Wigwam - guestbook

Name : Petteri
  
Message : Kokkolan keikasta sen verran, että ennakkolippuja ei kuulemma myydä. Ovet aukeaa klo 21.

Pienen pieni korjaus Arto Junttilan juttuun. Kotilainen on vieraillut Wigwamissa Nuclear Nightclub -päivien jälkeen, vuoden 1977 lopulla. Esa soittaa Fresh Garbagen kolmella viimeisellä raidalla.
  
  4/13/01 1:08 PM

Name : Heikki
  
Message : Tänään Joensuun keikalle pääsee
muuten GOR:in (Grand Old Rockers
Of Joensuu, ALI-ikäraja 40 vuotta)
jäsenkortilla ilmaiseksi :):)
  
  4/13/01 8:57 AM

Name : Elina
  
Message : Sanoinkuvaamaton tunnelma! Näin Wigwamin ensimmäistä kertaa, ja (liian korkeiksi pelkäämäni) odotukset kyllä täyttyivät! Bändi vaikutti hyväntuuliselta, varsinkin Pembroke, joka heittäytyi välillä vitsikkääksi; esim. Kiten alussa joku huusi "Jimi, are you ready?" mihin Jim:"Kyllä kait...".
Ongelmat pianon kanssa latistivat kyllä jonkin verran tunnelmaa keikan puolivälissä (kuin myös muutama örveltäjä yleisön joukossa), vaan eivät merkittävästi. Monet levyillä vähän vaisuina pitämäni biisit, kuten Tramdriver ja Absalom, saivat livenä ihan erilaista tunnelmaa, kiitos paljolti Rekun. Ja vaikka sanomattakin olisi selvää, niin Grass For Blades oli jotain elämää suurempaa..

  
  4/13/01 3:31 AM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Tässä tuoreeltaan kuultuja kommentteja Tampereen keikasta, thanks Suonna. Biisilista oli hieman muuttunut edellisiin keikkohin verrattuna. Cheap Evening oli tippunut pois. Encoreja kuultiin kolme, Just My Situation, uutuutena No New Games, sekä tietysti GFB. Kotilainen soitti hanuria kahdessa ensin mainitussa. Jimin sormiot temppuilivat jälleen, kytkentähäiriöitä tai jotain, mikä kuulemma vaikutti haitallisesti fiiliksiin. Keikka oli ollut kuitenkin yli kaksi tuntia pitkä. Paljon julkimoita paikalla.
  
  4/13/01 2:40 AM

Name : Mikko
Home page : Being
  
Message : Lisäsin tuonne Being-sivulle Pertti Hakalan Rare-artikkeli-lainaukseen siitä tähän asti jostain syystä puuttuneen pätkän,
joka selvittelee näitä InspiRed Machinen sensurointiasioita. Kyse on ekan kappaleen loppuosasta, alkaen sanoista "InspiRed
Machine -osuuden jatkoksi...".
  
  4/12/01 11:55 PM

Name : Ykä, Helsinki
  
Message : No kyllä Tero Valkosen mielipide perustuu väärinkäsitykseen; ilmeisesti kappale Punalettu kone (oliko se englanniksi InspiRed Machine) on herättänyt vääriä impulsseja myös muissa instansseissa. Hupaisin tapaus on tämä: ollessani koulussa -70 luvulla, eräs luokkatoverini meni vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin, ja vei mukanaan hyvää suomalaista Pop-musiikkia. Kun sitten ensimmäinen musiikintunti koitti, päätti poika esitellä luokalle Suomen ylpeyden, Wigwamin (Being). Mutta kun ensimmäinen raita oli soinut pari minuuttia, oli opettaja kiskaissut äänivarren väkivalloin pois levysoittiimelta; syynä kommunistinen propaganda. Luulen, että Valkosen käsitys saattaa perustua lievästi vastavanlaiseen väärinkäsitykseen, sillä Being on pohjimmiltaan yleisinhimillinen, idealistinen ja humanistinen levy, ei vasemmistolainen.
  
