukana...
  
  8/5/00 1:07 AM

Name : Urpo
  
Message : Vuosia sitten kuulin ns. "muusikkojutun", että joku tai joitakin Pembroken biisejä olisi aikoinaan pantu Hurriganesin nimiin. Siis että Remu olisi maksanut Jimille: "Sovitaanko että nää on Hurriganes-biisejä". Ja creditit pantiin Remun ja kumppaneiden nimiin. Juttujahan aina kuulee. Get onista tuskin oli kysymys.

Esa Järvelle myöhästynyt kiitos. Pembroke-haastattelu on helkutin hieno. Kannattaa printata ja lukea ihan rauhassa.
  
  8/5/00 12:53 AM

Name : Del Montte
  
Message : Taidan ostaa tuon Beingin heti seuraavaksi...

En ole vielä muita Pressojen levyjä kuullut kuin tuon Labert Landin...

Onkos heidän kokoonpano vaihdellut kovin paljon?

Kuka tuli Måssen tilalle?
  
  8/4/00 3:33 PM

Name : Petteri
  
Message : Del Montte: Jos ei sulata Beingiä, niin aina voi kuunnella jotain vielä vaikeampaa sen rinnalla (minä kuuntelin Sun Ra:a, free-jazzia "pahimmasta" päästä). No Beinghän on loistolevy, sitä vaan löytää loistobiisin ja toisen, ja kohta huomaa, että näiden biisien välissä ei ole muita biisejä. Being kestää isältä pojalle.
  
  8/3/00 4:35 PM

Name : Esa J
  
Message : Del Motte: Being on noin 90% Jukan levy, varoituksena..
Raittisen englanti ei vaivaa, mutta Milky Way Moses jostain muusta syystä ei toiminut kokonaisuutena hyvin. Muutamat biisit OK.
  
  8/3/00 4:22 PM

Name : Del Montte
  
Message : Kyllähän Raittiselta Englanti sujuu paljon paremmin kuin esim. Remulta, ei millään pahalla kumpaakaan herraa kohtaan...

Niin ja puuttuuhan minulta myös uusin Wigu levy, eli Light Ages ;)

Pitää tutustua tarkemmin noihin Tolosen levyihin...
  
  8/3/00 2:34 PM

Name : Mikko
  
Message : Del Montte: Kyllähän tuo Being minuakin aikoinaan pelotti, ei sitä moneen vuoteen uskaltanut kuunnella. Vaan sitten se vähitellen avautui. B-puolisko kuulostaa jo melkein purkalta. Lucky Golden Stripes ei tuottane yllätyksiä, paitsi olemalla mainettaan parempi.

Raittisen englanninääntämykseen suhtatuminen on näitä ikuisesti kansaa jakavia asioita. Esimerkiksi Milky Way Moses -kappaleella se kyllä mielestäni toimii.

Että onko Tolonen tehnyt soololevyjä. Jo vain:
<a href="http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/tolonen/discography.html" target="_top">http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/tolonen/discography.html</a>
  
  8/3/00 9:22 AM

Name : Del Montte
  
Message : Kylläpäs tuo Raittisen englanti on sitten kaunista, ostin näet juuri Pressojen Lambert Landin...

Ihan hyvä levy muuten...

Onko Toloselta tullut paljon soolo-levytyksiä, minulla on
Tolonen! / Summer Games...

Ja on tullut kyllä osteltua Wigwamia, enää puuttuu Lucky Golden Stripes And Starpose ja Being, vähän pelotta tämä jälkimmäinen...

Onkohan tuo ihan odotusten mukainen, muut ovat olleet erittäin hyviä...
  
  8/2/00 9:31 PM

Name : Mikko
  
Message : Jokunen viesti sitten Meka mietti miten tv:n vanhoja popohjelmia saisi tulemaan uusintoina. Tietysti pommittamalla uusintapyynnöillä tv-kanavia. Voisivat lähettää kokonaisena vaikkapa Wigwamin Pop-Liisa-konsertin -76 tai kehitellä ihan ohjelmasarjan jossa nähtäisiin noita tallella olevia spesiaaleja. Myös 90-luvun alun Eilisen pop -sarjan uusimisen luulisi olevan mahdollista, siinä ei edes puhuttu biisien päälle vaan ne nähtiin lähestulkoon kokonaisina.
  
  8/2/00 3:31 PM

Name : Esa J
  
Message : Jimin haastatteluni, löytyy täältä, on nyt julkaistu The Finnish Update lehdessä, 20.7 numerossa lyhennetyssä muodossa. Copyright on tietääkseni minun nimissä, siitä ei ole mitään sovittu lehden kanssa. Kopio on menossa Mikolle ja Jimille postitse.
  
