Wigwam - guestbook

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : No Walter/Wendyn musaahan on käytetty elokuvissa laajalti, Kellopeli Appelsiinin soundtrack kantsii tsekata, hieno! ...ja sitten tuli Isao Tomita Japanista.
  
  14/09/01 15:19

Name : Suonna
Home page : http://www.geocities.com/pinlaaten/ossooma.html
  
Message : ...ja nyt asian voi kuitata jo huumorilla.
Mitäs tykkäätte, vakavasti ottaen, Wigujen uuden levyn nimestä. Mukana on aika hauskaa etäännytystä 70-luvusta. Tai sitten kommentti niille, joiden mielestä näitä vanhoja ei pitäisi kelailla.
  
  14/09/01 13:46

Name : Esa
  
Message : LP oli Switched on Bach, Walter Carlos. Walter on nykyään Wendy C. CD on Wendy nimellä. Vaikka sen levytti kyllä Walter!
  
  14/09/01 03:52

Name : Jenni
  
Message : Moog taisi tulla kuuluisaksi jonkun tietokonemusiikkinaisen levyn myötä, jossa moogilla soitettiin klassista, levyn nimi oli muistaakseni Switched On Bach tai jotain. Modernin klassisen säveltäjät innostuivat myös moogista ja kevyen musiikin soittajat seurasivat kai viimeisenä. Moogiahan testattiin aluksi yliopistojen musiikinlaitoksilla. Mutta ryntäyshän oli lopuksi niin suuri, että kuulemma ARPin suunnittelijat ottivat jo suunnitteluryhmäänsä mukaan Herbie Hancockin! Joka tapauksessa parhaita moog-ARP-sektorin kokeilulevyjä on varmasti juuri Hancockin Thrust.
  
  13/09/01 17:01

Name : Panu
  
Message : Lisää huonoja uutisia....
Soitin tänään Vuotalon lipunmyyntiiin.Myyjä kertoi minulle,että keikka on siiretty myöhemälle syksyyn,koska myös levyn julkaisu viivästyy.
Onko näin?
  
  12/09/01 17:56

Name : Suonna
  
Message : Erikoinen mediavuorokausi kyllä takana, maailmankirjat sekaisin ja vieraskirjatkin, jos nyt ei Wigu-lintukotomme, niin esim. the Bandin GB on ihan New Yorkia vaan.
Saa nähdä, milloin Estonialla ratsastaneet Stormwind ja Sundqvist ehtivät tekemään hitin tästä aiheesta. People use the planes for bombs, ain't that something.
  
  12/09/01 14:09

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Jos oikeasti kaunista moog-sooloa etsii, kannattaa kuunnella PFM:n Per Un Amico. Se soi siinä niin täydellisesti, ettei täydellisemmäksi voi moog-soolo enää tulla. Yksinkertaista mutta kaunista.
  
  12/09/01 10:17

Name : Esa
  
Message : Tämä on niin iso maa, että asiat tuntuvat jopa täällä kaukaisilta. Lentokoneet kuitenkin lentelevät joka puolelle, ja lentäminen tuntuu normaalistikin joskus epävarmalta.

Pihasoittajien levyillä on biisi Isosaari Räkki, jossa Pohjola bassottelee onnistuneesti, ja eikö hän ollut viulu-ukollakin mukana?
  
  11/09/01 22:02

Name : Suonna & Mikko
  
Message : Esa, koetahan kestää siellä! Saatiin suru-uutisia jo Suomeen.
  
  11/09/01 18:12

Name : Mikko
  
Message : Sanonpa pari sanaa Pihasoittajista vaikka en Esa olekaan. Levyt ovat sellaista folkrockia jota aika vähän oikeastaan Suomessa levytettiin. Toka levyllä Hattukauppiaan aamu paino on folk-sanalla. YUP:n coveroima Puutarhurin laulu on peräisin siltä. Kolmannella eli Kontaten kotia -levyllä on enemmän rockvaikutteita, jopa progemaisuutta, mutta biisit ovat melkoisen vaihtelevia kuitenkin, eli on kansanlaulemaa, irkkusävyjä jne. Kaiken kaikkiaan nämäkin kaksi levyä edustavat hyvin 70-luvun Love Records -soundia.

Eka Pihasoittajat-albumi oli Rocky Road To Dublin, joka sisälsi pelkkää englanninkielistä irkkumusiikkia. Sitä ei ole kokonaisuudessaan julkaistu cd:nä vaan raitoja on bonuksina muilla levyillä. Kaksi muuta albumia ovat siis suomenkielisiä. Euroviisuissa 1975 Pihasoittajat kuitenkin lauloi englanniksi ja sijoittui seitsemänneksi, varmaankin glamour-ulkoasunsa ja räiskyvän lavashownsa ansiosta.
  
  11/09/01 17:14

Name : Del Montte
  
Message : Niin piti Esalta kysymäni noista Pihasoittajista kun en ole kuullutkaan. Millaista mahtaa olla?
  
  11/09/01 16:28

Name : Mikko
  
Message : Joku haeskeli muutama viikko sitten rec.music.progressive -uutisryhmässä biisejä joissa on kaunis moogsoolo, mainiten esimerkkeinä ELP:in Lucky Manin JA Wigwamin Freddie Are You Readyn. Lucky Manin soolon kauneusarvot herättivät luonnollisesti vilkasta keskustelua.
  
  11/09/01 13:36

Name : mika, espoo
  
Message : jees, meikäläisellä täysin puutteelliset tiedot Kotilaisesta.
syntsamies-käsitys on väärä.
Muuuten, Moogin keksijä, Robert Moog, piti sitä hirvittävää Lucky Man- sooloa loistavana (ja muitakin
Emersonin moog-juttuja). Oisko syynä se, että kyseinen instrumentti tuli ELPin mukana valtavan suosituksi rock-musiikissa.
  
