Wigwam - guestbook

Name : Trampdriver
  
Message : Oli muuten Rekku äsken äänessä RadioMafiassa. Tramdriveria luvassa tämän illan keikalla...
  
  4/7/01 7:43 PM

Name : Kuonna
  
Message : Jaa joka tapauksessa? Älkää pojat nuolaisko ennenkuin vilahtaa...
  
  4/7/01 3:59 PM

Name : Suonna
  
Message : Johan on taas kirja elänyt vuorokauden aikana. Tuli käytyä Jyväskylässä kuuntelemassa & haastattelemassa Jukka Ruohomäkeä - varsin mielenkiintoista. Bad Vugum julkaisee kuulemma mieheltä levyn myöhemmin tänä vuonna.
Petteri: Grass For Blades ei unohtunut dream setistä. Olen kuullut sen niin monta kertaa. Ja ne soittavat sen joka tapauksessa.
  
  4/7/01 2:27 PM

Name : Tatu
  
Message : New Age, Velvet Underground

  
  4/7/01 12:56 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Biisistä ei ole harmainta aavistusta, mutta viime yönä tuli loistavaa musaa RadioMafiassa. Siis Wiguja ja uutta Thin Lizzy-tribuuttilevyä. Joskus valvominen piristää...
  
  4/7/01 12:30 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Sorry,tällainen trivia kysymys

Can I have your autograph?
he said to the fat blond actress
You know, I've seen every movie you've been in
from "Pass of Pain" to "Duels of Glory"
And when you kissed Robert Mitchum
Gee, but I thought you'd never catch him
You're over the hill right now, and you're looking for love
I'll come running to you, honey, when you want me

mikä biisi?
tietäjä voittaa palkinnon  
  4/7/01 11:47 AM

Name : Jukka
  
Message : Kertokaahan kaikki mahdollinen tulevista keikoista!! Itsellä kuume nousee Tamperetta ja JKL:ää odotellessa. Mihin aikoihin Tulliklubilla voi odotella bändin aloittavan? Jyväskylän Tabasco ei varmasti myy aivan loppuun että sinne vielä kaikki jos jää hyviä fiiliksiä edellisistä.
  
  4/7/01 11:44 AM

Name : Jukka Korpela, Kouvola
  
Message : Tää se päivä on...jes,jes,jeees
  
  4/7/01 9:02 AM

Name : Trampdriver
  
Message : Kuten tunnettu? filosofi Analingus totesi: Ei perse nuolemalla parane...
  
  4/7/01 1:14 AM

Name : Erik Laurila, Uppsala/Sweden
  
Message : A nice site. Keep up with the good work! Perkele! Bless Your Lucky Stars
  
  4/6/01 11:46 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Siteeratakseni kuuluisaa 18:ntoista vuosisadan staraa Fellatio Nelsonia: "Wigwam odottaa että jokainen fani tekee parhaansa".
  
  4/6/01 11:17 PM

Name : Elina
  
Message : Jotain kummallista on selvästi ilmassa: minä nimittäin olin viime yönä Blues Sectionin keikalla. Kokoonpanosta ei muuta muistikuvaa, kuin että laulussa oli Pembroke vm.67, joka unohteli koko ajan sanoja (toivottavasti ei mikään enne ens viikkoa ja Tulliklubia ajatellen...). Lavashowssa oli mukana savupommeja ja psykedeelisiä valoefektejä. Mielenrauhani järkkyi sen verran, että unohdin mennä tenttiin aamulla.
  
  4/6/01 9:57 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Mulla on yks biisi Plastic maailmalta,
"Mango pu" Suomalais-Intialainen raga sitarilla,tabloilla ja huilulla.
Kalevalan jengiä soittamassa.
Löytyy sellaiselta maailman parhaalta kokoelmasarjalta kuin
"Electric psychedelic sitar headswirlers" vol.1-6
http://www.borderlinebooks.com/uk6070s/comps/c_5_016.html
  
  4/6/01 9:13 PM

Name : Esa
  
Message : En nyt ihan niin kysynyt, mutta on mulla se autograph-kin.
  
  4/6/01 8:08 PM

Name : Petteri
  
Message : Olen Ylihärmästä kotoisin, Vaasan ja Seinäjoen välistä. Meen Ouluun, kun isoveli asuu siellä ja Kokkolassa asuu yks meidän kaveri. Junalla aion mennä. Kokkolan ennakkolipuista ei ole tietoa, mutta luulisi, että niitä saa, kun niitä on saanut muillekin keikoille, Oulussa 73,-.

