Wigwam - guestbook

Name : Petteri
Home page : http://www.yle.fi/ohjelmaopas/data/t01today.htm
  
Message : Tv1: Jazz, joka päivä kesän ajan, n. klo 16.50, uusinta yöllä. Ohjelmassa aina joku jazzbändi esittää yhden kappaleen. Bändit tulevat aakkosjärjestyksessä. Mielenkiintoisia on ainakin Wigwamin levyllä soittanut DDT, Eero Koivistoinen, Junnu Aaltonen...
To 7.6. 16.05/1.10 Claes Andersson & Reiska Laine Band: Body & Soul
Pe 8.6. 16.50/0.45 DDT: The Chant
La 9.6. 16.50/1.45 Eero Koivistoinen & Senegal Drums: Teranga
Su 10.6. 16.50/23.25 Erik Lindström featuring: Come rain or come shine
Ma 11.6. 16.50/0.40 Esa Pietilä Quintet: Fastjoik
Ti 12.6. 16.50/0.20 Fat Beat Sound System: I have to Melt
Ke 13.6. 16.50/23.25 Free Control: Elikan
To 14.6. 16.50/1.40 Gnomus: Abramis Ramis Vimpa
Pe 15.6. 16.50/1.25 Gourmet: Tragedia
La 16.6. 16.50/1.10 Heikki Sarmanto & Junnu Aaltonen: Morning Splendour
Su 17.6. 16.50/23.50 Jani Malmi Kaivos: Merklez
Ma 18.6. 16.50/0.40 Jere Laukkanen's Finnish Afro-Cuban Jazz Orchestra: Hispaniola
Ti 19.6. 16.50/0.45 Jorma Tapio Quartet: Expression
Ke 20.6. 16.50/23.25 Jouni Järvelä Group: Enkelin Kannel
Tuotanto: Jazzact Oy. Stereo. MV.
  
  6/7/01 7:30 PM

Name : Pete
  
Message : Sami Kuoppamäki soittaa kahdessa bändissä,Fissiossa ja Groove Conventionissa.
Kummaltakin bändiltä on myös tullut
ulos yksi levy,ehdottomasti ostamisen arvoisia.
  
  6/7/01 7:29 PM

Name : Petteri
  
Message : Yes on Hartwall Areenalla marraskuun 4., joka on sunnuntai. Radiossa sanottiin, että mukana olisi sinfoniaorkesteri.

Falling Deeperissähän laulaa Robson, The Bargainissa taas Raittinen. Olikohan niin, että Robson teki sanat, joita ei voitu tai kehdattu käyttää Raittisen laulamana. Falling Deeper on jotenkin energisempi ja vapaampi. Kallistun sen puolelle. Soittiko Pressa muuten tuota biisiä näillä uusilla keikoillaan, ja jos soitti, niin kumpaa?
  
  6/7/01 5:59 PM

Name : juuso
  
Message : pressasta, kyllä lämpeän kans enemmän originaalille eli Falling Deeper toimii hienommin. Ainoa minkä olen kuullut on se "Anna mulle Lovee"- kokoelmalla, en tiedä onko muita... Alun jamitus nostoineen on kyllä loistavaa, levyllä paljon kliinisempi. Yllättäen.
  
  6/7/01 5:53 PM

Name : Esa
Home page : http://www.kaapeli.fi/~musakir/zappa.htm
  
Message : Zappa listaan, osoite yllä, tarvitaan lisää jäseniä. Keskustelu on jonkin verran hitaampaa kuin täällä, tekniikankin takia.
  
  6/7/01 3:23 PM

Name : timppa
  
Message : pressa on kokkolassa 14.7. heidän vuoronsa klo. 19.00.
  
  6/7/01 1:47 PM

Name : Del Montte
  
Message : Onhan minullakin nuo Kw:n levyt. Erittäin hienoja, etenkin on II. Kauan eläköön Kuoppamäki.

No Pressa-fanit, kumpi on parempi The Bargain vaiko Falling Deeper? Itse pidän enemmän originaalista.
  
  6/6/01 10:36 PM

Name : Party goes on...
  
Message : AI pirskatti, olis siitä saanu hyvän syyn tsiigata Hotelli Sointua! Jylli vetelee bassoa Saunabadh nimisessä yhtyeessä. Se on jotain 60' ja 70' luvun tyylistä Hendrix menoo.. =)
  
  6/6/01 8:35 PM

Name : Tarja
  
Message : Pete, olet varmasti oikeassa, ja olen kateellinen kun en itse koskaan ehtinyt nähdä bändiä livenä.

