Wigwam - guestbook

Name : Mikko Meriläinen
Home page : http://members.tripod.com/hoppula/finn45s.htm
  
Message : Ylläolevassa osoitteessa on erinomaisen mielenkiintoinen lista 60-luvulla ulkomailla julkaistuista suomalaisten ja ottosuomalaisten popartistien levyistä. Wigwamkin sieltä löytyy. Ja pari virhettä: esim. Roostersin (feat. Måns Groundstroem) single äänitettiin Ruotsissa eikä Tanskassa.
  
  6/14/01 8:10 PM

Name : Dweezil
  
Message : Voisko joku kiltti ihminen antaa mulle levyarvionsa Frank Zapan levystä : The Grand Wazoo, ku ajattelin köpä det! Onx se hyvä levy? kertokaa...
  
  6/14/01 8:09 PM

Name : Del Montte
  
Message : No Siboney! Menkää sinne Ruottinmaalle ja tuokaa Pressojen toinen levy meille tänne!
  
  6/14/01 7:31 PM

Name : Petteri
  
Message : Tunnustaudun Julma Huvi faniksi. Aloin seurata niitä jo Toini ja Heikki Haaman Shown ajoilta (olisko jotain 93-94?). Z-salamapartio oli aluksi lyhyt ns. tv-ohjelma ohjelmassa Studio Julmahuvi. Niitä tuli kolme jaksoa. Sen jälkeen siitä tehtiin neljäosainen sarja, Mennen Tullen. Tuolla levyllä ei ole kaikkia sarjassa tulleita biisejä. Mitäs niitä olikaan?Ainakin Tasavallan Presidentiltä soi ainakin neljä biisiä: Dance, Driving Through, Jelly ja Caught from the Air.
  
  6/14/01 6:14 PM

Name : Jenni
  
Message : Onko se levy saapunut jo kauppoihin?
  
  6/14/01 4:11 PM

Name : siboney
  
Message : täällä luetaan tarkkaan vieraskirjaa.(mielenkiintoinen juoni.)
z-salamapartio-levyllä on mukana magyarin "saatepilkku", jonka taustalaulajista yksi on muudan james pembroke.go get it!!
  
  6/14/01 4:09 PM

Name : Suonna
  
Message : Jaana, Z-Salamapartio on Studio Julmahuvi -näyttelijäporukan männätalvinen tv-ohjelma, jonka soundtrack-cd:n Siboney on juuri julkaissut. Mikko tuntui jo spekuloivan, että onko koko levy julkaistu siksi, että kyseisen ohjelman progetaustamusiikkeja kommentoitiin tuoreeltaan tässä vieraskirjassa, jota Siboneyn väkikin tiettävästi monitoroi... :-)
  
  6/14/01 12:56 PM

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Kiitoksia Zappa-vinkeistä, Pete ja muut! Tuostahan mun on hyvä aloittaa tutustumaan.
  
  6/14/01 12:24 PM

Name : Martti Nurmela
  
Message : Kiitokset Tommi keikka- aikataulun vahvistuksesta.
Hienoa että joku "inside"- henkilökin kommentoi näille sivuille. Kuulemma Jim Pembrokekin lukee näitä, joskus ainakin...
Kaikki Tavastialle 7.7. ja
ainakin on progepäivämäärä...
  
  6/14/01 10:58 AM

Name : Tommy Eriksson
  
Message : Wigwam keikapäivämäärät:
27.6 Kuopio
28.6 Joensuu
29.6 imatra
4.7 Tampere
5.4 (ei vahvistettu) Porvoo
6.7 Turku
7.7 Helsinki

uusi levy ensi vuonna,
uusia biisejä... jee
  
  6/14/01 10:14 AM

Name : ukkonen
  
Message : Osuit Heikki villakoiran ytimeen: kyllähän bändin originaali luova yhteys tuntui pysähtyneen näihin miehistövaihdoksiin (kuten niin usein tapahtuu), vaikka Thainin tilalle tulikin niinkin kova luu kuin Wetton. (>väärä mies väärässä paikassa). Toki pahin draama miesten delaamisesta oli vesittynyt, koska kumpikin tahollaan sai kenkää ennen siirtymistään taivasorkesteriin, ensimmäinen dokaamisen (virallisesti "musiikilliset erimielisyydet) ja jälkimmäinen huumeiden (virallisesti huumeiden) liikakäytön takia.
  
