Wigwam - guestbook

Name : Aapo, Mynämäki
  
Message : Wigwam teki konemusaa ilmankoneita. Toisin sanottuna ilman Wigwamia Darudea ei olisi.
  
  5/29/01 11:10 AM

Name : Georgios, Helsingfors
  
Message : Minun mielestäni Pembroken soololevyjä on erittäin vaikeaa laittaa arvojärjestykseen; sillä kaikki ovat tunnelmiltaan niin persoonallisia ja voimakkaasti toisistaan poikkeavia. Omat suosikkini ovat tasapäisesti Pigworm ja Flat Broke, joskin asetan jälkimäisen hivenen edelle kokonaisuuden ja soundien paremmuuden vuoksi. Pigwormilla muuten kovinta yksilösuoritusta tekee mielestäni Pohjola; loistavat bassokuviot ja -soundit. Esimerkkinä vaikkapa (oliko se nimeltään tämä?) Sweet Revelationin kertosäe; kuuntelen sitä usein pelkästään bassokuvion vuoksi. Myös Rekku suorittaa merkittävän debytoinnin.
  
  5/28/01 11:28 PM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Lähinnä Surfeu-motista johtuen näiden ja Pressa-sivujen päivittäminen on viivästynyt. Noin viikon päästä luvassa pitäisikin sitten olla melkoinen megapäivitys. Mahdollisesti sivustojen osoite vaihtuu samalla.
  
  5/28/01 7:26 PM

Name : Michael K.
  
Message : Joo, minäkin missasin puolet Pressan setistä lauantaina. :( Kyllä minun mielestäni oli ihan mukavasti ihmisiä paikalla, ei vain ollut tungosta kun alue oli niin iso. Saihan bändi encorenkin. Keikasta muuten sen verran, että kuvittelin että Frank Robson lauloi paremmin kuin viime syksyllä Kanneltalossa. Hmm? Olisiko joku muu samaa mieltä?
Mitäs muuta... P. Pohjolan "Views" on aivan loistava. Mahtavat soundit, ja biisit ovat just niin hyviä kuin osasi odottaakin. Ehdottomasti hankinnan arvoinen!
Kyllä minäkin reagoin siihen tupakkakuvaan kun näin sen Soundissa... onneksi se ei kuitenkaan ole levyn kannessa. Kai se on jonkunlainen vitsi? Imago ei voisi kauempana olla maestron musiikista.
No joo... ei kai tarvitse kommentoida sitä sen enempää.

Ja Pembroken tuotannosta vielä: Pigworm on selvä ***** mestariteos, kaikki biisit loistavia, mahtava tunnelma, ja vielä paras mahdollinen bändi. Flat Broke on hyvä kakkonen, nippu hyviä vähän kaupallisempia biisejä. Wicked Ivory on kieltämättä hauska ja omaperäinen, Corporal on vähän epätasainen, mutta muutama helmi löytyy, ja Party Upstairs on... öh, täysin erilainen. Viimeksi mainittu on selvästi mun least favourite tällä hetkellä.
  
  5/28/01 5:43 PM

Name : Matti Kari
Home page : foobar
  
Message : Hoh,

koin karvaan pettymyksen Pressan keikalla lauantaina - tulin paikalle 15:40, mukamas "hyvissä ajoin" ennen keikan alkua. Pressa soitti jo täyttä häkää, kyllä harmitti että jäi alku kuulematta. No, tulihan siinä vielä muutama biisi sentään.

Soitto soi mainosti; liian alhainen äänenvoimakkuus vaan vähän latisti meininkiä, kuten myös porukan vähyys. Positiivista oli toki, että pääsin sitten aivan eturiviin keskelle ilman minkäänlaista vaivaa...

Joka tapauksessa olisi suonut enemmänkin porukkaa tulevan paikalle.

Jollakin keikan biisilistaa?
  
  5/28/01 6:51 AM

Name : Trampdriver
  
Message : Ymmärsin toki. Tuli vain tarve saada tuokin ajatus sanottua koska on mielessäni ajoittain pyörinyt. Musiikki musiikkina vaikka siihen tässä tapauksessa saattaa henkiset ja ideologiset arvot olennaisena osana kuuluakin.
  
  5/27/01 8:01 PM

Name : Georgios, Helsingfors
  
Message : Heips!

