Wigwam - guestbook

Name : Kyllä
  
Message : Nimimerkille Joo: kyllä niitä bootleggeja on liikkeellä vaikka kuinka, ja varsinkin keikat 2000-2001 on melkein kaikki jossain muodossa bootlegattu. Varmaan joku ystävällinen ihminen voi auttaa, jos ilmoitat yhteystietosi.
  
  5/15/01 10:18 AM

Name : Joo
  
Message : Liikkuux wiguilta ylipäätään mitään bootleg konsertti levyjä?
  
  5/14/01 8:54 PM

Name : Mikko
Home page : Wigwam Song Chart, Gigs 2000-2001
  
Message : Kokkolan biisilista on nyt lisätty Wigwam song chartiin, mutta varustettuna "unconfirmed"-huomautuksella.
  
  5/14/01 6:56 PM

Name : Suonna
  
Message : Päivän Hesarissa melkein sivu elektronisesta musasta ja Moog-syntikoista. Harmi ettei toimittajan näkemys kattanut kuin jotain marginaali-elektrokokoonpanoja. Oikeasti tuossa yhteydessä olisi tietysti pitänyt kertoa siitä että Esa Kotilainen kaivoi Minimooginsa huhtikuun Wigwam-kiertueelle... ;-)
  
  5/14/01 3:11 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
Home page : www.baader-meinhof.com
  
Message : hei, omistaako kukaan Jukka Gustavsonin levyä Valon vuoksi?
Olisin kiinnostunut kopioimisesta.
  
  5/14/01 9:01 AM

Name : Timppa
  
Message : Pressan syksyllä julkaistava livelevy on todennäköisesti viime talvena Helsingin Kanneltalon kakkoskeikalla taltioitu konsertti.
Olin paikalla ja voin todeta, että hyvää on tulossa....
  
  5/13/01 10:25 PM

Name : Frustrated
  
Message : Tota ku tietää, mikä on ikäraja sinne Kuopion puijonsarven keikalle? sillo heinäkuussa-.- onx se k-20???
  
  5/13/01 6:35 PM

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Joo, viimeisten päivien aikana on yhä enemmän ollut noita sivujen latautumisongelmia. Aioin juuri lähettää viestiä surfeun ylläpidolle, mutta nyt kaikki tuntuu taas kuitenkin pelaavan. Pitää vielä tarkkailla tilannetta.
  
  5/13/01 2:45 PM

Name : John Frusciante
  
Message : Tää serveri tai mikälie on ihan pyllystä, kokoajan kieltäytyy avaasta , ja mumisee jotain forbidden, you don't have permission to.... DO something vaikka pigworm! onko muuten kyseinen levy Hyvä, ku ajattelin köpa det!
  
  5/12/01 10:44 PM

Name : Urpo
  
Message : Uudessa City-lehdessä puffataan lyhyesti Pressan tulevaa keikkaa "Ja syksyllä on luvassa live-CD". Tietääkö kukaan tuosta levystä. Vanhaa vai uutta? Fresh Garbagen tapainen juttu?
  
  5/12/01 4:46 PM

Name : Antti
  
Message : Ilkka, Jyväskylä:

Nostit esille kiinnostavan aiheen, P. Pohjolan Yesterday´s Games-LP:n. Sitä ei ole tosiaan julkaistu CD:llä. Itselleni kävi hyvä onni tuon LP:n suhteen, kun eräs tuttavani oli töissä Tapiolan yhteiskoulussa ja hän onnistui hommaamaan levyn minulle. Levy on täyttä tavaraa alusta loppuun ja se olisi syytä saada kaikkien Pohjolan ystävien ulottuville.

Tosi hyvältä kuulostaa myös uusi Wiews- levy. Taas kerran riittää hienoja melodioita ja rikasta bändityöskentelyä.

Mutta parhaan Pohjolalevyn nimeäminen on toivotonta, taso on P.P.:llä niin kova.
  
  5/12/01 3:08 PM

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Suonna, haluatko käyttää veto-oikeuttasi vai lisäänkö Petterin antaman biisilistan song chartiin?
  
