Wigwam - guestbook

Name : janus
  
Message : Kävin katsomassa noita äänestyksiä ja yllätyin että Tramdiver oli huonoimmissa jaetulla kuudennella tilalla. Minä olen kovasti siitä aina tykännyt ja olihan se sentään päässyt parhaat-listalla 19:ksi. Mistähän johtuu että se jakaa mielipiteet noin, kuka osaisi vastata?
  
  30/10/01 13:05

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Ohut Van Morrison-Wigwam-yhteys saadaan kun kerrotaan että Morrisonin jälkeinen Them teki 1967 Belfast Gypsys -nimellä Ruotsissa lp:n, jonka tuotti Kim Fowley. Belfast Gypsysissä soitti Ken McLeod -niminen heppu, joka pian muutti Suomeen ja joka muistaakseni erään Fowleyn oman lausuman mukaan sai Fowleyn innostumaan suomalaisbändistä nimeltä Blues Section.

Remun No Panic Band -cd:n (feat. Måsse, Gutsi) sain vihdoin kuulolle, ja kylläpä se lievässä kaoottisuudessaankin hyvältä kuulostaa, hauskasti huojuu, rytisee ja klonksuu.

Jukka, Suonna: Mites kun 60 000 käyntiä rikkoontuu, *pullollinen* mikrolämmintä kossua?
  
  30/10/01 09:54

Name : Sama, Suojärvi-Tsiipakka
  
Message : Oho, unihiekat poistettuani simmuista sama kirjoitus näyttikin sisältävän tuon tiedonhipun. Tuurillakohan tänne töihin tuli (ehjänä) ajettua...?
  
  30/10/01 08:00

Name : Jukka, Ilomantsi
  
Message : Suonna: Nyt jäi painottamatta että se Jokelassa tarjoamamme koskinen oli (pyynnöstämme) mikroaaltouunissa lämmitetty ennen tarjoilua...

  
  30/10/01 07:55

Name : mika, espoo
  
Message : Jimin karjahdukset livellä pieksee jopa Lynyrd Skynyrdin Ronnie V.Zandtin upeat vislaukset one more for - tuplalla. Rod on tosiaan tehnyt myös mauttomia covereita etenkin vanhemmiten, mutta ekoilla sooloilla sai ylistystä mm. Dylan ja Jagger-Richard covereista.
  
  29/10/01 21:15

Name : Suonna
Home page : http://www.harbour.sfu.ca/~hayward/van/
  
Message : Kiitos Van-vinkeistä. Google löysi tuollaisen hyvän sivuston, jossa albumeja on myös aika laajalti kuvailtu. Van Morrison -sanakirja (glossary) on hauska idea. Sellaisen voisi tehdä myös Jimin tekstien perusteella. "Luther. Erisnimi. Uskonpuhdistaja. Kuiskailee Skrunschteinille Hard N' Horny -teoksella."
  
  29/10/01 18:13

Name : Hannu, Ikaalinen
  
Message : Van Morrison on edukseen myös seuraavilla tuotteilla: Poetic Champions Compose -87, Irish Heartbeat -88(Irkkumusaa, josta Gutsi poimi jonkin raidan ohjelmistoonsa), Avalon Sunset -89 ja A Night In San Francisco -94. Morrisonin työstä on sanottu, että hän tekee samaa biisiä yhä paremmaksi jalostaen. Morrison ei ole kai koskaan oikeasti breikannut levymyynnissään, sen sijaan hänen tuotantonsa on monien soittajien ja biisintekijöiden listoilla hyvin arvostettuna. Parhaimmillaan todella upeita biisejä, sovituksia ja tulkintoja. Välillä myös raskaan oloista kuultavaa. Ahkerimmin olen kuunnellut tuota tuplaliveä A Night In...Avalon Sunset olisi ehkä seuraavaksi suositeltavin.
  
  29/10/01 15:55

Name : Jenni
  
Message : Joo, ja yöllä Pekka Sauri soitti Freddie Are You Readyn. Olin nukahtanut teksti-tv:n ääreen ja näin semmosta unta, että kuuntelin parvekkeella kys. biisiä. Oli vähän aikaa tutkalla, kun heräsin siinä viimeisen choruksen kohdalla. Soitti muuten outo mies lähetykseen heti sen jälkeen. Oli kuulemma kärsinyt unettomuudesta, mutta päässyt siitä, kun oli alkanut nukkua päivisin ja valvomaan öisin. Suositteli muillekin.
  