  6/14/01 9:33 AM

Name : Jaana
  
Message : Suonna, mikä on Z-Salamapartio? Ihan hyvät kipaleet joka tapauksessa.
  
  6/14/01 9:28 AM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : kiitos kaima tuosta taivasorkesterin kotisivun linkistä. Siinä olikin mielenkiintoista tietoa. En tiennytkään että David Byron ja Gary Thain ovat kuolleita. Mulla on vain niitä 70-luvun alun juttuja, kun myöhempiä on haukuttu huonoiksi.
Nyt selvisi syykin siihen.
  
  6/14/01 12:49 AM

Name : Jenni
  
Message : Terry Bozzio on rumpalin nimi. Tekee muuten nykyään aika siistii matskua, kävin pällistelemässä sen rumpuklinikalla pari vuotta takaperin. Ite mulle uppoo parhaiten Zapan tuotannosta toi Hot Rats, josta on luonnollista siirtyä myös Captain Beefheartin kuuntelijaksi. Kyseinen heppu nimittäin muistaakseni tuotti Ratsin... ainakin laulaa yhellä raidalla ja vinguttaa fonia Peaches en Regalialla.
  
  6/13/01 3:16 PM

Name : Suonna
  
Message : Uunituoreen Z-Salamapartio-cd:n biisilista: Manifest: Puita kaminaan / Magyar: Elävien hauta / Muska: Paha tyttö / Tylympi kohtalo: Popparienkeli / Pekka Streng: Sisältäni... / Magyar: Saastepilkku / R&R Band: I'm Gonna Roll / Eero Aven: Polttava rakkaus / Muska: Lauantaina jytää / Maarit: Hoida itses kuntoon / Jarkko ja Laura: Satu jatkuu
  
  6/13/01 1:10 PM

Name : Heikki, Joensuu
Home page : http://users.bart.nl/~cvdlely/rlistD.html
  
Message : Oheisessa linkissä "Taivasorkesterin"- kotisivut.
  
  6/13/01 1:02 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Zappa & Mothers of Invention teki Freak Out'lla avantgardista rockia
v.1966,samaan aikaan esim.suomessa vedettiin vielä emmaa ja letkujenkkaa.
Suomen Talvisotakin olis jäänny tekemättä ilman Freak Outia.
Kaikki Mothers-levyt vuoteen 1972 asti on kovia ja varsinkin livet myös hulvattoman hauskoja.Does humour belong the music?
Täällä kun on ollut puhetta moogeista,niin Don Preston oli mestari soittaan mini-moogia.
Live-Fillmore Eastin "Lonesome electric turkey" töräyttää meikäläiseltä vellit housuun
joka kerta.Hot Rats on huippulevy ilman muuta.
Pitänee hankkia Expresso II,mulla on ehkä täysin väärä käsitys että kitaristi Allen Holdsworth tekee levystä kuin levystä tylsän.
Jos jollain on Radiomafian avaruusromun moog-special tallennettuna,olisin kiinnostunut.
  
  6/13/01 12:29 PM

Name : Esa
  
Message : Freak Out on aika "dated", mutta kyllä siin' on paljon Zappan muualla käyttämää materiaalia ja tyyliä. Mutta Zappalla on toki paljon hyviä äänitteitä, kymmeniä. Ja keskinkertaisia, enemmän. Make a Jazz Noise Here on ehkä yksi huippubändi ilman tuhmia sanoja. Sama bändi teki 3 CDtä vuonna 88, kaksi on enemmän hupijuttuja.
  
  6/13/01 2:01 AM

Name : Pöh
  
Message : Freak Out on ihan kökkö!
  
  6/12/01 10:48 PM

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Meikäläisen henkilökohtaisia Zappa-suosikkeja ovat olleet Hot Rats sekä Freak Out. Molemmat tyylillisesti täysin erilaisia, mutta sisältävät kuitenkin jotain semmoista, mistä pidän. Freak Outissa ehkä sanoitukset ja asenne, Hot Ratsissa nimenomaan musiikillinen virtuositeetti.
Uuh, virtuositeettia ja nautintoa on myös havaittavissa eilen ostamaltani Gongin Expresso II-albumilta. Fuusiojazzia, Komisario Palmu.
  