  8/1/00 6:10 PM

Name : Urpo
  
Message : Pinnallisena Wigwam-fanina minua kiinnostavat myös ulkomusiikkilliset seikat. Remasteroidun Nightclubin hienoissa kuvissa on Jimillä ja Ronniella tyylikkäästi jalassa Nokian Kontio-kumisaappaat. Mutta Rekulla on Adidaksen Superstarit: nähdäkseni samat tossut, joita hiphopparit ovat 80-luvulta lähtien suosineet. Esim. Run DMC:n vanhoissa videoissa hemmoilla on tällaiset jalassa. Public Enemy on vannonut jopa haastatteluissa tossujen nimeen. Joten kyllä Wigwam oli 70-luvulla aikaansa edellä, pukeutumisessakin.
  
  7/31/00 10:10 PM

Name : Urpo
  
Message : Jos Siboney pitäisi kiirettä F. Garbagen kanssa, niin Tavastialla voisi pitää levynjulkistamisjuhlat. Olisihan se yllättävää nähdä lavalla ensin Gustavson + Pohjola + joku rumpali triona. Ja tauon jälkeen nykyinen kokoonpano soittaisi puolitoista tuntia uudempaa. Tämähän nyt on unta vaan.

Toivottavasti Nightclubin bonusbiisit ei ole Fresh Garbagella.
  
  7/31/00 9:15 PM

Name : meka k., nastopolila
Home page : www.vanhapaloasema.fi/
  
Message : olisikos tarjota infoa?
eli siis onko tavastian keikan kokoonpano sama kuin ruisflopissa?
tietäjät ja oraakkelit, tulkaa esiin...
  
  7/30/00 7:58 AM

Name : Del Montte
  
Message : Käytin tuossa hieman väärää aikamuotoa mutta tuskin haittanee...
  
  7/29/00 8:56 PM

Name : Del Montte
  
Message : Onko Pohjolan kanssa soittava Oldfield sama Oldfield, jonka laulu on Moonlight Shadow?
  
  7/29/00 6:04 PM
 
Vastaus : Sama mies.

Mikko M

Name : Petri, Vantaa
Found : Search engine
  
Message : Morjens

Olipas mukava löytää nämä nettisivut. Tähän saakka on tuntenut olevansa aika yksin tämän Wigwam-harrastuksen kanssa. Tuttavilta on tullut aika omituisia silmäyksiä, kun on kertonut mikä on suosikkibändin nimi. "Miten joku voi olla kiinnostunut tollaisesta muinaiskamasta..."

No, mikä on ollessa kiinnostunut, kun bändi oli aikanaan maailman paras omalla alallaan. Onko sinne Tavastialle kokoontumassa isokin joukko alan harrastajia?

t. Petri
  
  7/28/00 10:29 AM

Name : meka k.
  
Message : okei. swamp musicin postimyyntikatalookissa on jo kauan ollut wigwamin kohdalla myös rarities levy. onko se siis tullut vaiko ei?
kaikki tutut elokuussa wigwamia ihailemaan, vai? pistänpä tuon hard n' hornyn soimaan ettei ihan ikävä iske.
"ps." mitenköhän me saisimme esimerkiksi televisiokanava ykkösen esittämään suomalaisen rockin arkistojen aarteita vanhoista 60-70-luvun televisio-ohjelmista, esim. iltatähti-uusintoja...? vähän tuntuu siltä, että ne olisivat toivottuja. en siis tarkoita 90-luvun dokumentteja aiheesta, (tosin eipähän niissäkään mitään sen pahempaa vikaa ole kuin että kappaleiden päälle puhutaan saatanallisen johdatuksen voimasta liian usein. (grr)
hyvää kesän jatkoa. 60fim.
(:^)-J<
  
  7/28/00 2:27 AM

Name : Suonna K.
  
Message : Parahin Wigfan, kyllähän sitä kunnon fani ostaisi pelkät neljä bonusliveäkin. :-)
Remasteroitu NN soundaa varsin hyvältä, kirkkautta ja tukevuutta on saatu lisää. Levyn kansityötkin ovat komeat, ainoastaan lyriikoiden puute harmittaa. Mutta nehän löytyvät täältä Mikon sivuilta.
  
  7/27/00 9:26 AM

Name : Wigfan, Seinäjoki
  
Message : Onko kukaan ostanut tuota "uutta" remasteroitua Nightclubin painosta?
Kannattaako siihen rahojaan tuhlata?
Eli ovatko soundit jotenkin radikaalista muuttuneet/parantuneet?
Neljä bonus-liveä ei yksinään herätä innostusta...
  
  7/25/00 10:46 PM

Name : Jani Heiskanen, Helsinki
  
Message : Hieno homma, että yksi aikamme hienoimmista bändeistä on saanut näin hienot kotisivut! On sydäntä lämmittävää huomata, että joillekin Wigut ovat sydämen asia. Kiitos ja kumarrus!
  
