Wigwam - guestbook

Name : Jenni
Home page : http://www.phnet.fi/public/herkko/basistivitsit.htm
  
Message : 1. PÄIVÄNÄ MUUTAMANA KITARISTI TULI TREENIKÄMPILLE JALASSAAN KALSARIT JA RÄPYLÄT.
- MIKS SULLA EI OO FARKKUJA?, KYSYI BÄNDI.
- UNOHDIN, VASTASI KITARISTI.
- MIKS SULLON RÄPYLÄT?, KYSYI BANDI.
- EN MUISTA, VASTASI KITARISTI.
- MIKÄ SULLE ON TULLU?, KYSYI BÄNDI.
- TUURAAN YHDELLÄ RUNDILLA BASISTIA!

2. BASISTI OLI VAIMONSA KANSSA SAKSASSA LOMALLA. KIERTOAJELUBUSSI KÄÄNTYY REEPERBAHNILLE. OPAS SELOSTAA MIKROFONIIN:
- KUTEN NÄETTE, LÄHES JOKA KULMASSA SEISOSKELEE PROSTITOITUJA.
BUSSIN TAKAOSASSA BASISTI MURAHTAA VAIMOLLEEN:
- TIEDÄ VAIKKA OLISI PARI HUORAAKIN JOUKOSSA...

Otteita basistivitsisivuilta, osoite yllä.
  
  08/08/01 15:49

Name : Esa
  
Message : Olin alussa ihan innokas Piirpauke-fani. Ja lopussa, tykkään nykyisestä bändistä. Ekan bändin näin Pori Jazzissa 75 ihan kylmiltään, ei tietoa etuköteen. Väliaikana jonkin verran kyllästyin piano huilu sun muut sovituksiin jotka tekivät monesta ERILAISESTA musiikista varsin samantuntuista. Mutta merkittävä World Music uranuurtaja.
  
  08/08/01 15:14

Name : Suonna
Home page : http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/piirpauke/discography.html
  
Message : Piirpaukkeen cd:nä julkaisemattoman Love-liven materiaalia löytyy kuitenkin Metamorphosis-tuplaliveltä. Suosittelen sitä ja Global Servisi -kokoelmaa kelle tahansa, ovat mulla melkein jatkuvassa kuuntelussa pohjalta Imala Maika päivässä pitää lääkärin loitolla. Melko hyvä Piirpauke-diskografia tuon linkin takana.
  
  07/08/01 15:20

Name : Ykä
  
Message : Piirpauke (1975), Piirpauke 2 (1976), Piirpauke live (1978; ei ole julkaistu CD:nä), Ilahu illalla (1984; ei CD:nä), sekä Sakari Kukon soololevyllä Kajastus (1979), joka on julkaistu CD:nä samalla levyllä kuin "Kirkastus".
  
  07/08/01 14:20

Name : Del Montte
  
Message : Täytyy tutustua.

Onko kellään tietoa millä Piirpaukkeen levyillä Walli soittaa?
  
  07/08/01 13:27

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Del Montte, Weather Reportin levyistä myös "Night Passage" (1980) on tsekkaamisen arvoinen. Levyltä löytyy mm. Jacon hienoimpiin sävellyksiin lukeutuva "Three wiews of a secret" ja paljon muuta mielenkiintoista musaa.
  
  07/08/01 08:26

Name : Ykä
  
Message : Del Montte: Jos haluat tutustua Weather Reportin mainioon musiikkiin, niin "Heavy Weather" on pakollinen hankinta; ehdoton klassikkolevy.
Itse pidän suunnattomasti myös "Mr. Gone"-albumista, joka sai kylläkin ilmestymisajankohtanaan huonot arvostelut. Levy oli liikaa ajastaan edellä.
  
  06/08/01 21:25

Name : Esa
  
Message : Olen sen Clarken kerran nähnyt. Se oli niitä Chick Corean sähköisiä bändejä. Kyllä siellä basson solloiluakin kuuli, ei siinä mitään. Tuskallisimpia kohtia olivat ne, jossa kaikki yrittivät parhaansa. Niin monta hyvää muusikkoa yhdessä lavalla oli jo liikaa. Niitä harvoja konsertteja joista poistuin ennen loppua. Vaati yleisöltä jo liikaa. Kaipasi kuulemaan mies ja kitara simppeliä esitystä.
  
