Wigwam - guestbook

Name : Matti, Paris
  
Message : Missä vaiheessa Gustavsson vaihtoi Lowreyt Hammondeihin, voisko joku asiantuntija kertoa? Olisin myös kiinnostunut tietämään mitä Lowreyn urkuja hän soitti. Oliko kyseessä sama malli kuin Garth Hudsonilla. Entä vahvistimet? Näin itse Wigujen kahden kosketinsoittajan version livenä kahdesti ja olin niin puulla päähän lyöty, etten muista niitten kamoista muuta kuin Gustavssonin rähjäisen näköiset urut.
  
  5/6/01 9:23 PM

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Esa, surfeu.fi tarjoaa ilmaista palvelintilaa, eikä lätkäise edes mainosta sivuille. Joku koirahan tuohon täytyy olla haudattuna, mutta toistaiseksi en ole huomannut muita ongelmia kuin että sivut eivät tahdo aina aueta heti (liikaa liikennettä surfeu:ssa?).

Jos jollakulla on pitempiaikaista kokemusta surfeu:sta, niin olisi kiva kuulla onko ikäviä yllätyksiä odotettavissa. Ei huvittaisi siirtää sivuja taas kohta uuteen paikkaan.

Vanhasta cc.joensuu.fi...-osoitteesta neuvotaan uuteen osoitteeseen vielä tämän kuun ajan. Sen jälkeen vanhat linkit eivät enää toimi.
  
  5/6/01 5:13 PM

Name : Esa
  
Message : Kiitokset Mikolle nopeasta siirrosta surfeu.fi osoitteeseen. Miten Mikko kustannat sivujen ylläpidon, siis onko siinä vuokraa? Homma toimisi yhdistyksenäkin, mutta helpoin on näin, yhden henkilön ohjaksissa.
  
  5/6/01 4:33 PM

Name : Del Montte
  
Message : No joo.. myönnetään... olen imutellut napsterilla joitain biisejä, mutta olen kyllä tunnolisesti sitten jälkeenpäin ostanut levyt joilla laulut on. Ainakin suurimman osan... Mutta koskaan en piraatti levyä ole tullut ostaneeksi...
  
  5/5/01 8:53 PM

Name : Espe Raato
  
Message : Piratismista sun muista kysynnän ja tarjonnan muodoista... Meikäläinen kun on sellainen nilviäinen, että haluaa kuunella mielibändinsä musiikkia muodosta niin välittämättä, paitsi pitemmän päälle, niin on sattunut, että joitakin äänitteitä on pitänyt ostaa jopa 4 kertaa; Ensin löytyi magnitiztad-kassu-versio, sitten wirallinen kassu 4-värikansilla, sitten piraatti-cd, ja lopultakin sitten oikea alkuperäinen wirallinen cd... Perfektionismia? No, ainakin joka versio oli edellistä parempi... (Akvarium; Hyperborea)
  
  5/5/01 6:43 PM

Name : Veikko
  
Message : Pekka pohjolan Viewsiä saikin jo perjantaina ainakin tunnelin levystä, helsibngistä. Aika lailla samoilla linjoilla pewitin kanssa, paitsi vieläkin enemmän jopusia ja torvia, perinteistä rockmeininkiä todella vähän(oikei, koskas pohjolalla olisi perinteistä rockkia ollut, mutta tämä on jo puhdasta maalailua) Levun nimi kuvavakin todella hyvin sen sisältöä, mutta on mukan jopa laulettu(siis oikeasti laulettu) biisi. Kerkesin kuunnella levyn vasta kerran, muta hyvältä vaikuttaa.
  
  5/5/01 4:27 PM

Name : Esa
  
Message : En ole yhtään Wigwamin CDtä kopioinut. LPt, omia, olen siirtänyt CDlle rahinoineen kaikkineen. Olen myös tehnyt yhden Pressan LPn kopion CDlle, kun svenskit ei suostu julkaisemaan sitä.
Vuoden aikana alkeellisella menetelmällä on tullut kotikäyttöön 50 CDtä.
  
