Wigwam - guestbook

Name : Jenni
  
Message : Musta tuntuu, että rumpusoolon alkup. tarkoitus oli suoda muille bändin jäsenille hetken hengähdystauko soiton lomassa + epäilen, että Kepan ollessa ainoa ei-70-luvulta-asti-mukana-ollut-jäsen saattaa olo olla vähän ulkopuolinen muiden saadessa sooloilla ja soitella omia biisejä kansan hurratessa. (Poikkeus on tietysti Måsse, joka basisteille ominaisesti (heh!) ei viihdy valokeilassa, vaan toimii enemmänkin taustavaikuttajana.) Musta se rumpuosuus oli tosi hauskasti muunnettu ainaki Tavalla sellaseksi itämais-henkiseksi Esan sooloiluavustuksella. Mutta totta on, että ensikuulemisella rumpusoolon valinta settiin hieman yllätti. No, onneksi se on todella hyvän mittainen (tai sitten olen käynyt liian monella jazz-keikalla).
  
  20/07/01 15:00

Name : F.L.
  
Message : Japelle: ai että ihan tuntuisi siltä, että olisit progebändin keikalla. Hieno homma, Wigwam nimittäin on progebändi.
  
  20/07/01 14:54

Name : Jape
  
Message : Huhutaan siis, että bändiläiset seuraavat tätä vieraskirjaa toisinaan, joten tässä pieni pyyntö/vinkki: voisiko sen rumpusoolon tiputtaa pois keikkasetistä, niin suuri osa yleisöstä säästyisi myötähäpeän tunteelta. Tuntuu ihan kuin olisi jonkin hevi- tai progebändin keikalla. Kaikki kunnia Ketulle (mies paikallaan), mutta rumpusoolo on jo ideana kertakaikkisen naurettava eikä sovi Wiguille laisinkaan.
  
  20/07/01 13:50

Name : Colosseum
  
Message : Höpön löpön! kuunnelkaahan King Crimsonin starlessin viimeinen puolentoista minuutin rutistus! kappaleen lopussa. Siinä on sitä jotain!
  
  20/07/01 11:37

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Aivan oikein Heikki, videostillejä ovat nuo kuvat Imatran keikasta.
  
  19/07/01 13:09

Name : Jenni
  
Message : Mä oon tod. näk. menossa sinne Otaniemeen.
  
  19/07/01 10:46

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Hmmm, nuo Tommy Erikssonin ottamat kuvat Imatran Wigwam-keikalta näyttävät ihan kuin ne olisivat still-kuvia videoinnista.
Olenko oikeassa?
  
  19/07/01 01:58

Name : Mr.Espe Raato
Home page : http://aquarium.sama.ru/MESTA/chtivo/aroks/aroks_ogl.htm
  
Message : 1. Pekka Pohjolahan on mennyt Syd Barretin linjoille sanoituksissaan!
2. Teostovitsi; Kenellä ne on tulopuolella maailmanhistorian suurimmat Teostokorvaukset? No tietysti Jeesuksella! Sehän sovitti kaikki maailman synnit....
  
  18/07/01 18:21

Name : Colosseum
  
Message : Kukaan menossa 16.8 Otaniemen progefestareille?
  
  18/07/01 16:34

Name : Jenni, Helsinki
  
Message : Kiitos, Jani avusta! Eiköhän tämä tieto auta jo alkuun.
  
  18/07/01 11:00

Name : Jani
  
Message : Jennille:Koska lupaa joka säveltäjältä olisi liian hankalaa kysyä niin säveltäjien ja sanoittajien (ja kustantajien) yhdistys Teosto valvoo oikeuksia kollektiivisesti.Eli keikalla voit soittaa kenen biisiä tahansa kunhan täytät esitysilmoituksen jonka keikanjärjestän pitäisi sulle antaa täytettäväksi.Järjestäjä huolehtii myös maksuista.Siinä mielessä tää kuuluu myös Wigu-palstalle että kuinkahan monta pfenninkiä Jimiltä ja Rekulta on mennyt ohi koska näin järjestäjät eivät valitettavasti aina toimi...Jani
PS.On olemassa muitakin ilmoitustapoja - lisää tietoja saat Teostosta
  
  18/07/01 09:41

Name : Urpo
  
Message : Kuuntelin Pohjolan uudelta levyltä Red Porschea. Siinähän luetellaan pitkä lista naisen jääkaappiin ostamia höystöjä: "Cherries, plums... and red radishies". Kuin jostain kaukaa tuli mieleen Tubular bellsin kohta, jossa miesääni pateettisesti luettelee teoksessa käytettäviä soittimia: "Grand piano, glockenspiel, mandolin... plus tubular bells!". En väitä että tässä olisi Pohjolalta jonkinlainen viesti Oldfieldille. Olipahan itselläni omituinen mielleyhtymä.
  
