Wigwam - guestbook

Name : Esa
  
Message : Mikko, tiedät varmaan äänitteen, joka on Kööpenhaminasta 75, kolme raitaa jossain studiossa livena. Siinä esimerkiksi on No New Games, joka mielestäni on heikompi esitys kuin samana vuonna Suomessa, se Fresh Garbage kakkos CDn esitys.

Kyllä mä luulen että virallisissa äänitteissä on parhaat live tallenteet. Ne vaan tarttis saada kaikki ulos, yleisradion sun muut äänitteet.
  
  05/11/01 15:41

Name : Dr.ockmey
Home page : http://primemover.tripod.com
  
Message : Den bästa skivan på länge blir bara bättre ju mera man lyssnar
  
  05/11/01 14:58

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Wigwam Family Tree
  
Message : Jenni, kyllä tämä on edelleen ihan ei-virallinen sivusto.

Esa, tuolta family treestä löytyy kokoonpanot eri vuosilta, eli Pedro oli mukana 8/1975. Erilaiset tilapäismiehistöt sukupuusta tosin puuttuvat.
  
  04/11/01 18:12

Name : toni, espou
Home page : Strident - sinunkin yhtyeesi
Found : Just surfed on in
  
Message : Jeah..kehuskelen että olen kyllä tiennyt nämä sivut jo pitkään ja nyt olin TODELLA iloisesti yllättynyt pitkästä aikaa piipahtaessani sisään, kun huomasin Blues Sectionin "Semi-circle solitude" tabit...ouh, kiitos oikein oikein paljon! :) Selkeesti rakkaudella tehdyt sivut ja kato heti kun on rakkautta mukana niin syntyy hyvää jälkeä. Rauhaa ja sit tietenkin rakkautta jatkossakin kaikille vikvam ihmisille! :)
  
  04/11/01 17:18

Name : mika, esbo
  
Message : hyvin livellä nivottu tramdriver ja save my yhteen - samaan tapaan muuten cowboy song ja boys are back thin lizzyn live and tankeros nivottuna (no on varmaan muitakin...). kuunnelkaa nektarin 72 tehty tab in ocean se nimikko biisi 17 min, ja sitten loistava
desolation valley (floydin aikakaudella tehty).
floydin kouluteemaa voi kuulla supertrampin 74 tehdyllä school biisillä paljon ennen floydia. No traumaattisuusaste ei ole ehkä samalla tasolla.
  
  04/11/01 13:16

Name : mika, esbo
  
Message : se eka (mieli)kuva wigwamista - jossain iltatähdessä tai jossain, Jim siinä kyyryssä sähköpianon ääressä ja laulaa mikkiin - helvatta, se kuva säilyy mielessä hautaan saakka.
  
  04/11/01 12:57

Name : Elina
  
Message : Satuin juuri baarissa kuulemaan ton Step Time Orchestran biisin, josta Suonna joku aika sitten kyseli. Ja kyllähän siihen ihan tunnistettavasti on sämplätty Do Or Dieta (se kohta, jossa lauletaan "I just can't wait no longer.."). Projektin taustalla on kai Jori Hulkkonen. Toimii mun mielestä loistavasti - ja oli kyllä huvittavaa seurata kun tyypit ihan sujuvasti joraili Wigujen tahtiin ties minkä Eminemin jatkoks...
  
  04/11/01 02:48

Name : Esa
  
Message : Kysymys 1975 keikoista 18.08. Copenhagen
19.08. Copenhagen
Oliko Pedro mukana? Minä vuosina Wigwam esiintyi ilman Pedroa tai Kotilaista?
  
  03/11/01 18:33

Name : Jenni
  
Message : Musta on tosi hyvä, että joku oli vihjaissut Mikon sivuista, että saatiin tämän sivun osoite siihen kanteen. Pelkäsin jo, että siellä olisi tyyliin joku "www.emi.fi/wigwam" tai vastaava, jossa olis ollut yksi kuva ja jotkut ankeet soittajaesittelyt. Hauska huomata, että tästä sivusta tuli pikku hiljaa se Wigwamin virallinen kotisivu. Aplodit Mikolle!
  
  03/11/01 12:17

Name : Esa
  
Message : WPW on sanat mukana, siitä vois pikkasen korjailla esim Bless Your Lucky Stars lyriikoissa.
  