  5/12/01 1:10 PM

Name : Frank Pappa
  
Message : Just just, kuules zappa oli semmoinen piripää että jalat alta. Et sun puheet ei pidä paikkaansa. Amfetamiinia hän käytti.
  
  5/12/01 10:37 AM

Name : K.P.Tikka-ri
  
Message : Sain Crimsolta kassulla Esa Kotilaisen Ajatuslapsen ja täytyy sanoa, että on hieno levy. Mutta. Vinyyli-& kasettiteknologia vaatii osansa, joten sanonpa taas kerran, että TÄMÄ LEVY OLISI SAATAVA ÄKKIÄ MASTEROITUA CDLLE & KUNNOLLA!!!
  
  5/11/01 8:42 PM

Name : Petteri
  
Message : Kirjoitin kyllä heti keikankin jälkeen tänne sivulle ja katsoin koko keikan ajan Jimin pituussuunnassa taitetusta A4-paperiarkista biisit, jotka myös soitettiin, ja muistelin, että Tavastian keikalla oli sama setti, jonka olin katsonut tältä sivulta. Sataa prosenttia en pysty tarjoamaan, mutta 99.99% varmuudella lista pitää paikkansa. Ymmärrän kyllä hyvin perfektionistisen suhtautumisen tähän asiaan.
YSTÄVÄLLISIN terveisin
Petteri
  
  5/11/01 6:34 PM

Name : Suonna
Home page : http://www.butterweck.de/nytourix/
  
Message : Petteri, melkein 100% varmuus ei riitä, etenkään näin pitkän ajan perästä keikan kulumisesta... Setit pitää kirjoittaa muistiin paikan päällä tai varmistaa nauhalähteistä, mikäli kiertueita lähdetään vimpan päälle statistisesti taulukoimaan. Edes artistin settilista ei kelpaa, koska niihin voi tulla muutoksia. Tämä on tiedettä eikä mitään leikkiä. :-)
Linkkinä yksi esimerkki Kokkolan keikalla olijoita kunnianhimoisemmasta suhtautumisesta kiertueseurantaan.
Tässä toinen:
http://www.hyperrust.org/Tour2000/MIHsets.html
  
  5/11/01 6:11 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.kaapeli.fi/~musakir/zappa.htm
  
Message : Mikko, Kokkolan (20.04.) keikan biisilista on sama kuin esim. Tavastialla eli:
Friend From The Fields - Nuclear Nightclub - Tramdriver > Save My Money & Name - Freddie Are You Ready - Bless Your Lucky Stars - Colossus - Eddie And The Boys > drum solo > Do Or Die - Kite - Simple Human Kindness - Absalom > Bertha Come Back - encores: Just My Situation - No New Games - Grass For Blades
Olen kyllä melkein 100% varma, voit lisätä gigseihin.

Gustavsonhan on uskovainen ja raitis mies, tuskinpa hän mitään mömmöjä veti. Kuunteleppa Frank Zappan sanoituksia ja sävellyksiä. Hänen musiikin ja ulkonäön perusteella häntä voisi luulla kovaksikin narkkariksi. Kuitenkin hän oli elämänsä aikana polttanut kymmenen marisätkää, joista hän sai huonon olon ja lopetti siihen. Eikä hän viinaakaan käyttänyt laisinkaan, ainoastaan runsain määrin kahvia ja tupakkaa. Ja tupakan poltonkin hän lopetti loppuaikoinaan.
Jotta tämä lista pysyy Wigwam-pitoisena, kaikki Zappasta kiinnostuneet liittyvät Zappa-listalle, jotta sinnekin saataisiin vähän lisää eloa. Linkki ylhäällä, josta löytyy liittymisohjeet.
  