  4/12/01 10:03 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Tuomas, olet varmasti oikeassa Neukku-kritiikin suhteen, en tarkoittanut että se yksin olisi todistanut Beingin olevan ei-vasemmistolainen levy.
  
  4/12/01 7:06 PM

Name : Tuomas, Turku
  
Message : Eilinen keikka oli tosiaankin hieno! Etenkin kun viimeksi näin bändin 12-vuotiaana ilmaiskonsertissa ulkolavalla. Suonna kertoikin jo kaiken olennaisen keikasta eikä minulla ole siihen mitään lisättävää. Silmiinpistävää oli erityisesti se, että paikalla näytti olevan myös melko paljon nuorta väkeä. Eturiviläisten keski-ikä ei näyttänyt olevan paljoakaan yli 20.

Ja vielä Mikolle: Neuvostoliittoa kritisoivat myös monet sen ajan vasemmistolaiset.
  
  4/12/01 6:53 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Jotkut väärinkäsitykset näyttävät elävän sitkeästi.

Kotimaisten progesanoitusten ”silmiinpistävin piirre on vasemmistolaisuus” esittää Tero Valkonen tuoreen Nyt-liitteen artikkelissaan. Onkohan sentään?

Edelleen Valkonen väittää, että ”Wigwamin klassikko Being (1973) on oikeastaan vasemmistolainen teemalevy”. Jaa’a, mitähän levyn tekijät, Gustavson etunenässä, itse mahtaisivat ajatella moisesta määrittelystä. Lovehan suorastaan sensuroi neukkukriittisiä säkeitä levyltä.

Lainaus Jee jee jee –kirjasta, s.223: ”ruotsalainen jakeluyhtiö MNW ottikin Wigwamia lähinnä hyllyynsä mätänemään, koska katsoi sen olevan laulumusiikiksi liian epäpoliittista – Tolosta ja Pohjolaa firma sen sijaan myi täysillä”.
  
  4/12/01 6:34 PM

Name : Jukka, Nastola
  
Message : Juyväskylän keikalle ei myydä ennakkolippuja.ovet aukeavat klo 21
40mk
  
  4/12/01 2:00 PM

Name : Jukka
  
Message : JOS ette ole tilaajia, niin kipi-kapi kioskille ostamaan päivän HS Nyt-liitteineen. Ko. liitteessä tosiaankin on Tero Valkosen (muistaakseni) proge-analyysi, jossa Wigwam ja Gustavson saavat kelvollisesti palstatilaa, myös sisällysluettelon puolella. Kun olisi vain jättänyt suosiolla kaikenmaailman yesit, rushit ja jethro tullit pois ja tehnyt puhtaan Wigu-hymistelyn!

  
  4/12/01 12:35 PM

Name : Suonna
  
Message : Huomenta edelleen Suomen Turusta. Yön yli nukuttua pitää muistaa kirjoittaa eilisestä Säätämön-keikasta ylös vielä se, että Friend From The Fieldsissä koettiin hauskoja hetkiä, kun Måsse halusi laulaa forever-kohtiin stemmat Jimin mikin sivuun - ja lauloikin. Muuta bändiä homma ilahdutti kovasti. Keikan ensimmäisen biisin aikana lataus oli kosketinsoitin-sählingin jälkeen tosiaankin melkoinen ja kanavoitui täten ihan hyödyllisiin uomiin :-)
Absalomin Jimin spiikkasi "ja seuraavaksi semmoinen kipale kuin Absalom... Obelix", mille Rekku virnuili kovasti. Ilmeisesti orkesterin sisäistä huumoria. Saman tyyppistä kuin 90-luvun "if someone's lack of love is such a Burdon... an Animal" -meininki.
Toinen "highlight moment" -muistuma Oulusta: Kotilaisen soolo Do Or Diehin oli niin järkyttävän komea, että se pani sitä seuraavaan Rekun peesaussooloon aivan uutta puhtia. Rekku riipi kitarasta garage-rock-tyyppistä kuvastoa, sellaisia aggressiivisia ja primitiivisiä ääniä mitä en ole aiemmin häneltä kuullut. Paras kuulemani versio kappaleesta! Turussa Oulun revityksestä oli kuultavissa sormenpää/selkäydinmuistumia, mutta meininki ei yltynyt aivan yhtä villiksi.
Bändi on tänä vuonna erinomaisessa vireessä. Näin jonkun verran keikkoja 90-luvulla ja alan jo nyt kallistua sen kuulemani heiton puolelle, että nyt kuullaan parasta live-Wigwamia sitten 70-luvun. Kotilaiselle tästä lankeaa aika suuri kiitos. Aito klavinetti tuo esimerkiksi Save My Moneyyn tai Simple Human Kindnessiin aivan uutta potkua. Puhumattakaan nyt niistä Minimoog-jutuista. Yleisöstäkään ei voi olla huomaamatta, kuinka innoissaan muu bändi on Kotilaisen panoksesta.
  
