Wigwam - guestbook

Name : Del Montte
  
Message : Eipä tuo Jyrkin juttu ollut kovin kehuttava... mutta sen täytyy nyt riittää kun ei oikein pääse paikan päälle katselemaan, toivottavasti ei jää viimeiseksi kerraksi kun herrat esiintyvät...

Enkä nyt tahdo viilata pilkkua, mutta eikös Jyrkissä näyetetty pätkä ollut Simple Human Kindness.
Herää kysymys paljonkohan mtv3:sella on tuon aikakauden ja tuon tasoista Wigwamia tallessa...
  
  4/23/01 8:17 PM

Name : Urpo
  
Message : Vaikka Wigwam jäi nyt tauolle, "Hyvä Mosse" -kannustushuutoja kannattaa treenata kotioloissa: Pressalla keikka 17.5. Savoy-teatterissa.Taannoisessa HS:n Nyt-liitteen vanhassa kuvassa Mossella oli pipo päässä, vaikka keikka näytti olevan sisätiloissa. Olenkin jo pitkään miettinyt mistä tämä trendikkään hiphopsukupolven pipointoilu on peräisin. Ovat varmaan tutkineet vanhoja Wigukuvia...
  
  4/23/01 7:02 PM

Name : Tarja
  
Message : No, minä ainakin pidän Jyrkiä nyt ainakin vähän vähemmän ala-arvoisena ohjelmana. :)
  
  4/23/01 6:07 PM

Name : Jaana
  
Message : No voi kurjuus!! Täällä meni telkkarit sekaisin ja Wigwamin Jyrkin juttua ei näkyny :( Ja kun mää en päässy edes minnekkään keikalle.. Sniff :( Ihan vaan varmuuden vuoksi, jos Rekku tai vaikka Jimppa sattuu lukemaan, niin meille kyllä saa tulla soittelemaan. Millon vaan.
  
  4/23/01 5:29 PM

Name : Petteri
  
Message : Siinä tämänpäiväisessä Wigwam-haastattelussa oli Rekku ja Jim. Kumma juttu muuten, kun tuonkin tasoinen bändi on jossain niinkin ala-arvoisessa ohjelmassa kuin Jyrki. Siinä oli erityisen mielenkiintoista alussa nähty livepätkä Freddie Are You Readystä vuodelta 1975, olisi hieno nähdä kokonaan. Listalla on ollutkin puhetta, että kumpa tulisi video, jossa olisi Wigujen keikkataltiointeja. Materiaalia varmaan löytyisi sen verran. Itse olisin ainakin innoissani, jos sellainen saataisiin.
  
  4/23/01 5:15 PM

Name : Jukka, Höytiäisen delta
  
Message : Totesivat Jyrkissä, että Launataina TVTV:ltä tulisi pidemmän kaavan mukaan haastattelua, ym. Wigwamin tiimoilta. Se Lauantainen Jyväskylän keikka oli joka pennin väärti-ja enemmän!!! Itseä innosti eniten Colossus & hurjaksi sooloiluksi äitynyt Eddie and the boys. Olisiko bändin myöhäinen aloitusajankohta (n. klo 0.30) mahtanut johtua ravintolan halusta juottaa ihmiset rahattomiksi? Kun itse olin paikalla vesiselvänä, oli kännisten toilailu välillä melko häiritsevää. Yhtäkaikki, unohtumaton yö (ja samoin elämykselliset kotimatkamusat tarjosi radiossa Puhtilan Matti)!!! Jee.
  
  4/23/01 4:50 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Spaceship Hawkwind
  
Message : Viime viikonloppu oli tosiaan melko Wigwam-painotteinen. Lauantaina oli Joensuussa levymessut, joilta olis saanut mm. Luulosairas-sinkkua ja Rumors on the Reboundin. Mää investoin Tramdriver/Wardance-sinkkuun, koska siinä on niin hauskat kannet.
Kyllä miun mielestä Jyväskylässä oli n. 100 kertaa parempi akustiikka kuin Joensuun Bepopissa. Uuh kun mää nautin. Soittivat tosi hyvin yhteen, tosin Kettusen rumpusoolon kohdalla mulle tuli semmonen "not again"-fiilis. Dir. Mus. oli varsinkin moog-soolojen aikana täynnä energiaa, ja oli aika hauskankin näköinen. Hampaat irvessä taisteli niin että koko kosketinsoitinteline tärisi.
  