Mitä KW:n jäseniin tulee, niin Kuoppis ainakin oli äskettäin loppuneessa Hotelli Soinnussa rumpalina. Eikös Jyllikin soita jossain bändissä?
  
  6/6/01 6:45 PM

Name : Smokin' guitarist
  
Message : >> Pete : Siinä olet varmaan oikeassa, harmi vaan, etten itse nähnyt ikinä kyseistä bändiä. Mitä muuten puuhaavat elossa olevat jäsenet tänä päivänä???
  
  6/6/01 6:15 PM

Name : Petteri
  
Message : Kuulin levykauppiaalta, että Tasavallan Presidentti on tulossa Kokkolaan jonain heinäkuun lauantaina. Toivottavasti keikka on alkukuusta, kun tuo armeija odottaa. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa? Ja onkohan Pressalla tulossa muitakin keikkoja, kun on silti nuonkin pieneen kaupunkiin menossa?
  
  6/6/01 6:12 PM

Name : Pete
  
Message : 16 keikkaa nähneenä voin sanoa että Kingston Wall oli yksi maailman kovimmista livebändeistä.
  
  6/6/01 6:03 PM

Name : Esa
  
Message : Lisää Zappa-Wigwam yhteyksiä: Kim Fowley, levymerkki MGM Verve.

Mikko, saitko Ruisrock koosteen?
  
  6/6/01 3:07 PM

Name : Mikko
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Tavastian keikkapäivämäärä korjattu nyt etusivulle, se on 7.7. Tuosta Van Der Graaf Generator -sivuston äänestyksestä huomauttaisin, että pollin tuloksia on näköjään päivitetty viimeksi vuosi sitten.
  
  6/6/01 10:40 AM

Name : Meri
Home page : http://www.tavastiaklubi.fi/tavastia.html
  
Message : Tavastian sivuilla Wigwamin keikkapäiväksi on merkitty 7.7 (vrt. tämän sivuston etusivun 11.7.). Toivottavasti se on oikein, sillä se on lauantai...
  
  6/6/01 10:22 AM

Name : Jenni Riihelä
  
Message : A propos, Soft Machinesta tulikin mieleeni, että onko kukaan muu huomannu tiettyä asenteellista yhtäläisyyttä Pohjolan ja Hugh Hopperin soitossa. Diggailen molempia "ihan kybällä", ja omasta mielestäni molemmat soittavat samantyyppisiä juttuja. Tai sitten mä vaan haluan kuulla niissä samankaltaisuuksia. Kvinttikulut ainakin molemmilla on hanskassa.

Onko Pohjola muuten missään haastattelussa kertonut omista esikuvistaan?
  
  6/6/01 9:25 AM

Name : Tarja
  
Message : Kingston Wallista olen hyvin pitkälle samaa mieltä. Ehdottomasti Suomen kaikkien aikojen paras bändi Wigujen ohella! Rumpali on todellakin täydellinen, sanoitukset on oikeasti hienoja, etenkin Tri-Logy-levyllä, ja Pete Walli oli kitaristina aivan omaa luokkaansa ja muutenkin ihana ihminen. Todella iso menetys että sekin lähti niin nuorena.

Muut bändistä innostuneet, mulle voi kirjoitella!

...something new borns when something old dies...
  
  6/6/01 8:27 AM

Name : Smokin' guitarist
Found : Just surfed on in
  
Message : ... To feel the warm thrill of confusion... Onx täällä muuten ketään Kingston Wall faneja, ja jos on niin sanokaa hieman mielipiteitä kyseisestä bändistä! Musta se on ihan paras, lyriikat on mulle tarpeex outoja, laulu ei ole ihan paras mahd. , mutta tarpeex hyvä, rumpali on täydellinen ja basistikin hoitaa pestinsä hyvin. Walli on aikamme legenda, Kari Grandi, harmi , että hän vaan meni hyppelemään Kirkon katolta alas.--> maybe some mushrooms, tai sit ei levyt oikeen myyny hyvin, syynä voi olla myös kariutuneet välit naisensa Tanjan -- vrt, I = Tanya. kanssa, tai depressio. # = &/&% Pass it on .. mate...
  
  6/5/01 10:39 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Heh, Wigwam on kaiken maailman Soft Machinen, Kraftwerkin ja Trafficin edellä. Ou jea.
Ostin muuten tänään Bill Brufordin One of a kindin. Siinä on kyllä aika pohjolamainen ote. Olisi kyllä jännä jos joskus saisi Brufordin ja Pohjolan samoihin sessioihin. Urkuihin vaikka gutsi ja kitaraan Holdsworth. Uuh.
  