  11/09/01 13:19

Name : Jenni
  
Message : Warm Rumoursilla siinä kohdassa, kun tulee se "And if I only could see where I'm going" ja sitten se lallatus, kuulee, kun "toinen veljeksistä" tippuu kärryiltä ja alkaa hihittää. Se haulikkohullu on ihan ässä muutenkin. "If I had to take a test somewhere, I don't think I would pass" on ehkä paras repliikki koko levyllä. Ja entäs sitten Harmless Vibrationin bassolinja?!
  
  11/09/01 12:55

Name : Suonna
  
Message : Meikäläisen suosikkikohta Wicked Ivoryltä löytyy ehkä Tiptoe Through The Graveyardilta, kun yleisössä olevat kuiskuttelee stereokuvassa kesken biisin:
"I don't think people should be allowed to do this kind of thing."
"Who's that geezer on the piano then?"
"Poncho O'Froat"

Äänistä eka kuuluu selvästi sille Cosmic Rotin häiriintyneelle ampujahemmolle.
  
  11/09/01 11:28

Name : Jenni
  
Message : Pigworm on rauhallisin Jimin sooloista. Jos taas pitää enemmän "huumoriooppera"-Pembrokesta, kannattaa tsekata Wicked Ivory. Se on kaikessa nerokkuudessaan ja hulvattomuudessan yksinkertaisesti aivan hurmaava levy. Onneksi kukaan kontrollifriikki tuottaja ei ole poistanut niitä repeilyjä sieltä väleistä. Oon kuullu jonku Cosmic Rotin ehkä 500 kertaa ja putoon joka kerta kun se nasaalihemmo alkaa valittamaan. Samoilla linjoilla musta liikkuu Corporal, eikä vähiten Pave Maijasen loistavan bassonsoiton takia. Uskomatonta äänenkuljetusta! Kaksi tosi hienoa kokonaisuutta joka tapauksesa.
  
  11/09/01 10:43

Name : Suonna
  
Message : Montte, kyllä Pigworm on hyvä. Se vain kärsii tumpuista soundeista, varsinkin kun kuuntelee rinnan uuden Being-masteroinnin/-miksauksen kanssa. Levythän on samalta vuodelta.
  
  10/09/01 17:04

Name : Del Montte
  
Message : Mulla on sivistyksessä suuri aukko, kun en ole katsonut kaikkia Kummisetä-elokuvia ja minulta puuttuu kaikki Jimpan soolot. Oisko Pigworm hyvä?
  
  10/09/01 15:54

Name : Esa
  
Message : Hectorin proge levy oli aika epätasainen. Tein jonkinlaisen Hector kokoelma CDRn ja laitin siihen vain osan tota Love LPtä, Antti Juhani ja joku muu piti jättää pois.
Eräs Hectorin nimiin merkattu biisi muistutti kovasti Shawn Phillipsiä.
  
  10/09/01 15:21

Name : Jenni
  
Message : Kannattaa ehdottomasti tutustua, levy on mielstäni erittäin hyvä kokonaisuus. Ostin sen joku aika sitten CD:nä, ja on noussut kyllä Hector-suosikeissa Herra Mirandoksen rinnalle. Tälläkin hetkellä kys. levy pauhaa täällä työhuoneessa, kun yritän katkaista Corporal Cauliflowers-kierteen. Muillakin taitaa olla sama ongelma, että esim. mökillä kuuntelee Nuclearia, autossa Fairyportia, öisin Pigwormia, aamuisin Wicked Ivorya, töissä Corporalia...
  
  10/09/01 14:59

Name : Tarja
  
Message : Hectorin cover Epitaph-biisistä on muuten yksi harvoista oikeasti hyvistä suomenkielisistä covereista mitä on tehty. Kiitos Jennille kun muistutit. Täytynee tutustua ko. albumiin tarkemmin piakkoin.
  
  10/09/01 12:46

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Kuuntelimpa eilen pitkästä aikaa T.T.Oksalan ekan Radio Storm. Siinä Gustu urkuili 3 biisillä ja kotilaista vain kiiteltiin kansiteksteissä. Kotilainen lienee käytännössä ollut T.T:lle tutumpi esim. noiden vermeiden käytön opettajana tuohon aikaan.
  
  10/09/01 11:09

Name : Jenni
  
Message : Kotilainen hoitaa tosi osuvasti urkuosuudet myös Hectorin Liisa Pien-albumilla. Siinä on myös kuultavissa loistavia ARP-jousia. Ihan karvat nousee pystyyn, kun kuuntelee. Esim. KC:n Epitaph on coveroitu maulla.
  
  10/09/01 11:05

Name : Urpo
  
Message : Meikäläistä ei taideta haluta tuon studiolevyn tuottajaksi, eh heh, mutta miksi ihmeessä Kotilainen ei saisi soittaa studiossa myös urkuja. Veikkaanpa että tulemme kuulemaan monipuolista kosketinsoitintaiteilua. Kotilainen muuten soittaa urkuja Wigwam-saagaan tiukasti kuuluvan Kristianin v. 1972 ilmestyneellä samannimisellä LP:llä.
  
  09/09/01 21:30

Name : Elina
  
Message : Käväisin katsomassa Leijat Helsingin yllä, ja kuinka ollakkaan, siinä soitettiin Wigwamia(biisi ei yllättäen Kite vaan Do or Die...)! Muutenkin ihan suositeltava elokuva, eikä vähiten ääniraitansa osalta.
  
  09/09/01 19:07