Wigwam - guestbook

Name : mika, espoo
  
Message : minkälaisia ovat e. kotilaisen levyt
tai levy (ajatuslapsi...) elektronista kai, mutta tangerine dream/vangelis tyyppistä vai mitä?
vai onko muita soittajia mukana, eli kitara basso rummut jne.
mika
  
  03/08/01 23:14

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Nocenzin veljekset,Banco del mutuo soccorso.Yhtäaikaa vuorotellen päällekkäin ja lomittain.
"R.I.P." eka levyltä on ärhäkkä suosikki.Esa,sain viimeinkin ne nauhat matkaan.
  
  03/08/01 21:04

Name : Esa
  
Message : Turun Sanomat: "Soittivathan Jimi Pembroke ja Jukka Gustavson, pianisti ja urkuri joskus yhteen kuin Richard Manuel ja Gart Hudson konsanaan ja bändi esitti The Bandin biisejä."

No niin, antakaa paras esimerkki biisistä, jossa kuuluu sekä piano että urut samaan aikaan tuolta kaudelta.
  
  03/08/01 19:55

Name : Del Montte
  
Message : Thank you Heikki, Mad River is mine....


EIkä passo-soolo ole turha, ei ei...
  
  03/08/01 14:21

Name : Jenni
  
Message : Ja vielä...kysymys friikeille:

Onko kukaan saanut selvää, mitä Masquerade At The White Palace:n suomenkielisessä osuudessa oikein huudetaan? Mulle on tarttunut korvaan vaan jotain "...kun tulet...Tukholmaan(?!)...ovet aukee..." Joku tarkkakorvainen on varmaan kuullut enemmänkin. Sitä vaan tulee aina mietittyä, kun kys. kohtaa kuuntelee. Tietäiskös Suonna?
  
  03/08/01 14:05

Name : Suonna
  
Message : Hasse Wallin livelevy (feat. Blues Section) saa tänään positiivisen arvion Hesarissa Haurulta.
  
  03/08/01 13:49

Name : Jenni
  
Message : Just niin, arvon Planetist!

Kysymys:
Kuinka monta miksaajaa tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?
Vastaus:
yks - kaks - tsh! - tsh! - yks - testing - tsh!

Bassosoolot on yleensä ottaen maailman turhin asia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Esim. Prophetilla Pohjola soittaa hyvän bassosoolon, joka toimii mun mielestäni osittain myös siksi, että sinne on äänitetty "haamubasso" alle, joka pitää grooven kulkemassa. Muita (ainoita?) esimerkkejä on Ron Carterin muutamat soolot, esim. Freddie Hubbardin Red Clay -levyn nimibiisillä ja George Bensonin Beyond The Blue Horizonilla olevalla coverilla Miles Davisin So Whatista.
Jos ei oo jo korvaan tarttunu, ni kannattaa EHDOTTOMASTI kuunnella!
  
  03/08/01 12:06

Name : Planetist
  
Message : Hieno tarina Esa, olen kuullut tuon kerrottuna, ja repeilin aivan hillittömästi. Ei basistivitsejä pidä hävetä, niistä on otettava selvää.
Kuten allekirjoittanut ja Jenni tiedämme, me basistit olemme niin rentoa porukkaa ettemme ota itseemme pientä huulenheittoa. Itse kerron basistivitsejä koko ajan. Toisin on muilla, vai oletteko kuulleet kitaristin kertovan kitaristivitsiä :-).
By the way: Basisti ja blondi sai pojan. Siitä tuli isona turkulainen roudari.
__

Muuten olen sitä mieltä, että maailman turhin asia on bassosoolo.
  
  03/08/01 09:50

Name : Wooden Foot
  
Message : Rekku on siis ilmakitaristi har har

  
  02/08/01 21:43

Name : mika, espoo
  
Message : Ykä, "avoin" C#-sus 4-sointu soi! dänx. Jees, Crimsonin starlessin loppu(kin) jyrää - Wettonin simppeli basso tappaa. Frippikin on kova.
Soittikos goddammaddogissa Rekku
sen viimeisen soolon - ekan kai se svedu-pelle (ei vaan...vitsi). Kumman samantyyliset soolot, vaikka
muutoin kai soittelevat enemmänkin omaan tapaansa ? Niihin sointuihin /tempoon ei kai oikein voi muunlaista vetää.
mika
  
  01/08/01 22:12

Name : Mikko
  
Message : Mainittakoon, että kun Nothing Shows -biisin alkuperää yritettiin jäljittää, Ruotsista löytyi samanniminen kappale, jonka tekijä on Ylva Maria Björner. Ylva Maria on kuitenkin syntynyt vasta 1972, joten pääteltävissä oli, että hänen tuotoksestaan ei voi olla kyse.
  
  01/08/01 16:48

Name : Tarja
  
Message : Esa, kiitos mainiosta vitsistä!
:-) Noita vastaavia löytyy netistä vaikka kuinka paljon - kaikella kunnioituksella rumpaleita ja basisteja kohtaan tietysti...
  