  03/11/01 05:52

Name : Esa
  
Message : Kiitokset tiedoista Arto ja sahlakari. Suomi Pop oli sellaista yhden kerran kokeilua, eikä siinä niin tarkoitus ollut venyttää siitä uraa. Ihan toimiva kokeilu.

Sain sitten lopulta WPW CDt. Ihan hyvä äänitys. Nykyfaneille on hyvä olla sellaienn CD kuin bändikin on lavalla. Ei live ja muissa uusissa versioissa koskaan kannata vertailla onko uusi vai vanha parempi. Joskus on joskus ei, joskus saa kaks hyvää versiota samata biisistä.

Mikkokin pääsi takakanteen pikuisella fontilla web sivun osoitteen verran. Näkyy suurennuslasilla...!
  
  03/11/01 03:01

Name : Heikki
  
Message : Bongasin tuolta sellasen tiedonjyväsen että entinen Dark Sun -rumpali Hemppa ois liittyny Pohjannaulaan! Pohjannaula on hieno bändi!
  
  02/11/01 22:33

Name : Arto, oulu
  
Message : Kareliahan oli kansanmusiikkia pop-otteella ja livenä se oli tosi hauska yhtye. Suomalainen kansanmusahan oli haudanvakavaa ja varsinkin Eetu halusi kääntää jutun päälaelleen,niin laulutavassa kuin välispiikeissäkin.
Yhtyeen Suomi-Pop-levyiltähän Nils-Aslak Valkeapää keksi aikanaan Paronin ja Ilpon ja syntyi uusi joiku, mikä rohkaisi taas Wimmeä ja kumppaneita kokeilemaan puolestaan uutta.
En kiellä, etteikö Karelia olisi vaikuttanut Piirpaukkeen syntyyn, mutta suorempi vaikuttaja oli kyllä Ilpo Saastamoisen Dopplerin Ilmiö, minkä ohjelmistosta löytyi uudelleensovituksia intialaisesta,gruusialaisesta ja makedonialaisesta musasta ja sitäpaitsi ennen Piirpauketta Sakari Kukko oli Sibelius-Akatemiassa Ilpon oppilas!
Harmi vain,että Doplerin Ilmiö muistetaan vain Frank Robsonin Mr.Madman-sinkusta, mikä antaa täysin väärän kuvan bändistä, jota voidaan pitää meidän ekana worldmusic-yhtyeenä.
Pohjantahti puolestaan syntyi -80-luvulla Piirpaukkeesta, kun kitaristi Pekka Nylund ja Ilpo lähtivät yhtyeestä ja viimeisin levytys, missä Pohjantahdin soittoa kuullaan on Velhon aika-tupla viime vuodelta.
Pajonhan Pohjantahti on keskittynyt viime vuosina saamelaisnimien säestämiseen ja vaikeisiin sekatahtilajeihin,joita oli Pop-Kareliankin levyillä.
  
  02/11/01 21:50

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Muutin vieraskirjan päivämäärä- ja aikakirjauksen suomalaisemman/englantilaisemman muotoiseksi. Saman tien kerralla näkyvä viestimäärä pieneni 40:stä 25:ksi, koska se on Freebokin nykyinen maksimi. Kokenetteko huononnukseksi?
  
  02/11/01 21:27

Name : Heikki
  
Message : Mullon noista uudemmista Karelioista seuraavat: Tuohihuilu (1981), Maanitus (1983) ja Karelia (1986). Tuohihuilulla kokoonpanoon kuuluu Paakkunainen (tuohihuilu), Matti Kontio (kantele, kitarat), Esa Kotilainen (haitari, klavinetti) ja Eerik Siikasaari (double bass) ja noilla parilla myöhemmällä mukaan on otettu myös sähkösempiä soittimia ja muitakin puhaltimia ja bändiin on liittyny Jukka Wasama rumpuhin. Mun mielestä musiikki näillä levyillä muistuttaa melko paljon Piirpauketta joskin erojakin löytyy.
  
  02/11/01 21:20

Name : sahlakari
  
Message : Hieman huonosti kirjotettu. Ei tuossa uudemmassa Kareliassa mitää kannuja tai bassoi ole.
  
