Wigwam - guestbook

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Ai niin,Kalevalan "People no namesin" englanninkieliset sanoitukset ovat Mats Huldenin käsialaa.
  
  13/08/01 17:06

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Niin tuo Wallenius-Juntunen tuosta punk-levystä, eikös se Waldemar ollut silloin kys. julkaisun päätoimittaja, siis vastuussa lehtensä jutuista; Se mulla oli mielessä kun hänen nimensä mainitsin... Toisaalta, kyllä Waldemariltakin tollanen huumori irtosi/irtoaa.... Nythän esmes tolla Metropolis (sekösenniminytoli..?)-triplellä oli jotain tollasta yhteisjuttua, ja sillä vinyyliversiollahan oli jopa Jim Pembrokea livenä; Sen jutut oli käsittääkseni karsittu cd-versiolta pois? Soundihan muistaakseni itse julkaisi kans vastaavan ep:n, jota sai tilauskyltiäisenä, siinä Mikko Alatalo (!!!) esitti itseäänparempia rockkareita oikein hauskasti... joo ja Veltto heitti sen Lainelautaileva Kana!
  
  13/08/01 13:52

Name : Tarja
  
Message : Del Montte: Matti Kurkinen kuoli auto-onnettomuudessa. Muistan lukeneeni jostain että auto olisi peruuttanut päälle, mutta saatan olla väärässäkin.
  
  13/08/01 12:44

Name : Del Montte
  
Message : Ja pitikin mennä sanomaan...

Heti tuli mieleen että Pewitillä laulussa Melkein on mielestäni hienoin Pohjolan basso soolo kautta aikain.

Ja taitaa olla sama Made In Swedenin Wadenius tuolla Keesojen Lehto levyllä ellen erehdy?
  
  13/08/01 12:31

Name : Del Montte
  
Message : Tuota People No Name:sia olenkin metsästänyt mutta mistään ei tunnu löytyvän. Tietääkö kukaan mihin Kurkinen kuoli?

Ostin myös Pohjolan Pewit albumin. Paikoin kauniita melodioita pianolla ja akustisella kitaralla. Ja Pohjolan bassottelu ja oudosti kaikuvat rummut tulevat myös jossain kohdissa hienosti esille. Muuten levystä ei minulla ole paljoa sanottavaa. Levy kärsii kovasti lyhyydestä :)
  
  13/08/01 12:20

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Laitan tähän saman löpinäni kuin Colossuksen chattiin;)
Kalevalan "People no names" v.1972 on yksi kaikkien aikojen parhaita suomalaisia rock-levyjä, alku-peräinen finnlevy lp on erittäin kallis keräilyharvinaisuus.Musiikki
on paikoin varsin heavya,maukasta urkusoundia siellä täällä ja mainiota kitarointia läpi levyn.
Väliin mahtuu myös kauniita akustisia paloja.Onneksi ei ole paljon lauluosuuksia mukana sillä..
Harri Saksala ei ole maailman parhaita laulajia,varsinkaan englannin kielellä.
Kokoonpano:
Lido Salonen - Basso
Matti Kurkinen - Kitara
Harri Saksala - Laulu
Markku Luukkonen - Rummut
lisäksi:
Olli Ahvenlahti - Piano
Raimo Wallen - Huilu
Ilkka Kallio - Akustinen kitara
Mulla on "People no names" nauhalla,
jolla on originaali lp tai cd voi
korjata noita tietoja,mm.kuka soittaa urkuja?Levyn tuottaja Jukka Hauru soittaa kitaraa tietääkseni joillain biiseillä.Albert Järvinen on myös jossain alkuvaiheissa soittanut bändissä.Kalevalan
"Boogie jungle" 1975 ja "Abraham's blue refrain" 1977 tehtiin sitten
lähes täysin eri kokoonpanolla ja musiikki ei ole enää kovin progea,
enämmänkin ameriikan boogieta.

Karelian kaks ekaa,Suomipop 1 & 2 ovat klassikkoja, "psykedeelistä" folkrock-polkkaa ja todella hauskoja levyjä.Myöhemmät Kareliat ilman Edward Vesalaa,Paroni Paakkunaisen johdolla ovat tyystin erilaisia,ilman huumoria,muttei nyt aivan haudanvakavaa kansanmusiikkia perinteisin soittimin.
"Tuohihuilulla" Esa Kotilainen soittaa hanuria.1983-86 julkaistuilla "Maanituksella" ja "Karelialla" Kotilainen soittaa syntikkaa,en ole kuullut näitä levyjä joten joku toinen voi jatkaa.
  