  06/08/01 15:24

Name : Jenni
  
Message : Ykälle: toi MATWP:n suomalaishuuto tosiaan kuulostaa erehdyttävästi sun tarjoomalta ehdotukselta. Musta on "Ovet auki, pojat"-kohdan jälkeen tulee vielä yksi sana, joka musta kuulostaa havupuulta. :)

Musta Pastorius on hyvä, tosin en voi tietenkään arvostaa hänen soittoaan ihan senkin takia, etten pitänyt noin yleisesti sen soittamista biiseistä. Mutta kun niitä kuuntelee, niin kyllä siitä heti erottaa, ettei bassossa mikään tavallinen pulliainen räplää. Heh, mutta toinen katsantokanta bassosoolokeskusteluun: Musta ehkä huonoin bassosoolo, jonka oon ikinä kuullu ois ehkä Stanley Clarken soolo Chick Corean Armando's Rumballa. Bassomaikkani pisti mut aikoinaan sitä soittamaan, ja totes aika hyvin, että "Niin, ton soolokohdan ei pitäis tuottaa sulle mitään paineita, kun toi vertailukohta on mitä on". En ois sitä voinut paremmin sanoa itekkään. Harmittaa muutenkin, että osti sen kirotun My Spanish Heart-CDn. Kyllä toi "Corean Chick" alko pahasti lipsua sinne Elektrik bändin suuntaan jo silloin 70-luvun puolessavälissä. Nyyh. Myydään eniten tarjoavalle, loistavassa kunnossa.
  
  06/08/01 12:14

Name : Planetist
  
Message : Juu, niinku me Pasistit sanotaan: Jaco, ei mitään jakoo!
Elämäni huippuhetkiä onkin kun näin JP:n viimein elävänä Porissa (-83?). Vaikka pahasti pöllyssä, jumaluutta oli miehen vaikea peitellä.
Toki Jacon jutuissakin oli yllättävän vähän sitä "sooloa", vaikka miehen improssa mitään vikaa ollutkaan. Mies osoittaa sen mitä tässä Jennin kanssa yritettiin aiemmin tolkuttaa: basistit ovat parhaimmillaan rytmin, soinnun ja melodian yhdistäjiä. JP:n (kuten PP:n) parhaat puolet olivat groove, sävellys- ja sovitustyö, umpimusikaalinen kun oli. RIP.
  
  06/08/01 09:47

Name : Mikko Meriläinen
Home page : http://members.surfeu.fi/mmerilai/pressa/
  
Message : Tasavallan Presidentti did record a second self-titled album between Tasavallan Presidentti (1969) and Lambertland (1972). It was made for EMI Sweden in August 1970 (not for the Finnish Love Records like the other albums that have been issued on CD already), and was released in 1971, only to be soon forgotten. Tasavallan Presidentti "II" included new stuff, as well as a few re-makes of songs they had earlier done for Love. We are all waiting for the CD release, but sadly it seems that the master tapes have disappeared.

You'll find more info from the address above.
  
  06/08/01 01:16

Name : Martin, Sunderland
Found : Just surfed on in
  
Message : Could someone please clarify something that has bugged me for a long time?.Just how many official albums have "Tasavallan Presidentti" released?.Was there one between the first album and "Lambertland"?.If so,why was it never released on cd,or mentioned in most anthologies?.Thank you in advance.
  
  06/08/01 00:12

Name : Del Montte
  
Message : Millaista rytkettä tämä Säätiedotus olla?
  
  05/08/01 19:43

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Jaco Pastorius! Tulihan se sieltä eli joku otti puheeksi. :)

Mainittakoon hänen ekalta soololevyltään vaikkapa "Continuum" tai "(Used to be a) Cha-Cha". Varsinaista bassottelun juhlaa molemmat, kuten myös Weather Reportin ne levyt, joissa hän oli mukana.

Ykä, kyllä Jacolla on suomalaisia sukujuuria. Hänen äitinsä oli puoliksi suomalainen, tyttönimensä oli muistaakseni Haapala.
  