  4/12/01 10:39 AM

Name : J-P Koskinen, Turku
  
Message : Turun keikka koettu.
Suonna ehti näköjään jo tuoreeltaan kommentoida eilisen keikan,eikä tohon ole lisättävää.Esan mukaan tulo on tosiaan hieno juttu,vaikka vieressä ollut nuoremmanpolven diggari ei tainnut Kotilaisen sooloista oikein tykätä.Soundeissa oli hiukan parantamisen varaa,kuulosti kuin jokin filtteri olisi ollut välissä.Toivottavasti Tampereella tekniikka pelaa.
jpk
  
  4/12/01 10:18 AM

Name : Suonna
  
Message : Terveisiä Turusta. Keikka menestyksekkäästi takana. Alku viivästyi liki tunnilla Jimin sormion hajottua. Kun bändi pääsi toimiin, oli ilmassa selkeää ärtymisen purkua ja näyttämisen makua. Sama setti, sama biisijärjestys kuin Oulussa. Keikka alkoi loistavasti (mukaanlukien se että Esa Kotilainen istui samassa kebaberiassa ennen keikkaa :-)
-- esimerkiksi Tramdriver oli kiertueen paras versio, upeaa "kitararunoutta" Rekulta kuten kaverini Harri määritteli. Esityksen intensiteetti laski tilkkasen loppusetin mittaan, soolot eivät venyneet aivan Helsingin-Oulun mittoihin, mutta GFB oli jälleen dynaamista, rupattelevaa soitantaa.
Kaikkinensa pitää kehua Kotilaisen panosta. Minimoog-soolot Do Or Diessa ja GFB:ssa ovat pysäyttäviä tapauksia.
Jahas, nukkumaan...
  
  4/12/01 2:18 AM

Name : Veikko
  
Message : Mur!!!!
saisvat wigut soittaa eds yhden(1) keikan jossain Helsingin lähistöllä, jossa ei ois ikärajaa, että pääsisi typerä lukiolainenkin niitä kattomaan.(rekun poika on muuten mun kaa samassa koulussa). ja vielä mielellään jonkun jo fiilistelemässä being-kokoonpanossa. mur! Asiasta seinään: joku lehti oli kyselly suomalasiten dream team bändiä, ja kukahan mahtoi olla bassossa? totakai pekka pohjola. Muut valinnat sitten oli mitä oli, vilevaloo, remuu ja ehkä jopa ihan oikeutettu albert järvinen+mahd lenni-kalle. Ilmeisesti ihmiset osaa kuitenki arvostaa hyvää musaa.
  