Wigwam keikalla veljeni olohuoneessa. Koskettimia soittaa ainakin Pedro Hietanen, Esa Kotilainen ja Jukka Gustavson. Gustavsonilla on jotkut vanhat urut, joiden koskettimet ovat tavallista isommat. Katson, kun Pedro harjoittelee Let It Be:n urkuintroa. Heikki Silvennoinen soittaa Gibson 335 -mallista täysin kiiltävänkromista kitaraa. Toisella kitaristilla, en tiedä kuka, ehkä Rechardt, on täsmälleen samanlainen kitara. Wigwam alkaa soittaa Frank Zappan Titties 'n Beer -biisiä, ja yritän nähdä, että soittaako Kotilainen koskettimilla biisin torveja. Sitten herätyskelloni herättää minut tähän perjantaiaamuun.
  
  4/6/01 5:26 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Hei Petteri, oletko siis Oulusta menossa Kokkolan keikalle? Itse olen ajatellut niin tehdä. Junalla pääsee ihan mukavasti, yöjunalla sitten takaisin. Tiedätkö, saako lippuja etukäteen?
  
  4/6/01 2:32 PM

Name : Petteri
Home page : Radiomafia
  
Message : Progeyö 15.4. Radiomafiassa

Progressiivisen rockin erikoisyö koittaa pääsiäisenä 15.4. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Progeseikkailu 2001 esittää klo 00-07 koko progen kirjon.
Luvassa on klassikoita, harvinaisia helmiä, livetaltiointeja ja 2000-luvun uutuuksia.
Progetoiveita ottaa vastaan Matti Puhtila osoitteessa matti.puhtila@yle.fi
  
  4/5/01 7:25 PM

Name : Petteri
  
Message : Viisi päivää enää ja näkee tämän hetken parhaan bändin, Oulussa, ekaa kertaa!! Meen vielä Kokkolaankin, joten toivottavasti soittaa vähän eri biisejä. Saisi kyllä tulla Nuclear Nightclubia edeltävääkin matskua, jotain yllätysbiisejä (esim. Petty-Bourgeois olis aika yllättävä). Ja Big Farewell olisi myös mannaa korville. Unohtuiko muuten Suonnan dream setistä Grass for Blades?!? Toivottavasti Rekku on saanut peukalonsa (Hot Thumb?) kondikseen. Saispa vielä sanoa Pembrokelle, että "Can I have your autograph, I need it for a song of mine..."
  
  4/5/01 6:46 PM

Name : Mikko
  
Message : Palatakseni näihin 70-luvun ei-Love-progelevyihin, niin kertokaas onko Paroni Paakkunaisen Plastic maailma millainen. Yhden biisin muistan radiosta joskus kuulleeni, ja se ainakin vaikutti kiintoisasti Colosseum-Black Sabbath-Soft Machine-tyyppiseltä (sikäli kuin minä mainituista bändeistä mitään tiedän).
  
  4/4/01 8:39 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Light ages on todellakin mainio levy ja bändikin soitti hyvin livenä niihin aikoihin. Levyn soundimaailma on hieno ja biisitkin hyviä. Toki sieltä löytyy muutama ralli jotka voisivat yhtä hyvin olla Riki Sorsan tai Kojon levyllä.

PS. "Elämä on kaviaaria ja kultaisia suihkuja." - Cunnilingus (n. 1960 jkr. - ? jkr.)
  
  4/4/01 11:49 AM

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Ymmärsinköhän oikein tuosta Suonnan aikaisemmasta viestistä, vai ovatko Wigut tosiaan puuhaamassa uutta studiolevyä?? Tämähän olisi loistava uutinen - itse diggailin edellistä Light Ages-levyä satakybällä silloin 1993.
Onko kenelläkään muuten tietoa Jyväskylän Tabasco-klubin lipuista Wigujen keikale? Myydäänkö niitä edes etukäteen, vai ostetaanko suoraan ovelta? Joku väitti semmoista...
Anyhow, missata ei saata kenkään tuota keikkaa!
  
  4/3/01 9:54 PM

Name : Panu
  
Message : Uusimmamassa Colossus-lehdessä hehkutettiin Kotilaisen vuosikertakalustoa tulevalla kiertueella.Ainakin Höhner-klavinetti ja Mini-Moog pakataan matkalle mukaan.Sehän sopii.
Ajatuslapsi on ihan ok levy,joskaan ei aivan loistava.Kotilainen soittaa levyllä kaiken itse Hammondista kanteleeseen.Lähimmät vertailukohdat löytyvät varmaan maalailevammasta (tai siis ambientimmasta)synakamasta.
  
