Wigwam - guestbook

Name : Jenni
  
Message : Progeyö takana...
Livehän kuulosti melkein yhtä hyvältä kuin keikalla! Nyt vaan odotellaan 22. päivään.

Ars Nova sen sijaan kuulosti kauheelta! Kolme sointua ja huonot soundit. Ihan kun olisi pelannut Warcraft II kauheessa kännissä. Muuten tyypit puhu ihan asiaa haastattelussa. Ehkä sen takia odotti jotain maailmojasyleilevää... en tiiä. Lopetin kuuntelemisen joskus neljän maissa. Mitä sen jälkeen tapahtui? Harmitti aamulla, että olin nukahtanut. Onneksi ei mennyt Rekku sentään sivu suun. Puhtilahan jotain lupaili, että livelevyä kuultais myös ens viikonloppuna sen omassa ohjelmassa. Sitten saa taas naama punaisena kuunnella, kun meikäläinen karjuu yleisön seassa jotain "Hyväjeejimmy!". Noloa.
  
  08/10/01 14:04

Name : Suonna
  
Message : Mää oon tainnut vaahdota Tuulenkantajista täällä aiemminkin, mutta menköön... Eli orkesterin nucleus oli 70-luvulla yhden lp:n levyttänytkin Fyyralyyra-bändi. Hannu Lehtoranta (voc, puhaltimet) on kansanmusiikkipiireissä kai aika tunnettu nimi myös toimittajana. Jarmo Hovi (perc) muistetaan Miljoonasateesta. Vedenalusmusiikin äänittäjä/haitaristivieras on Esa Kotilainen.
  
  08/10/01 13:56

Name : janus
  
Message : No ehkä tuo Tuulenkantajien levy ei ollut vielä tuolloin tarpeeksi "rare". Kyseinen progejuttuhan oli vuoden 1992 lehdessä jos oikein muistan. Outo tapaus minulle tuo Tuulenkantajat, ovatko muusikot tuttuja muista yhteyksistä?
  
  08/10/01 12:53

Name : Suonna
  
Message : Yrjö, tuohan oli hauska yllätys. Ei muuta kuin toivomaan EKG:tä seuraavassa progeyössä niin saat satoja markkoja Teosto-täppää, sikäli kun olet Teoston jäsen. Eläköön pitkät biisit. :-)
Hakalan Pertti teki aikanaan Rareen mukavan artikkelisarjan suomalaisesta progesta, jossa esiteltiin sellaiset Gabrielin kaltaiset yhden sinkun ihmeetkin historian hämärästä. Muistaakseni EKG:tä ei mainittu. Ja olihan siellä muitakin selviä puutoksia. Mielestäni yksi parhaita suomalaisia folkprogepläjäyksiä on Tuulenkantajien "Vedenalusmusiikkia" noin vuodelta 1991, sekin puuttui Hakalan jutusta.
  
  08/10/01 12:25

Name : Esa
  
Message : Ahaa, odotan kovasti Huldénin kommentteja. En ole onnistunut tapaamaan vielä.

Joku voisi laatia jutun ruotsinkielisistä Suomen rock elämässä. Tärkeämpää silloin 60 luvulla. Niillä oli kai helpompi hankkia kitara...
  
  07/10/01 23:41

Name : Del Montte
Home page : www.delmontte.com
Found : Banner ad
  
Message : Surffatessa tuli "hauska" vitsi vastaan:

? What's the difference between a Pink Floyd and a Camel gig?

! In a Pink Floyd gig, all the fans knows the name of each musician on the stage. In a Camel gig, all the musicians know the name of each fan!
  
  07/10/01 19:52

Name : Ykä
  
Message : Suonnalle:
Minä soitin EKG-yhtyeessä kitaraa. Yhtye perustettiin Joensuun Normaalikoulussa v. 1976, ja suurimpana meriittinä oli valtakunnallisen Nuorison Taidetapahtuman voitto vuonna 1978. Olimme lukiolaispoikia. Tuo "Törisevä" on hieman väsähtäneen kuuloinen, yhtye oli loppumaisillaan. Bändin tunnetuin jäsen oli huilisti/saksofonisti Antti Seppo, joka vaikutti myöhemmin Hasisen Koneessa. On kunnia, jos joku on luullut yhtyeessä olevan Tegelmanin veljeksiä...Itse nykyään melkeinpä häpeän tuota esitystä; myönnettäköön, että se on minun sävellykseni.
  
