Wigwam - guestbook

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Syntsalevyistä puheenollen, miten olis Niemenin Katharsis?
Brian Augerin levyistä taas kantsii aloittaa Streetnoise-nimisellä tuplalla.
  
  09/09/01 16:15

Name : Esa
  
Message : Wadenius, Pohjola levy, Made in Sweden oli ihan tavallista laulettua poppia. En muista laulajaa, ruotsalainen, mutta ei kovin hieno esitys, ihan tavallinen. Don't waste your money, josset sitten kerää kaikkia Pohjolaa. Hanki ennen Pihasoittajat levyt,2.
  
  09/09/01 04:03

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Tiedoksi Mikalle että kaikki moogit ovat syntetisaattoreita. Emerson on siis käyttänyt syntetisaattoreita niin pitkään kuin hän on ELP:ssä ollut.
Emerson ei osannut soittaa syntikoita, siitä johtuu monien ELPin biisien pilalle meno, hyvänä esimerkkinä yököttävä moog-soolo Lucky Manissa. Monet italialaiset progebändit taisivat myös moogin käytön siten, että ääni oli miellyttävä.
  
  09/09/01 00:24

Name : Del Montte
  
Message : Joo eihän se Oldfield Keesojen Lehdosta hyvää tee. Wadenius on kyllä Wadenius sillä levyllä. Onko kellään tota Made In Swedenin ja Pohjolan levyä? Millanen se on?
  
  08/09/01 19:04

Name : Esa
  
Message : Mä en nyt noita soittimia niin tarkkaan tiedä. Kuuntelen edelleen The Nice kokoelmaa. ELPin Lucky Man oli mun korvissa loistava biisi soitannoltaan (sanat on diivailua)noin 5 ekaa kertaa. Sitten se syntetisaattori oli jo tylsää kuunneltava.

Syntetisaattorilla oli mun mielestä usein ärsyttävät säädöt 70 luvun lopussa, ja sitten oli niitä mellotoneja. Kuunnelkaa esim Zappaa, siinä on kosketinsoittimesta saatu kuuntelukelpoista, Synclavier jutut, mm. Civilization Phase III.
  
  08/09/01 15:03

Name : mika
  
Message : kotilainen ei saa ottaa "hammondeja"
mukaan - paremminkin syntsamies. pohjolan uusi ei ole erityisen hyvä.
hirvittävä ghosbusters ja sitten muita ihmeellisiä viritelmiä.
(mutta, Pohjola kaikenkaikkiaan on loistava!) Esa: missä vaiheessa emerson otti syntetisaattorin mukaan? kai se ekat levyt heitti
hammond/moog-pohjalta?
SPEDELLE KAIKKI KUNNIA !!
mika
  
  08/09/01 10:26

Name : Esa
  
Message : Siihen urut on hieno soitin voisi lisätä että Keith Emersonkin meni vikaan ottaessaan syntetisaattorin ELPiin.

Urkureita...Brian Auger, ja sitten se yks joka soitti Lindholmin bändissä, Hessu Hiekkala. Ja onhan niitä, Booker T...
  
  08/09/01 01:28

Name : Matti K., Helsinki
  
Message : Wigwam on loistava, erityinen kiitos "En aio paeta" kappaleen luomisesta Heille...
  
  07/09/01 22:11

Name : Urpo
  
Message : No mutta. Tarkoitus ei ollut aloittaa alusta Gustavsonin ja Wigwamin naittamiskeskustelua. Tarkoitin että iso G voisi käväistä vierailemassa jollain biisillä Dark Albumin Silver jubileen tapaan. Eikö se olisi mukavaa. Enemmän olen kuunnellut viime aikoina 60-luvun urkujatsia kuin 70-luvun progea. Big John Pattonia, Jimmy McGriffiä ja tietysti Jimmy Smithiä. Hauskaa musaa verrattuna 70-luvun teema-albumeihin. Suosittelen kaikille W-faneille. Urut on hieno soitin. Enkä edes epäile etteikö Kotilainen pystyisi studiossa hoitamaan urkuosuuksia. Pressaltakin pitäisi syksyllä tulla livelevy. Kukahan nämä julkaisee? Saappaat nähköön kumpi on parempi.
  
