Wigwam - guestbook

Name : sahlakari, hki
Home page : Hertsi.com
Found : Search engine
  
Message : Siis aivan samaa mieltä. Jokaisessa musiikkityylissä (jopa kantrissa) on se jokin oma juttu, mikä tekee siitä mielenkiintoisen, jos jaksaa perehtyä. Ei elektroninen musiikki ole sen huonompi, varsinkin kun se on niinkin laaja musiikin alue kuin tällä hetkellä on.

Tietyt artistit tietyn genren sisällä voivat kyllä olla parempia kuin toiset, mutta mikään musiikinlaji ei saisi nousta arvossaan korkeammalle kuin jokin muu. Painotan myös eri funktioita eri musiikeille. Ei tanssibiittii ole tarkoitus kuunnella pimeässä, rauhassa ja keskittyen. Toisaalta vapaa improvisaatio tuskin toimii taustamusiikkina.

Stockhauzen, Andrew Hill, Christ on Parade, Gentle Giant, Dark Throne, Pan Sonic, Juice.

Onneksi voi kuunnella mitä haluaa.

vs
  
  09/11/01 11:28

Name : Heikki, Yka
  
Message : Miksi aina väitetään että "konemusiikki" ja "oikeilla soittimilla soitettu musiikki" ois jotenki vastakohtia? Kyllähän monet bändit käyttää molempia. Ja miks muka ei vois tykätä toisesta jos tykkää toisesta? Kyllä minä ainaki pystyn ihan yhtä hyvin kuuntelemaan vaikkapa Rinneradiota ku Black Sabbathia. Ja on aivan turhaa ruveta väittelemään siitä kumpi ois parempi, molemmilla on oma funktionsa.
  
  09/11/01 10:52

Name : Ehjä Nadir
  
Message : Pakko on taustasäestää Sahlakaria tässä. Kuuntelin juuri tosi taustanauhakamaa, eli Loven underground-kokoelmaa Arktinen hysteria. J.O. Mallanderin "1962" on aika avartava kokemus, vaikka siinä ei "oikeita soittimia" soitetakaan :-)

Kaiken maailman luuppeja ja masiinoita on käytetty jo pitkään, eikä se ole musiikkia tuhonnut. Tuonut korkeintaan uusia sävyjä ja ulottuvuuksia lisää. Jotenkin en jaksa kuitenkaan uskoa, että seuraavalla Wigwam-levyllä nauhataustat jylläisi, joten otetaanpas ihan relasti vaan kaikki. Onhan kaiken lisäksi perjantai :-)

Ehjä
  
  09/11/01 10:36

Name : sahlakari, helsinki
Home page : hertsi.com
Found : Search engine
  
Message : Mika:

Mikä läppä toi oli, että voisivatko nuoremmat porukat oppia ymmärtämään soitettua musiikkia?

Ensinnäkin, "nuoremmat porukat" oppivat ensiksi ymmärtämään musiikkia. Se on lähtökohta. Nyt radiossa soi koneellisesti tuotettua musiikkia, ja se aivan samalla tavalla musiikkia kuin mikä tahansa muu.

Eli musiikki on musiikkia. Ei se, että joku on kuunnellut koneella tuotettua musiikkia, estä häntä 'ymmärtämästä' instrumenteilla soitettua musiikkia. Musiikin sisältö ratkaisee.

Taustanauhat tuskin ovat se ainut juttu tämän hetken populaarimusiikissa. Ja mitä viittasit säveltämistaitoon, se on tietenkin riippumaton toteutuskeinosta. Monilla MTV-artisteilla on hyvin tehtyjä peruspop-biisejä, vaikka he joissain tilanteissa esittäisivätkin ne taustanauhojen avulla.

On paljon huonoa kamaa, mutta niinhän on ollut aina. Tottakai nykyään on paljon enemmän tarjontaa, mutta ei se välttämättä tarkoita että suurin osa pop-musiikkia olisi jotenkin huonoa.

Kaikelle musiikille on funktionsa. On taustamusiikkia, tanssimusiikkia, kuuntelumusiikkia jne.