Trampdriverille tiedoksi, etten suinkaan arvostellut muusikoitten uskonnollisia tai poliittisia edesottamuksia, kuten viestistänikin käy ilmi. Käsittelin lähinnä yleis(ö)-tasoa. Kyllähän uskonnollisuus on leimannut tiettyä Wigu-aikaa selkeästi, mutta se ei ole ollut kuitenkaan suppeakatseista. Koko Wigu-historian jäsenrivistöstä huokuu muuten melkoinen -sanoisinko filosofinen -sympatia; mihin tuon uskonnollisuudenkin lasken.
Siihen jengiin ei ketä hyvänsä kelpuutettu.

Ystävällisesti

G.
  
  5/27/01 7:32 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Mielestäni uskonnollinen tai poliittinen elämänkatsomus ei ole oikea perusta arvostella muusikoiden tekemisiä. Kummatkin elementit toki löytyvät Wigujen taiteesta, varsinkin siitä vanhemmasta matskusta. En myöskään tarkoita sitä että pitäisi sokeasti palvoa ketään tyylin "1 Truth". Jokainen löytäköön musasta ne ainekset jotka miellyttää. Onneksi sitä musaa on lähes joka lähtöön...
  
  5/27/01 5:35 PM

Name : Georgios, Helsingfors
  
Message : Hello!

Musiikin runttaaminen ulkomusiikillisilla arvoilla ei ole sopivaa; mutta taiteilijan tuotannon erottaminen elämätavoista ym. ulkomusiikillisista arvoista on myös vaikeaa; mitä "legendaarisempi" taiteilija, sitä enemmän kytköksiä näitten asioitten välille yleensä vedetään.
Ja mitä kritiikkiin tulee, niin ylistäminen ja "runttaaminen" ovat hyvin emotionaalisia reaktioita; joita järkevä ja ammattitaitoinen kriitikko yleensä välttää. Näillä sivuillahan ylistys on täysin ymmärrettävää; mutta kritiikittömyys ja "puhdasoppisuus" lähentelevät lähinnä uskonnollisia ja poliittisia ihanteita.

Sibelius ja Pohjola? Hmm...

T: "Gonna-vote-for-Eddie-and-the-boys-Georgios"
  
  5/27/01 4:18 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Samaa mieltä Ellun kanssa niistä ulkomusiikillista aspekteista. Eri mieltä edelleen siitä artistin arvostelusta. No tiettyyn rajaan asti homma on O.K. mutta usein tulee väkisinkin mielikuva siitä että arvostelija on mielestään parempi/pätevämpi ihminen kuin kritisoinnin kohteeksi joutunut taiteilija. Mielestäni on fiksumpaa etsiä artistin tuotannosta niitä miellyttäviä asioita kuin niitä negatiivisia....
  
  5/27/01 1:39 PM

Name : Elina
  
Message : Kritiikki on ihan virkistävää, myös fanisivuilla. Mutta ulkomusiikillisten seikkojen (elämäntavat, ulkonäkö) perusteella runttaaminen, jollaista täällä on harjotettu P.Pohjolaa kohtaan, on hölmöä. Sehän paljastaa, että "fani" on odottanut artistin olevan joku jumalolento, jonka sädekehässä ei sitten salli mitään säröjä. On aika antiikkinen ajatus, että artistin pitäis olla joku moraalinen esikuva, varsinkin kun yleisö on kai pääosin yli 12v...
  
  5/27/01 12:07 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Olen -sori vaan- sitä mieltä että artistin arvostelu ei välttämättä kuulu fanisivuille vaan jonnekin yleiselle foorumille esim. Muusikkojen net:iin. En nimittäin jaksa ymmärtää sitä että joku ei jaksa löytää artistin/bändin musasta edes sen vertaa hyviä puolia että arvostelisi kyseistä bändiä jossain muualla kuin bändin "omilla" sivuilla.
  