  5/11/01 5:49 PM

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Oletteko jo ehtineet tsekkaamaan Pohjolan uuden Views-levyn? Itse olen kuunnellut sitä nyt muutaman kerran, ja tuntuu siltä että Pekka on onnistunut jälleen kerran! Minusta ero edelliseen Pewit-levyyn - klassikko sekin - on olemassa; tämä uusi on sekoitus big band-orkestraatiota ja klassista (sibeliaanista?) musaa. Mutta melodialinjat ovat sitä ehtaa Pohjolaa! Ei kai tätä voi kuin suositella.
Muuten, miksiköhän Pohjola-diskografiat eivät noteeraa Espoo Big Bandin kanssa tehtyä Yesterday's Games-levyä (1986)? Artisti on toki tavallaan EBB, mutta kaikki sävellykset ovat Pohjolan ja mies itse bassossa (ja bändissä iso liuta entisiä ja tulevia Pekka Pohjola Band -muusikoita). Tuota levyä ei ole koskaan julkaistu CD:nä, mutta muutama vuosi sitten EBB julkaisi Live in Australia CD:n, jossa on suurin osa tuosta teoksesta. Tsekatkaa ihmeessä. Toimii ainakin meikäläiselle. Suurin Pohjola-suosikkini lienee silti Harakka Bialoipokku.(tai ehkä Space Waltz, tai ehkä...)
Olisi muuten ihan kiva saada muidenkin kokemuksia Pekan soolotuotannosta - Gutsistahan onkin jo paljon juttua.
  
  5/11/01 2:30 PM

Name : Heikki kerkkänen, Salokylä
  
Message : Jos Gustavson ja Pohjola saadaan yhteen muun Wigwamin kanssa, voi ihan yhtä hyvin odottaa myös sitä, että Robert Plant, Jimmy Page ja John Paul Jones tulevat heittämään Led Zeppelin- reunion-keikan Liperin lavalle.
  
  5/11/01 2:09 PM

Name : Artzi, Tampere
  
Message : Jep, olishan se maailman upein juttu jos Gustavson ja Pohjola saatas viel mukaan ruoruun. Hei, vastatkaapa mulle te viisaammat tähän:Gutsi on väittäny, ettei se oo ikinä sekottanu päätään millään.Huh huh,lukekaapa Beingin sanotukset(suomalaiset) ja funtsatkaa tota.Jukka, jos ikinä näät tän viestin ni vastaa mulle tohon.JA KIRJOTELKAA MULLEKKI!!
P.S. Ja muistakaa Ronnie:a
  
  5/11/01 12:11 AM

Name : Panu
  
Message : Uusimmmassa Rytmi-lehdessä on juttu Beingin remasteroinnista ja Gustavsonin ja Pohjolan lyhyet haastattelut.
Joku täällä pohti Gustavsonin laitteita ja kyseisessä haastattelussa mies ilmoittaa soittaneensa Crisader-raidalla Hammondin c3-mallia.
  
  5/10/01 6:57 PM

Name : Tanja, Helsinki
Home page : Wigwam Tavastialla
Found : Just surfed on in
  
Message : Ylläolevassa linkissä muutama kuva Tavan keikalta 18.4. :)
  
  5/10/01 1:13 PM

Name : Tobbe, Gothenburg/Sweden
Home page : The Lonesome Era
Found : Search engine
  
Message : Wow this is cool. Im gona link this page from my bands website.
/Tobbe
  
  5/10/01 1:13 AM

Name : veikko
  
Message : tolonen,robson ja juha björninen band huomenna (10.5) groove cafe, la cabana, Helsinki. Liput kait 20 mk
  
  5/9/01 10:16 PM

Name : Freaky Styley
  
Message :
Kiitos Petterille!
  
  5/9/01 9:41 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.rocktops.fi/frames.html
  
Message : Rocktopsiin on tullut keikkapäivityksiä:
WIGWAM
28.06. JOENSUU, Bepop
29.06. IMATRA, Big Band Festival
12.07. KUOPIO, Puijonsarvi
  
  5/9/01 6:49 PM

Name : Urpo
  
Message : Tämähän ei ole mikään uutinen mutta harva ehkä tietää, että alallaan arvostettu amerikkalainen DJ Shadow on sämplännyt Pekka Pohjolan biisiä Sekoilu seestyy v. 1996 ilmestyneellä albumillaan Endtroducing. Biisin nimeksi on pistetty Midnight in a perfect world ja mikäs siinä, kovasti modernisoidulta sekoilultahan tuo vaikuttaa.

