Wigwam - guestbook

Name : Pete
  
Message : Tavastia 07.07.2001 100´
Situation/Money&Name/Lucky Stars/
Colossus/Simple/Golden Stripes/
Vegetable>Drums>Do Or Die/Absalom >
Bertha
encoret:Nuclear/No New Games

"Spesiaalia" tällä keikalla oli se että Måsse oli ilmeisesti tankannut
ennen keikkaa jotain vettä vahvempaa
jonka tuloksena hän hoiti spiikit.
Esim. Lucky Goldenin jälkeen kun piti aloittaa Vegetable niin Måsse
alkoi spiikkaamaan että "nyt tulee
harvinainen keikkabiisi Lucky Golden
Stripes" joka oli juuri soitettu.
Onneksi tankkaus ei ainakaan huomattavasti vaikuttanut soittoon.
Bless Your Lucky Stars oli tämän
kiertueen paras versio,Rekku yltyi
aivan mahtavaan soittoon.
Muuten keikka oli taattua tavaraa
mitä on olleet kaikki tämän vuoden
keikat jotka olen nähnyt.
Outoa oli että eivät soittaneet vikana Eddie&The Boysia joka tuli
Tampereella vaikka Tavastian yleisö
huusi salissa monta minuuttia keikan
jälkeen.
  
  08/07/01 02:29

Name : Esa
  
Message : Mulla on Jukka Haurun LP Information. Onko tämä harvinainenkin levy?
  
  08/07/01 00:10

Name : Jenni
Home page : http://www.bestagent.net/jimpembroke/
  
Message : Onko kukaan menossa katsomaan Jukkaa Hankoon tiistaina? Paljonko on liput, kannattaako nähdä tämä kokoonpano? Onko tämä bändi ihan uusi juttu, vai onko Gutsi keikkaillut Raittisen kanssa aikaisemminkin? Entä tietääkö kukaan, mitä liput kustantavat?
  
  07/07/01 17:53

Name : Panu
  
Message : Jos spekuloidaan tulevan live-lätyn sisältöä niin täytyyhän Wigu-liveltä löytyä Grass for blades.
Harmi,että sitä ei tällä tuoreimmalla kiertueella ole esitetty.En kyllästy siihen koskaan.
  
  06/07/01 18:14

Name : Suonna
  
Message : Ikaalisen miehen kommentteihin Wigwamin hyvästä kesäkunnosta on helppo yhtyä. Ei ole olevinaan vain ollut aikaa kirjoittaa kuin lähinnä settilistapohjalta, mutta nehän nyt ovatkin kiinnostavimpia :-)
Piti tulla nytkin tsekkaamaan Porvoon setti Rääkkylän Kihaus-festarin pressihuoneen koneilta. (Eli Wigwam-keikkojen sijaan on tullut nähtyä hienot esiintymiset mm. Ismo Alangon Säätiöltä ja Maria Kalaniemen Ramunderilta.)
  
  06/07/01 16:40

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Harasoo Tikkari,Heinäsirkat on cool.
Tangerine Dreamin saavutukset tyylisuunnan pioneereina eivät kuitenkaan totisesti kalpene Spermin rinnalla.TD:n eka LP "Electric Meditation" julkaistiin Spermin tavoin v.1970.Levyllä ei käytetty syntikoita,vaan esim.rutkasti kitaran feedbackia.Klaus Schulze soittaa rumpuja ym.lyömäsoittimia.
Nimestään huolimatta levy on kaukana meditaatiosta.
Mutta jos mietitään taas Tangerine Dreamin vaikutteita niin aivan varmasti Pink Floydin "Saucerful of secretsia" oli kuunneltu.
  