  4/11/01 10:11 PM

Name : J-P Koskinen, Turku
Found : Banner ad
  
Message : Moi !
Wigwam tänään Turussa odotukset ovat korkealla.Fiilis melkein kun muistelee lähtöä 73 Kaavin keikalle.
Laitanpa kommentit keikasta aamulla tänne.toivottavasti tulee yleisöä turkulaiset ovat vähän arvaamattomia,Pressa keikalla oli reilu sata ja se ol viikonloppuna.
En ole tänne aikaisemmin kirjotellu,mutta aina silloin tällöin näitä viestejä lueskelen.Joku kyseli Paronin Plastic Maailma levyn perään.Minulla on tuo vinyyli.Siinähän solisteina on Harri Saksala ja Arja Saijonmaa.Instrumentaali juttuja tietysti myös.Nimibiisi on aivan Jethro Tullia.Jos kiinnostaa niin kasettikopio järjestyy.
t j-pk
  
  4/11/01 7:14 PM

Name : Rekku Regelin, Oulu
Found : Banner ad
  
Message : eilinen 45:n keikka musiikillisesti muutti hirveästi mun käsityksiä siitä, mitä biiseille(ja nimenomaan pop-biiseille) voi sovituksellisesti tehdä. Musta tuli nyt varmaan Wigu-fan for life!
  
  4/11/01 5:40 PM

Name : Pete
  
Message : Jukka Gustavson keikalla Helsingissä
03.05.2001.
Paikka:Groove Cafe,La Cabana
(Keskuskatu 4) klo.22.00
Liput:20mk
Kokoonpanosta ei tietoa.
  
  4/11/01 5:28 PM

Name : Micasso (Mika Hiltunen), OULU
Home page : http://ei_mul_sellast_oo.fi
Found : Search engine
  
Message : Eilinen Oulun keikka oli mainio!
Öykkärit loistivat poissaolollaan
ja musiikki oli tärkeintä. Toimii
todella hyvin pienellä klubilla.
Oli kiva kuulla myös modernihko
rumpusoolo ja moogilla revittelyä.

-Micasso-
Oulu, Suomen pääkaupunki
  
  4/11/01 4:30 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Here's the set list from Oulu 10.4.:
Friend From The Fields
Nuclear Nightclub
Tramdriver > Save My Money & Name
Freddie Are You Ready
Absalom
Kite
Bless Your Lucky Stars
Eddie And The Boys > drum solo > Do Or Die
Cheap Evening Return
Simple Human Kindness
Colossus > Bertha Come Back
encore: Grass For Blades
  
  4/11/01 3:17 PM

Name : rumours on the rebound
  
Message : kuulin huhuja, että wigwam soittaa myös vernissassa, tikkurilassa 19.4.
gotta fly my kite...
  
  4/11/01 3:16 PM

Name : Petteri
  
Message : Loistokeikka Oulussa!! Voi olla, että oli ehkä odotuksia paremmastakin, olisin ainakin kernaasti kuullut No New Gamesin tai Just My Situationin. Mutta mahtava oli. Nyt mm. tajusin kuinka hyvä biisi on Absalom. Do Or Die:ssa todellakin aukenivat taivaan portit, Kotilaisen ja Rechardtin sooloilua oli lievästi sanottuna ilo kuunnella, sormet vilistivät molemmilla tajutonta vauhtia. Ehkäpä keikan kohokohta. Jos ei, niin Grass for Blades oli sitä viimeistään. Myös tässä Kotilainen heitti sellaiset Moog-soolot, että oksat pois! Yleisöstä toivottiin Luulosairasta, johon Jim totesi "jos Gutsi olisi täällä..." Nyt tuli myös *nähtyä*, että Rekku osaa todellakin soittaa.

Käytiin keikan jälkeen katsomassa Kotilaisen soittovehkeitä. Siellä oli mm. Mini-Moog ja Hohnerin klavinetti. Näytti olevan nuottikansio auki, josta näkyi Just My Situationin ja Moon Struck Onen nuotit! Kumpaakaan ei soitettu. Tuo Bandin biisi olisi hieno kuulla 10 minuutin sooloineen, esim. Kokkolassa. Onkohan heillä suunnitteilla soittaa sitä, kannattaa huudella yleisöstä.