Pressa esiintyy siis Savoy-teatterissa. Samassa paikassa esitettiin 1994 Alpo Suhosen ohjaamaa, Markku Toikan kirjottamaa teatteriesitystä Bukowski. Sinä iltana jolloin olin paikalla, osa yleisöstä oli juovuksissa ja kommentoi esitystä äänekkäästi. Pääosan esittäjä Toikka huuteli herjoja takaisin lavalta. Osa huudoista saattoi kuulua käsikirjoitukseen, mutta hajusta päätellen jotkut olivat paneutuneet Charles Bukowskin elämäntapaan jo pitemmän aikaa. Pekka Pohjola oli tehnyt esityksen musiikin. Muistaakseni Pohjola ja Kantonen soittivat kahdestaan livenä.
  
  5/9/01 6:22 PM

Name : Petteri
  
Message : En tiedä Pressan 17.5. kokoonpanosta, mutta sehän on ollut viime keikoilla ekan levyn kokoonpano: Juhani Aaltonen, Vesa Aaltonen, Måns Groundstroem, Frank Robson, Jukka Tolonen. Mikäpä muukaan se voisi olla.
Kuulostaahan se aika epätodennäköiseltä, että Gutsi ja Pohjola nähtäisiin vielä Wigwamin riveissä, mutta onhan Pressakin kasassa Frank Robsoneineen, joka potkittiin bändistä juuri ennen Englannin kiertuetta Jukka Tolosen ja Vesa Aaltosen toimesta. Robson alkoholistui tämän jälkeen, mutta nyt asiat on sovittu ja bändi kasassa. Ja sitäpaitsi Pekka Pohjola on soittanut silloin tällöin jossain Tuppu Orrenmaa Bandissa, jossa Jari Kettunen rumpalina. Näin muistan lukeneeni jostain sivulta. Ei kai sitä ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu, ettei vanhaa Wigwamia voitaisi ikinä koota uudelleen?!? Minä en ainakaan suostu luopumaan toivosta.
  
  5/9/01 5:33 PM

Name : Freaky Styley
  
Message : Kuka tietää minkälaisessa kokoonpanossa näemme tasavallan pressan 17.5 01 Savoy-teatterissa?
.....Vastauksia odotellen..
  
  5/9/01 4:31 PM

Name : Artzi Eskelinen, Tampere
  
Message : Helvetti,vaikka sanotte mitä ni kyllä on silti Jukka Gustavsonia ikävä.Nerokkain biisintekijä ja laulaja ainaki "Being":n aikoihin (ja tottakai sen jälkeenki).En täs ny hauku uutta Wigwamia millää tavalla,älkää siis ymmärtäkö mus väärin! Gutsi fanit ottakaa yhteys: Riipuksenkatu 11,33710 Tampere ja vaihtakaa mielepiteitänne! "I Don´t worry, if you call him imitator!!!"
  
  5/8/01 10:49 PM

Name : Esa
  
Message : En tota bepopia koskaan käsitä Suomessa sanana, Porissa on jopa kauppakeskus, kuulin, nimeltä Bepop. Jos tarkoitetaan jazzia, niin se tyyli on oikeesti bebop.
  
  5/8/01 3:53 PM

Name : Suonna
  
Message : Joensuulaisen ravintola Bepopin edustaja välitti juuri lehtemme menopalstoille tietoa: Wigwam keikalla Joensuussa samassa paikassa to 28.6. klo 22. Jaa-hau!
  
  5/8/01 3:33 PM

Name : Jouko
  
Message : Suonnalle ja muille hifistelyteemasta: tuo väitteeni perustui vanhoihin muistikuviin, mutta esimerkiksi kappale 8, kohdasta noin 2:20 kappaleen loppuun. Siinä kuuluu sellaista jyrinää ja huojuntaa, jonka liittäisin vinyylilevariin, ellei se sitten ole tehoste (epäilen). Selkeämmin vastaavan kuulee Party Upstairsin miltä tahansa kappaleelta.
  