  07/09/01 21:35

Name : Panu
  
Message : Olen samaa mieltä Jennin kanssa. Kesäkapina oli komeaa katseltavaa.
Ääniraidalla todellakin oli h&h-soundi läsnä ja ennenkaikkea se toimi elokuvan kanssa erinomaisesti.Itselleni ne alkupuolen jamittelut putosivat parhaiten.
Soisi mielellään tämmöisten "kokeilevampien" kuvateosten enemmän huomiota saavan,
saati enemmän töllössä näkyvän.
  
  07/09/01 17:13

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Tarja(kin) puhuu asiaa: "Views"- levyn toivoisi jokaiseen levyhyllyyn! Ainakin "Metropolitan" on Pohjola-klassikko jo syntyessään, mutta tokihan koko levy toimii komeasti. Muuten, toivottavasti "Yesterday´s Games"-levykin saadaan joskus yleiseen jakeluun.
  
  07/09/01 12:16

Name : Jenni
  
Message : Lisää keskusteltavaa:
Eilinen Kesäkapina rokkas! Musiikki kuulosti aika paljon H'nH:n Henry-biisien variaatioilta, mitä nyt Gustavson revitteli enemmän ja Ronnie kunnostautui free-soitollaan. Ehdottomasti mieleenjäävin kappale elokuvassa oli ilmeisesti Jimin laulama dokauslaulu, ainakin aksentti oli ulkomaalaisvivahteinen. Kuvassa nuoriso dokaa ja tappelee, taustalla ääni laulaa jotain: "joo ekaks mä vedän hernekeittoo ja v*ttu dokaan ja sit pistän kaikkii turpaan". Huvittavaa oli, että yhdessä kohtauksessa joku laulaa bändin säestyksellä, mutta bändi ei ole Wigwam! Olisin luullut, että se olisi vähintäänkin luonnollista siihen kohtaukseen. Fonisti näytti erehdyttävästi Paronilta. Olin muutenkin näkevinäni tuttuja naamoja; kaveri väitti nähneensä jopa Jimin jossain taustalla. Sattuuko kukaan tietämään, oliko jätkät statisteina missään kohtauksessa, asia jäi kaivelemaan...
  
  07/09/01 11:08

Name : Tarja
  
Message : Itsekin tutustuin Pohjolan uusimpaan tuossa jokin aika sitten, ja mulla oli melkoisia ennakkoluuloja, mutta yllätyin positiivisesti. Hieno levy, suosittelen kaikille jotka ei ole vielä kuulleet.
  
  07/09/01 10:10

Name : Ehjä Nadir
  
Message : Pohjolan levyjen hyveellisyydestä kun nyt on keskusteltu, niin rohkenen väittää, että miehen uusin "Views" on aivan sieltä parhaasta päästä, ja huikea parannus edelliseen. Kahteen viikkoon ei ole tarvinnut levyä soittimeen vaihtaa... Ja mitä uuteen Wigwam-studiolättyyn tulee, niin Kotilainenhan siihen kokoonpanoon toki istuu parhaiten. On vain hyvä, jos Gutsi pystyy keskittymään Jang Vans-kokoonpanoonsa, jonka livelättyä odottelisin jopa kielipitkemmällä kuin ison W:n studiokiekkoa...
  
  07/09/01 09:17

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Ja jos minä sitten jatkan; Kuules Urpo, kyllä Kotilainen omine koneineen tähän Wigwamiin Gustua paremmin istuu & soi! Mikä on kuultu.
  
  07/09/01 08:40

Name : Urpo
  
Message : Jos minä aloitan. Kotilainen kai studiossakin hoitaa keyboardit. Mies voisi raahata aitastaan jonkin Hammondin sukuisen soittimen. Kunnon urkusoundia levylle, prkl. Tai Gustavson vierailemaan...
  