  29/10/01 15:18

Name : Jyri
  
Message : Eilen tuli Wiguja radiosta aika yllättävältä taajuudelta ja yllättävä biisi. Tramdriver soi Sport FM:llä Niemisen tennismatsin aikaan illansuusta.
  
  29/10/01 14:09

Name : janus
  
Message : En minäkään ole varsinainen Morrison-asiantuntija, mutta myöhemmästä tuotannosta laadukkaita ovat esim. Enlightenment (1990) ja Hymns to the Silence (1991).
  
  29/10/01 13:27

Name : Suonna
  
Message : Teinpäs hyvän divarilöydön, Van Morrisonin "Into The Music" -cd (1979) kolmellakympillä. Kyllä svengaa tämä levy, upeita puhallin- ja jousisovituksia, tulee yhtä hyvä fiilis kuin Flat Brokea kuunnellessa. Ja kas, Wigu-yhteyskin löytyy, Dark Album -velho Mick Glossop on ruuvannut parhaat mahdolliset 70-luvun soundit :-)
Astral Weeks/Hard Nose The Highway-tyylin osapäivä-Morrison-diggarina voisin kysyä vinkkejä, että tekikö mies 80- ja 90-luvulla joitain erityisen hyviä albumeja, joilla kannattaisi laajentaa kokoelmaa?
  
  29/10/01 12:40

Name : Antti, Kuopio
  
Message : Noista Rod Stewartin covereista tulikin mieleen, että onhan hän päässyt levyttämään jopa Tom Waitsia (ainakin "Downtown Train"). Tuloksista voi kai olla montaa mieltä, minusta Waitsia on turha lähteä kansanomaistamaan. Niinpä nämäkin coverit olisi voinut jättää tekemättä.
  
  29/10/01 12:01

Name : Esa
  
Message : Suonna, menen usein suoraan guestbookiin. Laskeeko laskuri niitä vierailuksi?
  
  29/10/01 00:52
 
Reply: Ei laske.

Mikko

Name : Aitomaa, Tampere
  
Message : Kun noista livelevyn paikkauksista tuli puhetta, niin ajattelin kysyä asiaa suoraan pääkallopaikalta, eli Seawolf Studiolta, ja vastaus kuuluu näin:
--------------------------------------


"
Hei Matti !

Wiguilla ei ollut muita päällesoittoja kuin pari haitariraitaa ,jotka eivät
äänitysvaiheessa olleet tarttuneet raidoille,sekä
måssen stemma friends from the field kappaleessa.
terv. Hannu Leiden
"
  
  28/10/01 15:55

Name : Suonna
  
Message : Mikolle onnittelut siitä, että 60000 Netclub-latauksen raja menee rikki lähitunteina/-päivinä. Oliko se 10000 vai 20000 lukema silloin, kun sinulle asian kunniaksi tarjottiin Jukan kanssa ravintola-annos taskulämmintä kossua Joensuun Jokelassa. Tarjoilija vastaanotti tilauksen hieman ihmetellen ja lämmitti juoman sitten mikrossa.
  
  28/10/01 15:48

Name : Tarja
  
Message : Tapsa Kansa versioinut Ronnien biisin??! Pakko kuulla. Vaikka olenkin Tapsasta hyvin pitkälle Heikin kanssa samaa mieltä. :-)
  
  28/10/01 15:34

Name : Ken Birkemeier, Angola, New York USA
  
Message : Hello,
I have been a fan of Wigwam for almost 25 years. I am thrilled to see that they have released a new live CD and that they have plans to record new material beginning in January 2002.I have ordered the new live CD, but I am sure I will have to wait to finally hear it as the mail will probably take some time.
My favorite Wigwam CD is "Nuclear Nightclub"
  
  27/10/01 23:20

Name : MIKA
  
Message : hyvä Montte!
Olen muuten pahoillani siitä mummo-tittelistä, jos aihe oli niinkin vakava. Ja kehun Ruottalaisia siksi, koska tekevät rahaa tyhjästä.

Ja Mel Collins on loistava.

Rod on tosiaankin pohjimmiltaan rock-mies, mutta Sailing aikoihin siitä tehtiin sitten kansilehtipoika. Tosin se on myös tehnyt kasan covereita, joka on
vaikuttanut luomaan kuvaa muiden matkimisesta. Kuunnelkaa muuten Sam Cooken LOISTAVA Harlem Live ja verratkaa Rodiin - Rod on ottanut kaikki mahdolliset irti Cookesta - se on itse myöntänyt, että kuunteli aikoinaan 2 vuoden ajan vain Sam Cookea.
  