  07/10/01 19:48

Name : Del Montte
  
Message : Tjaa... Ressu ja progeyö. Siis Rekku ja progeyö?
  
  07/10/01 19:12

Name : Urpo
  
Message : Ressu Redfordin soololevy on albumilistalla nro 32. Kuinkahan Rekku Rechardtin yhtyeen livelevyn käy. Toimittajat saa olla näinä päivinä tarkkana. Joskus v. 1992 erään iltapäivälehden menopalstalla mainostettiin Jim Pembroke & Rekku Redfordin duokeikkaa. Puhuiko se Ressu jotain siellä progeyössä? Esim EMIstä tai tulevasta...
  
  07/10/01 18:15

Name : Zeppo, Porvoo
  
Message : Öh, eikös The Who tehnyt yhden parhaista biiseistään ilman Moonia? You better you bet. Noh, Zeppeliinit ehtivät vääntää väkisin Bonzon kanssakin jo hieman liian kauan.
  
  07/10/01 15:43

Name : Suonna
Home page : http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Date=010418&Depa=kulttuuri&Model=ajuttusivu.html&Story=01009039.txt
  
Message : Esalle muistutukseksi vanhan jutun linkki.
  
  07/10/01 15:37

Name : Esa
  
Message : Mikä Mikon kirja?
  
  07/10/01 15:24

Name : Suonna
  
Message : Heitänpä keikkajärkkäreille ilmaiseksi idean siitä, että Wigujen pitäisi kiertää 2002 uusien levynjulkaisujensa (ja Mikon kirjan) tiimoilta vähän tavallista korkeammalla profiililla. Miten olisi turnee, jolla soittaisivat vakiolämppäreinä Snake Charm ja Gutsin Hot Toe tai Jang Vans. Siinä olisi autuutta 5-6 tunniksi. Ja keikkamaratonin lopuksi Gutsi tulisi vierailemaan Grass For Bladesiin.
Vaihtoehto 2 olisi Wigujen konserttisalikiertue. Semmoisihan tekee nykyään Yönkin kaltaiset yhtyeet. Tulisivat Wiguja kattomaan nekin ihmiset, jotka eivät käy enää raflakeikoilla, kun ne alkavat niin myöhään. (Tulee mieleen huhtikuun Jyväskylän-keikka, joka alkoi vasta puolenyön jälkeen.)
  
  07/10/01 15:16

Name : Suonna
  
Message : Jimin slovarikokoelma on hyvä idea. Itse heittäisin sekaan Minstrelmentalin, A Grim Affairin ja Neiti Syyskuun. Ja jos humoristiset slovarit käy, niin miten olis Decline Of The House Of Lords ja Turn Stone To Bread.
  
  07/10/01 15:09

Name : Kai Hirvasnoro, Järvenpää
Found : Just surfed on in
  
Message : Siunattu teknologia! Olen pitkään miettinyt, että miten hienon kokoelmalevyn Jim Pembroken kuningasslovareista saisikaan. No, nyt sen saattoi tehdä omilla vehkeillä, tietysti omista levyistä. Mitä sanotte biisilistasta:
1. Wishful thinker 2. Beyond the wawes 3. Lost without a trace 4. Grass for blades 5. Maestro mercy 6. A better hold 7. Every fold 8. Goddammadog 9. Marvelry skimmer 10. Just my situation/Sweet Marie 11. Henry´s geographical and astronomical mistakes 12. Let the world ramble on.
Parikymmentä minuuttia levylle vielä mahtuisi. Onko ehdotuksia? Jimin sooloista en omista kuin Corporal Cauliflowerin ja Wiguista puuttuu Nuclear Nightclub.
Muuten olen sitä mieltä, että jos JP ei olisi tullut aikoinaan Suomeen, vaan olisi perustanut Lontoossa Iglu-nimisen yhtyeen, niin tuollaiset biisit säveltänyt mies olisi maailmankuulu guru.
  
  07/10/01 14:40

Name : Del Montte
  
Message : Ja se Ten Years Gone on komee. Led Zeppelinissä oli paljon musiikallista lahjakkuutta mukana.
  