  06/09/01 20:44

Name : Esa
  
Message : No tota, kyllä Keesojen lehto on ihan tyypillistä soitantoa siksi aikakaudeksi, mutta ei se Oldfield mikään Tolonen ole. Oldfieldin levyissä sävellys on tärkeämpi kuin hänen oma soittaminen, ja hän on saanut monenlaista väkeä esim. laulamaan levyillään. Eräässä biisissä lauloi Familyn Roger Chapman, muttei se oikein hyvä biisi ollut.

Aika vaikea sijoitus rahoilleen ne Oldfieldin levyt TB jälkeen.
  
  06/09/01 20:36

Name : hereilläkin uni jatkuu
  
Message : mitä? wigwam studioon tammikuussa?miten tämä ei herätä mitään keskustelua? mistä voisi lukea lisää asiasta?
  
  06/09/01 20:08

Name : Del Monte
  
Message : Kyllähän minulla tuo Keesojen Lehto on. Minusta se on paras P:P:n levy, siis niistä viidestä jotka olen kuullut.
  
  06/09/01 18:51

Name : Esa
  
Message : No, olihan se täälläkin että KL on kokonaan:
Music composed and arranged by Pekka Pohjola
  
  06/09/01 18:47

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Oldfieldille ei ole merkitty Pohjolan "Keesojen Lehdolla" yhtään sävellystä. Maestro itse on jälkeenpäin sanonut "Keesojen lehtoa" uransa huonoimmaksi levyksi, ja hän sanoi samassa yhteydessä luottaneensa Oldfieldiin liikaa.

Minäkään en välitä Oldfieldin soitosta tuolla levyllä, hänen tyylinsä ja varsinkaan se jääkylmä kitarasoundi eivät istu tähän yhteyteen. Kun vertaa Seppo Tynin ja Peter Lerchen upeaan soittoon myöhemmillä P.P.:n levyillä, voi sanoa, ettei Oldfield ollut mikään paras mahdollinen valinta.
  
  06/09/01 18:13

Name : Esa
  
Message : Ostin yhden kokoelman Oldfieldin tuotannosta, enkä oikein ole siihen tyytyväinen, liian hajanainen. Hanki se eka Tubular Bells ja sitten tietenkin Pohjolan Keesojen lehto. Oliko tolla levyllä muuten Oldfield merkattu missään kohtaa säveltäjäksi?
  
  06/09/01 17:16

Name : Friend from the Fields
  
Message : Muutenkin Oldfield toistaa tuotannossaan itseään liiahkosti, lienee ihastunut niin kovin tekeleisiinsä vai onko ideoista pulaa? Niin, noita Fairyportin lyriikoita katselin. Minun painoksessani oli kyllä välimerkkejä eli: "What. How. Tell me. How." Eli on siinä järkeä, tosin kysymysmerkki olisi hieman fiksumpi valinta. Muutenkin Gustavsonin sanoituksissa paino tuntuu olevan sanoilla enemmän kuin lauseilla. Tiivistämistä.
  
  06/09/01 13:11

Name : mika, espoo
  
Message : siis Tubular 1 (1973)on OK. Muut vähintäänkin arvelluttavia. Yesin Steve Howen kommentti muuten tosta TB 1:stä oli , että teos on erinomainen, mutta olisi Oldfield voinut viritellä soittimet hieman tarkemmin. Joskus puhuttiin, että Oldfield jossain määrin sekosi tuon
"ylisuuren" studiotyön seurauksena.
ptäneekö paikkaansa? Herra M.O. on myös väsännyt teoksestaan niin monta levytystä (livet, klassiset jne), että alkuperäinenkin rupeaa vesittymään.
m
  
  06/09/01 12:32

Name : Esa
  
Message : on skannaatu, e mailaan nyt tai huomenna
  
  06/09/01 02:32