Wigwam - guestbook

Name : Urpo
  
Message : Kalevalasta (yhtye) oli alkuviikosta täällä pakinaa. Lido Salosen juuri ilmestyneissä muistelmissa lienee aiheesta enemmän. Salonen soittaa kitaraa Remun ekalla soololevyllä No panic, joka on vihdoinkin julkaistu CD:nä. Mukanahan on myös Gustavason (keyb) & Groundstroem (b). Selailin kirjakaupassa myös Arto Mellerin uutuuskirjaa. Näytti lyhyesti muistelevan Rekun kanssa tekemäänsä runokiertuetta. Ovat vain kovin kalliita nuo kirjat.
  
  18/08/01 16:01

Name : kille
  
Message : Tänään aimoannos progea tiedossa: klo 15 alkaen Alwari-rock Otaniemessä, mm Moongarden (ITA) ja Ars Nova (JPN). Illalla Semifinalissa jatkot, jossa Ageness. Onko jengi lähdössä ?
  
  16/08/01 12:38

Name : trampdriver
  
Message : Puhdasta pornoa...
  
  16/08/01 11:21

Name : Jenni
  
Message : Niin siitä Saksalasta vielä, että olishan sen ääni varmaan sopinut johonkin softpoppiin paremmin, mutta suurin puute musta sen laulussa on ne SANAT, jotka on kiltisti sanottuna korneja. Esim. Puita kaminaan, mikä sinänsä oli ihan hauska henkka-cover-idea.

...palava halu / mun mielessä taas / panna puita sun kaminaas /

ps. Aivan törkeen hyvä veto käyttää sitäkin piisiä Salamapartio-Z:ssä, eräät repee aina siinä kohtaa, kun se kajahtaa ilmoille, vaikka on varmaan 25. kerta, kun katon sitä videolta!
  
  16/08/01 10:06

Name : Mikko
  
Message : Reijo, Pressan kakkoslevyä ei ole julkaistu cd:nä. Aikeita kai on ollut jollain taholla, mutta masternauhoja ei ole löytynyt. Tästä aiheesta kysellään melko usein, olisikohan FAQ-osasto tarpeen...

Mainitsemasi Tanskan session biisit on äänitetty elokuussa 75 ja tulleet ulos sikäläisestä radiosta joulukuussa. Tulivuorirockin keikalla 74 bassossa on vielä kaiketi Pohjola, vaikka Gustavson oli jo lähtenyt bändistä, joten kyse on erikoisesta välivaiheen keikasta. Samoilla festareilla Hurriganes esitti tiettävästi Get Onin, vaikka perinteisesti on väitetty että biisi syntyi vasta Roadrunner-albumin levytyssessioissa myöhemmin samana vuonna.
  
  15/08/01 09:29

Name : struuma strömberg
  
Message : onkos kellään tietoa millä kokoonpanolla tuo seuraava levy väsätään. koskettimistomiehen osalta voitaisiin päätyä varsin hyvin kotilaiseenkin. ukko tois moogeillaan ja mellotronilla syvyyttä ja tunnelmaa tähän konejytkeen vuosiin.
  
  14/08/01 22:49

Name : Del Montte
  
Message : Kävin tekeen Proge-testin:

Progekyselyn tulos: 15-25 pistettä


Ei tähän mitään testejä olisi tarvittu. Lempiyhtyeesi viehtymys teennäisyyteen, taiturillisiin sooloihin ja hassuihin epookkivaatteisiin on loputon. He pitävät Yesiä ja ELPiä edelleen edistyksen kliimaksina, ja kaikki suoraviivainen kitararock on vain alkukantaisten junttien tökeröä itsetyydytystä. Täydellisessä maailmassa sinfoniaorkesterit soittaisivat heidän musiikkiaan.

Suosikkibändisi on ehta vanhan ajan progehirmu.
  
  14/08/01 22:03

Name : Reijo Kiviniemi, Kokkola
  
Message : Hei!

Muutama kysymys Pressa/Wigu guruille. Onko Pressan toinen levy julkaistu cd:nä tai onko tietoa tullaanko se julkaisemaan lähi tulevaisuudessa? Sain käsiini alkuvuodesta yhden Wigujen bootlegin jonka poltin itselleni, se sisältää 1974 Tulivuorirockista muutaman biisin sekä 1975 Tanskan radiolle tehdyn session. Löytyykö guruilta tietoa näistä keikoista?