  16/07/01 20:31

Name : L
  
Message : AIKA MONIA NÄYTTÄÄ KIINNOSTAVAN
ARTISTI NIMELTÄ FRANK ZAPPA.
LUKEKAAPA HEIKKI POIROILAN
KIRJOITTAMA KIRJA: ZAPPA ÄÄNITTEILLÄ : ESITTELEVÄ DISKOGRAFIA
1961-1995, KIRJASSA ON 380 SIVUA
JA TUOTANTO ESITETÄÄN ERITTÄIN TARKASTI. PAINOS ON VARMAAN AIKOJA
SITTEN LOPPUNUT,KIRJA ON JULKAISTU
1995, MUTTA KIRJASTOISTA VARMAAN
LÖYTYY.
  
  16/07/01 18:32

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Ykä, oliko sinulla niitä Twilight Zone- biisien kitara/bassotranskriptioita, joista mainitsit kesäkuussa? Ainakin minua kiinnostaisi tutkailla niitä, jos saat ne tänne katseltavaksi.
  
  16/07/01 15:46

Name : Esa
  
Message : Hämmästyttää se Sonyn ajattelu, mutta niin kai ne ilmaiseksi leviää mp3 failina. Emmä vaan jaksais mp3 versiota kuunnella kun täydempi Cd versio on tarjolla.
  
  16/07/01 15:42

Name : Jenni, Helsinki
  
Message : Hei, tietääkö kukaan, että jos meinaa soittaa keikalla jonkun toisen bändin/artistin kappaleen, niin pitääkö siihen olla joku erityinen lupa joltain instanssilta (tietysti on kohteliasta kysyä lupaa säveltäjältä)? Ennen kai sai soittaa kenen tahansa biisejä keikalla, kunhan ei levyttänyt niitä, mutta onko tämä käytäntö muuttunut?
  
  16/07/01 15:11

Name : mika
Found : Just surfed on in
  
Message : oliko joku väsännyt niitä tabseja.
Eddie ja Cheap evening kiinnostaisi.
jälkimmäisen näppäilyintro ja Eddien
avaussoinnut (miten Rekku saa ne soimaan niin täyteläisesti). Ei oo onnistunu korvakuulolta.
mika
  
  16/07/01 14:39

Name : mika
Found : Just surfed on in
  
Message : Red on kai KC:n paras. Starless on kaunein KC biisi (ainakin viiden ekan minuutin ajan). Ei kyllä muistuta kumpaakaan albumia erityisesti, vaan on juuri hyvä esimerkki Wetton-ajan Crimsosta.
Melkein Wigujen tasoista.
  
  16/07/01 14:34

Name : Matti, Hanko
Home page : foo
  
Message : Beingin piratisoinnista: Kopiointisuojaus todellakin on Sonyn tekemä. Mulla pelaa ihan hienosti kyllä kaikissa "oikeissa" soittimissa, missä nyt olen päässyt tuota kuuntelemaan (myös Sonyissä). Levyssä itseasiassa lukee (hauskasti kirjoitusvirheen kera) "not playable on CD-ROM drivers". MP3:n teon estämistä varten tuo suojaus tietysti oikeasti on.

Saahan tuosta tietysti tosiaan kopioita sun muuta tehtyä; sen kun vaan jollain digitaaliulostulot omaavalla soittimella työntää koneelle. Vaan enpä jaksa. :P
  
  16/07/01 13:48

Name : Del Montte
  
Message : Kuulin "sattumalta" :) eilen Pekka Saurin ohjelmassa Hasse Wallin & Piirpaukkeen Konevitsan Kirkonkellot livenä. Onko kellään tietoa löytyykö toi siltä Wallin uusimmalta live albumilta?

Niin, ja sitten King Crimsonin Red albumista. Minkälaista musaa se sisältää, enemmän Disciplineä vaiko Court of the Kingiä?
  