  5/5/01 3:16 PM

Name : sasa
  
Message : Joo , Joo! piratismi rules! mitä hemmettii sitä ostelee kalliita levyjä, ku ne voi POLTTAA, ja äänenlaatu pysyy samana. SUOSIKAA PIRATISMIA!
  
  5/5/01 12:23 PM

Name : Del Montte
  
Message : Aha! Esa puhuu kokemuksesta! Vai sinä se pahin piraatti olet ollut...
  
  5/5/01 11:24 AM

Name : Esa
  
Message : Kyllä sen voi kopioida audio CD polttimella, jossei se mene digitaalisesti, niin analogisella signaalilla kyllä.
  
  5/5/01 3:51 AM

Name : Heikki Kerkkänen, Spaceship Hawkwind
  
Message : hmmm, meikällä ei uusi Being soinut kylläkään kun vain tavan cd-soittimessa. Meillä on kaksi tietokonetta, toinen vuodelta 95 ja toinen ihan tuliterä, pari viikkoa sitten ostettu eikä kummassakaan soinut. Ihan hyvä keksintö tämä systeemi, estää aika paljon kaverille kopsailua ja kannustaa ostamaan. Tosin hommanhan voi tehdä niinkin päin että kopioi kasetille ja kasetilta koneelle äänitiedostona ja siitä cd:lle. Mutta vain assholet tekevät niin.
  
  5/4/01 11:06 PM

Name : Esa
  
Message : uutisissa...Hakaniemen torilla raikuu nauru ja laulu. Vappujuhlan lastenohjelman vetäjät Eeva-Leena Sariola ja Pedro Hietanen esittävät Päivänsädettä ja menninkäistä, ja esiintymislavan edessä vellova väkijoukko laulaa mukana.
  
  5/4/01 8:55 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.juttutupa.com/
  
Message : Joo, näinhän tuolla sivulla luki:
KE 16.05
RYTMIHÄIRIÖ KLUBI KLO 21.00
JANG VANS
(Jukka Gustavsson keys, Juha Verona b, Pentti Lahti sax, Rami Eskelinen dr)

Ja seuraavana päivänä Tasavallan Presidentti heittää keikan samassa kaupungissa! Voisi melkeinpä satsata ja lähteä Hesaan. Hienoa aikaa tämä: Pohjolalta tulossa maanantaina levy, Wigwam teki juuri kiertueen ja levykin on ehkä tulossa. Kaikki 70-luvun suuret nimet ovat nyt 2000-luvulla kovassa iskussa.
  
  5/4/01 5:58 PM

Name : Michael K.
  
Message : No niin, nyt minäkin olen nähnyt Jukka Gustavsonin livenä, ja se tapahtui eilen Helsingin La Cabanassa.
Tällaiselle nuoremmalle wigufanille se oli aika kova juttu... J.G. soitti melkein vain Hammondia (Leslien läpi... todella mahtava soundi), mutta Rhodeskin oli mukana, ja soi parissa biisissä.
Bändi soitti kaksi settiä, ja biisit olivat aika erityylisiä. Bluesia, bluesrockia, fuusiojazzia, "tavallista" jazzia, yksi vähän oudompi biisi (Walking and talking), ja lopuksi vielä sellaisen yökerhobluesjazzslovarin (hehe... Just for the thrill oli biisin nimi).
Fuusiojazzbiisit toimivat ihan täysillä minun korvissani, ja Fresh Garbagelta tuttu "In & Out" oli myös hieno.
Täytyy sanoa, että J.G. itse oli kovassa vedossa, ja lauluääni on säilynyt melkein yllättävänkin hyvin. Hän vaikutti hyväntuuliselta ja innostuneelta, ja karismaa riitti kyllä. Välispiikit olivat aika hämyjä :) Kyllä tyhmempikin tajusi, että tämä todellakin oli se sama tyyppi, joka kirjoitti, sävelsi, soitti ja lauloi esim. "Luulosairaan", "Crisaderin" ja "Pedagogin".
Eli Juttutupaan 16.5, ilmainen keikka, sama bändi (Jang Vans)!
  
  5/4/01 4:16 PM

Name : Esa
Home page : http://www.kaapeli.fi/hypermail/zappa-lista/0193.html
  
Message : Kiitokset Mikolle Zappa in Suosikki kuvasta. Laitoin linkin ylle missä on tietoa Zappasta Suomessa.