  6/5/01 10:24 PM

Name : Jenni RIihelä, Helsinki
Found : Just surfed on in
  
Message : http://www.rytmi.com/5wigwam.html
Tää linkki taitaa olla jo tällä sivustolla, mutta mainostan silti. Ihan jees juttu Wigwamin lähipiiriin kuuluneelta ihmiseltä.
Aika fanaattisen fanin olonen. Hyvä hyvä.

P.S. Mj, kävin äänestämässä. 5 pistettä kasassa...? :)
  
  6/5/01 5:11 PM

Name : mj, epoo
Found : Just surfed on in
  
Message : http://www.gaudela.net/vdgg/frames.html van der graaf generatorin sivu, jossa myös suosikki progeyhtye äänestys - wigu tällähetkellä 4 pisteellä sijalla 37.lisää ääniä tarvitaan mj
  
  6/4/01 2:08 PM

Name : the luck of the fool is inviolate
  
Message : kommentteja pekan uudesta levystä
  
  6/2/01 8:27 PM

Name : Georgios, Helsingfors
  
Message : Osuitpa Urpo oikeaan; Martti on Pekan pikkuveli, joka lopetti Broadcastissa soittamisen, koska Lääketieteellinen tiedekunta kiinnosti enemmän.
Masa soitteli kylläkin vielä sen jälkeen ryhmässä joka nimi oli "Tuttu TV:stä". Tämän bändin muistan nähneeni ainakin kerran Lepakossa; usein yhtye esiintyi myös lämmittelybändinä tuon ajan Helsingissä.
  
  6/2/01 12:16 AM

Name : Urpo
  
Message : Warner pukkaa vanhaa tuotantoaan CD:nä. Cisse Häkkisen Summer party (-79) tuli jo talvella. Ronniehan soittaa tuolla levyllä. Ja jos liitettä tutkii suurennuslasilla niin onpa Ronnie näköjään yhdessä kuvassakin. Broadcastin esikoislevyllä v. -81 kitaristina on joku Martti Rechardt, kuvista päätellen miehen täytyy olla sukua Rekulle. Musiikki ei ole Wigwamia, mutta parista kitarasoolosta voisi haistella selviä Rekku-vaikutteita.
  
  6/1/01 10:27 PM

Name : Suonna
  
Message : Tästä on huhuttu jo aikaa, mutta nyt lehdessä oli mainos joka vahvistanee asian. Eli Eero Raittisen ja Jukka Gustavsonin "Gustavson & Raittinen Rhythm & Blues Band" esiintyy Joensuun ravintola Moritzissa pe 13.7. Keikka liittyy Ilovaari-rock-festivaaliin, jota järjestävät vanhat Ilosaari-aktivistit ja jossa esiintyy sellaista 60-lukupainotteista esiintyjäkaartia. Saahan nähdä mitä miehet soittavat. Muualta tulemista harkitseville pitää vinkata, että Ilovaari on Joensuussa mahdottoman suosittu tapahtuma ja liput saattavat mennä näille iltaklubeillekin ennakossa loppuun.
(Samaisessa Moritzissa Lapparit 29.6., jolloin Wiguilla on keikka toisaalla... Onkohan Rekku hylännyt linnut?)
  
  6/1/01 1:21 PM

Name : Suonna
  
Message : Tuo Wallin livehän vaikuttaa mielenkiintoiselta. Hitto kun olisi julkaissut koko tuplallisen 96-live-Blues Sectionia. Sen Tavastian pitkän keikan Semi-Circle Solitude lentävine saksofonisooloineen on parhaita musiikillisia kokemuksia joita olen itse elävänä kokenut...
Tämä uutuusjulkaisukin liippaa Wigwamia. Eli uudella Amnestylle tehdyllä tukilevyllä on mukana uusi sovitus Arto Mellerin runosta Kirjainten muuttumisen aikaa, jota Melleri esitti myös Rekun kanssa. Nyt musataustasta vastaa Hannu "Käärmeenlumo" Leidenin bändi Wolf Larsen.
  
  6/1/01 1:15 PM

Name : starfish
  
Message : oho pohjolan views on jo kirjastossa... pitääpäs tästä lähteä noutamaan se sieltä
  
  6/1/01 1:02 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Popparienkelistä:
Lambertland 250mk<

Black&Whitestä:
eka levy 600mk
Lambertland 200mk

www.pp.clinet.fi/~popangel
www.blackandwhite.fi

  
  6/1/01 8:37 AM

Name : starfish
  
Message : saiskohan jostain ostettua pressojen lp levyjä ja mihin hintaan?
  