  4/23/01 9:37 AM

Name : M.H., Jyväskylä
Found : Search engine
  
Message : Olin paikalla pikkupentuna 15.2.1969 Jyväskylän Ammattikoululla kun Wigwam soitti ensimmäisiä keikkojaan ja jäin koukkuun hetimmiten. Sen jälkeen olen nähnyt yhtyeen noin 10 kertaa, etupäässä 70-luvulla. Odotukseni Jyväskylän Tabasco-konsertin suhteen olivat tod. näk. kohtuuttoman korkeat, mutta tosiasia on, että Tabascon keikka oli ehkä hienoin ja vaikuttavin mitä Wigwamilta olen kuullut.
Toivottavasti Ronnie kuuli sen; hän voi edelleenkin olla ylpeä yhtyeestään!! Thanx!

P.S. Miksi muuten ennakkoon mainostettiin, että konsertti on lauantaina 21.4. kun se itse asiassa oli sunnuntaina 22.4.??
  
  4/23/01 8:42 AM

Name : Riitta, Joensuu
  
Message : Olipa loistava keikka Joensuun BePopissa. Sydämmellinen kiitos Wigwam.
  
  4/22/01 9:50 PM

Name : Risto, Jyväskylä
Home page : ...
Found : Search engine
  
Message : Wigwamin viime öinen keikka Tabascossa oli komea kokemus, mutta prkl sitä Tabascon akustiikkaa. Kyllä Wigwamin musiikki ansaitsisi paljon kirkkaaman äänentoiston progeavien vivahteidensa takia. Keikan avanneen Marvelry Skimmer-biisin aikana juttu vielä menetteli, kun Wigwam malttoi soittaa hiljaa, mutta sen jälkeen mentiin välillä pahastikin metsään. Siitäkin huolimatta aivan kelvollinen keikka, mutta parempaa täytyy saada! :-)
  
  4/22/01 6:30 PM

Name : Petteri
  
Message : Muistaakseni Kokkolassa oli sama settilista kuin esim. Tavastialla. Kun mentiin keikalle, portsari kysyi papereitani ja sanoi, että tänne on valitettavasti 20 vuoden ikäraja, kun itse olen 18 vuotta. Rupesi jonkin verran rasittamaan, mutta onneksi se sitten päästi mut sisälle. Näki varmaan mun lahkeet. Olin koko keikan ihan edessä ja ihan keskellä. Sai katsoa mikä oli seuraava biisi Jimin lapusta. Jotenkin kuitenkin oli hieman laimea keikka, odotin kai vain liikoja taas. Kotilaisen Moog-soolot eivät ainakaan iskeneet niin hyvin kuin Oulussa. Esalla oli muuten kaksi Mini Moogia, toista hän käytti Colossuksen alussa, jossa Kettunen paukutti gongia. Mukava lisä. Encorebiisit iskivät kyllä lujaa. Just My Situationia ja No New Gamesia he eivät soittaneet Oulussa laisinkaan, joten oli mukava kuulla nekin, varsinkin No New Games, jonka soolo oli hunajaa korville. Grass for Bladesin lopussa Rekku tuuletti Jimille, kun sai kielen poikki kitarastaan. Kun jotkut yleisöstä huusivat biisitoiveita, Kotilainen tuumasi, että soitetaan biisi nimeltä Wigwam. :) Kiten alussa Pembroke sanoi "Kait (Kite), soitetaan kyllä kait."
  
  4/22/01 5:00 PM

Name : Grand to feel Suonna again
  
Message : Semmoinen lisäys vielä Jyväskylä-pikaraporttiin, että karsealta kuulostava Tabasco Hot Club tarkoittaa konserttipaikkana samaa asiaa kuin Jyväskylän työväenyhdistyksen talon A-sali. Alvar Aallon 1924-25 suunnittelema rakennus (http://www.alvaraalto.fi/alvar/buildings/index.htm) tarjosi hienot puitteet kiertueen päätöskeikalle.
  
