Wigwam - guestbook

Name : Del Montte
  
Message : Minäkin ajattelin tuon Selling England By The Pound:in ostaa kun sitä joka paikassa kehutaan. Sain vain kaverilta lainaan tuo Calling All The Stations:in. Aika laimeaa poppia.

Mitä nyt muihin proge-bändeihin tulee niin Wigwammilla ja King Crimsonilla on <mielestäni> ollu hienot ja arvokkaat uudistumiset, (tässä tapauksessa poppistumiset).
  
  11/10/01 19:09

Name : Jenni
  
Message : Suonna, mäkin olen miettinyt, että miten Isoa G:tä vois muistaa näin suurena juhlapäivänä. Jokuhan voisi ihan oikeasti tehdä haastattelun maestrosta. Kyllähän tässä itsekin on miettinyt, josko Söderkullaan päin lähtisi, mutta taannoinen kolari on tehnyt autosta ja kuskista aika raihnaisen... Kai Jukalle voisi ainakin onnittelukortin lähettää tai jotain.
  
  11/10/01 17:39

Name : Esa
  
Message : Del M, jätin Genesiksen kun Gabriel lähti. Tosin A Trick Of The Tail (tale?) oli vielä hyvä...
  
  11/10/01 16:37

Name : Janne Yliruusi
  
Message : No joo 80-luku nyt oli vähän mitä sattuu melkein bändillä kuin bändillä. Yesillä tuo vaatemaku ei muutenkaan ole ollut kauhean hääppöinen, mutta ei kai se progessa ole olennaista. Kannattaa kuitenkin tutustua Yesin nykymeininkiin ja etenkin juuri ilmestyneeseen loistavaan Magnification-levyyn. Ja kai te olette keikalle tulossa?
  
  11/10/01 13:59

Name : Suonna
  
Message : Mikään ei ole niin pelottavaa kuin Chris Squire tuossa Mikan mieleen manaamassa 90125-tms.-videossa. Äijä pomppii neuroottisesti vaaleassa judokan kauhtanassaan. Kuten kaverini Pertti sanoo, kyllä pelottas jos semmonen tulis metsäpolulla vastaan.
  
  11/10/01 13:30

Name : mika, espoo
  
Message : tarkennan Yesin osalta. Lopetin bändin aktiivisen kuuntelemisen
80-luvun puolessavälissä. Silloin oli markkinoilla 90125-pohjainen live video, jossa Anderson hyppi verkkareiden ja vaalennetun tukan kanssa. Kasetilta löytyy sitten joku I've seen all good people "täytteenä". Myöhempään Yesiin en ole saanut otetta (pitänee hankkia ja kuunnella näitä viimeisimpiä). Kokonaisuudessaan Yes on niitä bändejä joita olen kuunnellut kaikkein eniten. Medley juttu koskee sitten enemmänkin Genesistä. Se minkä kukin kokee progeksi, on kovin henk koht juttu.
Yesillä se 90125 ja Big generator vaihe oli poppia aiempaan verrattuna - jopa disko hitti "owner of.. joka soi silloin aikoinaan suosituimmissa ravintoloissa pääkaupunkiseudulla viikkokausia. Hyvä jos ovat takaisin palanneet progeen. Myönnetään että oli meikäläisellä hieman heikot yes tiedot. Sorry!
  
  11/10/01 13:16

Name : Suonna
  
Message : Gutsilla on 50-vuotisjuhlat 17.10.! Sankari ei kuulemma vietä merkkipäiväänsä. Toivottavasti Hauru haastattelee Hesariin... Hänhän on viime vuosina ansioitunut hyvänä 50-vee-kronikoitsijana, muistan ainakin Make Lievosen ja Pedron haastot.
  
  11/10/01 12:37

Name : Janne Yliruusi
  
Message : Toi nyt on ihan roskapuhetta, että esim. Yesin uusissa livelevyissä olisi enimmäkseen poppia tai medleytä. Kuuntele vaikka Keys To Ascensionit, niin ne ovat kyllä ihan sitä itseään eli progea. Sitä paitsi Yes oli viime vuonna Masterworks nimisellä kiertueella joka nimenomaan keskittyi bändin eepoksiin kuten Close To The Edge, Gates Of Delirium ja Awaken. Muutenkin Yes on ollut livenä todella kovassa vedossa viimevuosina. Genesis taas? No aika heikkoa, täytyy myöntää.
  