  5/31/01 11:36 PM

Name : Urpo
  
Message : Hasse Walli on julkaissut livelevyn: Todellinen Live. Mukana on kolme biisiä Blues Sectionilta. End of a poem, Wolf at the door & Hey hey hey syksyn -96 taltiointeja. Jormas, Piirpauke, Asamaan & Suuret Setelit levyn muita kokoonpanoja. Äänitykset pääosin Wallin muistelmateoksen julkaisukeikalta Tavastialta.
  
  5/31/01 8:59 PM

Name : Mikko
  
Message : Kotilainen hankki minimoogin ollessaan Tabu-nimisessä bändissä ja soitti sitä sitten ainakin siinä. Loppuaikoina Tabussa ujelsi kaksikin syntsaa, koska Hasse Wallilla oli VCS3 kitaraansa varten.
  
  5/31/01 5:22 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Kyllä Fricke soitti muunmuassa moogia Affenstundella ja In den garten pharaosilla.
Itse asiassa noilla kahdella eka levyllä on mukana Fricken lisäksi vain
perkussionisti Holger Trulzsch ja studioinsinööri Frank Fiedler.
Missä bändissa Kotilainen soitti sitä moogia,siis ennen Wigwamia?
  
  5/31/01 1:36 PM

Name : luulosairas
  
Message : Hei Kulaus, sunhan se pitäis tietää! Ehkä Fricke on vetässyt sulta välistä...
Esa on näköjään hukannut pari minaria, 10 vuotta sitten sillä oli kait 4. Ja "isoon" Moogiin sai uppoamaan ihan mitä vaan, se oli modulaarinen ja paloja sai hankittua sen verran kun lompakko kesti.
  
  5/31/01 1:29 PM

Name : starfish
  
Message : soittikos se fricke edes muugia? eikös se muita koskettimia... no enpä mene sanomaan
  
  5/31/01 11:05 AM

Name : Esteettinen Silmä
  
Message : On se kyllä ruma mies,
ja kaunista kevättä!
  
  5/31/01 9:56 AM

Name : Kulaus Schultz
  
Message : Ei voi pitää paikkaansa,mistä Fricke
olis saanut noin paljon rahaa,
ei ainakaan levymyynnistä.
Puoleenhintaan se kuitenkin mulle sen möi,in den garten pharaosin jälkeen,tuolla se lojuu vintillä käyttämättömänä vieläkin.
  
  5/30/01 11:51 PM

Name : starfish
  
Message : joo se moogi spessu oli aika veikeä. esa kertoili että oli ite ruvennu säätää moogiansa ilman manuaaleja ja saannu sen ihan sekasin ja muuta kivaa. popol vuh kuulemma maksanu isosta moogista 2,5 miljoona suomen markoissa... huh huh
  
  5/30/01 9:59 PM

Name : Pete
  
Message : Esa Kotilaista haastateltiin viime
viikon Mafian avaruusromua Moog-
spesiaalissa,kertoi tuoneensa Suomeen ensimmäisen mini-moogin
n.vuonna 1972 (jota käytti myös 2001
Wigwam kiertueella).Lisäksi omistaa
toisen mini-moogin joka on seiskyt-
luvun lopulta.Ohjelmassa soitettiin
vielä julkaisematonta Arctic Winds
teosta joka on levytetty viime vuonna ja pitäisi ilmeisesti tulla
ulos syksyllä.
Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen
30 minuutin haastattelu Moogin tulosta Suomeen.
  
  5/30/01 8:18 PM

Name : starfish
  
Message : no sehän alko 15:30 se keikka että ei siinä paljoa missannut jos tuli myöhässä. eka piisi tais olla drinkin'. joo vähän oli liian lähellä asutusta se lava vaan 95db miksaus pöydän kohdalla oli mahdollista kun ei saa olla yli 70 lähimmän asuintalon kohdalla.
  
  5/29/01 7:20 PM

Name : Urpo
  
Message : Georgios puhuu asiaa Pigwormista, lisäisin vielä että Gustavsonkin lurittelee tyylikkäästi, ikään kuin taka-alalla. Time to make a standin lopussa on hieno (lyhyt) urkusoolo. Warner voisi vihdoinkin julkaista CD:nä Remun ekan soolon No panic. Muistaakseni Gustavson soittaa siinäkin maukkaasti taustalla. Ja Mosse on basistina.
  
  5/29/01 7:14 PM