  7/25/00 12:43 AM

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : ovatko nämä erään paikkakunnan
eräät muusikot niitä kuuluisia
Joensuun Niinivaaran lukion
yellow-liquid-inside-head-ihmisiä?
  
  7/24/00 3:46 PM

Name : Esa J
Home page : http://www.calweb.com/~geprman/gepr.html
  
Message : Tuo linkki on Gibraltarin Proge tiedosto. Siinä on hyvin tarkkaan monet suomalaiset bändit ja artistit. Wigwamin osalta jotenkin puutteellinen, mutta ainakin ne tietää noi bändit Kalevalasta Pressaan.
  
  7/19/00 4:26 PM

Name : Save My Money And Name
  
Message : Erään paikkakunnan eräät muusikot ovat erittäin ahdistavaa ja epämiellyttävää seuraa heidän itseriittoisuutensa ja ylpeytensä ansiosta. He kuvittelevat olevansa perillä asioista. Pieni piiri joka pyörii sisäänpäin. He antavat voimaa meille kaikille, jotta itse voisimme kasvaa suvaitsevaisemmiksi ja ymmärtää tätä pyörivää planeettaa ja kosmosta niin paljon paremmin.
beingin nimeen.
  
  7/19/00 5:31 AM

Name : Urpo
  
Message : Pembroken Flat broke on loistava. Hankkikaa ihmeessä, jos sitä nyt kaupoista edes löytyy. Helsingissäkään levyä ei näy kuin pienimmissä putiikeissa. Tuohon aikaan (v. 1980) ei tarvinnut tunkea keskinkertaisia jämäbiisejä levyn täytteeksi, kuten nykyään. 40 minuuttia hyvää musaa.
  
  7/15/00 7:57 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Tuo Suonnan mainitsema vossikkajuttu löytyy täältä, tosin ilman Emma-osuutta:

http://www.kansanuutiset.fi/viikkolehti.htm
  
  7/14/00 5:03 PM

Name : Suonna K.
  
Message : Jim Pembroken tyttären Emman haastattelu tuoreessa Kansan Uutisten Viikkolehdessä (14.7.2000)! Ei, kyse ei ole "minä & isäni" -tyyppisestä lähestymistavasta, vaan Emma kertoo kesätyöstään vossikkakuskina Helsingissä.
- Hassua sinänsä, tulee hyvin harvoin luettua KU:ta, ja vuoden 1991 hyvään Jim-haastatteluunsakin tuli törmättyä aikanaan ihan sattumalta.
  
  7/14/00 2:55 PM

Name : Esa J
  
Message : Niko: Olet nähnyt Rick Chafenin, joka on hoitanut Jimin asioita Kansas Cityn päässä....
Rick: Just confirming you were sighted at Ruisrock.
  
  7/9/00 11:51 PM

Name : Urpo
  
Message : Nuortenohjelma Jyrkissä (MTV3) viime perjantaina toimittajatyttö Heta haastatteli lyhyesti keikanjälkeistä hyväntuulista Wigwamia. Mukana oli myös 15 sekunnin livepätkä biisistä Save my money & name (kuvissa Pembroke & Kettunen).

HETA: Sitten kun Ruisrock täyttää 50 vuotta niin esiintyykö Wigwam täällä silloin myös?
JIM: No hoh
PEDRO: Siis tuota...me ollaan silloin..Kuinkas vanhoja me ollaan
REKKU: Aika vanhoja
PEDRO: Aika vanhoja
REKKU: Joo
PEDRO+MUUT: Joo, ehdottomasti
MÅNS: Jos päästään hinnoista yhteisymmärrykseen
REKKU: Voi olla että hintavaatimus, se kaatuu siihen
  
  7/9/00 4:18 PM

Name : Petteri
  
Message : Niko, JKL: Mahtanevatkohan esiintyä enää ikinä missään...
Sirkuksen sivulla: Nostalgian varaan nojaava nyky-Wigwam aikoo konsertoida Helsingin Tavastia-klubilla jossakin vaiheessa elokuuta.
  
  7/9/00 2:59 PM

Name : Esa J
  
Message : Someone is asking about a gentleman with long white hair who was seen talking to Jim at Ruisrock, a man of advancing years, apparetly.Anybody know the gent?
  
  7/9/00 2:11 PM

Name : Niko, JKL
  
Message : Kuka ja mikä muuten oli Ruisrockin keikalla katsomossa se vanhahko herrasmies pitkine valkoisine hiuksineen, joka jutteli Pembroken kanssa hetkisen ennen keikka?
  
  7/8/00 5:21 PM