  06/07/01 15:57

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Eh, pari päivää Hesassa paistumassa... Niin se Sperm, Crimsohan se jo arvioi/esittelikin ton Heinäsirkat-LPn... se nimibiisi tuo mieleen jonkun Tangerine Dreamin 5 vuotta myöhemmin tehdyt jutut, paitsi Airaksisella ei ollut syntetisoijia ollenkaan!!!! Melkoinen saavutus... Ne muut biisit on sit tosiaa sekompia, mutta henk.koht. kyllä pidän teoksesta... Se 3rd Erection EP ilmestyi aiemmin Nummisen ja Gronowin Eteenpäin!merkille 1-puolisena, 7tuumaisena 33sena, 4 biisiä enempi sitä meteliä, äänikollaaseja... Myös Airaksisen eka soolo, OnePointMusic on hallussa ja kuulolla, muistuttaa Heinäsirkka-levyä.... Bergman teki joskus elokuvan Käärmeenmuna, jossa ihmisten sietokykyä taustamelulle testattiin... jotenkin Spermin Shhh! Heinäsirkat on aina tuonu tän rainan mieleen.....
  
  06/07/01 13:31

Name : FreeLancer
  
Message : Ennen Porvoon keikkaa 5.7. pääsin haastattelemaan Jimiä ja Rekkua paikalliseen lehteen.
Koskien bändin tulevaisuutta:
- live-levy ilmestyy syksyllä, koostuu kevään ja kesän materiaalista
- uuden studiolevyn tarkoitus tulla ulos ensi keväänä, "liikutaan musiikillisesti samoilla alueilla", totesi Rekku
- sama kokoonpano on jatkamassa myös ensi vuonna, "otetaan asia kerrallaan", Jim hymisi.
Rekku sanoi myös että Snake Charmia olisi tarkoitus elvytellä jatkossa.
  
  06/07/01 11:37

Name : Hannu, Ikaalinen
  
Message : Wigwamin minikiertueen konsertit eivät ole kirvoittaneet kuulijoita kommentointiin, paitsi biisilistojen osalta. Omia huomioitani olivat hiemolla Tampereen YO-talon keikalla seuraavat seikat; Bändi soundasi tosi hyvältä, komppiryhmän soitto oli todella tukevaa ja tarkkaa. Esan rooli korostui näissäkin osuuksissa. Jim ja paljon soolotilaa saanut Rekku olivat hyvässä soittovireessä. Erityisesti Bless.. oli rokkaavan kuumaa kamaa. Lucky Golden oli paras kuulemani versio. Colossus oli pohdiskelevan tunnelmoiva uuden sovituksen myötä. Vedgetable kulki kuin hirvi.
Tulevaa liveä ajatellen YO-talon setti tarjoaisi oivallisen lähtökohdan levyn kokoamiseen. Saisihan se tietysti olla tupla ja Tramdriver, Cheap Evening ja Friend from fields olla siinä mukana. Kiitos Wigwam.
  
  06/07/01 10:37

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Juu, monipuolinen levyhän Fairyport on. Studiomatskun tyyli vaihtelee melkoisesti tekijöidensä myötä, mutta Wigwamin bändikemian ansiosta levy ei kuitenkaan ole kokoelma soolokappaleita vaan bändilevy. Oikeastaan yksikään kappale ei ole huono.

Jokainen kuulijahan voi miettiä mielessään olisiko levystä saanut vielä paremman toisenlaisella biisijärjestyksellä. Ja CD- ohjelmoinnilla levyä voi kuunnella haluamallaan tavalla, minäkin toisinaan ohjelmoin Joined to conscience- sarjan jälkeen tulevia biisejä eri järjestykseen. Rave-up:ia jos joskus kuuntelen, niin kuuntelen sen erillään muista kappaleista. Jimin Every Fold:in jälkeen tuo jami ei yksinkertaisesti putoa meikäläiselle...
  