  6/12/01 10:32 PM

Name : Pete
  
Message : Frank Zappan kuuntelu kannattaa aloitttaa näistä levyistä:
Overnite Sensation´73
Apostrophe´ ´74
Roxy & Elsewhere (live)´74
One Size Fits All´75
Sitten jos näistä pitää voi siirtyä
"vaikeampaan" tuotantoon.
  
  6/12/01 10:02 PM

Name : *Höyrähtänyt*
  
Message : Hey Antti. Kuuntele Frank Zappa: Shut up 'n play yer guitar tuplaa, siinä on kunnon menoo ja improvisaatiota, sit toi One Size fits all on jees. Älä hairahdu Mother of Invention aikoihin, eläkä liian vanhaan Zappaan , koska ne musta ihan joukkii. Jossain siinä Hänen tuotannonsa keskivaiheilla on hyvää matskuu. Sen tuotanto kyllä on aika epätasaista mun mielestä, mutta se on musta paras kitaristi, ja sen riveissä soitti rumpujakin joku tosi taitava heebo, joku Bozzio.. korjatkaa, en muista oikein sitä nimee.
  
  6/12/01 5:42 PM

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Tällä palstalla lienee useita Zappan musan kuuntelijoita. Minulla ei ole hänen musiikistaan oikein minkäänlaista käsitystä. Voisiko joku Zappa-fani kertoa, että mistä levystä hänen tuotantoonsa voisi alkaa tutustua; niitä levyjä on kuulemma hirveän laaja valikoima.
  
  6/12/01 5:13 PM

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Soundin haastattelussa,jostain
80-luvun alkupuolelta muistan
Pekka Pohjolan puhuneen 10 vuoden hiljaisuudesta,eli mies ei kuunnellut lainkaan musiikkia!
Tikka-rilta sain Wigwamin livejamia Denmark -76,
"Uninspired noodling" potkii ns.tosissaan perseitä.
Samalla nauhalla myös;
Heli Keinosen "Laulu mätänevän kapitalismin ideologisesta ylärakenteesta"
Rajua kamaa.
  
  6/12/01 1:18 AM

Name : Elina
  
Message : Levittelin vääriä tietoja tosta Mankelista, eihän se tullutkaan sunnuntaina uusintana niinkuin luulin. Toiv. en aiheuttanut suuria kärsimyksiä...
Pigwormin soinnut olis loistava juttu, varsinkin kun just saatoin itseni vararikkoon ostamalla sen vinyylinä (toimii muuten jopa paremmin kuin cd:nä, soundien lievä tunkkaisuus tms. ei niin häiritse).

Ja, ainakin minä suuntaan ehdottomasti Tavastialle 7.7. Hienoa, että siellä on sitten muitakin.:) Onko joku muuten jo ostanut lipun T:reen yo-talon keikalle? Toisin sanoen onko niitä jo myynnissä??
  
  6/12/01 12:19 AM

Name : Petteri
Home page : http://www.yle.fi/mankeli/v_studio.html#6
  
Message : No luinpa nyt vasta tätä sivua, enkä nähnyt Mankelia. Tässä linkki, jossa oikein kuva Kotilaisesta.
  
  6/11/01 5:15 PM

Name : Suonna
Home page : http://www.rocktops.fi/frames.html
  
Message : Aina vain paranee... Tai pahenee, kiertuekompletistien osalta :)

06.07. TURKU, Säätämö
  
  6/11/01 3:09 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Yhtykää? Hmm...
  
  6/11/01 12:35 PM

Name : Froshontay@hotmail.com, Järvenpää
  
Message : Mä meen ainakin kattoo wiguja 7.7, sillä edellinen esitys oli niin loistava hesas, et on pakko päästä uudestaankin zoomailee. Musta Lucky Golden.. on ihan jeez levy, jossa on myös omat tähtihetket, mutta se on mielestäni aika epätasainen levy. Just jótkut Eddie and the boysit, Colossukset, Never Turn you init kolisee, mutta melko harvat vaan.Näkee , että levy on tehty vaan, ja siit jotenkin puuttuu sellainen ilo... ööö joo.
  
  6/11/01 9:40 AM

Name : Jenni Riihelä
  
Message : Kiitos kiitoksista! Luulin, että tämä hommeli tuottaa iloa vaan itelle, mutta on hienoa olla avuksi muillekkin! Olen tässä otellut tuota Pigwormia ylös, mutten oo vielä päättänyt, mitä seuraavaksi. Ehkäpä Lucky Golden..? Onko muuten kukaan menossa Wigujen Tavastian-keikalle 7.7.? Pääkaupunkiseudun Wigwam-fanit, yhtykää!
  