  11/10/01 11:37

Name : mika, espoo
  
Message : Kai se ABACAB oli viimeinen, jossa oli progen rippeitä (DODO/LURKER ainakin ihan progebiisi ja joitain muitakin, joissa löytyi tahtilajin vaihdoksia jne.). Seuraavalla kiekolla alkoi sitten lopullinen diskoilu, vaikka Mama oli hiton hyvin laulettu, vaikken ite ole ikinä siitä biisistä erityisemmin pitänyt. Toisaalta, kuka sitä lopunikää jaksaa vähän myyviä progebiisejä vääntää, jos on
jätkällä ääni, joka antaa
edellytykset myyntilistoille
(ja sitten se rupeaa laulamaan jotain Supremes hittejä!).
Yleensäkin muuten onnettomia live/video taltiointeja/keikkoja vanhoilta progebändeiltä (lähinnä just Genesis ja Yes), kun 95% on popdiskopaskaa ja väkisin ympätään mukaan joku progemedley, jossa on pätkiä useasta noin 10 - 20 minuuttisesta biisistä kutistettuna n. 5 minuuttiin.
  
  10/10/01 22:14

Name : Del Montte
  
Message : Äääääääääääääh.... yheksäkytluvun Genesis on mitäänsanomatonta poppia..
  
  10/10/01 21:18

Name : Jenni
  
Message : totta, sori. my bad. Pakko muuten sanoa vielä, että kaikki, joilla on Monty Pythonin Matching Tie And Handkerchief-älppy; kakkospuolella on kaksi puolta! Siis, itse omistan levyn, ja oon aina ihmetellyt, miksi kakkospuolikuulosta lyhyemmältä kuin eka. Joku oli huomannut, että levyllä on rinnakkaisurat, eli jos tarpeeksi kauan yrittää, pääsee nk. kolmannelle puolelle, joka jatkuu levyn loppuun asti. Ja vielä kun levysoittimen saisi kuntoon, että voisi etsiä sitä kolmatta puolta, niin a vot!
  
  10/10/01 15:33

Name : Veikko, HKI
  
Message : Jenni: luulen, että Page ei sano sitä sitaattia, vaan että se on kaiverrettu vinyyliin lähelle etikettiä. Noita kaiverruksiahan on aika paljon. Ensimmäiseksi tulee mieleen The Smithsin (kaikki?) levyt. Muita?
  
  10/10/01 14:52

Name : Jenni
Home page : EasterEggs
  
Message : Enpä tiedä, kuinka moni tietää jo tuon "pääsiäismunasaitin", mutta käykää ihmeessä tutustumassa. Hauskoja juttuja, joita on piiloteltu softiin, kirjoihin, levyihin ym. Lez Zeppelinistäkin oli muutama. (Saattaa olla aika tunnettuja, mutta..)

Zepin III-levyn ekassa painoksessa Jimmy Page sanoo a-puolen lopussa ja B-puolen alussa (ns. dead waxissa) Alastair Crowleyn sitaatin "Do What Thou Wilt...So Mote Be It." Pagehan oli kaikkeen pakanismiin ja muihin hurahtanut, joten ehkä lainaus oli ymmärrettävä. Toinen koski IV-albumia, jossa sisäaukeaman kuvasta voi löytää kaikenlaista: Jos aukeaman "ukkelipuoleisen sivun" pistää kiinni peiliin, peilikuvat muodostavat kuvan demonista. Myös kivenlohkareista voi löytää sanat "led" ja "zepp". Ja nyt eikun kaikki fanaatikot polttamaan Zeppien levyjä roviolla.

Eipä löytynyt yhtään Wigueggiä... mutta onko niitä?
  
  10/10/01 14:13

Name : Torvi
  
Message : WPW- liven kansi heinäkuun keikalta.
  
  10/10/01 09:13

Name : Esa
  
Message : Se oli Oulussa, joskus 91. Olen melkein kaikki hyvä Tumpit poistanut äänitteestä...
  
  10/10/01 03:18

Name : Vieras
  
Message : Noista live-huutajista tulee mieleen joku Wigwamin 90-luvun keikka, josta mulla on bootleg-kasetti jossain. Siinä on joku isompikin möykkäporukka, joka huutelee omiaan, mutta sitten on tämä yks tyyppi, joka huutaa joka biisin väliin, että "hyvä Tumppi!". Aluks se jopa huvitti hieman...
  