Tulipa saatua koko bändiltä nimmarit Nuclear Nightclubin kanteen. Pembroke oli tosi ystävällinen ja sympaattinen, kuten myös Rekku. Jim sanoi, että "mä piirrän sulle tähän pari nuottia".

Onko kenelläkään settilistaa keikalta? Taisi olla jotakuinkin sama kuin Hesassa, paitsi siis Just My Situationia ja Golden Stripes And Starposea ei kuultu.

Kun Being julkaistaan uudestaan, niin kai nyt sitten Wigwam kasataan siihen kokoonpanoon, ja he tekevät kiertueen kesällä. Olisi unelmien täyttymys...

Pitääpä kysellä niistä Kokkolan ennakkolipuista. Kirjoitan tänne, jos saan tietää niistä.
  
  4/11/01 2:58 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Hei, tietääkö joku niistä Kokkolan lipuista mitään? En tahtoisi lähteä Kokkolassa turhan päiten käymään.
  
  4/11/01 2:38 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Hieno keikka eilen Oulussa! Alku oli kylläkin jähmeää ja laimeaa, hetken mietin, mitä nuo sedät tuolla tekevät ja mitä minä täällä teen, meno oli ponnetonta. Elokuun Tavastian keikan rautainen vääntö puuttui kokonaan. Sitten tuli "Bless You Lucky Stars" ja Wigut rupesivat lämpenemään. Kettusen rumpusoolo näytti, että osaavat nämä pojat jotain muutakin kuin vanhoja hittejä veivata. Kun tämän jälkeen liuttiin "Do or Die:hin" aukenivat taivaan portit. Se oli menoa se. Aivan mahtava versio ja hienoa yhteissoittoa. Kosketinvelho Kotilainen taikoi Minimooginsa takaa mitä upeimpia soundeja. Tästä eteenpäin meininki oli loistava sekä bändin että yleisön parissa. Encorena kuultu (kas kuinka yllättävää) "Grass for Blades" oli juuri niin hieno kuin se voikin olla. Loistava keikka, vaikkei "Just My Situationia" ja "Lucky Golden Stripesiä" kuultukaan. Vanha käärmeenlumooja Reckhardt kepitti antaumuksella ja Mosse oli yhtä mahtava kuin aina (tosin näytti kovin oudolta noin lyhythiuksisena). Kettunen rummutti hyvin mallikkaasti ja virnuili siinä ohessa. Jim oli Jim. Wigwam on Wigwam.
  
  4/11/01 12:31 PM

Name : Teemu Koisti, Yk-City
Found : Search engine
  
Message : Just came from Wigwam's gig from Oulu...and WIGU WAS GREAT !
I have chance to say that to Pembroke ! ! !
Nice pages u fellows have made !
WIGWAM RULEZZZZZZZZZZ
  
  4/11/01 2:09 AM

Name : Del Montte
  
Message : Jospa minäkin nyt uskaltaisin viimeinkin sen Beinging itselleni ostaa.
  
  4/10/01 5:46 PM

Name : Tatu
  
Message : Hyvä vaan että Beingille ei tule boonuspiisejä, särkisivät vain kokonaisuutta...Nuclearillakin ne ovat mielestäni turhia.
Tänään Numeroon takuulla!
Ja tarkkana ollaan ainakin oluen suhteen...
  
  4/10/01 4:34 PM

Name : timppa
  
Message : Hyvin todennäköisesti tänään 10.4. MTV3:n Kymmenen uutisissa (klo.22.00.) yli kahden minuutin feature Beingin uudelleen masteroinnista + Kurkimäen keikasta.

Tarkkana myös Radiomafian Progeyö 2001-lähetyksen suhteen tulevana viikonloppuna! Samoin tarkkana pitkänperjantain Hesarin NYT-lehden kanssa.
  