  6/11/01 8:08 AM

Name : Esa
  
Message : Soittivathen ne Yesit hyvin. Andersonin laulutyyli vaan musta on kylm' ja etäinen, en koskaan kuunetele edes sanoja.
  
  6/10/01 7:10 PM

Name : käänteinen mies
  
Message : nimelläni voi olla jotain yhteyttä yes-mielipiteeni kanssa.
  
  6/10/01 12:53 AM

Name : Matti, Paris
  
Message : Yes oli tosiaankin hyvä bändi. Niistä sanoituksista voi kuitenkin olla monta mieltä. Näin täällä TV:ssä pitkän dokumentin Yesistä ja ainakin kaikki yhtyeessä soittaneet olivat sitä mieltä, että sanoitukset tehtiin laittamalla sopivia sanoja peräkkäin ja enimmäkseen niissä ei kuulema ole päätä eikä häntää. Sitten syntyi porukka, joka alkoi tulkita niitä ja etsiä merkityksiä ja se nauratti muusikkoja kovasti.
  
  6/9/01 7:25 PM

Name : Elina
  
Message : Tuhannet kiitokset sulle Jenni noista Hard n'Hornyn soinnuista! Itse oon myös painiskellut aiheen parissa, mutta musikaalinen rajoitteisuuteni tuli vastaan...

PS.Katsokaapas Mankeli TV kakkoselta sunnuntaina. Mukana, hämmentävää kyllä, Esa Kotilainen "sähköurkuri 2001" -kisassa.
  
  6/9/01 5:24 PM

Name : käänteinen mies
  
Message : Yes on loistava bändi ollut kautta aikojen; heillä on hyviä kantaaottavia sanoituksia, jotka pistävät miettimään.
Heidän tuotantonsa on ollut parhaimmillaan nimenomaan 80-luvulla. Suosikkejani ovat Big Generator, 90125 sekä Tormato.
Ehdottomasti kannattaa etsiä jostain käsiin video Live Solos. Se on paras video jonka olen koskaan nähnyt.
  
  6/8/01 11:03 PM

Name : Petteri
Home page : http://www.rocktops.fi/frames.html
  
Message : WIGWAM
27.06. KUOPIO, Hotelli Puijonsarvi
28.06. JOENSUU, Bepop
29.06. IMATRA, Big Band Festival
04.07. TAMPERE, Yo-talo
07.07. HELSINKI, Tavastia
12.07. KUOPIO, Puijonsarvi

Kuopiossa siis näyttää toistaiseksi olevan kaksi keikkaa.
  
  6/8/01 4:40 PM

Name : Petteri
  
Message : Yes oli tosi kova progebändi 70-luvulla, ja yks kaveri tykkää koko tuotannosta, itse oon kuullut lähinnä vain vanhaa Yesiä. Käsittääkseni Yes ei ainakaan muuttunut sillä tavoin kuten Genesis, mutta muuttui kumminkin. Fragile oli läpimurtolevy, ja hyvä levy onkin. Siinähän on se tunnettu biisi Roundabout, mutta koko levy on tosiaan hyvä. Ja kiitokset Jennille sointutyöstä.
  
  6/8/01 4:32 PM

Name : Froshontay
  
Message : Minkälaista musaa toi Yes on? Voiko sitä esimerkiksi verrata king Crimsoniin, joka on ihan huippu. Onx Yes: in tuotanto ollut 80- luvulla yhtä hyvää kuin 70- luvulla?, vai vaihteleex Yes: illä paljon tuotannon laatu?
  
  6/8/01 4:06 PM

Name : Panu
  
Message : Pressa on soittanut tuoreimmilla keikoilla Falling deeperiä(hyvä).
Jos en aivan väärässä ole,niin myös Last quarters on taidettu esittää eri sanoituksella Lambertlandiin verrattuna.
  
  6/8/01 12:27 PM

Name : Urpo
  
Message : Uudessa Sue -lehdessä (5/2001) on Wigwam-juttu, keväisen Turun keikan tiimoilta.

Remasteroidun Beingin kansiliitteessä tuotannosta vastaaviksi on laitettu Mosse ja Paul Jyrälä, ekassa CD-painoksessa & vinyylissä Mosse & Wigwam. Pisti vaan vanhan nipon silmään.
  
  6/7/01 9:53 PM