  07/10/01 12:55

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Led Zep oli hieno yhtye. Se osasi soittaa tosi rankasti ja myös äärimmäisen sävykäästi. Onneksi Zep ei yrittänyt jatkaa väkisin Bonhamin kuoleman jälkeen. Silloin lopputulos olisi aika varmasti ollut yhtä kauhea kuin The Who ilman Keith Moonia.

Omat viisi suosikkibiisiäni ovat: Living Loving Maid, Since I´ve Been Loving You, Battle Of Evermore, The Rain Song ja Kashmir. Noissakin biiseissä näkyy bändin koko kirjo rokista ja bluesista akustiseen ja kokeilevampaan kamaan.
  
  07/10/01 12:49

Name : Del Montte
  
Message : Kiitokset tuosta Ageness linkistä. Siellä oli juuri sitä mitä toivoinkin eli ääninäytteitä, vaikka soittihan ne eilen progeyössä jonkun sudio-liven. Oli muuten eka kerta kun kyseistä yhtyettä kuulin.
  
  07/10/01 12:45

Name : Del Montte
  
Message : Näin sen Bonhamin pojan viisvuotiaana soittavan semmosella pien-rumpu setillä yhdellä Zeppelinin videolla. Sehän oli jo sillon ku ilmetty isänsä. Tää video tais olla se Song Remains The Same.

Onneksi olkoon Heikki, arvasin ettei kovin monta Heikki Kerkkäistä voi Proge-yöhön soitella. :)

Wigwamin soitto kulki kuin hirvi. Mutta tuo Jimin ääni on kyllä aika eri. Aika kumma. Tottumuskysymys.
  
  07/10/01 12:33

Name : mika, Kansas
  
Message : vielä Zep-hulluille - kuunnelkaa
Jason Bonham Bandin live - Zepset.
Silloin kuulette, kuinka hyvä Plant olisi voinut olla livenä, jos olisi ollut nuottikorvaa - livellä jätkä (en nyt muista nimeä)vetää biisi kuin suoraan kiekolta. Jason Bonhamista(=Bonhamin poika)vielä:
Jimmy Page kertoi, että oli sound chenkissä stagen edessä katsomoon päin, ja alkoi kuulla rumpujen jyskytystä. Kääntyi ja kuvitteli näkevänsä John Bonhamin, mutta rummuissa olikin 10-vuotias Jason.
Vanha juttu kai?
ja eihän parempaa slovaria ole, kuin Marverly Skimmer
  
  07/10/01 11:39

Name : Hanski
  
Message : Mafian progeyössä Rekku kertoi
Snakecharmin hyvistä keikoista
ja levyjulkaisusta.
Eli onko Snakecharmiltakin tulossa
livelevy?
Wiguyhteydet ilm. vahvat kun puolet SC:stä soittaa Wiguissa ja toinen
puoli huolehti uuden livelevyn
äänityksen ja miksauksen.
Vuosi 2002 näyttää lupaavalta...
  
  07/10/01 11:36

Name : Henry (The Great?)
  
Message : Big Bopperista tulikin mieleen että progea on thehty jo 50-luvulla. Todiste löytyy Ritchie Valensin (kyllä, se La Bamba-mies) ensimmäiseltä elpeeltä. Kyseisellä levyllä on biisi nimeltä "In a Turkish town" jossa käytetään surutta tahtilajeja 4/4, 3/4 ja 5/4. Siis vuonna -59...
  
  07/10/01 11:15

Name : mika, Kansas
  
Message : Rush on kaikkien aikojen paras trio - ei Cream , Police, ELP, Hurriganes - siis pop tai rock musiikissa - jazzia ei lasketa.
No jos Wigut ois trio...
  
  07/10/01 10:12

Name : Heikki
  
Message : kova on tuo livelevy, mutta jonkin verran häiritsee toi kepan MÄISK MÄISK MÄISK-rummutus... joku Neil Peart sopis tuohon Grass For Bladesiin hjuvin
  
  07/10/01 03:30

Name : Heikki Kerkkänen, jyväskylä
  
Message : Äh, mitä mää sekoilen... ei se kai sentään laulanut... mutta Jim goes Tom Jones tai jotain tai sitten tää valvominen on sekoittanut miun pään.
  
  07/10/01 03:19