Wigwam - guestbook

Name : Rastaman liveup
  
Message : I'm stoned, that's all..
  
  6/20/01 11:35 PM

Name : Esa
  
Message : Meinasin siis Anttia.
  
  6/20/01 10:13 PM

Name : Esa
  
Message : Voithan itse koota sen niin, laita palamaan, CD burneri...
  
  6/20/01 3:47 PM

Name : Dweezil
  
Message : Kuulin yhelt tyypilt, että Ozric Tentacles olis hyvää musaa. Voisko joku valaista mulle, että minkälaisesta bändistä on kyse? ja onx se kuunneltavaa?
  
  6/20/01 12:33 PM

Name : Jenni
  
Message : Hmm.. Ostin Live Music from the Twilight Zonen orig. vinyylinä, ja jäi askarruttamaan, kun sisäkansiteksteissä luki, että Wigwamin 1975 julkaistu levy olisi nimeltään "Dead at the Nuclear Nightclub". Varsinainen Nuclear Nightclub ei tainnut silloin olla vielä julkaistu, joten kyse on kai jostain työnimestä, joka vaan lätkäistiin listaan. Mutta tietääkö kukaan oikeaa tarinaa tämän jutun takana?
  
  6/20/01 11:33 AM
 
Vastaus : Noin se taisi mennä niin kuin arvelet. Viime tingassa levyn nimi lyheni hieman, mutta pitempää versiota ennätettiin käyttää ennakkomainonnassa.

Mikko

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Tuon Fresh Garbage- tuplan suurimpia ilonaiheita meikäläiselle ovat liveversiot Do the Pigworm- ja Just my situation/Sweet Marie- kappaleista. Tulinpa ajatelleeksi, että Twilight Zone- livetupla olisi kokonaisuutena paljon linjakkaampi, jos Let it be ja Help me/Checkin up my baby olisi korvattu em. esityksillä. Muutenhan Twilight Zone on hienoa kuultavaa, se vain on hajanainen kokonaisuutena.
  
  6/20/01 8:35 AM

Name : Esa
  
Message : Nii, se sivilisaatio purkautuu kyl hitaasti. Siin tarttee laittaa kasetille vaikka ne musiikkiosuudet. Ne on ihan parhaita Zapan syntikkajuttuja.
  
  6/19/01 7:55 PM

Name : Dweezil
  
Message : Ja Esalle: Lainasin kirjastosta Zapan Civilization Phazen ja Helsinkin Konsertin vuodelta 1974. Toi ekaks mainitsemani oli ihan kummallinen, mut toi hesa jutska oli ihan hyvä. Ja kyllä kirjastosta löytyy paljon Zappa matskuu; täs kirjastos jos kävin oli Zapan levyjä yli kolkyt.
  
  6/19/01 6:23 PM

Name : Dweezil
  
Message : Pete.. You're right.. Kyllä se Joen autotalli on alkanut mullekin jo avautuu ainakin 2cd, jota oon nyt kuunnellut. . Jeps.
  
  6/19/01 4:58 PM

Name : Heikki, Joensuu
  
Message : Kävin täällä TVTV:n ohjelmasivuilla.
http://www.tvtv.fi/
NEIL YOUNG tulee TVTV:n "Speak Easy"-ohjelmassa
lauantaina 30.6.2001 kello 16.00

ja sama uusintana heti sunnuntaina 1.7.2001
kello 15.00.

Ehkäpä Niilo itsekin katsoo sen sunnuntaina ennen
keikkaa Hesassa ja miettii mitä tulikaan sanottua :):)

  
  6/19/01 1:32 PM

Name : mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : No eihän tämä nyt niin vakava asia ole, mutta kyllä mulle ainakin
levyn soundit on erittäin vaikuttava
tekijä (kyse ei siis tosiaankaan ole mistäään levyn krahinasta).
Esimerkkinä mm. ja siis vain henk.koht. mielipiteenä, ELPin Trilogy vileä jytisi mukavasti,
kuten aiemmat ELPin levyt, mutta
Brain salad surgery oli melkomoista diskanttisuhinaa, bassot puuttuivat tyystin. Vähän samaa bassojen leikkausta on harrastettu LPitä
CDille siirrettäessä ja juuri remasteroinnessa.
m
PS: Tää palsta on kai keskustelua, eikä näsäviisastelua varten, hä? Asiat asioina, jos niistä kerran on alettu keskustella.