Kiitos etukäteen, Reijo
  
  14/08/01 20:21

Name : Mikko
  
Message : Ektro tekee hienoa kulttuurityötä. Haikaran Geafarin cd-uudelleenjulkaisuhan tuli niiltä. Saisivat Ison Linnunkin pistää ulos.

Ektro voisi koota myös definitiivisen Soulset Collectionin, jossa on kaikki aikoinaan vinyylillä julkaistut raidat (myös muiden artistien kuten M.A. Nummisen ja Ringa & Kaksosetin taustabändinä) sekä harvinaisuuksia, kuten Ylen nauhoittamat studio- ja livebiisit. Tai voihan olla että Warnerilta tulee 20 Suosikkia -sarjassa Soulset-osa "Nyt on tie sulle avoin".
  
  14/08/01 16:26

Name : Bertil (ei Löfgren)
  
Message : Kun Ektron pojat ymmärtävät vielä laittaa Apollon cd-bonukseksi "Ohjelmoitu Ihminen"-singlebeepuoliskon, niin a vot! Ja Apolloon liittyen olen Tikka-rin kanssa sitä mieltä, että Saksalaa ei kannata kovin heppoisin perustein lähteä mollaamaan, mieshän veti Manifestinkin kanssa komean sinkulan. Äänensä on makuasia tosin.

  
  14/08/01 16:16

Name : Del Montte
  
Message : Kasevan levy saattaisi olla hyvä. Nyt kun vain pääsisi tästä Zapasta ohi ja sais sen Helsingin keikan jostain. Oulun - Kemin alueelta ei monta Zappan levyä ole löytynyt...

Hyi Apollo... Frank Pappa... hyi... vaikka siinä Eetu onkin... en ottais vaikka maksettais pari tonnia... En kuitenkaan kiroilemaan rupea, mutta kamoon, Holopainen.. hyi... ...
  
  14/08/01 15:59

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : voi vittu
  
  14/08/01 14:16

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Children of God oli se hihhuliporuk
ka,ne teki levynkin nimellä Jeremy
Spencer & Children.Harrista vielä et
tei sitä fuzzia olis tarvinnut käyt
tää kun hänellä on sellainen sisään
rakennettuna.
Soulsetin "On tie sulle avoin" on pa
rasta Saksalaa mitä olen kuullut,
komea biisi ja progea vuodelta 1968.
Kiitos Tikka-rille.Ja saisko pienen reviewin T.T.Oksalan Radio Stormista
,sitä ei liene cd:nä? Sattuuko jol
lain olemaan Soulsetin/Edward Vesala
jazz bandin albumeita "Souljumppaa"
ja "Nykysuomalaista"
Alkuperäinen Apollo,siitä saa pulit
taa tommoset pari tonnia.
  
  14/08/01 14:11

Name : Tarja
  
Message : Apollon eka cd:nä? Loistavaa. Olen kuullut ko. bändiä parin biisin verran ja hyvältä kuulostaa. Se alkuperäinen vinyyliversio taitaakin olla melkoinen keräilyharvinaisuus.
  
  14/08/01 11:56

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Saksalan Harrillahan on piiitkä & loistava ura Suomi-Rockin ytimessä; Äijähän kuului jo Topmostiin, senjälkeen Soulset,Apollo,Kalevala,Punainen Lanka ja runsaasti soololevyjä ja levy-yhtiö Lobo, joka julkaisi esmes TTOksalan debyytin, Radio Storm.... Enempi hänen äänensä taitaa istua noihin laulaja-lauluntekijähommiin... Jollain lastenlaululevyllä hän lauloi kanssa... Ja huom! Kyllä se ääni on rock, tai ehkä vielä enemmän soul&R&B.....
  
  14/08/01 11:23

Name : Suonna
Home page : http://www.verkkotieto.fi/~jl1/
  
Message : Mm. Haikaraa uudelleenjulkaissut Ektro julkaisee näköjään cd:llä Apollon ykkösen!
  
  14/08/01 10:13

Name : Tarja
  
Message : Siitä Saksalasta vielä, että ei se mun mielestä NIIN huono ollut, mutta sen englannin kielen lausumisessa oli kyllä toivomisen varaa.
  
  14/08/01 09:58

Name : Mikko
  
Message : Haluaisin korostaa noita Kasevan myönteisiä puolia, vaikka eilen tuli vähän kritisoituakin. Kuuntelin eilen pitkästä aikaa Kun maailma elää -levyn ja täytyy sanoa, että tuotanto on erittäin kunnianhimoista. Levyllä on erinomaiset Marcus Music -soundit ja Otto Donnerin idearikkaat sovitukset. Eli jos Del Montte, joka alunperin tästä bändistä kyselit, pidät 70-luvun Love Records -soundista, niin tutustu ihmeessä myös Kasevaan.
  