  5/7/01 9:26 PM

Name : Petteri
Home page : PEKKA POHJOLA: Views
  
Message :
  
  5/7/01 7:10 PM

Name : Suonna
  
Message : Jatkoa hifistelyteemaan... Jouko, osaatko sanoa jonkin kohdan, jossa Being-cd vm91 jyrisisi? En kyllä väittäisi sitä vinyyliltä siirretyksi sentään. Siboneyn julkaisuista ainoa varmasti vinyyliltä siirretty on korvieni mukaan Juicen Lamminpää -biisi hänen Maamme laulut -kokoelmallaan...
Itse kuulin muuten uusimmalta Being-cd:ltä lievää yliohjautumista joissain forte-kohdissa. Kyseessä lienee ihan äänitystekninen seikka.
  
  5/7/01 5:11 PM

Name : Matti, Paris
  
Message : Antakaa mulle anteeeksi. Kirjoitin Gustavsonin vahingossa kahdella ässällä. Too many years abroad?
  
  5/7/01 4:53 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Juu, tämmösiä virheilmoituksia tulee tällä uudella palvelimella. Se ei koske ainoastaan kuvia vaan kaikkea muutakin. Entisellä näitä ei tullut.

Forbidden

You don't have permission to access /mmerilai/wigwam/pictures/wiggig73ronnie.jpg on this server.


Apache/1.3.19 Server at members.surfeu.fi Port 80

Probleema on kuitenkin niin pieni, ettei jatkotoimenpiteitä kai tartte. Riittää kun lataa uudestaan.
  
  5/7/01 4:06 PM

Name : Jouko
  
Message : Jatkoa Suonnan tuumailuille eri versioista. En ole masteroinnin mestari, mutta onko kukaan muu huomannut, että vanhalla Being-CD:llä kuuluu hiljaisissa kohdissa vinyylilevarin pohjakohinaa ja -jyrinää? Sama vika on Party Upstairsissa. Eikö näistä levyistä ole master-nauhoja tallella, vai miksi muuten olisi käytetty näin arveluttavaa menetelmää? Asiallista keskustelua toivoen...
  
  5/7/01 4:04 PM

Name : Suonna
  
Message : Omistan kaksi CD-soitinta ja Beingin kaikki kolme versiota (LP originaalivinyylinä), joten oli aika herkullista tehdä rinnakkaistestejä eri Beingien soivuudesta. Vinyyli on hyvin tukkoinen, jotenkin "pomputteleva" soundiltaan. CD-remasterointi tuo niin järkyttävän loikan eteenpäin, ettei sitä usko kuin omin korvin. Musahan suorastaan räjähtelee, rummut ja pellit erottuvat, bassolinjoista puhumattakaan - esimerkiski Goodbye Dear Mother Earth on nyt "juhlava" erottuvine bassolinjoineen, jos se ennen oli esim. "säälittävä". Pembroken unohdettuja helmiä anyway. Vanha CD vuodelta 1991 on jotenkin sohiva yleiskuvaltaan, parannusta vinyyliin on, mutta tietyt taajuudet puuttuvat. Esimerkiksi Planetistin jouset nousevat remasteroinnilla esiin aivan eri tavalla.
Vinyylissä on jippo, joka CD-versioiden omistajilta puuttuu: Pedagogue katkeaa keinotekoisen kuuloiseen rummunkaiutukseen ja Crisader käynnistyy "tyhjästä", kun laserlevyillä biisit liukuvat yhteen.
  
  5/7/01 3:09 PM

Name : Poni
  
Message : Tämä alkaa mennä jo pahasti aihepiirin ulkopuolelle, mutta silti... Heikki kirjoitti: "Tosin hommanhan voi tehdä niinkin päin että kopioi kasetille ja kasetilta koneelle äänitiedostona ja siitä cd:lle."

Mutta miksi et kopioisi sitä suoraan "tavan CD-soittimestasi" äänitiedostona koneelle? Säästäisi aikaa, ja laatukin olisi parempi ilman kasetille siirtoa. En nyt tietenkään yllytä ketään kopiointiin (vaikka laillistahan se on). Tietty, jos joku omistaa vanhan Beingin joko CD:llä tai vinyylinä, niin mielestäni voi hyvällä omallatunnolla tehdä itselleen kopion uudesta painoksesta.
  
  5/7/01 11:58 AM