Njokatapauksessa,

riittänee.

vs

  
  09/11/01 09:29

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Pieni vihje kulttuurimatkailun kohteeksi: Lappeenrannan kaupunginteatteri esittää musikaalia Piaf; Kävin eilenillalla katsomassa, mahtava! Esitykseen kuuluu olennaisena osana orkesteri, Basso-viulu-piano-rummaut & haitari, jota soittaa ja orkesteria johtaa Esa Kotilainen! Ja se Minna Pirilä, joka esittää Piafia, laulaa kans tosi upeesti...
  
  09/11/01 08:20

Name : mika, espoo
  
Message : samassa soundissa muuten se Jim-kuva Beingistä jossain ihme visailussa, eivätkä tienneet - luulivat Wakemaniksi (!) ja joksikin muuksi.
  
  08/11/01 20:52

Name : mika, espoo
  
Message : ihan pätevä se soundin Rekku-juttu.
Ovat kai aika tosissaan (oikealla tavalla) tämän Wigwam-homman kanssa.
Voisiko nuoremmat porukat oppia ymmärtämään soitettua musiikkia, kaikenmaailman taustanauhapoppoo-hössötysten jälkeen? Nykyradiopopilla kun on kovin vähän tekemistä soitto- tai säveltämistaidon kanssa. Ok, on olemassa pistämättömiä pop/tanssi-biisien väsääjiä, mutta ovat kovin harvassa.
  
  08/11/01 20:47

Name : JARMO VAINIKAINEN, HELSINKI
  
Message : HEI ! ONKO KENELLÄKÄÄN SELVILLÄ PRESSAN LYRIIKAT KAHDELTA ROBSON-LEVYILTÄ.
  
  08/11/01 19:54

Name : janus
  
Message : No ei kai ole tarkoituskaan että Abso olisi joku “vara-Wigwam”, bändillä on ihan oma tyylinsä. Mitä soittotaitoihin tulee niin olen sitä mieltä että Abso on erittäin taitava bändi, mutta bändi on valinnut koruttoman ilmaisun ilman turhia krumeluureja, esim. Suljettu-levyllä ei ole mitään brassailuja. Eipä ole tarpeenkaan, Abson musa kun ei sellaista tarvitse.
  
  08/11/01 09:35

Name : Heikki
  
Message : Kyllähän mr. Lääkkölä ainaski on taitava kitaristi. Ja ei niissä muissakaan mitään vikaa ole.
  
  07/11/01 22:41

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : Mikähän siinä on kun vanhan korvaan aina särähtää kun Absoluuttista Nollapistettä verrataan Wigwamiin. Napapiirin pallopojilla on kyllä vekkuleita sanoituksia, mutta soitannollisesti he ovat valovuoden päässä Wigwamista, ovat aina olleet.Ei kai se, että Wigwam on Nollapisteen suosikki, tee siitä Wigwamia vai tekeekö ?
  
  07/11/01 22:01

Name : Tatu
  
Message : Löytyipä syy miksi olen aina pitänyt "Valtani viimeistä päivää" Absoluuttisen parhaan..
Ei siis ole tullut mieleen.
  
  07/11/01 21:13

Name : Pertti Joffaan
  
Message : Jostain syystä Thin Lizzyn debyyttisingle The Farmer tuo mieleeni Wigujenkin soittaman Up on Cripple Creekin. Oliko Mr. Lynott kenties myös The Band fani...
  
  07/11/01 19:31

Name : Esa
  
Message : Kun kuuntelee tuhansia biisejä radiosta ym. ja sitten tekee omiaan, aina tarttuu melodian pätkiä vanhasta...
  
  07/11/01 19:26

Name : janus
  
Message : Absoluuttisen nollapisteen ekalla levyllä (Neulainen Jerkunen, 1994) on Valtani viimeinen päivä –niminen kappale. Siinä on jotain joka tuo perin vahvasti mieleen Jimpan Grass for Blades –biisin. Oletteko huomanneet saman? Wigwam-haamu kummittelee entistä enemmän kun urut tulevat vahvemmin mukaan.
  
  07/11/01 17:26

Name : Suonna
  
Message : Lisää lehdistökatsauksia. Päivän Hesari mainostaa Pressa-keikkaa Tavalla ti 27.11. (nehän tekee näköjään varsinaista Helsingin-kiertuetta) ja sitä, että Wigujen liveä saa Suomen Anttiloista näin isänpäivän alla hintaan 109 mk.
  