Back to Wigwam, sori.. tää sivuharppaus.
  
  5/4/01 3:38 PM

Name : Friend from the Fields
  
Message : Näistä remasteroinneista puheenollen, Esa Kotilainen kertoi olleensa Siboneyhin yhteydessä Ajatuslapsensa tiimoilta, ja se tullaan tässä joskus julkaisemaan cd:nä. Esa olisi kuulemma tänä päivänä tehnyt kaiutukset toisella laitteella, mutta muuten on ihan tyytyväinen levyyn. Pohdiskelimme myös ambient-musiikille valoisampaa tulevaisuutta, jos it-firmat lähtisivät hankkeita sponsoroimaan. Ideoita Esalla riittää; on itse asiassa nauhoitellut tässä kaikenlaista, mellotronkin on käytössä. Wiguihin Esa ainakin toi ison annoksen puhtia ja edistystä.
  
  5/4/01 10:55 AM

Name : Suonna
  
Message : Kuuntelen just Being-remasterointia. Mukavasti energiaa uhrattu kansiin, kiva booklet! Kun levy olisi vielä pahvinen digipak, olisi kaikki kunnossa. CD:n labelissa lukee "not playable on cd-rom drivers", mutta kyllä tämä ainakin mun työtietokoneen romppuasemassa soi. Lieneekö jotain piratismin- tai kotipoltonvastaista meininkiä. Versio 1.1 vanhasta "home taping is killing music" -sloganista. Anyway, hienoa työtä Siboneyltä! Ymmärrän tässäkin guestbookissa esiin tulleen purppauksen siitä, kun cd:t myydään kuluttajille useampaan kertaan, mutta totuus on, että 10-15 vuotta sitten vanhalla teknologialla ei pystytty tekemään yhtä hyvin soivia laserlevyjä kuin nyt. Kyllä tämä versio kannattaa ostaa.
  
  5/4/01 9:59 AM

Name : Del Montte
  
Message : Miksi hyviä levyjä polttamaan? kuunneltavaksi ne on tarkoitettu ja toimivat rollissaan hyvin
  
  5/3/01 7:47 PM

Name : Kuka
  
Message : Kuka polttais mulle ton live music from the...
Voisin polttaa jotain vastapalveluksi.
  
  5/3/01 3:23 PM

Name : Del Montte
  
Message : Urpo, osta miulle yks? :)
  
  5/2/01 8:22 PM

Name : Urps
  
Message : Oskun Divari, Runeberginkatu 8.
  
  5/2/01 5:23 PM

Name : `Puuha-Pete
  
Message : Eix tÄÄ oo wigu palsta eikä mikään zappa + muu hömppä questbook! okay? vai haluuttexte namui?
  
  5/2/01 5:14 PM

Name : Urpo
  
Message : Osku Divarissa Helsingissä (Puh. 440 881)on myynnissä Wigwam-paitaa. En ole nähnyt sitä vielä. Kuvana Being-kokoonpanon neljä naamaa & teksti Being. Ilmeisesti uud.julkaisun promopaita. Sitä ei saane muualta kuin Oskulta.
  
  5/2/01 4:56 PM

Name : Suonna
  
Message : Okei, tämä ei ole Wigwam-relatediä, mutta Heikki - olen mykistynyt. Enpä olisi arvannut tätä, kun ala-asteiässä 80-luvulla mummolassa pengoin Sisko-tädin vinyylejä ja laitoin soimaan Harvestin... Ja kuulosti niin pirun hyvältä.
  
  5/2/01 3:22 PM

Name : Heikki Kyllästinen
  
Message : Sain tänään takaisin San Fransiscosta sinne Neil Youngille noin kuukausi sitten lähettämäni Niilon isän kirjoittaman "Neil And Me"-kirjan, jonka lupasin toimittaa
Suonnalle hieman myöhässä 30 v. synttärilahjaksi.Nyt sen kirjan etulehdellä lukee "To Suonna
Neil Young Pegi Young 2001".
Keep On Rocking In The Free World !!!
  