  13/08/01 10:02

Name : Suonna
  
Message : Kyllä "Yö jolloin..." oli nimenomaan Juntusen eikä Walleniuksen kieroa huumoria. Mulla on vanhat Soundit hyllyssä, pitänee kaivaa esille ko. lehden numero.
Tuon "Zappa lopettaa keikan Saksassa" -anekdootin olen kuullut myös John Lennonin tempauksena. Olisihan tuo kiinnostavaa tietää, että onko jutussa perää.
  
  13/08/01 09:43

Name : Elina
  
Message : Ote Rare-lehden (2/92) Kaseva -jutusta: "(Silloin kun -levyä tehtäessä) Koskettimia kaivattiin mukaan sovituksiin, joten Atte Blomin ehdottama Jim Pembroke hyväksyttiin. Sessioissa Pembroken esitys vaihteli kappalekohtaisesti koko skaalan laajuudella."
Samassa jutussa kerrotaan myös, että Jim olisi myöhemmin harkinnut Kasevan "Äijä" -nimisen biisin levyttämistä englanniksi...
  
  12/08/01 21:44

Name : Tarja
  
Message : Kaseva on ainakin mun mielestä todella hyvä, etenkin levyt Silloin kun ja Kun maailma elää. Suosittelen lämpimästi. Olivat muuten Tampereelta, ellen väärin muista.

Taisi Kasevalla jotain Wigwam-yhteyksiäkin olla... eikös Jim soita pianoa Silloin kun -levyllä? En nyt ehdi lähteä tarkistamaan.
  
  12/08/01 20:26

Name : Del Montte
  
Message : Oisko kellään tietoa Kalevalasta, Kasevasta taikka Kareliasta? Kaseva ja Kalevala on tehnyt ainakin levyjä. Onko niitä kellään? Minkälaista mahtaa olla?

Ostin Piirpaukkkeen 2:sen. Pienoinen pettymys vaikka hyvä levy onkin.
  
  12/08/01 20:06

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : Onko täällä muuten ketään, joka olisi jotain kautta saanut käsiinsä nauhat seuraavilta keikoilta:
(vastaukset emailina privaatisti)
-Tervaniemen Lava, Hamina 31.5 1970
-Ungern, Loviisa, kesäkuussa 1970
-Kulttuuritalo, Helsinki 30.10 1975
-Sylvään koulun auditorio, Vammala 27.5 1977
  
  12/08/01 19:27

Name : Del Montte
  
Message : Eikun joo kaks kautta F1 ja F3 Euroopan mestaruus. Kaikkea sitä.
  
  12/08/01 11:30

Name : Del Montte
  
Message : Nii, eikös ookkin hyvä. Mutta mistäs kuulit että mies on tehnyt f1? Eikös se ollut kuiteskin vaan f3...
  
  12/08/01 10:25

Name : Mikey Dune
  
Message : Kiitokset Salokylään Made in Sweden-vinkistä
loistava levy (erityisesti basso soundit) ja
hyvin soittaa myös sittemmin jopa F1-radoilla
esiintynyt Slim Borgudd. Maanantaina ostan
levyn jolla mukana on myös P.Pohjola....
  
  10/08/01 22:32

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Olen lukenut soundista tai jostain tuon heil hitler kiihotuksen.Ilman muuta se tapahtuu,missä vaan suosittu rockmuusikko voi tehdä hitlerit.Uzvan pojat ei taida vastailla kyselyihin,tiétääkö joku onko uutta levyä tulossa milloin.
  
  10/08/01 21:54

Name : mika, espoo
  
Message : ja eikös pastoriuksen suorituksista pidä aina mainita ne hienot mukanaolot joni mitchellin levyillä - hejira jne.
Onko Zapasta tosi juttu se, jonka eräs kaveri kertoi vuosia sitten, että hänellä oli keikka Saksassa ja jossain vaiheessa F.Z. innosti yleisöä "heil hitler"-huudoin, ja vähitellen ensihämmästyksestä selvittyään, saksalaiset huusivat yhtä kurkkua tätä samaa Zapan tahdittamana, ja yhtäkkiä F.Z. hiljensi koko salin ja sanoi -te ette ole muuttuneet yhtään, ja lopetti keikan siihen. En ota kantaa
siihen, oliko temppu asiallinen vai ei, mutta tuli nyt mieleen...
  
  10/08/01 21:33

Name : Jenni
  
Message : Kiitti, Esa linkistä! En oo Uzvasta aikasemmin paljon mitään kuullut, mutta kun kävin tuolla sivulla, tajusin, että olen ollut yhtyeen kitaristin ja basistin kanssa samaan aikaan Oulunkylän Yhteiskoulussa yläasteella. Outo yhteensattuma, muistelisin, että Heikki Puska soitteli jo 15-vuotiaana koulun bändikonserteissa Hendrixin biisejä muiden kuunnellessa hartaasti. Kuulin muuten useamman yleisössä olleen sanovan, että "tosta jätkästä kuullaan vielä". Hauska huomata, että tosiaan kuultiinkin!
  