  5/26/01 9:57 PM

Name : Georgios, Helsingfors
  
Message : Mielestäni on hyvä, että kriittisiäkin näkemyksiä koko Wigu-Hype-Net ympäristössä tulee julki.
Otetaan nyt esimerkiksi herra P. Pohjola; hieno säveltäjä; loistava muusikko; mutta tällä palstalla lausutuilla varjopuolillakin on myös totuusarvoa. Ja onhan muillakin Wiguilla - tai ainakin on ollut - taipumusta vastaavanlaiseen käyttäytymiseen.
Vanhalla ja muissa pääkaupungin merkittävimmissä kuppiloissa jo yli 20 vuotta istuneet pitkätukat voinevat yhtyä em. kommentteihin;-). Musiikkihan on jumalaista, mutta älkäämme tehkö musiikin tekijöistä Jumalia.
Jos tälle keskustelupalstalle ei uskalla / viitsi lähettää muita kuin ylistäviä kommentteja, ja kaikkí kohteeseen kohdistuva kritiikki kielletään, niin metsikössä ollaan.
Jatketaan aiheesta...
  
  5/26/01 9:35 PM

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Olen pitänyt levyjen remasterointia lähinnä kikkana myydä vanha kama uudestaan, eli en ole ostanut vanhoja levyjä siitä syystä. Mutta: Being- levyn tapauksessa oli tehtävä poikkeus: sen uusi CD- versiohan on äänentoistoltaan uskomattoman hyvä, kun vertaa siihen 10 vuoden takaiseen ohutsoundiseen CD-julkaisuun. P. Pohjolan basso kuuluu nyt arvonsa mukaisella tavalla, ja soittimet erottuvat muutenkin toisistaan erittäin hyvin, minkä huomaa varsinkin Pedagogue- ja Plantetist- biiseistä. Nostan hattua loistavan työn tehneille äänialan ammattilaisille!
  
  5/26/01 12:27 PM

Name : Espe Raato
Home page : http://aquarium.sama.ru/MESTA/mp3/1986_IV_LRF_Ldm/index.html
  
Message : Vjuus öbaut Buuush... Aikanne kuluksi voisitte tarkistaa sen kauhean sovietrokin tason esmes vuodelta 86 tosta linkistä, aloittakaa biisistä 5... Basistin nimi on Titov, se on yksi parhaita.
  
  5/25/01 8:34 PM

Name : old man
  
Message : en minä unohtanut
  
  5/25/01 8:05 PM

Name : erja
Found : Just surfed on in
  
Message : Minäkin kyllä enemmän tennis- Pekasta. On toi Viewsin kuva ihan rehellisesti sanottuna aika hirvee... Mut levy taas erittäin hyvää musiikkia ja sehän on kai tärkeintä herra/ rouva esteetikko??
  
  5/25/01 7:51 PM

Name : Antti, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Terve kaikki Wigu fanit, kaikki Wigwamista kiinnostuneet ym. keräilijät postitelkaa, joilla sanomista ja haluavat heittää läppää kaikesta wigwam sälästä..
  
  5/25/01 6:34 PM

Name : Bong
  
Message : Niin just, muuta Venäjälle liimaa haistelee ja tökkii käsivarttas! Pekka Pohjola on aikamme genius! Polta vaikka pilvee,jos et tykkää dokauskulttuuristamme!.. pöh!
  
  5/24/01 5:12 PM

Name : Annukka
  
Message : Tietääx kukaan mitä kuuluu Mikko Rintalaiselle, urkuripojalle?
  
  5/24/01 12:29 PM

Name : Esteettinen Silmä
  
Message : on pahoillaan, Juhanin ja Pekan puolesta. Levy- yhtiöhän noista kuvista on kai vastuussa. Jotenkin
vain ihmetyttää, josko P.P.
on itse nähnyt tai antanut luvan tupakantumppi suussa poseeraamiseen?
Makuasia, mut mulle ei maistu....
Ja vituttaa edelleen toi juoppotaiteilija imagon luominen.
Tennis- Pekka oli huomattavasti paremman oloinen.....
  
  5/24/01 12:24 PM

Name : Juhani Myrsky
  
Message : Arvoisa "Esteettinen Silmä". Mitä helvettiä Sinä tiedät P. Pohjolan elämästä, jonkun valokuvan perusteella teet pika-analyysin miehen elämästä. Taidatkin olla niitä "rohkeita", joilla kärkeviä mielipiteitä riittää kunhan saa esiintyä nimettömänä. Viimeinen lauseesi onkin ainoa hyvä ideasi: lähde todellakin Venäjälle, sinne katkera ja kateellinen asenteesi sopii kuin nyrkki silmään. Paikallinen taidemiliisi tarjoaa työtä heti. Kukaties pääset vaikka itse kiduttamaan harhautuneita taitelijoita. Mutta lähde pian, me emme täällä kaltaisiasi kaipaa !
  