  
  6/19/01 1:13 PM

Name : Jenni
  
Message : Niin, pääkaupunkilaisille tiedoksi, että itse olen jo muutamaan otteeseen lainannut Julmahuvit Helsingin kirjastosta. En nyt muista, mikä kirjastoon videot tarkalleen ovat hankittu, mutta nehän voi tilata mihin kirjastoon vaan. Enpä muuten muistanut, kuinka hyviä ne sarjat itseasiassa olivat! Omiin suosikkeihini kuuluu esim. Lehdenjakaja '98 -äänestys: "hei, olen Jouni, 28-vuotias lehdenjakaja Vantaalta, kaverit sanovat posteljouniksi". Muksuluurinkin tunteminen ainakin omassa kaveripiirissä kuuluu jo yleissivistykseen! Koskas Kreikan merestä tehdään sinkku? Hahhah.
  
  6/19/01 11:53 AM

Name : Eddie
  
Message : 5.7. Porvoo, Nevada lisätty kesäkiertueeseen
http://www.rocktops.fi/keikat/index.html
  
  6/19/01 11:41 AM

Name : luulosairas
  
Message : "remasteroitu", aikamme musa-jargonin väärinymmärrettyjä termejä tarkoittaa nimensä mukaisesti MASTER-nauhojen uudelleen muokkausta. Beingin uusintajulkaisu on MONIRAITAkakuilta uudelleen miksattu. Tämän tarkoituskin on tarjota erilainen miksausversio, mm. erotella soitinosuuksia joita aluperäisessä julkaisussa on vaikea kuulla. Tarkoitus ei olekaan kuullostaa SAMALTA kuin alkuperäisjulkaisu, vaan tarjota vaihtoehto. Näinollen Mika, jos tykkäät vanhasta, hienoa! Uudet versiot eivät tietääkseni tuhoa vanhoja alkuperäisiä kaupan hyllyltä tai kotoasi, joten voit vapaasti digata kumpaa haluat. Hienoa että näin vaativia ja työläitä uudelleenjulkaisuja joku viitsii tehdä. Nauttikaa siitä mitä teille annetaan !
  
  6/19/01 11:30 AM

Name : Esa
  
Message : Kauheeta, täytyy tilata Fairyport ennen kuin se remasteroidaan. Kuuntelen nyt LPltä siirrettyä tiivistettä, pikkasen krahinan kanssa.
  
  6/18/01 8:27 PM

Name : Jukka, Höytiäisen delta
  
Message : Palataas vielä kerran Z-salamapartion & Julman Huvin pariin. Näitä edeltäneet Toini ja Heikki Haaman-showt tulivat MTV3:n (!) esittämänä kesinä 1995 ja -96. Tunnarina taisi soida vinksahtanut versio Whole Lotta lovesta ja ohjelmat oli parasta mitä noihin aikoihin suomen televisiosta tuli. Sketseissä oli särmää ja tuoreutta mitä ei sitten Tabu:n päivien ollut näkynyt. Harmittaa pahasti, etteivät tarttuneet videonauhalle!

Mites olisi The Joyboys-soundtrack?

"Oh boy, I'm no boy no more!"

ps. huomatkaa, ei mainintaa Zapasta...
  
  6/18/01 4:07 PM

Name : mika, espoo
Found : Just surfed on in
  
Message : Juuri tuo vaara noissa remasteroinneissa on. Vanha särmät siloitetaan ja yritetään muokata biisit tämän päivän moodiin. Musiikista tulee pahimmillaan huomiotaherättämätöntä puuroa.
Hyvät kikat ,esim. juuri vanhanaikaiset efektit tuhotaan.
Vanhoihin äänityksiin kuuluu jonkin- asteiset "virheet", ja juuri siksi niitä viitsiikin kunnella, kun ne
hyvällätavalla eroavat nykyhuipputeknologialla väsätyistä
tekeleistä. Mutta on toki olemassa myös onnistuneita remasterointeja. MJ
  