  01/08/01 12:38

Name : Jenni, Helsinki
  
Message : Kiitti tiedosta! Niin ja Veikolle, että vaikka kirjoituksessani sitä ei tainnut tulla ilmi, niin olen minäkin vähän ihmetellyt Måssen biisien puuttumista Wigu-levyillä. Pressassahan Måsse teki ainakin muhun vaikutuksen sävellystyylillään. Tuo bassomanifestihan poiki juuri tästä rumpusoolokeskustelusta. Måns on kingi.
  
  01/08/01 10:30

Name : Suonna
  
Message : Koska Mikko ei näytä päivittäneen sivuille toista biisinnimenselvitysjupakkaa, niin
kirjoitanpa sen tähän. Eli Gutsin Jang Vansin keväisistä irkkubiiseistä ei oikein otettu
tolkkua, että mitä kappaleita ne ovat. Sain kysyttyä Jukan heinäkuisella Joensuun-keikalla kappaleiden alkuperästä, ja ne löytyvät kuulemma Van Morrisonin ja Chieftainsin levyltä Irish Heartbeat (ilm. 1988). Nimet ovat Star Of
The County Down ja Raglan Road. Jukka ylisti levyä oikein kovasti, ja nettihakujen mukaan Q-lehtikin tuntuu valinneen sen "yhdeksi kaikkien aikojen folk-albumeista".
  
  01/08/01 09:45

Name : Suonna
  
Message : Jenni, Nothing Shows oli ns. unohtunut helmi, jonka olemassaoloa Jim Pembrokekaan ei aluksi muistanut. Kun biisi pulpahti keräilijäpiireissä esille muutama vuosi sitten, tehtiin pirusti etsintätyötä hakuroboteilla, josko se olisi jonkun muun kappale. Jotkut kuulivat sen Band-tyylisenä, jotkut Procol-tyylisenä. Onneksi hieno kappale on nyt pelastettu ja onneksi Yle sen aikanaan taltioi.
  
  01/08/01 09:29

Name : Veikko, stadi
  
Message : Jenni:
Kiitos mielenkiintoisesta bassonsoiton analyysistä, tavallaan olet aika oikeassa. Vaikka oma bassonsoittoni(kyllä, minäkin) onkin lähempänä pohjolaa kuin måssea, niin onhan mässe hyvä. Mutta se ei ollut se juttu, mitä tarkoitin, vaan koska ainkain pressan ekalla levyllä on monta hyvää mässen kokonaan tai osittain tekemiä biisejä, ja kummastuttaa, ettei hän jatkanut niiden vääntämistä. Ehkä se antoi tilaa jimille ja rekulla tai jot. tietääkö kukaan mitään?
  
  31/07/01 23:14

Name : Esa
  
Message : Drumming . A man goes to an exotic tropical island for a vacation. As the boat nears the island, he notices the constant sound of drumming coming from the island. As he gets off the boat, he asks the first native he sees how long the drumming will go on. The native casts about nervously and says "very bad when the drumming stops." At the end of the day, the drumming is still going and is starting to get on his nerves. So, he asks another native when the drumming will stop. The native looks as if he's just been reminded of something very unpleasant. "Very bad when the drumming stops," he says, and hurries off. After a couple of days with little sleep, our traveler is finally fed up, After a couple of days with little sleep, our traveler is finally fed up, grabs the nearest native, slams him up against a tree, and shouts "What happens when the drumming stops?!!" "Bass solo."
  
  31/07/01 20:15

Name : Esa
  
Message : Jenni, se on kai ainoa äänite.

Kaikille: Jethro Tull Helsingissä 29 ja 30 Syyskuuta. Ehkä viimeisiä kiertueita. Tulevat noin 600km päähän minusta, joten en pääse tällä kertaa. Jos se olisi Wigwam, kai ajaisin muutaman sataa kilometriä...
  
  31/07/01 20:07

Name : Jenni, Helsinki
  
Message : Moikka. Fresh Garbagella on biisi nimeltä Nothing Shows (Pembroke). En muista kuulleeni sitä ikinä millään muulla levyllä. Tietääkö kukaan mitään kys. kappaleesta?
  
  31/07/01 17:04

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : käy Blackandwhite.fi :stä ostamassa Made in Swedenin Made in England tuota pikaa, muuten kerkii joku toinen ensin.
  
  31/07/01 00:14

Name : Del Montte
  
Message : No onko tietoa Made In Swedenin albumeista. Onko niitä cd:n muodossa ja saako niitä lainkaan Suomesta?
  
  30/07/01 19:57

Name : Esa
Home page : http://globalia.net/donlope/fz/songs/Montana.html
  
Message : Montana yllä.
  
  28/07/01 23:44

Name : Del Montte
  
Message : Anteeksi kun nyt tällälailla taas häiritsen, mutta kun te naureskelitte sille "The Real estate guy", niin häätyy käydä kattoon tää:
http://www.pori.fi/listat/asiat/tpk06049asia018.txt

Se pitäisi toimia :)
  
  28/07/01 13:13

Name : Del Montte
  
Message : No nih Zappa fanit! Miltä Zzzzappan levyltä löytyy se niin mainio Montana?
  
  28/07/01 12:36

Name : Del Montte
  
Message : NO kenestä tämän sivun lukijasta ei ole mukavaa kuunnella Rekkua?
  
  28/07/01 12:23