  4/10/01 3:20 PM

Name : Mikko Meriläinen, Joensuu
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Webmaster tässä, hei. En ole päässyt tekemään päivityksiä mutta parin päivän päästä niitä pitäisi olla taas luvassa. Kuten monet jo tietävät remasteroitu Being on ilmestymässä huhtikuun lopulla. Bonusbiisejä ei ole mukana. Tänään Oulun keikkaa katsomaan.
  
  4/10/01 2:10 PM

Name : Tramdriver
  
Message : Michael K: No language restrictions here, but the only thing so far that has not worked was German. Some of the posters are perhaps not confident with their English.
  
  4/9/01 9:01 PM

Name : Jukka, Höytiäisen delta
Found : Just surfed on in
  
Message : Mikko & Suonna:
Se Jyväskylän operaatio 21.4. voisi näillä näkymin onnistuakin... Ei muuta.
  
  4/9/01 5:22 PM

Name : Michael K.
  
Message : Are we supposed to write in English here? :)
Anyway, the gig in Kurkimäki was not as good as last autumn at Tavastia. The long version of Tramdriver was a pleasant surprise, and Esa Kotilainen's long solo in "Do Or Die" was absolutely amazing. The band still seemed a bit loose (?). I'm quite sure Tavastia will be better...

Gotta add that Rekku's guitar tone is heavenly!
  
  4/9/01 4:43 PM

Name : Esa
Home page : http://www.njet.net/njet/forum/thread.phtml?msg=33046
  
Message : Raportti Marialta ylläolevassa linkissä.
  
  4/9/01 3:35 PM

Name : jukka
  
Message : Jaahas, siis Beingistä tulee se huhuttu uusintapainos huhtikuun lopulla. Tän päivän Keskisuomalaisesta luin, varmasti joku tiesikin jo asiasta. Löytyyköhän siihen vielä jotain bonuskappaleita arkistoista?
  
  4/9/01 2:37 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Jos joltain jäi kuulematta tuo Rekun radiohaastattelu, niin mainittakoon vielä että Wigwam-orkesterin virallinen lempparibiisi on laulu- ja soitinyhtye Beatlesin "A day in the life".
  
  4/9/01 9:49 AM

Name : heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Saako Wigwamin Joensuun Bepopin keikalle lippuja etukäteen mistään?
Wigwam-keikka ei sitten estä ketään lähtemästä Kerubiin heti lauantaina, kun siellä on amnesty-ilta. Esiintyjinä Vääräpyörä-teatteri ja 2U. Liittyy Wigwamiin siten, että amnesty-illan käytännön järjestelyt tehnyt on wigwam-fani ja kotoisin salokylältä.
  
  4/8/01 9:05 PM

Name : Mikey Dune
  
Message : Possibly because of too high expectations the gig at Kurkimäki was far from brilliant. Going from an initially tentative part through an impressive section (Do or Die->)to be concluded by yet another downturn before being saved by the encore. Anyway, well worth the trouble. Will go again on the 18th.
  
  4/8/01 7:27 PM

Name : Pete
  
Message : Wigwam Kurkimäki,Hki 07.04.2001
Friend From The Fields/Nuclear Nightclub/Tramdriver/Save My Money&Name/Freddie Are You Ready/
Eddie And The Boys > Drums > Do Or Die/Just My Situation/Absalom/Kite/
Bless Your Lucky Stars/Cheap Evening
Return/Simple Human Kindness/Lucky
Golden Stripes And Starpose > Colossus > Bertha Come Back
encore:Grass For Blades
  
  4/8/01 2:13 PM

Name : Suonna
  
Message : I wasn't in Helsinki yesterday, but according my friend I just phoned to the concert has been excellent. No New Games dropped out, Tramdriver and Friend From The Fields lifted back to the set. Extended moog soloing from Kotilainen in Grass For Blades; lots of vintage keyboards used through the concert. Now let's hope somebody writes down some first hand impressions...
  
  4/8/01 1:02 PM

Name : Petteri
  
Message : KOMMENTTIA KEIKASTA!!!
Mitä biisejä soittivat?
  
  4/8/01 12:49 PM