  5/2/01 1:57 PM

Name : Jyri
  
Message : Urpo:

Olin myös ko. MS-auditronin pippaloissa. Muistini mukaan Lavalla olivat yhdessä parin piisin ajan myös Gustavson-Tolonen-Pohjola-Alltonen-Reckhardt. Soittivan jotain bluesjamitusta ja ainakin Salty dogin.

Pressa esitti myös "Ilmasta kii" (Milky Way Mosesin "Caught from the air).

Minunkin mieleeni on syöpynyt Daven kahdeksan promillen bluesmaraton unohtumattomana spektaakkelina. Sen aikan taisi tasan yhdellä henkilöllä olla kivaa.
  
  5/2/01 11:12 AM

Name : Jyri
  
Message : Jukka Gustavson & Jang Vans 29.4. Keravan Pub Robbinsissa. Valitettavasti en taaskaan saanut tietää keikasta ennen lauantaita - ko. pubi ei ole vaivautunut laittamaan ilmoa kuin omaan SISÄseinäänsä. Todellä sääli, sillä keikka oli HYVÄ. Kokoonpano oli J.G: laulu, piano, keys (hammondeja ei kuulemma ollut mukana, koska tila oli pieni), Juha Verona basso, Pekka Nylund kitara ja Rami Eskelinen rummut. Bändiinhän kuuluu yleensä myös Pentti Lahti, mutta hän oli Portugalissa, minkä vuoksi Nylund oli kai lähinnä paikkaamassa - kävivät biisejä läpi vielä lavalla. Keikka myöhästyi 1½ tuntia laiteongelmien vuoksi.

klo 20 -22.40: (kuulonvaraisena biisilistassa saattaa olla lapsuksia)

Between fire and ice / Walking and talking / Syrjään nyt / Blues man (???) / Crazy woman /// jokin irlantilainen kansanlaulu / Aijai, vapaus on päässyt karkuun / Yksi suru, yksi riemu / Just for a thrill / Ragland road / encore: "I believe" (???)

Todella hieno keikka. Bandi esiintyy Helsingissä ravintola Juttutuvassa jonakin toukokuisena keskiviikkona "rytmihäiriö"-klubilla, kerron tarkan päivämäärän jahka tiedän. Tällöin myös Pentti Lahti lienee mukana. Toivoisi myös Nylund pysyvän riveissä, hänen kitarointinsa sopii ainaki allekirjoittaneen korvissa bandin funkyyn meininkiin - vai onko tämä rajoittuneen rocktaustaisen musiikinharrastajan sähkökitarakompulsiota? Joka tapauksessa bändi toimii kuin hirvi.
  
  5/2/01 11:04 AM

Name : Esa
  
Message : Vasarat on huomioitu
www.progressiveears.com

tosin vain yksi henkilö...

Onko tästä levymusiikiksi verrattuna esim vaikeamman pään Zappaan, vai meneekö aivan extreme laitaan?
  
  5/1/01 10:19 PM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Tiedoksi matskua näille sivuille toimittaneille ja muillekin: saattaa olla että lähimmän kuukauden aikana nämä sivut eivät päivity niin nopeasti ja usein kuin viime viikkoina.
  
  5/1/01 8:59 PM

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Aiheesta Gutsi ja nyky-Wigwam samalla lavalla. Jos Wigujen kiertue olisi toteutunut jo tammikuussa, olisi kuulemma saattanut käydä niin, että Jukan Hot Toe olisi nähty Wigujen lämppärinä Tavastialla.

Esa, mistä yhtäkkinen kiinnostus Alamaailman vasaroiden helmikuun keikkoihin?
  
  5/1/01 8:54 PM

Name : Suonna
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Date=010218&Depa=kulttuuri&Model=ajuttusivu.html&Story=00963678.txt
  
Message : Mikäli linkkihirviö vain toimii, niin sen takaa pitäisi löytyä arvioni Alamaailman vasaroiden Jyväskylän keikasta. Julkaistu Karjalaisessa 18.2.2001.
  