  14/08/01 08:52

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Kaseva olisi ihan hyvin voinutkin olla formaattiradioiden suosiossa 70-luvulla, jos sellaisia radiokanavia olisi silloin ollut. Ehkä on hyvä, ettei ollut; Radio Nova on tänään minun mielestäni pahin mahdollinen esimerkki formaattiradiosta. Siellä ei taatusti soiteta sellaista musiikkia, joka on vähänkin omaperäistä tai jossa on vähänkin epäsovinnaisia sävyjä. Kotimaan artisteista siellä soitetaan vain Eppuja, Mambaa ja J. Karjalaista. Ja heiltäkin vain niitä kaikkein pehmeimpiä kappaleita. Kasevakin taitaa olla Novan kohderyhmälle (mikä se sitten onkaan) sopimaton.
  
  14/08/01 08:18

Name : Heikki Kerkkänen, salokylä
  
Message : oli muuten tämän päiväisessä A-studiossa muutaman sekunnin vilahdus kun Jukka Gustavson piti saarnaa Jehovan todistajien kokouksessa. Et sillai.
Tuli vaan tässä täysin aiheen ulkopuolelta aasinsillan kautta ihan toinen juttu mieleen...
Mikä hihhuliporukka se oli mihin Jeremy Spencer lähti Fleetwood Macista?


  
  13/08/01 23:20

Name : Ykä
  
Message : Ja vielä yksi Jimpan Wigwamin ulkopuolinen studiomuusikkosessio-kytkös. Kasevan levyn lisäksi Jim pianisoi myös Tabula Rasan ensimmäisellä levyllä; vaikka tämänhän jo kaikki varmaankin tietävät.
  
  13/08/01 20:29

Name : cosmic the crimzoid
  
Message : Jossain nopeempitempoisessa biisissä on Sakasalan ääntä särötetty ettei se kuulostaisi niin paskalta,ei auta-tunkee läpi.
Rauhalliseman laulun Harri hoitaa jopa yllättävän muhevasti.
Kyllä tästä levystä voi nauttia!Paljon enemmän kuin myöhemmistä tylsistä plattanoista.
  
  13/08/01 19:32

Name : Heikki Kerkkänen, Salokylä
  
Message : en ole Harri Saksalaa paskempaa laulajaa levyllä koskaan kuullut.
Se kai lauloi vielä tosissaan. Hänen äänensä kuulostaa siltä, että hän olisi aamuisessa vessassa huuhtomassa kurkkuaan hampaidenpesun yhteydessä: kur lur.
Jeah, enää vain pari viikkoa ja City muuttuu Salokylästä Jyväskyläksi.
  
  13/08/01 19:04

Name : Mikko
  
Message : Vielä yksi Kaseva-Wigwam-kytkös: Pedro Hietanen soitti arp-syntikkaa kappaleessa Mari, pistäytyen studiossa nähtävästi juuri vähän ennen juhannuksen tienoon Ruotsin keikkoja 1975. Kaseva ei ollut kovin rock, mutta ei iskelmääkään, softrockiksi kai niiden tyyliä voisi kutsua. Tampereen Beatles, Simon & Garfunkel ja Carpenters. Jos Suomessa olisi ollut ärsyttämättömyyden maksimointiin pyrkiviä formaattiradioita 70-luvulla, niin Kaseva olisi soinut niillä tiheään. Hyviä melodioita ja harmonista meininkiä, mutta jotain kornia niissä oli, varsinkin sanoitukset pistää joskus vähän irvistelemään.

Kalevala oli ensi vaiheessaan jonkinlainen esi-Hurriganes Remuineen ja Albert Järvisineen mutta kääntyi sitten progen suuntaan. Jos oikein muistan, niin siinä People No Namesilla on aika kolkot soundit ja Saksalan laulu ikävän kuuloista, mutta ehkä se on silti mielenkiintoisempi kuin Boogie Jungle, joka on ulospäin siistimpi. Ja kyllä nuo kaksi aikoinaan cd:llä julkaistiin, two in one.
  
  13/08/01 18:59

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Toi People No Names oli 80-luvulla niputettu yhteen Boogie Junglen kanssa vinyylituplaksi, ja muistaakseni ne myös on julkaistu yhtenä cdnä jossain välissä. Taitaa vaan olla nuokin versiot nykyisin harvinaista divarikamaa, siis painokset loppu...
  
  13/08/01 17:56