  5/24/01 10:56 AM

Name : Esteettinen Silmä
Found : Just surfed on in
  
Message : Viewsin mainoskuva kertoo karun totuuden. Tältä näytät kun valtio kustantaa ryyppäämisen 15- vuodeksi. Hesarin jutussakin säälittävä kuva, voi spurgua.
Ihmisellä pitäis olla jotain velvoitteita, jos on julkinen eläin.
Perkele että toi juoppokulttuuri on niin vitun suomalaista.. hävettää
olla suomalainen, muutan siis Venäjälle :) höö...
  
  5/24/01 9:57 AM

Name : Suonna
  
Message : Jos käytte kirjakaupassa, niin tsekatkaapa musiikkikirjat. Uudessa Ilosaarirock-kirjassa vähän stooria Wigwamin keikasta Joensuussa 1993, sivu on 94.
  
  5/23/01 10:47 AM

Name : Petteri
Home page : http://www.blackandwhite.fi
  
Message : Netissä 1000,-
  
  5/23/01 9:59 AM

Name : timppa
  
Message : black & whiten ikkunassa näkyy olevan pahvikantinen "hard & horny" hintaan 900:-
siitähän on hyvä alkaa...
  
  5/23/01 9:41 AM

Name : Inca Roads
  
Message : Antti: Hulluja puhelet, ei kai kukaan viittisi niitä myydä.. en minä ainakaan! ;)
  
  5/22/01 10:26 PM

Name : Mikko
  
Message : Eikös tuo Silversteinin teksti muuten ole suunnilleen samanlainen kuin mikä tuolla Rockadillo-sivulla aiemmin oli.
  
  5/22/01 1:44 PM

Name : Suonna
Home page : http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/levy-yhtiot/Rockadillo_Records/viewsonviews.html
  
Message : US-arvio Viewsistä tullut Rockadillon sivuille.
  
  5/22/01 9:26 AM

Name : Antti Meriluoto, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : Onko ketään hulluja, jotka haluaisivat luopua(myydä) Wigwam materiaalistaan ?
Lp:t, julisteet, "videot"..
Jos kiinnostaa, ota yhteyttä.
  
  5/21/01 11:27 PM

Name : IAN, manchester
  
Message : Hi
Anyone got any video material of Wigwam/Pembroke they would like to offer up to a really big fan.
  
  5/21/01 10:23 PM

Name : Pete
  
Message : The Groupin CD:tä saa jo kaupoista
(ainakin Anttilasta).
  
  5/21/01 6:04 PM

Name : Timppa
  
Message : Poholan jutussa ilmeisesti käsitellään Beingiä Pohjola-näkökulmasta ja lisäksi ainakin The Groupin levy taitaa tulla Warnerilta uudelleen masteroituna.
  
  5/21/01 9:37 AM

Name : Suonna
  
Message : Tämän päivän Hesari vinkkaa, että huomisessa lehdessä on Pohjolan haastattelu ja juttua uusista Pohjola-remasteroinneista. Enpä ole kuullutkaan, onkohan nyt Warner, Siboney vai Rockadillo asialla...
  
  5/21/01 9:27 AM

Name : Tramdriver
  
Message : Hiljaista: It's sunday.
  
  5/21/01 12:23 AM

Name : Kiedis
  
Message : Mix täällä on näin hiljaista?
  
  5/20/01 10:25 PM

Name : Urpo
  
Message : Being Midprice-listan kolmosena.
  
  5/20/01 8:18 PM

Name : Kiedis
Found : Search engine
  
Message : Jytääx Wigut?
  
  5/20/01 4:16 PM

Name : Esa
Home page : http://www.uoregon.edu/~splat/whatever.html
  
Message : Miten tehdään vaativa kokoonpano time line.Yllä.
  
  5/19/01 10:53 PM

Name : juuso
  
Message : Se Pressan encore Savoyssa oli Zappan King Kong. Sama mikä näillä uusilla keikoilla aina. Mutta toimii kuin häkä. Perkele.
  
  5/18/01 6:21 PM