  16/07/01 13:19

Name : Suonna
  
Message :
Jaha, muutama kommentti Ilosaarirock-viikonlopun humun keskeltä. Bändin nimeksi varmistui tuo kirjoittamani, kun pääsin kysymään asiaa Gutsilta henkilökohtaisesti. "Pressan Wigut" oli kuulemma yksi ehdotus, mutta ei kaikkien hyväksymä; sattui kuitenkin eksymään Hangon markkinointiin.
Kaiken kaikkiaan hyvän kuuloinen juuriprojekti, toi mieleen Blues Section vm96- ja Hot Toe -meiningit. Biisit hyvällä maulla valittuja, ei mitään puhkikulutettuja. Osaltaan tämä haastava lähestymistapa kuului lievänä haparointina ja näkyi bändin jäsenten keskinäisestä vilkuilusta. Muutama lisäkeikka hitsaisi kombon todennäköisesti hurjaan vetoon. The Weight pelasi jumalattoman hyvin, Bergholm lauloi kolmannen stemman. Upeaa kitarointia Rekulta esim. Nightlifessa. Yleisö otti aika hyvin vastaan, tanssiravintolahenkisessä Riversidessa oli innostunutta pyörähtelyäkin. Piti siis nähdä sekin päivä että suomalaiset tanssivat Bluesion-materiaalin tahtiin. Gutsin Lowrey pimeni Riversiden keikan lopussa, ja viimeinen biisi piti vetää paikalla olleella synalla. Laiteonnettomuus ja kuulemma osin myös pääbändi Swinging Blue Jeansin kiukuttelu lyhensi toista settiä, eikä ylimääräisiä numeroita tullut. Hangon keikan biisilistan perusteella moni hyvä biisi jäi siis kuulematta... Soundcheckissä Jukka soitti muuten Birdlandiä, mikä kuulosti hyvältä.
Toivotaan lisäkeikkoja bändille!
  
  15/07/01 12:31

Name : Suonna
  
Message : Gustavson & Raittinen Rhythm & Blues Band, Ilovaari-rock, Ilosaari, Joensuu 13.07.2001 (36 mins)

Time Is Tight (Booker T. & the MG's) / One's Too Many And A 100 Ain't Enough (Fabulous Thunderbirds) / You Must Be Crazy Baby (John Mayall) / Best Of Me (Delbert McClinton) / The Weight (The Band) / Nightlife (Willie Nelson)

Gustavson & Raittinen Rhythm & Blues Band, Ilovaari-tähti-klubi, ravintola Riverside, Joensuu 13.07.2001
EKA SETTI (50 mins)
Time Is Tight (Booker T. & the MG's) / One's Too Many And A 100 Ain't Enough (Fabulous Thunderbirds) / All That You Dream (Little Feat) / Leap Of Faith (Delbert McClinton) / You Must Be Crazy Baby (John Mayall) / The Weight (The Band) / Varo - Ihminen! (JG) / I'm Gone (?)
TOKA SETTI (38 mins) Best Of Me (Delbert McClinton) / Nightlife (Willie Nelson) / "Find Her Dead" (joku New Orleans -biisi, kuulemma Dr Johnin coveroima) / Dyin' To Live (Edgar Winter) (ei encorea)
  
  15/07/01 12:26

Name : Urpo
  
Message : Lieköhän tuo Tuonen Tytär -kokoelma jo ilmestynyt?
  
  14/07/01 17:16

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Tosta Nummisen sähkökvartetista, se on todella ikävää, jos sen esityksiä ei ole säilynyt äänitteinä sitä Taisteluni!-levyn pätkää enempää; Sitä olisi jännä kuunella koko cd, koko kokonaisuus! Huom! Myös kauheat, tunkkaiset soundit kuuluisivat asiaan! Joku Cabaret Voltaire teki sellaisia levyjä 70-80-lukujen vaihteessa... Mutta kellään ei ole Nummisen ääntä!
Niinpä... Muuten, tuo Hangon keikka kiinnostaisi kuulla....
  
  13/07/01 19:58

Name : Esa
  
Message : Kyllä sen Beinging saa kopioitua ja kopion soimaan millä soittimella tahansa. Jos omistatte aidon, maksetun CDn, kokeilkaa vaan. Hankkikaa tuttavilta teknistä apua.

Aivan turhaa tuollainen kikkailu. Mulla on audio CD burner. Se antaa tehdä puhtaan kopion, mutta SITÄ kopiota taas ei saa kopioitua.

Kansa saa lopulta vallan, ei kuluttajia voi loputtomasti tekniikalla juoksuttaa. Se vaan yllyttää uuteen napsterointiin.
  
  13/07/01 16:09