  10/10/01 00:40

Name : Pertti
  
Message : Suonna ihan aiheellisesti ripitti muinaisesta Rare-artikkelistani - puutteita ja virhellisyyksiä toki löytyy niin Proge- kuin Wigujutuistakin.

Nyttemmin updeitattu progejuttu taatusti pitäisi sisällään Tuulenkantajat sekä ainakin seuraavia: Pekka Bäckman, Tuulia Myllyoja/Pekka Törmä, Pekka Airaksinen, Karuna, Flu-Band, Kahdet Kasvot, Paroni Paakkunainen / Karelia / Soulset / Utopia, Sepi Kuu, Kari Pöyry, Middle-Earth Band, Tuntematon Pisto, Anssi Tikanmäki, Liettyä Project, Moonlight, Anssi Palmu...

Suomi-Progea sivuavat jazz/popjazz -jutut olisivat ansainneet tulla paremmin huomioiduksi: Vesala, Koivistoinen, Sarmanto sekä ehdottomasti Jukka Linkola ja kuriositeettisyistä Espoo Big Band, Pori Big Band, UMO etc...

Mainstream-artistien progeilut & sekoilut: Loirin 4+20 ja Corea/Weather Report -sinkku, Paradisen debyytti "My Child", Liisa Tavi, Juicen "Keskitysleirin Ruokavalio" ja tietenkin Arja Saijonmaan Lois-ta-va "Timotei".

Folk/Psykedelia/laulelma -osastolta St. Petersaaren ja Tomas Ekin lisäksi Ykä, Risto ja Liisa, Pätkät Iso mies ja Keijukaiselta (Dilliä ja piparjuurta) ja Kim Kuusen Laulujalta.

Ja tietenkin kaikki jutun teon jälkeen ilmestyneet Suomi-progen väännöt: Absoluuttinen 0.,Ageness, Uzva,Lark Echo, Kingston Wall ja mikseipä myös Amorphis, Alamaailman Vasarat, CMX, YUP ja muut.

Ja nämä tulivat mieleen vain levyhyllyä selailemalla, huolimattomasti :-)

Pertti
  
  09/10/01 23:04

Name : mika, espoo
  
Message : noista live- huutajista. En nyt muista ehkä aivan tarkasti, mutta
se oli kaiketi Elpin tripla livellä,
Yesin samanmoisella ja zeppelinin "elokuva" livellä, kun siellä kuuluu
saman hullun huuto (tuntuu että olisi sama kaveri mutta ei nyt kai kuitenkaan voi olla...). ELPin tai Yesin livellä se huutaa "makes me crazy" tai jotain. Olen etukäteen pahoillani jos muistan väärin, mutta kyllä aikoinaan kaverin kanssa yhdessä tää huomattiin.
mika
PS: en ole tuo miho/käykää sivullani hemmo
  
  09/10/01 21:28

Name : Sikamikanico
  
Message : Toi wigwam plays wigwam kansi? onx se otettu kummalt keikalt tavastialt?
  
  09/10/01 18:08

Name : Suonna
  
Message : "Love Records mentioned in imaginative litterature" -osastoon menee Laura Honkasalon tuore romaani Sinun lapsesi eivät ole sinun, tuli luettua eilen. Pakko suositella 70-luvun lapsille.
  
  09/10/01 10:53

Name : janus
  
Message : Joo, minäkin olen kiinnittänyt huomiotani tuohon muovikassijuttuun. Sitä en tiedä sisälsikö se aina Alkon tuotteita :-)
  
  09/10/01 10:21

Name : Jarzu
Home page : http://www.jarzu.vauhti.net
Found : Just surfed on in
  
Message : Mainos
  
  09/10/01 09:12

Name : mika
Home page : http://miho.cjb.net
  
Message : käykää
  
  08/10/01 21:32

Name : Heppe
  
Message : Uuden levyn kannessa nähdään
selvää kehitystä Wigujen
kansitaiteessa, huomatkaa
että nyt kuvassa siniset kaljakorit
bassostyrkkarin alla, kun aiemmin
oli aina muovikassi mukana :)
  
  08/10/01 18:08

Name : janus
  
Message : Tuosta tulikin mieleeni että Zappan levyltä Burnt Weeny Sandwich löytyy eräs live-esitys ja siinä joku yleisön joukosta riehuu oikein kunnolla.
  
  08/10/01 15:28