  4/3/01 3:44 PM

Name : Suonna
  
Message : Okei, astetta pitemmälle: dream set Wigujen kevätkiertueelle 2001, 20 biisiä:

Do the Pigworm
Sane Again
Save My Money & Name
Freddie Are You Ready
Eddie And The Boys
Do Or Die
Kite
Bless Your Lucky Stars
Cheap Evening Return
Lucky Golden Stripes And Starpose
Never Turn You In
Helsinki Nights
Tramdriver
Lost Without A Trace
The Next Breakfast
Daemon Duncetan's Request
Wishful Thinker
Goddammaddog
Party Upstairs
Big Farewell
  
  4/3/01 1:50 PM

Name : Suonna
  
Message : Kiertue lähestyy, joten kevyttä guest bookin linjantarkistusta Sepi Kuusta Wigwamin... :-)
Tuli tuossa pohdiskeltua että vetääkö bändi samalla Tavastia/Telakka 2000 -setillä Suomen halki, vai tuovatko Kotilainen ja tieto Wigwamin jatkumisesta ja uudesta studioalbumista yllätyksiä setteihin? Entäs Fresh Garbagen vaikutus - se ei ollut pihalla edellisiä settejä tehdessä. Miten olis Do The Pigworm, Never Turn You In ja eritoten Tramdriver, johon EK voisi kaivaa kunnon jousikonesoundeja? Mitäköhän muuta. Friend From The Fields saisi toki palata, sinne mahtuisi synan ujellusta. Beyond The Waves taitaa olla liikaa pyydetty, vaikka Kotilaiselta haitarikin taittuu...
  
  4/3/01 1:32 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Kiitokset herroille!
Pekka Bäckmanin "Willa ma fellan" löysin aivan hiljattain,
sellaista freak-folkprogea ala spirogyra/forest ym.
Bäckmanin toinen lp "Times of confession & desperate love"
jäi kalliimpana vielä ostamatta.willa maksoi 30mk
Espe,mitä se maksoi Novgorodissa?Sepi Kuu oli sen 900mk
härmäpsykedelia ja scapa flow kyllä kiinnostaisi,koppaisko joku nauhalle?
Ajatuslapsi,oon etsinyt tota lättyä komerosta siitä lähtien kun teikäläinen
mainitsi asiasta edellisen kerran hmm pari viikkoa,se löytyy kyllä!
kukas tämä Johnny Spunky?
Kahdet Kasvot? Kari Pöyry? Jääkaappi 7"?
  
  4/2/01 11:05 PM

Name : heikki kerkkänen, salokylä
  
Message : tai voisiko joku julkaista sen minulle joko kasetille tai cd-r-levylle nauhoitettuna? Maksan kyllä raaka-aineet, ehkä vähän vaivan palkkaakin.


  
  4/2/01 11:01 PM

Name : tuomas
  
Message : meinataanko tuota em. matin levyä julkaista joskus cd-formaatissa? lähidivarissa kyseinen lätty on hinnoiteltu 650mk...
  
  4/2/01 9:37 PM

Name : Espe Raato
  
Message : Kuule Perttuli! Se, että mainitaan samassa lauseessa P.Strengin kanssa, on jo melkoinen mainesana meikäläisen asteikossa! Matin Levy ei todellakaan ole mitään Nulju & Rähmää, ei.
Maru & Mikael... Destination nowhere; dwelling in boredom. Noin minä taas ton määrittelin joskus. On sellaista viihdejatzzzzzzzzz.... Eh, mites minä nukahdin tähän..? Ai niin, M&M, se levy on kyllä hyvin soitettu ja tehty, mutta ei oikein sytytä; Pikemminkin siis sammuttaa. No mutta minähän en olekkaan muusikko... enempi soosikko.
No mutta kuulematta ovat edelleen mm. Esa Kotilaisen Love-lp Ajatuslapsi ja ehkä jokunen muukin kiintoisa juttu... Johnny Spunkyn radionauhoja kuuntelin viimeeksi; Hauskoja!
  
  4/2/01 6:57 PM

Name : Pertteli, Monni
  
Message : "Millainen on Matin levy?", kysyttiin, johon Espe: "Tämä Järvinen ei vaan omaa sitä kokemusmaailmaa,"pohjasivistystä", kuin Streng, joten hänen juttunsa luiskahtavat pakosti osastoon "runopoikia ja runkkareita".

Tuohan nyt on ihan höpöhöpöä. Järvinen ei ilmeisesti sekoittanut palloansa kannabiksella, joten tekstit olivat ymmärrettäviä, vaikkakin paikoin naiiveja. Ei tokikaan mitään Nolo & Rähjä- tai Defiers-linjaa, kuten Espen vuodatuksesta voisi päätellä...

"ja onko kellään tietoo näistä:"
Scapa Flow - Uuteen Aikaan
- Camel/Jethro tyylistä lyyrisen kaunista, vaikkakin hiukka vaisua progeprogea. Rummuissa Leevi Leppänen (sittemmin mm. pohjolan bändi) ja laulussa/huilussa Pia "Janin sisko" Noponen. Eli Wigwam-linkkejäkin löytyy...

