Wigwam - guestbook

Name : Tarja
  
Message : Ihan uusi se Jyrkin juttu oli, ne puhui mm. tuosta uudesta livelevystä. Ei se mikään pitkä haastattelu ollut.
  
  01/11/01 20:55

Name : Elina
  
Message : Jee! Hot Toe soittaa Tampereella, Tullikamarin Klubilla 28.11. Liput 55mk, saa ennakosta paria viikkoa aikaisemmin. -Oliko tuo Jyrkin juttu muuten ihan tuore vai uusinta keväältä? Harmittaa, kun en ehtinyt tv:n ääreen...
  
  01/11/01 20:00

Name : Tarja
  
Message : Kyllä se Jyrki vaan on parhaimmillaan aika hyvä ohjelma. :) Ensin haastateltiin Jimiä ja Rekkua & näytettiin pätkä Pop-Liisasta vuodelta -76 (tosin sen väitettiin taas olevan vuodelta -75), ja sitten vielä perään Kingston Wallia. Oikein tervetullutta piristystä tähän räntäsateiseen päivään!
  
  01/11/01 18:18

Name : -, -
Home page : Rentunruusut
Found : Just surfed on in
  
Message : Hienot sivut!
Ala tienaamaan rahaa kotisivuillasi! Katso linkkini. Ohjeet juurta jaksaen selitetty! (klikkaa ainakin bannerit lävitse!) Kiitos!
  
  01/11/01 15:17

Name : Matti
  
Message : Näyttää olevan Wigwam Jyrkissä kohta.
  
  01/11/01 15:07

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Keravaan tulijoille kartta-apua:

http://www.kerava.fi/kartat/

Sieltä vaan katuhakuun Kultasepänkatu, niin johan keikkapaikka löytyy - vähän rautaieasemasta etelään.

Pertti
  
  01/11/01 12:42

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Jennille ja muilekin epätietoisille: Gutsi & Gnomus -keikka on Hyvinkään Sanomissa olleen mainoksen mukaan Keravan Teatteritalossa, Kultasepänkatu 4. Liput 50 mk ovelta. Järjestää Kerava Jazz ry. Webistä löytyneiden näytteiden perusteella Gnomus kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, silleen oikealla tavalla "progressiiviselta", eli edistykselliseltä 2000-luvun malliin :-)
  
  01/11/01 12:23

Name : Jenni
  
Message : Tota.. mikä tämä Keravan Teatteri oikein on? Tai siis, ei ainakaan puhelinluettelosta tai Keravan kaupungin kotisivulta löytynyt teatteria. Ettei se sitten olisi esim. Kerava-sali tai joku muu nimeltään. Tietäisikö joku? Osoitetta ja lipunhintoja pitäisi saada tietää.
  
  01/11/01 11:29

Name : Esa Onttonen, Helsinki
Home page : Gnomus
  
Message : Ja vielä viime hetken muistutus kaikille Jukka Gustavson-faneille: JG esiintyy tänään (to 1.11.) klo 19.30 Keravan teatterissa Gnomus-yhtyeen solistina. Luvassa kaksi settiä täysin improvisoitua musiikkia. Tervetuloa!
  
  01/11/01 08:38

Name : JR
  
Message : Töms!

Eli ennekuin sammakko nostaa myrskyn vesilasissa, pakko hieman paikata, en siis tarkoittanut kirjaimellisesti "helppo analysoida" vaan että ylipäätänsä on mitä analysoida :) ja tietty samalla tulkinnanvaraakin.
  
  31/10/01 22:32

Name : JR
  
Message : Moi!

Jennin viestiin innoittamana :), progekappaleen tunnusmerkkeinä tosiaan ja lähes poikkeuksetta on taidokas toteutus ja jollakin tavalla omeperäinen idea. Yleensä progemusiikkia on myös aika helppo analysoida, löytää ne ainekset jota keitoksessa on käytetty. Se mikä saa tai sitten ei saa jotakuta kiinnostumaan tekeleestä, on mahdollinen tartuntapinta jonka teos tarjoaa tai sitten ei. Oma mielenkiintoni herää jos seassa on ripaus "purkkaa", kuten on Wiguissa ja samaten myös Procolillakin ja joku Bach esimerkiksi varmasti oli aikakautensa "rokkari" tai "progemies" :). En katso pahaksi jos musiikissa on pieni asiaan perehtymistä helpottava "pop-vinkki", kunhan samalla säilyy mielenkiintoa ylläpitävä monimuotoisuuskin. Olen huomannut että kaikkein vähiten kiinnostavaa musiikkia yleensä on sellainen jota todennäköisesti vain tekijä ymmärtää, jos itsekään. Jos omaperäisyyden hakeminen on itsetarkoitus ja toteutus ei ole luonteva, yleensä lopputuloksena on puutumus ;).
  
  31/10/01 22:04

Name : Heikki
  
Message : Kirvaston levyllä "Täydellisiä kysymyksiä, täydellisiä vastauksia" ollut biisi "Mystikko" toi mieleen vähän sen suuntasia ajatuksia... tai sitte ei :-)
  
  31/10/01 10:34

Name : janus
  
Message : Pekka Strengin löytäneille suosittelen Kuusumun profeetan jokin aika sitten ilmestynyttä levyä “Kukin kaappiaan selässään kantaa”. Onko tämä ensimmäinen kerta kun joku jatkaa Pekan viitoittamaa tietä?
  