  27/10/01 21:43

Name : Del Montte
Home page : http://www.delmontte.com
  
Message : Saattaahan se Mikan mainitsema mummo-ääni ole siinä Sunny Disasterissa, siis siinä kolmos raidassa, ei siinä bändissä Sunny Disaster :)

Moniko on tutustunut Spock`s Beardiin? Ostin kaksi albumia, mielestäni kauhean hyvää, polkee nykyajan muut "proge"-bändit syvälle suohon.

Ja ei tarvi kehua liikaa Ruottalaisia, niillähän tää retro meininki tulee jäljessä. Meillä oli Kingston Wall, niillä on nyt vasta toi Flower Kings.

Faces oli yllättävä, en todellakaan tiennyt Stewartin rokki-meinneisyydestä, ja muutti käsitykseni tyystin tästä "Pyörivä sappikivi komppaajasta".

Miksei kukaan Camelista puhuessa maininnut että Ward ja latimer on hyviä? Siis koko bändi ja etenkin edellämainitut herrat ovat loistavia. (en muuten osannut heti yhdistää Mel Collinsia samaksi Kuningas Karmiimi - Collinsiksi)

WpW taitaa jäädä minun osaltani vasta joululahjaksi, lupasin että en enää muutamaan kuukauteen tuhlaa rahaa levyihin kun on kulunut ihan uskomattomia summia.

Niin ja Tapsa EI ole rock. Hänhän sanoi että olisi aikoinaan voinut jättää tuon kovan ränttätäntän väliin. Huh uh.. siinä kaikki tältä kertaa... Kiitos ja anteeksi
  
  27/10/01 21:01

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : jaahans. Minusta hänet pitäisi ampua.
  
  27/10/01 20:49

Name : Pertti, Hyvinge
  
Message : Ehdin jo Webmestari Mikkoa infota, mutta en malta pidätellä enempää: Viime aikojen parhaimpia divarilöytöjä on ollut Tapani Kansan kakkosälpee vuodelta 1970. Tuolla kiekolla Tapsa versioi Esko Linnavallin Orkesterin säestämänä Ronnie Österbergin sanoittaman ja alunperin vuonna 1968 levyttämän kappaleen Ei Kauempaa. Tapani Kansa on tietysti Wigwam-faneille ennestään tuttu myös yhteistyöstään Pekka Pohjolan kanssa mm. LP:llä Oskar Merikannon kauniimmat laulut, jossa sovituksista ja bassottelusta Pekka vastaa. Eli Tapsa on Pop. Ja Rok.
  
  27/10/01 20:00

Name : Mikko
  
Message : Hyvä että joku tajusi kehua eilistä Faces-pläjäystä. Aivan loistavaa on tuollainen 70-luvun alun muheva rock'n'roll a la Faces-Mott The Hoople-Rolling Stones, jossa jalat on tukevasti maan pinnalla mutta ajoittaisia progressiivisia ekskursioita tehdään.
  
  27/10/01 16:49

Name : mika, Göteborg
  
Message : Musamiehet huom. eikös se KITE (alkuperäisversiona ainakin), joka on suosikki biisejäni muuten, valu jotenkin käsiin heti startissa - taitaa olla viritysongelmia. ootteko huomannu?
Katselin tässä Ruotsin kanavaa.
Kyllä siellä tehdään musiikkia aivan toisella tasolla. kuin meillä
(ennen ABBAA oltiin vielä niitä edellä). Katselin mm. Bo Kaspersia -
ja ajattelin, että ovat koko kansa kyllä musikaalisempia, kuin härmäläiset. Siellä ei framille pääse kaikenmaailman tyhjänpuhaltajat. Kaupallisuus ei ole mitta, mutta kun jotkut osaa ja me ei.
  
  27/10/01 15:56

Name : mika
  
Message : kuka muuten pystyisi muuttamaan siellä Lyrics&chords puolella sen Colossuksen riffin ylä E-kielen nelosen vitoseksi.
  
  27/10/01 15:16

Name : Suonna
  
Message : "Markkinointi & Mainonta" piti äsken kirjoittaa, mieli harhailee.
Mika, kyllähän Jimin teksteissä on usein vahva humoristinen viritys. Beingin mummonäänellä tarkoitat varmaan vanhan sotilaspastorin tarinaa juutalaisteurastuksista, jota Pohjolan urut myötäilevät. Siinä Jimin huumori lienee mustimmillaan.

Eilen on ollut Suhkan uhkaa radiossa, kuunteliko kukaan. Lueskelin Ylen Ykkösen jazzpäivästä liian myöhään.
  
  27/10/01 15:16