  6/18/01 11:08 AM

Name : Jenni
  
Message : Tuohon Mikon viittaamaan Onttosen Being-kritiikkiin vaan, että mustakin tossa uudella Beingillä se Rhodes on edempänä kuin ennen. Ajattelin sen olevan jotain oman pään tuotoksia, mutta jos kerran muutkin on sen huomannut, niin... Toinen, joka Pedagoguessa on osunut korvaan on Jukan laulu, joka ei enää tee sellaista stereochorusmaista efektiä, vaan sanat sammuvat selkeästi eri aikaan. Tuli myös mieleen Proletariania kuunnellessa ajatus, että ehkäpä nauhoituksessa se urku, joka nyt huutaa heti ensisoinnusta lähtien olisi tarkoituksella äänitetty kovempaa, että se lopullisessa äänitteessä kuuluisi muitten soitinten takaa. Nyt laulu kärsii. Silti remasteroitu versio on mielestäni paljon parempi ja lauluosuudet kirkkaammat ja sanat selkeämmät kuin edellisessä. Mutta mssä viipyy Fairyportin remasteroitu versio? :)
  
  6/18/01 8:18 AM

Name : Heikki Kerkkänen, Greenbow, Alabama
  
Message : aika hölmöä jos ei ole julkaistu. Tietääkseni levy oli tosiaan vain julkaisemista vaille valmis. Saisikohan sen jostain jollain tavalla, ihme kieroa kautta.
  
  6/17/01 11:45 PM

Name : Pete
  
Message : Dweezil,ei Frank Zappan tuotantoa kannata ihan ensikuuleman jälkeen teilata,Joe´s Garage on ainakin mun mielestä ihan helvetin kova levy.
Jos kitarointia pelkästään haluaa kuunnella niin osta Shut Up ´N´ Play
Yer Guitar ja Guitar levyt,siinä on
4 CD:llistä kitarasooloja.
  
  6/17/01 10:03 PM

Name : Pete
  
Message : Kuoppis soitti Snakecharmin levyllä
mutta keikoilla rummuissa oli Kepa
Kettunen.
  
  6/17/01 9:07 PM

Name : Del Montte
  
Message : Eikös Sami Kuoppamäki soita Snake Charmisa joohan?
  
  6/17/01 7:43 PM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&safe=off&ic=1&th=a54ed0633edc3fb3,4&seekm=slrn9hrpu1.ook.eonttone%40amadeus.sib
  
Message : Beingin restaurointi saa tuolla osakseen kritiikkiä.

Snake Charmin levyä ei ole julkaistu.
  
  6/16/01 10:11 PM

Name : Heikki Kerkkänen, Hall of the mountain grill
  
Message : Hei, julkaistiinko vai jäikö se julkaisematta silloin vuosi-pari sitten tämä Rekku Rechardtin Snakecharm-levy?
Jos se on julkaistu, mistä sen saisi?
  
  6/16/01 9:59 PM

Name : Dweezil
  
Message : Seuraaviksi investoinneiksi ajattelin: One Size fits all, aposthrope, tai jotain sinne päin, overnite sensation, shut up and play yer guitar.. näissä taitaa olla vähän parempi meininki.. I hope so..
  
  6/16/01 3:49 PM

Name : Esa
  
Message : Watermelon In Easter Hay on siitä parhaita, mutta Guitar kokoelmalta löytyy parempi versio. Ja muuta hyvää. Onko sulla tossa e mail? Vosin selvittää mitä haet ja tehdä suosituksia.Thing Fishiä ei ton perusteella kannata hankkia, sen arvaan.
  
  6/16/01 2:43 PM

Name : Trampdriver
  
Message : Shit happens...Osta Guitar.
  
  6/16/01 2:41 PM

Name : Dweezil
  
Message : Ostin tänään Frank Zapan Joe's Garage tuplan. - Kauhee levy, ja makso maltaita. Se on vuodelta 79., luulin että se olis kunnon kitara improvisaatiota., mut ei ollu.
  
  6/16/01 2:08 PM

Name : Urpo
  
Message : Elinan kuulema End of a poem -live lienee Hasse Wallin uudelta levyltä: Todellinen live, jossa on Wallin muistelmateoksen (hyvä kirja, käykää kirjastossa tai kirjakaupassa)julkaisukeikalta äänitettyjä biisejä. Levyllä on kolme biisiä Blues Sectionilta. Måns Groundstroemkin voisi kirjoittaa musikaaliset muistelmansa. Lukisin ne vaikka på svenska.
  
  6/15/01 10:02 PM

Name : Esa
Home page : http://www.iron-sausage.com/main.htm
  
Message : Yllä Zappa ja proge keskustelua, mutta vain 6 jäsentä.

Se Zappan tapaturma ja "flirttailu" taisi olla enemmän niin että FZ katsoi hepun ja sen beibin suuntaan, ei siinä mitään ollut muuta.
  