  5/1/01 7:53 PM

Name : Esa
  
Message : (soittivat)Näkikö joku?Raportti?
Alamaailman Vasarat soittavat helmikuun 2001 16. päivä Joensuun Kerubissa ja 17. päivä Jyväskylän Lutakossa. Tule paikalle, näe ja kuule mistä maailmalla kohistaan! :)
  
  5/1/01 7:38 PM

Name : Matti, Paris
  
Message : Näinpä Helsingissä Albertinkadulla eräässä divarissa singlet Must be the devil ja Luulosairas alkuperäisissä Loven pusseissa iskemättöminä kopioina ja hintaa olivain tollaset 350 mk kappale.
  
  4/30/01 7:00 PM

Name : Urpo
  
Message : Tämä ei ole mikään vappujuttu, vaan totisinta totta. Gustavson, Pohjola + muu Wigwam esiintyivät 18.5.1993 samalla lavalla. Tosin eri aikaan. Kyseessä oli MS-Audiotronin 20-vuotisjuhlat Tavastialla. Esiintyjiä oli paljon, joten W:n Light Ages-kokoonpano soitti vain n. 15 minuuttia. Harmi, sillä yhtye oli raudan lujassa kunnossa. Olihan se treenannut, levyttänyt ja tehnyt paljon keikkoja. Muistaakseni Talking brought me here ja Eddie and the boys ehkä joku kolmas biisi kuultiin. Gustavson lauloi tunteella ainakin Billy Joelin Honestyn, kavereina taisi olla Heikki Virtanen & Vesa Aaltonen. Tolonenkin ilmestyi lavalle. Sitten vastahakoisen oloinen Pohjola tuli Virtasen tilalle ja lavalla oli superkokoonpano, monien/joidenkin mielestä Pressan ja Wigwamin parhaat voimat: Gustavson, Pohjola, Tolonen & Vesa Aaltonen. Hetken aikaa kuultiin 70-luvun alun jamimeininkiä. Tolonen ja Gustavson hoitivat soolonsa. Bändin jatkaessa soittoa Pohjola käveli mikrofonin luo ja kertoi: "Nyt olisi mun vuoro soittaa soolo, mutta mä olen niin kännissä, etten pysty...". Muu bändi lopetti soittamisen ja lähti lavalta. Pohjola jäi vielä sopertelemaan, että hänet oli kutsuttu paikalle juhlimaan, soittamisesta kukaan ei ollut puhunut mitään. Joku huusi yleisön joukosta: "Se oli ihan okei" ja Pohjolakin poistui. Eli ei mennyt aivan nappiin tuolloin. Seuraavaksi Dave Lindholm vingutti kitaraa bluestyylin yli tunnin. Ainakin se tuntui ikuisuudelta. Pressakin soitti pari biisiä jossain välissä. Raittisen Eero lauloi ainakin Sisältäni portin löysin.
  
  4/30/01 6:28 PM

Name : quasimodo
  
Message : "Utelias, HelsinkiProgCity" vosit vaihtaa pseudonymisi vaikka muotoon "Unelias". Todellisuudentaju horjuu meistä monilla, mutta jos onnistut puhumaan Gutsin, Pekan ja Jimbon samalle lavalle yhtaikaa ja soittamaan vielä samaa biisiä, voit sitten samantien pistää loton vetämään ja alkaa tuhlaamaan tulevia miljoonia. Herää jo ja nauti siitä mitä saa: väijy Jukan uusia esiintymisiä(rautaa!), toivo että Pekka lähtee taas lavoille(Jumalan sanaa!) ja meanwhile, ja sonnustaudu itseäsi säälimättä Wigun kuranteille keikoille.
  
  4/30/01 1:14 PM

Name : Michael K.
  
Message : Hah, minä tiedän kenen häissä Zappa kävi Suomessa! :) Parin tytär on mun ikäinen, ja on mun entinen luokkakaveri!
  
  4/30/01 1:14 PM

Name : Peter Pan
  
Message :
Vittu, nää wigut jyrää!! yea heh heh,
  
  4/29/01 8:10 PM

Name : Petteri
  
Message : Niinpä
  
  4/29/01 5:51 PM

Name : Del Montte
  
Message : Ei niin... :(
  
  4/29/01 8:56 AM

Name : Trampdriver
  
Message : Ei näy, ei...
  
  4/28/01 10:45 PM