  06/07/01 08:35

Name : Pete
  
Message : Bar&Saloon Nevada,Porvoo 5.7.01 98´
Just My Situation/Money & Name/
Bless/Colossus/Simple Human/Lucky/
Vegetable > Drums > Do Or Die/
Absalom > Bertha
encoret:Nuclear/No New Games
  
  06/07/01 02:28

Name : Veikko
  
Message : Joo, fairyport on kyllä mun kokemuksen mukaan parasta wigua(okei mun beingit jää kahteen kuuntelukertaan huonoäänenlaatuselta kasetilta, mä en suostu ostamaan sitä CD:tä, kyl mussa sen verran vinyylipusristia on) ja mun mielestä osa sen hienoudesta on just siinä, että siinä on niin erilaista kamaa. Vaikka henk. koht. suosikit onkin just ne progemmat hommat, niin on jimpan biisit siinä aika hyviä, ja sopii kokonaisettomaan kokonaisuuteen aika hyvin, oikeastaan. Tavallaan pohjolan instrumentaalit ja barokkihumpat on vähän väärässä paikassa. Niiden pitäis olla esimerkiksi Hospitaalin(joka muuten on lkevyn huonoin biisi, vaikka siitä sirkkelistä tykkäänkin) paikalla b-puolella, nii ne ei hyppäiso niin korville. Mut se oin just osa vanhan wigun hienoutta, ett sielä on sita fairyporttii, ja samlla levyllä sitte joku loistava rockin ol´galway. Siihen ei rekku&comp. ilmeisesti pysty, tai sit ei edes halua. SE on progea, epäyksiilmeisys(en tietenkään syytä "uutta" wigua yksi-ilmeisyydestä, ei, mutta kuitenkin.)
  
  06/07/01 01:51

Name : Hönö
  
Message : Remu huomenna uusintana Huuliveikoissa (esitetty 22.4.00).
  
  05/07/01 20:29

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Joutsenon Salomonilta,
Tikkarilta minäkin sain kuullakseni
tämän historiallisesti merkittävän teoksen eli Spermin SHH Hesperian korvaklinikka.
En suosittele Spermin hankintaa,albumin tunnetuin raita
"Heinäsirkat" on ainut jossa on ajatusta ja jota kuuntelee mielikseen uudelleenkin.
Loput on ehkäpä kokeellista,jos sellaiseksi luetaan hesan taksipuhelimen pojotus tai saksofonin hyvin epämusikaalinen rääkkäys(jazz jazz)
Suonnan mainitsema Milk Sea on ainoa
Airaksisen soolo jonka omistan,erittäin meditatiivista maalailua,sopii muuten hienosti
unimusiiksi,en tarkoita että maitomeren musiikki on unettavan tylsää...Lieneekö muillakin tapana laittaa jotain musaa soimaan
nukkumaan mennessä?
Esa Kotilaisen Ajatuslasta en ole vielä koskaan kokeillut unosiin, mutta saattais toimia.


  
  05/07/01 19:38

Name : Pete
  
Message : YO-Talo,Tampere 04.07.2001 110´
Sama pääsetti kuin Imatralla paitsi
Vegetablen ja Do Or Dien välissä oli
taas rumpusoolo.
Encoreina tuli Just My Situation +
No New Games haitarilla maustettuina
+ kolmantena encorebiisinä settiin palasi Eddie & The Boys.
Ei vieläkään uusia biisejä joten alkaa näyttää siltä ettei niitä ehditty treenata tälle kiertueelle.
  
  05/07/01 03:05

Name : Suonna
  
Message : Petteri kyseli Spermistä. Itse olen kuullut niiden musaa vain Mafian Jee jee jee -snippettien verran, mutta mielenkiintoiselta vaikutti. Tikka-rin hyllyssä bändiä majailee enemmänkin, joten josko Salomonintien oraakkeli valistaisi kansaa enemmänkin. Airaksisen soolotuotantoa osaan kyllä suositella, jos vain synteettisillä koskettimilla tehty musa ei muuten töki. Milk Sea on upeasti leijuva kokonaisuus, buddhaprogea...
  
  04/07/01 14:08

Name : Del Montte
  
Message : Äh mie törkimys tyrin... Ei supermarketissa mitään vikaa ole kaikkine hassutuksineen kun se oli se "kuinka saada se suureksi hospitaalissa".

Anteeksi tämänpäiväinen huono päivä...
  
  04/07/01 13:46

Name : Del Montte
  
Message : Niin just... ajattelinkin juuri että tolla Tolosen "Tolonen!" albumilla oleva Last Night on "melodioiltaan" paikoin Rave Up:in kaltainen. Ja muutenkin soitanta on samanlaista.