  05/08/01 17:25

Name : Ykä
  
Message : Jes! Pastorius on kyllä vahva. Weather Report Jacon aikana on aivan oma lukunsa, mutta kyllä esim. soololevy "Word of Mouth" on loistava, kuuunnelkaapa esim. sovitus Beatlesin "Blackbird"-biisistä.
Jonkun legendan mukaan Jaco on - tai oli - muuten osittain suomalaista sukujuurta, tiedä sitten pitäneekö paikkansa.

Bassosoolothan eivät ole turhia, ja maailman parhaitten bassosolistien sukunimet alkavat ilmeisesti P-kirjaimella;-)
  
  05/08/01 15:04

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Hmmm. kyllä minun mielestäni se Pastoorin Jaakko vetää varsin miellyttävän kuuluisia bassosoolojakin monilla levyillä.
Se kuitenkin täytyy myöntää, että rytmisoittimilla tehdyt soolot ovat joskus aika puisevia.
Biisin "hengen" luojina ne ovat paljon tärkeämpi. Esim. Magman "De futura"-biisi ei olisi mitään ilman raivokasta bassojytinää ja Vanderin rumpujen pauketta.
  
  04/08/01 23:53

Name : mika, espoo
  
Message : goddammaddog / soolot
Ahaa, siis tarkoituksella viritetty pieleen, eli ainakin eka soolo pahasti alle. Oonkin aina ihmetelly.
kiitokset tiedosta!
  
  04/08/01 22:16

Name : Suonna
Home page : http://members.surfeu.fi/mmerilai/wigwam/discography/jaloa_ylpeytta.htm
  
Message : Antti, kotiläksyksi Mikon sivustoa linkkeineen :-)
  
  04/08/01 15:07

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Onko kukaan kuunnellut Gutsin "Jaloa ylpeyttä..."-albumia? Millainen levy se on; muistuttaako yhtään Wigujen musiikkia? Helppo / vaikea? Kirjastosta en löytänyt sitä, kai se on julkaistu CD:llä.
  
  04/08/01 13:47

Name : Del Montte
  
Message : Eikö ole näin että Gutsi soittaa itse pianot biiseissään, kuten em. For America:ssa?
  
  04/08/01 09:37

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Jos ei täällä kukaan ala puolustaan
ajatuslasta,niin pitänee minun sitten.Ajatuslapsi on ilman muuta
tutustumisen arvoinen.Voin kopsasta
nauhalle jos on kiinnostusta.
  
  04/08/01 08:19

Name : Esa
  
Message : Semmoinen biisi kuin For America, kuka soittaa pianot ja urut? Siis oliko Jim biisissä mukana?
  
  04/08/01 06:25

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Ajatuslapsi,ei kitaraa,bassoa,rumpua.Elektronista on,moogia ja sekvenseria ala' Tangerine Dream/Klaus Schulze 1974-76 yks osio muistuttaa todella paljon Pink Floydin "Wish you were herea".Mukana myös tippukiviluolat Kraftwerkin tyyliin,ei kovinkaan omaperäistä jos minulta kysytään.
  
  04/08/01 00:56

Name : Ykä
  
Message : Mikalle: kyllä Rekku soittaa sen "Maddogin" jälkimmäisen soolon, vaikka Apetrea yrittääkin siinä ensimmäisessä soolossa jäljitellä Rekkua hämäyksen vuoksi. Mm. Stratosoundi ja lievä vibrankäyttö kuitenkin paljastavat asian. Kuriositeettina mainittakoon, että kitarat on sooloissa laitettu harkitusti epävireeseen, jotta "hehkutusta" saataisiin lisää.
  
  04/08/01 00:17

Name : Ykä
  
Message : Jennille: mietin aikoinani itsekin tuota "White Palacen" julistusta, mutten tuolloin saanut tolkkua. Mielestäni se alkaa kuitenkin sanoilla: "Suomen kansa tietää kun tulee...-tähän jotain muuta -..Tukholmaan; ovet auki pojat!
Aikoinani käsitin värssyn näin: Suomen kansa tietää, kun tulee kukkakomppania Turust' Tukholmaan, ovet auki pojat! ; - D
Pitäisi varmaan kuunnella uudelleen.
  
  04/08/01 00:06