  31/10/01 10:08

Name : sahlakari, hki
Home page : hertsi.com (suomijazz&levyjenkeräily)
Found : Search engine
  
Message :
Siis tarkoitatko sitä JazzPuu merkillä julkaistua Puutarhassa-sinkkua?

Siinä on orinaali 'Puutarhassa' Kesämaalta ja sitten sellainen pidennetty versio, joka on käytännössä aivan samanlainen kuin tuo alkuperäinen, siinä on vain joissain kohdissa toistettu pariin otteeseen tiettyjä osioita.

Eli jos omistaa Kesämaan, ei tuota nyt oikeastaan kannata ostaa. Taitaa olla suunnattukin lähinnä DJ-käyttöön.


s
  
  31/10/01 08:35

Name : Heikki Kerkkänen, jyvksäsätkasdga
  
Message : onko ne konemiesten vääntämät Pekka Streng-älpykät mistään kotoisin? Meinasin ostaa mutta en sittenkään ostanut. Oli kerran joensuun Levy-Eskojen ikkunassa.
  
  31/10/01 00:09

Name : Mikko
  
Message : Olipahan Step Time Orchestra sämplännyt mitä hyvänsä, niin jo kotvan aikaa olen ihmetellyt miksi nämä konemiehet eivät ymmärrä lainata esimerkiksi Losing Holdin riffejä. Niistähän rakentaisi jo yhdestä mahdottoman tanssibiisin.
  
  30/10/01 20:51

Name : Del Montte
  
Message : Proooge... painava sana
  
  30/10/01 20:50

Name : Jenni
  
Message : (Pakko taas osallistua keskusteluun.:)) Kun justiinsa tässä kuuntelen mun yli kymmenvuotista rakkautta eli Procol Harumia, niin ei voi olla muistamatta, että kyseessä on yksi ekoista progebändeistä. Ja onhan meno aika erilaista verrattuna johonkin nykyprogebändiin. Procolhan oli progebändi sanan varsinaisessa merkityksessä: soitettiin rockia, jossa sanoitukset oli filosofiapainoitteisia ja soppaan oli lisätty vaikutteita mm. Bachilta, jonka ansiosta kappaleet olisivat toimineet ilman sanojakin, koska melodialinjoihin oli panostettu erityisesti. Eli tuloksena oli "edistyksellistä" musiikkia. Varsinkin allekirjoittaneen henk.koht. lempibiisit "She Wandered Through the Garden Fence", "Shine On Brightly" ja "Quite Rightly So" on millä tahansa mittarilla musiikillisesti korkeatasoista materiaalia. Ja proge määrittyisi sen mukaan sitten "rockmusiikiksi, jolla on päämääränä laadullisesti tinkimätön ja taiteellisesti korkeatasoinen säveltuotos". Äh, meni idealistiseksi. Mutta musta "progressiivinen rock" on määritelmänä niin hyvä, ettei sen pitäisi antaa vajota vain "dance" "hip-hop" "iskelmä" tyyppiseksi lokeroksi, johon jouduttuaan saisi kärsiä kuuntelijoiden ennakko-odotuksista.
  
  30/10/01 20:21

Name : mika, espoo
  
Message : Tramdriver onkin aika salakavala biisi, joka ohimennen kuulostaa helpolta (kuten alla), mutta on
kuitenkin todella taitavasti tehty.
Eikös Rekku muuten ole antanut
wigujen musiikille nimityksen "deep pop". Koskee tietysti levyjä joilla Rekku ollut mukana, tai siis NN:stä lähtien (ei twilight). Sitä ennen Wigwam oli kait selkeä progebändi.
Hehheh, taas tämä, että mikä on progea ja mikä ei...
  
  30/10/01 19:57

Name : Suonna
  
Message : Olen Stupido Shopin email-listalla. Tänään tulleessa kirjeessä mainostettiin mm.:
-----
Uutuudet:
*Step Time Orchestra: I Just Can't Wait -12" 49,-
-House meno, mukana mm.JiiHoo. Samplatty Wigwamia! ! ! !
-----

Käykäähän joku Helsingin scenestä ostamassa tuo kiekko ja kertokaa mistä on kyse.
  
  30/10/01 19:07

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : miun mielestä yks maailman täydellisimmistä bändin nimistä on
Blodwyn Pig. Se kalskahtaa suussakin niin teräksiseltä kun sen lausuu, siitä tulee mieleen jotain sellaista minkälaisia fiiliksiä bändin musiikkikin joskus antaa.
  
  30/10/01 17:03

Name : janus
  
Message : Klaatu barada nikto...joskushan sitä kai epäiltiin että onko tämä Klaatu Beatles salanimellä.
  
  30/10/01 14:36

Name : Suonna
Home page : http://www.klaatu.org/
  
Message : Lisää divarilöytöjä, Klaatun "Sir Army Suit", 20 mk. Oivaa post-Beatlesiä. En ollut koskaan kuullut bändiä, vaikka lievä kiinnostus kyti erinomaisen nimen takia. "Dear Christinen" täytyy olla paras biisi, jota George Harrison ei ole koskaan tehnyt. Slidekitara soi livakasti.
  
  30/10/01 14:06

Name : janus
  
Message : Liian helppona? Onpa siinäkin kriteeri.
  
  30/10/01 13:57

Name : Tarja
  
Message : Mulle ainakin muutama vanhempi Wigwam-diggari sanoi pitävänsä Tramdriveria liian "helppona", ei tarpeeksi progena. Itse olen kyllä aina lukenut sen omiin suosikkeihini just sen tarttuvuuden ansiosta.
  
  30/10/01 13:26