Fairyport on muuten minunkin mielestä Wigwamia parhaillaan. Ainakin siltä löytyy mielestäni parhaat Pohjolan ja Gutsin sävellykset wigwam-ajoilta. Sooloista en tiedä, se on sitten ihan eri juttu. Fairyport on niin laaja-skaalainen levy että siltä voi kuulla syyn hajoamiseen, kuten Live Musiciltakin. Yhtyeen jäsenten sävellykset ovat paikoin niin erillaisia, vaikka jokainen biisi on hieno. (Paitsi ehkä se Super-marketti ja Tolosen sirkkeli.) Tulikos tuo liian hankalasti esille? No olenkin aina halunnut sanoa että kokonaisuus on suurempi kuin osiensa summa.
  
  04/07/01 13:12

Name : Froshontay
  
Message : Öö. Millon ton Wigwam liven olis tarkoitus ilmestYY?
  
  03/07/01 21:16

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Rave-up for the roadies -jamia on tallella kaikkiaan 37 minuuttia. Fairyportin ohella siitä on pätkä myös Tolosen ekalla soololevyllä. Uudelle Wigu-livelevylle tulee tämän vuoden keikkamatskua.
  
  03/07/01 21:11

Name : Froshontay
  
Message : Jennille: nice, ;) . varmaan oli ihan jeez nähä jim., se on kova, tosi kova, ja sen soolot on täydellisiä. -> vegetable rumble oli tosi oiva biisiehdotus! yea.!
  
  03/07/01 19:23

Name : Petteri
  
Message : Eikö se olisi aika raiskaus, jos Rave Up jätettäisiin pois, kun se on kuitenkin alunperin tarkoitettu levylle, vaikka täytettä onkin. Biisi on kestoltaan 17:16. Onhan koko remasterointi toisaalta hieman kyseenalaista hommaa. Toivottavasti he eivät silti tee mitään sellaista kuin Zappa (taas Zapasta...), joidenkin hänen levyjen kaikki basso- ja rumpuraidat soitettiin kokonaan uusiksi!

Ps. juttua Spermistä, kannattaisko tilata?
  
  03/07/01 19:21

Name : Esa
  
Message : Ei ole todennäköistä että Rave Up poistettaisiin. Montako minuuttia koko teoksen kesto on?

En löydä Rytmiä, näkyy vaan virheilmoitus http://www.rytmi.com/ osoitteessa.
  
  03/07/01 18:48

Name : Petteri
Home page : http://www.netti.fi/~aryatara/cdbuy.html
  
Message : Onko kukaan tutustunut suomalaiseen bändiin nimeltä Sperm? Ainakin Jee Jee Jee -kirjassa oli siitä juttua. Vuonna -66 tai -68 ilmestyi mini-LP, ja vuonna -70 LP nimeltään Shh! Levy-yhtiö oli O-Records, minulle ainakin tuntematon. Vinyylinä levyjä tuskin saa, mutta Sperm-jäsenen Pekka Airaksisen sivulta saa tilata Shh!:n cd:nä, käsittääkseni cd-r:nä, hintaan 120 mk + postikulut 30 mk. Linkki ylhäällä. Itse musiikki on käsittääkseni jonkinlaista elektronista kokeellista meteliä. Lukekaa lisää näiltä sivuilta:
http://www.sci.fi/~phinnweb/early/early_discog.html
http://www.sci.fi/~phinnweb/early/
http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/html/sperme.htm#Sperm
  
  03/07/01 18:23

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Samaa mieltä kuin Del Montte: Jos Fairyportista tehdään uusi julkaisu, voisi Rave-up:in jättää pois. Se olisi ihan paikallaan jollain CD-boksilla, mutta Fairyportilla se muodostaa liian jyrkän vastakohdan muuhun materiaaliin. Enkä muutenkaan diggaa sitä, että levylle otetusta biisistä on leikattu alusta pois ties kuinka pitkä pätkä.
  
  03/07/01 16:49