  4/22/01 4:16 PM

Name : Suonna
  
Message : Jyväskylässä täsmälleen sama biisijärjestys kuin Tavastialla ja Vernissassa. Jos sen ja älyttömän aloitusajan (n. 0.30) ei antanut haitata, niin keikka oli erinomainen. Ilmassa oli sellaista suuren finaalin juhlavaa tuntua. Bändi soi(tti) kuin unelma, vapautuneesti ja tarkasti, ainoastaan Tramdriver meni Jimin osalta jotenkin takellellen. Tampereen Tramdriverin jälkeen mikä tahansa ei kelpaa :-) Kettusen rumpusooloon sähköiset padit ja Kotilaisen lievät moog-mausteet toivat uuden hyvän säväyksen. Myös Colossus oli kasvanut sitten Joensuun keikan, Kotilaisen ja Kettusen space-intro oli hieno. Gongikin oli tuotu nyt maakuntiin mukaan. Yleisö oli ehättänyt tankata puoli yhteen mennessä aika hyvin, ja kun oli lauantai-ilta, niin meno oli sen mukaista, melkoista älämölöä välillä. Paras kuulemani kommentti: "Kyllä Kotilainen äsken oli äkäsen näkönen... Että hän määrää mihin sähkö menee..."
Nyt toivomaan että kesäkeikoilla kuullaan jo uutta matskua. Eipähän se mahdotonta voisi olla, kun katselee vuoden 1992 settejä, jolloin Light Ages -matskua alkoi jo tippumaan esiin.
  
  4/22/01 3:12 PM

Name : Wanha
  
Message : Tavastialta bongattiin myös:
Pepe Willberg (Mestarit), Ville Valo (HIM),
Ilkka Niemeläinen, Harri Hakanen (Radiomafia) ja muita, en nyt enää jaksa/ pysty muistamaan.
  
  4/21/01 7:31 PM

Name : Elina
  
Message : Jyrkiin kuvattiin Tavastian keikka kokonaan, ainakin yhden ko. ohjelmassa työskentelevän tuttuni mukaan. En sitten tiedä, mitä aikovat tv:ssä näyttää, mutta ainakin materiaalia vaikka jonkinlaiseen "Wigwam-spesiaaliin" olisi. Aikamoinen profiilinkohotus Jyrkiltä mielestäni...
  
  4/21/01 11:40 AM

Name : Noname
  
Message : Wigwam ens maanantaina MTV3:n Jyrkissä. TXT-TV:n sivu 391 sanoo muiden ohjelmanumeroiden lisäksi lyhykäisesti vain, että Live Wigwam. Liekö raporttia Tavastialta vaiko äijät ihan oikeasti vieraana?
  
  4/21/01 9:37 AM

Name : Wigufriikki
  
Message : Suurkiitokset Colossus yhdistykselle ja Ageness yhtyeelle
siitä Wigu- trbuutista, missä
Rekku vieraili ja sai kipinän
tähän upeaan comebackiin!!!
Uutta Levyä odotellessa...
  
  4/20/01 10:10 PM

Name : Frusciante, Wonderland
Found : Just surfed on in
  
Message : MIHIN ÖSTERBERG RONALD KUOLI NOIN nuorena?
  
  4/20/01 9:19 PM

Name : Suonna
  
Message : Kokkolaan menijät! En tiedä onko keikalla paikalla Netclubin vakituisia settilistafriikkejä, joten olkaa ystävällisiä ja kirjoittakaa biisijärjestys talteen...
  
  4/20/01 2:04 PM

Name : Wishful Thinker
Found : Just surfed on in
  
Message : Lisää Tavan vieraslistaa: mm. Maijasen Pave ja ex-Wigu Mikko Rintanen keikan jälkeen takahuoneessa kärkkymässä...
  
  4/20/01 1:37 PM

Name : Pete
  
Message : Vernissa,Tikkurila 19.04.2001 130min
Sama setti kuin Tavastialla 18.04.01
  
  4/20/01 1:38 AM

Name : Pasi, Kotka
Found : Just surfed on in
  
Message : Oli kyllä törkeän hyvä keikka Tavastialla. Kotilaisen kosketintouhu se vasta progea onkin! Hyvä meininki kaikenkaikkiaan.