  10/08/01 08:52

Name : Esa
Home page : http://uzva.hypermart.net/Home.shtml
  
Message : Olen saanut Crimzoidin avulla suomiprogea, UZVAn, linkki yllä. Paljon akustista musisointia.
  
  09/08/01 20:37

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Ei voi olla totta!!! K-P, mistä olet saanut selville, että se vitsi oli W. Walleniuksen kynästä? Meikäläinen (ja taatusti monet muutkin)on ollut kaikki nämä vuodet siinä uskossa, että se oli Juntunen.
  
  09/08/01 18:57

Name : Trampdriver
  
Message : Ai se ei ollutkaan Juho Juntusen sairasta huumoria?
  
  09/08/01 17:37

Name : K.P.Tikka-ri
  
Message : Tämä olemattomien levyjen arviointi taisi saada alkunsa amerikkalaisesta Rolling Stonesta; Ne arvioi joskus 60-70-luvun vaihteessa The Masked Marauders-nimisen "Superbandin" tupla-lpn, ja antoivat ymmärtää, että se oli Beatlejen ja Rollarien ja Dylanin ja kenenkähän muun yhteisprojekti väärillä nimillä. No, levykaupathan oli hukkua tilauksiin & lopulta LEVY ILMESTYI, mutta ei tuplana vaan sinkkialbumina, ja vaikka biisitkin oli samoja kuin arviossa, tekijät ei ollu BeatleRollariDylan, vaan v###ttuuntuneita studiomuusikoita. Tää on totta, omistan tuon levyn; Paikoitellen se on jopa hauska Dylan-Lennon-Jagger-parodia... Myöhemmin samanlaisia juttuja muistuu mieleen esim. NME:stä, joskus ne kertoi Dylanin "hyllytetystä joululevystä" Snow over interstate 80, ja jopa lainasi nimibiisin hienoja lyriikoita.... Ja mitä isot edellä, sitä Waldemar Wallenius perässä!
  
  09/08/01 16:05

Name : Suonna
Home page : http://www.sjoki.uta.fi/~latvis/yhtyeet/Tuomari_Nurmio/index.html
  
Message : Niinhän tuo meni, Antti... Soundissa jopa julkaistiin Esko Lehtosen haastattelu tietosanakirjansa tiimoilta, ja kömpelössä kuvamanipulaatiossa hän piti käsissään ko. levyä.
"Yö jolloin..." jatkaa musiikkiväen hämmentämistä, ylläolevassa linkissä Tuomari Nurmion diskografiassa se on höynäyttänyt itse Latvista...
  
  09/08/01 09:06

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Suonna, palautit mieleen sen Soundi-lehden jekun 19 vuoden takaa. Muistan hyvin, kun lehdessä kerrottiin levystä nimeltä "Yö kun Helsinki vapisi". Mm. Eppu N., Pate Mustajärvi ja Nurmio olivat muka tehneet yhteisen levyn. Arvelin heti, että tämä on jekku, mutta radion rokkiohjelmissa "levyn" kappaleita kuulemma toivottiin kovastikin. Eikä siinä kaikki: taisipa Esko Lehtonenkin mainita Suomalaisen rockin tietokirjassaan "levyn" kappaleista! Sitä en kyllä tiedä, oliko hänkin tajunnut, että kyseessä oli pila.
  
  09/08/01 08:46

Name : Pete
  
Message : Sakari Kukko kertoi muutama vuosi
sitten radiohaastattelussa jostain
livelevystä joka on tehty ainoastaan
bändille itselleen,oliskohan tuo se
levy jonka näit.Levy on ilmeisesti aikamoinen harvinaisuus?
  
  08/08/01 23:11

Name : Suonna
  
Message : Itseäni on jäänyt askarruttamaan obskyyri Piirpauke-lp, jonka olen kerran 80-luvulla nähnyt: Suomessa joskus 70-80-luvulla prässätty puolivirallinen live, joka kansien mukaan oli kuulemma jostain erityisen onnistuneesta keikkataltioinnista tehty. Julkaisija oli joku hämärä Piirpaukkeen ystävät tms.
Onko kenelläkään tuota vinyyliä, vai olenko nähnyt unta? Ei sen pitäisi sentään mikään "Yö jolloin Helsinki vapisi" -homma olla.
  
  08/08/01 18:27