Sepi Kuu - Rannan Usvassa

Levyn järjetön kulttimaine oudoksuttaa, itse en päässyt ainakaan parin kuuntelun jälkeen sisälle Sepin härmäpsykedeliaan. Pitää kaivaa kiekko esiin ja vielä kerran yrittää...

Jupu Group - Ahmoo!

Melkoisen standardi-popjazzia, vaikkakin Jupu itse pelittää mallikkaasti. Mukana myös sangen laadukas taustajoukko monen muun Hi-Hat -levyn tapaan.

"Fantasia"
Rajusti yliarvostettu, kiitos japanilaisten keräililjöiden. "Hautausmaani rannoilla" on ihan hyvä raita, samoin pitkä päätösbiisi jossa toinen tuottaja Mikael Wiik vierailee kitaran varressa. Se toinen tuottaja oli eräs Ronnie Österberg... Soundit ovat tasapaksut ja tuhnut; paremmin tuotettuna ja hiukka rohkeammin soitettuna voisi olla enämpi OK.

Älä unohda näitä:

Kahdet Kasvot
Pekka Bäckman
Kari Pöyry
Jääkaappi 7"
"Suomalaista Elektroakustista musiikkia" (mm. Ruohomäki...)

  
  4/2/01 4:36 PM

Name : Suonna
  
Message : Love/70's-faneille muistutus, että Jukka Ruohomäki esiintyy perjantaina 6.4. Jyväskylän Jyrock-festivaaleilla. Miehen meriittilistalta löytyy syntesoija-avustuksia Hectorin, Wigwamin ja Pekka Strengin klassisilla lp:illä...
  
  4/2/01 1:42 PM

Name : Michael K.
  
Message : Cosmic Crimzoid kysyi Fantasiasta... Minä tiedän vain, että levy on erittäin harvinainen (ja kallis), ja että bändin kitaristilla on nykyään oma isohko musiikkikauppa Pietarsaaressa. Bändihän voitti Rock-SM joskus silloin aikoinaan.
  
  4/2/01 1:36 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Sama bändi.Harri Saksala ei laula enää Boogie Junglella ja Abraham's blue refrainilla,mutta on ne siitä huolimatta heikompia levyjä kuin People no names:)
  
  4/2/01 9:51 AM

Name : Del Montte
  
Message : Ei taida olla sama Kalevala jonka minä tunnen? Puhun siis tästä Lido Salosen viritelmästä...
  
  4/1/01 8:02 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Kiitos Espe hienosta rewiewistä.
Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista,
se on myös nousuhumalaa ja siemensyöksyjä.
Entäs Maru & Mikael,onko ne elämänmyönteisempiä?
  
  4/1/01 9:41 AM

Name : Tuomas Peltonen, Turku
  
Message : Säätämön keikan lippuja saa Musiikkinurkasta Forumista. Lippu maksoi muistaakseni 50mk.
  
  4/1/01 1:54 AM

Name : Tatu
  
Message : R-kioski anttilan vieressä, Oulussa siis.
  
  3/31/01 10:43 PM

Name : Suonna
  
Message : Auttakaapa oululaiset ja turkulaiset, että mistä Oulun keikan ja Säätämön ennakkolippuja saa ostettua?
  
  3/31/01 10:31 PM

Name : Espe Raato
  
Message : Matin Levyn lähin vertailukohta on kyllä Pekka Strengin albumit. Tämä Järvinen ei vaan omaa sitä kokemusmaailmaa,"pohjasivistystä", kuin Streng, joten hänen juttunsa luiskahtavat pakosti osastoon "runopoikia ja runkkareita". Mutta tämähän ei toki tahdo sanoa, etteikö Järvisessäkin ainesta olisi; Useaampikin biisi on kovastikin viehkoa kuultavaa, etenkin niistä viimeinen, "Sameassa vedessä". Melkoisen pessimistisiä kyllä ovat. Strengiä kun ei saanut pessimistiseksi edes elämän tosikarut hanttikortit fyysisen sairauden puolelta, Järvinen taas jotenkin tuntuu aloittavan spastisen baletin katatoonisilla viikoilla depiksen kera ilman senihmeempää syytä, kuin mitä finninaama teini kohtasi lukiota käydessään 70-luvulla.... Mitähän tämä vesseli mahtaa nykyisin puuhata?
  
  3/31/01 5:25 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Onhan se kamala,mutta sehän onkin kauhea merirosvoseikkailu
jossa Ynjevi-poika lähtee Ouluun.
Hurrjia efektejä ja hillitöntä fuzzailua.
Kova kokoonpano tolla levyllä:
Ilpo Saastamoinen,Upi Sorvali,Rag Paananen,Paroni Paakkunainen,
Antti Kujanpää ja Vesku Loiri.
  
  3/31/01 4:15 PM

Name : Esa
  
Message : Ynjevi? Se kamala Loirin hupilevy? hehh heh
  
  3/31/01 6:32 AM