  02/11/01 20:19

Name : sahlakari, hki
Home page : hertsi.com
Found : Search engine
  
Message : Esa: Itse pidän myös noista Karelian ekoista enemmän. En tosin ole kovin paljoa sitä uudempaa matskua kuullut, mutta ylipäätään minua ei erityisemmin tää kansanmusa-meininki innosta. Siis nää Värttinät sun muut. Ei mitään vanhaa suomalaista musaa vastaan, mut sit kun siihen ympätään sähköbasso ja kannut, niin johan alkaa latteusbarometri vilkkuu punasta.

sahlakari
  
  02/11/01 20:13

Name : Pete
  
Message : Gnomus vieraanaan Jukka Gustavson,
Keravan teatteritalolla 01.11.2001
Aika usvaa oli eilinen konsertti.
Gnomus soitti ekan setin (35mins/2
"biisiä")yksin,toiseen settiin tuli
sitten Gutsi mukaan.
Kaksi "biisiä" putkeen + yksi encore
mahtui noin tunnin settiin.
Gutsi lausui väliin runon/mietelmän
pätkiä ja soitti pääosin Hammondia +
kaivoi välillä Korg:ista vähän oudompia soundeja.
Musiikki oli jotain Krakatau/King
Crimson tyyppistä improvisaatiota
jos jotain vertailukohtia haluaa hakea.
  
  02/11/01 19:23

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Pari tyyppiä, joista toinen oli 70-luvulla toisen lämppärinä Ameriikankiertueilla, on kumpikin tehneet Cobainin Kurtille hienon biisin: Patti Smith & Tom Rapp...
  
  02/11/01 16:32

Name : Esa
  
Message : sahlakari, pidin kuitenkin 1971 Kareliasta enemmän kuin 80 luvun versiosta. Kenties nostalgiaa. Mutta vertaus Fairportiin on osuva.
  
  02/11/01 15:36

Name : Heikki
  
Message : Suomifolkista tulikin mieleeni, ei kukkaan oo kuullu tai jopa omista Pohjantahti -nimisen orkan levyä? Kuulin sen eka kerran joskus reilu 10 vuotta sitten aattelin että ompa kauhia, nyt sen sitte viime kesänä kuulin uuestaan ja sehän vaikuttikin varsin hienolta! Eli oitis hankintalistalle meni, jos vaan nyt jostain löytyy!
  
  02/11/01 11:05

Name : sahlakari, hki
Home page : hertsi.com
Found : Search engine
  
Message : Karelia nyt on progea vain satunnaisesti. Kaksi ekaa levyä on kyllä enemmänkin folkbeatia Fairport Conventionin tapaan. Aika rasittavaa kamaa jos minulta kysytään. Suomi Pop kakkonen on sentään hieman verevämpi esitys. Paras Karelia levy on Nunnu, mutta se nyt ei suoranaisesti Karelia-levy olekaan, vaan Paakkunaisen oma projekti, jossa Karelia on mukana.
Nunnussa kantavana ideana oli beat-rytmiikan sijasta käyttää jazz-kehystä. Homma toimii, ja hetkittäin yllytään ihan free-soitantaan. Näiden kolmen jälkeiset levyt tuskin ovat progea millään tavalla, taisi homma mennä suomi-folkiksi totaalisesti.

Jos ei muuta, niin Suomi Pop 2:ssa on killeri kansi -> http://www.mbnet.fi/~fnote/pop2.html

sahlakari / hertsi.com
  
  02/11/01 08:54

Name : Esa
Home page : http://njet.net/palstat/article.phtml?art_id=363
  
Message : Yllä juttua Kareliasta, eräälaista progea sekin. Ainakin kokeilevaa. Onkohan Suomi Pop ja Pop 2 koskaan tullut CDlle?
  
  02/11/01 03:55

Name : Vilijonkka
Home page : Anorexorcist
Found : Just surfed on in
  
Message : "Nirvana tuli tappamaan kaikki tukkametalli-bändit ja näyttämään että oli olemassa vaihtoehto turvalliselle, valmiiksi paketoidulle musiikille." -Krist Novoselic, Nirvanan basisti, 2001
  
  01/11/01 23:56

Name : mika, espoo
  
Message : Aika lähellä täydellistä progea on kyllä Yesin Heart of the sunrise.
Rytmijippoja, Raskaita riffejä, herkkää laulua, jazzmaista pianokikkailua ja maanjäristys basso (tämä viimeinen laitetaan usein John Wettonin tiliin, mutta kyllä Squire sen kai ennemmin toi progeen tai sitten vielä joku muu jota en tiedä tai muista).On olemassa hienompiakin progebiisejä, esim Supper's ready,mutta ym. täyttää progen tunnusmerkit hiton hyvin.
  
  01/11/01 21:52