  07/11/01 16:56

Name : Suonna
  
Message : Rumba tuli ennen tilaajille torstaina, nykyään jo keskiviikkona. Nro:ssa 21/01 Pertti Hakalan WPWL-arvio (neljä tähteä viidestä) ja tieto Pressan Kurkimäen keikasta 1.12.
  
  07/11/01 12:46

Name : Esa
  
Message : WPW on nyt kuunneltu muutamaan kertaan. Ainoa jonka olisin vaihtanut muuhun biisiin on Bertha Come Back, josta siitäkin tykkään edelleen studioversiona.
  
  07/11/01 04:49

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Olin tässä taanoin ulkomailla erään hra Tavin kanssa, taisimmepa ottaa oluenkin. Innostuimmepa Wigwamista haastelemaan, ja hän toi esiin mm. olleensa jollakin ihmeellä Itä-Rajan rock-junakeikalla Parikkalassa Bändiä kuulemassa joskus aivan 70-luvun alussa, sekä myös aiemmin kertomallani Lappeenrannan keikalla, jossa Gustu oli soittanut Jumala ompi linnani-biisiä saarnaaja Malmion saarnaamisen taustalla... Yritänpä saada hra Tavin kirjoittamaan muisteloitaan tännekin...
  
  06/11/01 17:25

Name : Pertti Joffaan (Tikkarimiehen perikunta)
  
Message : Soundissa myös Humu-Pekka...
  
  06/11/01 15:20

Name : Suonna
  
Message : Ja lisää viestiä. Uudessa Soundissa 11/2001 neljän sivun Rekku-haasto by Jake Nyman. Rekun hlö-historia käydään läpi, ei uusia tietoja mutta hyvä meininki ja komea ruskeaksi toonattu arkistokuvitus.
  
  06/11/01 10:24

Name : Suonna
  
Message : Ruvettiin täällä susirajalla suunnittelemaan Hottoe-matkaa Hämeeseen. Lähtö olisi ke 28.11. n. klo 16, reitti Joensuu - Pieksämäki - Jyväskylä - Jämsä - Tampere, yö siellä, paluu torstaialkuillaksi Joensuuhun. Jos jotakuta kiinnostaa lähteä mukaan tasaamaan bensakuluja, niin ilmoitelkaapa emaililla.
  
  06/11/01 09:33

Name : Esa
  
Message : Taitaa olla, mulla on vain 3. Miten muuten meni Wigwamilla Roskilden festivaali? Luulis olevan niin suurella festivaalilla jonkun joka muistaa kertoa yleisön suhtautumisesta..
  
  05/11/01 20:32

Name : Suonna
  
Message : Esa, tarkoittanet Tanskan radion studioäänitystä elokuulta 1975. Kahdessa osassa aikanaan radioitu nauha koostui seuraavista kappaleista: Just My Situation, Nuclear Nightclub, Grass For Blades, Freddie, Bless Your Lucky Stars, Never Turn You In, A Better Hope, Do Or Die, No New Games. Kaikkinensa session pituus on 49 min. ja taso on hyvä. Olen ehdottanut Siboneylle, että he tekisivät "Live In Denmark" -tyyppisen levyn, jolla olisi Lundtoften radioitu keikka loppuvuodelta 1976 (jolla on mm. klassinen Uninspired Noodling In G) ja tuo 1975-sessio. Molemmat ovat hyvätasoisia juttuja.
  
  05/11/01 16:41

Name : Friend from the Fields
  
Message : Kai täällä saa vähän eilistä Yesin keikkaa hehkuttaa? Oli näet aika valtavan upea konsertti, suureellista, mutta hienoa. Samalla kuitenkin hyvin inhimillistä ja lämmintä. Soittivat melkein kaikki "pakolliset" teokset, paitsi Gates of Deliriumin ja Heart of the Sunrisen. Minulla oli loistava paikka ihan lavan edessä, ja sedät olivat loistavassa vireessä. Jon Anderson on edelleen maan päälle laskeutunut enkeli. Oi oi.
  
  05/11/01 16:38