Julkimoita oli paikalla: Maija Vilkkumaa, Maarit , Sami Aaltonen, Mike Monroe, 4/5 Agenessia ym. Keitä sinä tunnistit?
  
  4/19/01 8:12 PM

Name : Pete
  
Message : Tavastia,Helsinki 18.04.2001
Friend From The Fields/Nuclear Nightclub/Tramdriver > Save My Money
& Name/Freddie Are You Ready/
Bless Your Lucky Stars/Colossus/
Eddie And The Boys>Drums>Do Or Die/
Kite/Simple Human Kindness/Absalom>
Bertha Come Back
encores:Just My Situation/No New Games/Grass For Blades

Pari biisiä oli vaihtanut paikkaa
mun eilen lähettämässä listassa.
  
  4/19/01 5:33 PM

Name : Jani Metsälinna
  
Message : Näin sitten Wigwamin ensimmäistä kertaa eläissäni livenä Tavastialla. Enkä voi valittaa. Upeaa meininkiä.

Vanha suosikkini Do or Die oli lievästi sanottuna kuuntelemisen arvoinen. Grass For Bladesin live-version puolestaan voisi soittaa jollekulle, joka kysyy mitä on proge.

  
  4/19/01 2:23 AM

Name : Pete
  
Message : Tavastia,Helsinki 18.04.2001 127min
Friend/Nuclear/Tramdriver>Save/
Freddie/Colossus/Bless/Kite/Eddie> Drums>Die/Simple/Absalom>Bertha/
encores:Situation/Games/Grass

Biisijärjestys ei ihan varma.
Keikka kuvattiin monella kameralla
Siboneyn toimeksiannosta.
  
  4/19/01 2:07 AM

Name : Trampdriver
  
Message : Tutunoloisia miehiä päivän Iltalehdessä...
  
  4/18/01 5:21 PM

Name : Petteri
  
Message : Tiedustelin Siboneyltä, että julkaistaanko Pressan kakkoslevyä cd:nä. Timo Vuorio Siboneyltä kirjoitti näin:

Pressan toinen olisi julkaistu jo aikoja sitten cd:nä jos se olisi meidän ohjelmistoa.
Oikeudet omistaa kuitenkin Ruotsin Emi. Suomen Emi on jossakin vaiheessa kysynyt mastereita Ruotsista mutta niitä ei ole - kuulen ma - löytynyt.
Levynhän tuotti aikoinaan italialainen ravintolamuusikko Bob Azzam - olisivatkohan nauhat hänellä?
No, se on heidän (Emi) asiansa.

Aika monimutkainen juttu. Pitää varmaan hankkia vinyylipainos ja -soitin. Mitähän siitä Pressan levystä joutuu maksamaan?
  
  4/17/01 6:01 PM

Name : Veikko
  
Message : Tietääkö joku jotain tuosta vernissan keikasta torstailla?
Onko ikärajaa, plajonko mkasaa, missä koko mesta on, moneltako ja muuta tällaista?
  
  4/16/01 11:18 PM

Name : Petteri
  
Message : Nikamon mukaan he tekivät keikan mm. Tukholmassa. Ymmärrän kyllä, että lyhytikäisiä kokoonpanoja ei ole huomioitu.
  
  4/16/01 5:01 PM
 
Vastaus : Ainakin Mats muistelee että 6-miehisiä keikkoja olisi ollut vain yksi. No, lyhytaikainen vaihe joka tapauksessa.

Mikko

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Petteri, tuollainen kuusimiehinen kokoonpano ei välttämättä koskaan esiintynyt. Muitakaan aivan lyhytaikaisia miehistöjä en ole family treessä huomioinut.
  
  4/16/01 4:54 PM

Name : Esa
Home page : http://profiles.yahoo.com/wigwammanmamma
  
Message : 97 vuotias progefani, linkki yllä..you figure it out
  
  4/16/01 2:57 PM

Name : Petteri
  
Message : Ja jos ajaudutaan pilkunviilauksen tasolle, kokoonpano Pohjola-Rechardt-Österberg-Pembroke on soittanut ainakin 28.06. Jyväskylässä ja 05.07. Lappajärvellä. Gustavson ja Silvennoinen on soittanut joillain 1977-keikoilla, kuten Fresh Garbagella kuullaan.
  