  6/15/01 7:35 PM

Name : Petteri
  
Message : Muistelin, että The Grand Wazoo myi maailmassa aika vähän, mutta Suomessa se myikin tosi hyvin. Zappa teki sen ja Waka/Jawakan pyörätuolista. Zappa flirttaili jonkun tytön kanssa, ja mustasukkainen poikaystävä tönäisi Zappan alas lavalta. Frankin kurkunpää vaurioitui, ja hänen matala äänensä madaltui entisestään. Mutta The Grand Wazoo, mielestäni ainakin hyvä levy.
  
  6/15/01 5:54 PM

Name : Esa
Home page : http://www.iron-sausage.com/Music_Technology_Feb87.html
  
Message : Dweezil, tutustu myös Zappan Synclavier sävelmiin. Yllä harvinainen kuva. Sitä on 80 luvun levyillä esim. Zappa vs. the mothers of prevention. Myös Boulezin orkesterilevyllä, Zappan musiikkia, loppupuolisko on sillä.
  
  6/15/01 3:13 PM

Name : Jenni
  
Message : Kiitti, Suonna linkistä. Just tollasta sivua oon ettiny, mistä löytyis helposti tietoo ruotsalaisista progebändeistä. Onko toi Silence nyt sitten Ruotsin Love Records? :)
  
  6/15/01 2:16 PM

Name : Suonna
Home page : http://www.silence.se/
  
Message : Silencen koko kataloogi kuunneltavana jukeboksissa heidän sivuillaan?! Nyt nuoret tutustumaan Samla Mammas Mannaan, Bo Hanssoniin ja muuhun Ruotsi-progeen.
  
  6/15/01 12:21 PM

Name : Jenni Riihelä
  
Message : Jos Jim tosiaan käy näitä sepustuksia lukemassa, niin puhun varmasti aika monen puolesta, jos esitän bändille vetoomuksen:

Parahin Jim! Olisin ikionnellinen, jos Wigwam soittaisi (vaikka encorebiisinä) Vegetable Rumblen 7.7. Helsingissä. Siinäpä vasta menobiisi! Ja kiitos, että ilahdutatte meitä kaikkia soitollanne. (Ja kiitos nimikirjoituksesta, jonka annoit Nuclear Nightclubini kanteen, se on nyt hyllyssäni kunniapaikalla!)
  
  6/15/01 11:04 AM

Name : Elina
  
Message : Kuulin eilen radiosta lievästi hämmentävän live-version Blues Sectionin End of a Poemista. Kuulosti aika uudelta Jimin lauluäänestä päätellen, joten oiskohan ollu siltä muutaman vuoden takaiselta reunion-keikalta? Tietääkö kukaan, onko kyseistä esitystä julkaistu jollain levyllä, vai olikohan kyseessä vain joku yle:n arkistonauha tms.??
  
  6/15/01 10:33 AM

Name : Dweezil
  
Message : Moro Esa! maksoin siitä 39mk uutena, että ei ollut levy ainakaan hinnalla pilattu! Hyvää matskuu!
  
  6/14/01 11:59 PM

Name : Esa
  
Message : Olen nyt kuunnellut The Band biisit jotka Wigwam esitti, luulen. The Moon Struck One on Wiguilla parempi, alkuperäisen soittimet eivät oikein toimi yhtä hyvin, laulu molemmissa OK. Ja tietenkin Wigwamin lisäämät osuudetkin toimivat erinomaisesti. Chest Fever on molemmilla hyvä, mutta tietenkin studioäänite on viimeistellympi. Tämä Bandin urkuristi ei aina päässyt, joka levyllä, loistamaan. Eikö ollut mahdollisuutta?

Jostain syystä pidän The Bandistä enemmän studiossa kuin heidän live levyillä.
  
  6/14/01 11:05 PM

Name : Esa
  
Message : Dweezil, se on osittain melko tavallista big band jazzia. Paljonko on hinta? Älä maksa 100mk ainakaan. Samaa linjaa Waka/Jawaka ja Uncle Meat. Siinä on niitä Jazz Prge puolen Zappoja.
  
  6/14/01 11:00 PM

Name : Mikko Meriläinen
Home page : http://www.uta.fi/laitokset/kpl/populaarimusiikki/aineisto/ujopoika.html
  
Message : Tämäkin tutkielma lienee harvalle tuttu. Erityisen ilahduttavaa on, että kohteena on vähemmän pinnalla ollut artisti ja levy, vaikkakin ehkä ajalle tyypillinen.
  
  6/14/01 10:27 PM