  4/16/01 2:00 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.rytmi.com/5nikamo.html
  
Message : Hieno tuo Family Tree, mutta luin Rytmin Wigwam-jutusta Nikke Nikamon haastattelusta seuraavaa:

"-Paras Wigwam-kokoonpano mielestäni oli kuusimiehinen, jossa Pekka Pohjola oli mukana basistina ja viulistina. (loppuvuodesta 1969 ja/tai alkuvuodesta 1970 -toim. huom) Tätä bändiä ei ole tallennettu. Tässä vaiheessa bändi oli tosi tiukka, olihan siinä kaksi kitaristia, basistia, kosketinsoittajaa ja laulajaakin. Tuplabändi-kokoonpano oli keikkojen kannalta hyvä ratkaisu, sillä jos joku sairastui, ei minun tarvinnut hakea mistään tuuraajaa. Kun Pohjola soitti bassoa, oli Mats huilistina ja kitaristina. Kun Mats soitti bassoa, toimi Pohjola viulistina. Teimme keikan mm. Tukholmassa, jossa Taj Mahal kehui meitä. Mats koki olonsa epämukavaksi toisena basistina, joten hän lähti bändistä. Lisäksi hän halusi keskittyä opintoihinsa, joka harmitti minua suunnattomasti."

Eli näyttää siltä, että Mats Huldén ja Pekka Pohjola soittivat bändissä jonkin aikaa samaan aikaan. Neljä säveltäjää bändissä! Lisäksi Jukka Tolosesta voisi jonkun maininnan laittaa sukupuuhun.
  
  4/16/01 1:51 PM

Name : Matti
  
Message : Vernissan keikka on näköjään varmistunut, loistavaa! Mistäs ennakkolippuja saa hankittua?
  
  4/16/01 10:42 AM

Name : Pete
  
Message : Onko kenelläkään tietoa että Wigut olisi buukattu Tikkurilan Vernissaan
19.04.2001????
  
  4/15/01 7:57 PM

Name : Esa
  
Message : Räpsitkö salamalla kuvia? Olen vain kerran ottanut esiintyjästä lavalla kuvan, en viitsinyt kuin kaksi kertaa salamani kanssa häiriköidä, vaikkei mitään sanottukaan. Mites digitaalikamera? Ottaako se vähemmässä valossa ilman salamaa?
  
  4/14/01 3:23 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Jeah, joensuun keikka oli musiikillisesti kovaa kamaa. Yleisökin oli täysillä mukana. Jannut hallitsivat soittimensa. Otin 36 kuvan filmin täyteen. Rekku toisti muutamissa biiseissä vähän itseään; kitarasoolot olivat ennalta-arvattavia ja standardinomaisia. Jonkin verran meininkiä myös latisti omalta osaltani tökkivät ja hiplailevat keski-ikäiset läskiperseiset ja haisevat ja rumat ämmät. Kaikkein huonointa oli kuitenkin Bepopin akustiikka, joka puurotti soundin välillä täysin.
  
  4/14/01 12:52 PM

Name : Espe Raato
  
Message : Sensuurista ("suuri&mahtava kommunismin pelko..."): Bulgakovin romaani Mestari & Margarita on 1900-luvun tärkeitä kirjoja. Se on suomennettu aikoinaan nimella Saatana saapuu Moskvaan. On saitteja, joihin tätä kirjan nimeä ei saa sisään tuon ekan käsitteen/sanan/nimen takia. Se on sensuuria nyt. Mitähän muita sanoja ei saa....?...ja kieli rikastuu???
  
  4/13/01 7:51 PM

Name : Pete
  
Message : Tampere:Tulliklubi 12.04.2001
Friend From The Fields/Nuclear Nightclub/Tramdriver > Save My Money
& Name/Freddie Are You Ready/ Absalom/Kite/Bless Your Lucky Stars/Eddie And The Boys > Drums >
Do Or Die/Simple Human Kindness/
Colossus > Bertha Come Back
encores:Just My Situatioin/
No New Games/
Grass For Blades
  
  4/13/01 5:04 PM

Name : Tramdriver
  
Message : Perhaps the mention of the word proletariat alone is enough to label a song leftist. Lennon's Workin Classs Hero should be banned on that basis as well.
  
  4/13/01 2:22 PM