Wigwam - guestbook

Name : Suonna
  
Message : Mikäs Surfeulla vikana kun Netclubiin ei ole päässyt koko päivänä. Tahtoo päästä painamaan updates-painiketta, mitä uutta kivaa Mikolta. Vieroitusoireita.
  
  13/11/01 15:38

Name : Heikki K., jyväsktäk
  
Message : Apinan väri on punainen ja keltainen.
  
  12/11/01 22:34

Name : Heikki
  
Message : No mie vähä aattelinki että mitäs, mut tajusin sitte erheesi :)
  
  12/11/01 21:43

Name : sahlakari
  
Message :
virheellisesti osoitin aiemmat viestini Heikille, kun oikea osoite oli Veikko.

s
  
  12/11/01 21:04

Name : Heikki
  
Message : Onkos tuo Koponen muuten teheny paljonki levyjä? Mullon sellanen ku TIANANMEN 4.-6.6.1989 vuojelta 1994.
  
  12/11/01 19:36

Name : k.p.tikka-ri
  
Message : Suonna ja muut, kyllä toi Loven just julkaisema kokoelma Arktinen Hysteria suomalaisen avantgarden esipuutarhureita (vaimitensenytmeni) on kanssa aika mielenkiintoista kamaa; Meikälle n. puolet oli ennenkuulumattomia ja niistä kolisi kyllä melkoisen kovaa ainaskin toi Vallankumouksen Analyysi ja sitten Otteet Sperm-Oopperasta Kuoleman Puutarha... Mutta missä oli Heli Keinosen tulkinta S.Albertin kappaleesta Laulu Mätänevän Kapitalismin Ideologisesta Ylärakenteesta???
  
  12/11/01 19:25

Name : sahlakari
  
Message : Itse en radiota paljon kuuntele.
Minulle riittävät levyni. Jos radion musiikki ei miellytä, sen voi aina laittaa pois päältä. Tuskin ikinä tulee tilannetta, että kuka tahansa voi käynnistää television tai radion ja aina kuulla sieltä juuri sitä mitä haluaa.
MTV:tä katson aika paljon, sillä sieltä tulee musiikkia ja joskus se riittää. Ei tarvitse aina kuunnella jotain kompleksista, "sydänverellä" duunattua taidemusaa, joskus peruspoppis saa hyvälle tuulelle. Kaikelle on aikansa ja paikkansa.

s
  
  12/11/01 10:02

Name : sahlakari, hki
Home page : hertsi.com (suomijazz&levyjenkeräily)
Found : Just surfed on in
  
Message : Heikki:

Kaupallisuutta esiintyy suurimmassa osassa musiikkia. Artistien täytyy elää usein musiikillaan ja näin musiikista syntyy tuote. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikki artistit tekisivät musiikkinsa vain sillä peritaatteella, että sen täytyy myydä, mutta tämä faktori on kuitenkin hyvin usein läsnä.
Toisaalta, onko kaupallisuus välttämättä aina se sellainen paholainen miksi se on leimattu. Ei musiikin tekeminen kaupallisessa mielessä tarkoita välttämättä että se olisi jotenkin huonoa. Joko artisti tekee hyvää musiikkia tai ei.

Mielestäni moni ns. kaupallisessa mielessä tehty kappale ajaa varsin hyvin asiansa. Esim. Spice Girls teki varsin passelia perus-mtv-poppista. He loivat käyttömusiikkia massoille, kaupallisessa mielessä, mutta toisaalta (heidän tuottajansa) tekivät myös sujuvia biisejä. Ilmiönä se ylettyi musiikin ulkopuolelle, mutta niin ylettyi Beatles-ilmiökin. Kaikki rock- ja popmusiikki luo mielikuvia, joiden perusteella musiikkia ostetaan.

Musiikista on tullut käyttötavaraa, ja tällöin on turha toivoa, että kaikki haluaisivat paneutua ja käyttää paljon aikaa tuotteen hyödyntämiseen. Se lienee varsin ymmärrettävää. Tämän takia populaarikenttä on nykyään mikä on ja simppelit melodiat ja sovitukset ovat suosituimpia. Ja tämähän on varsin okei, sillä he jotka muuta haluavat voivat ostaa sen erikoistuneesta kaupasta. Ongelma lienee lähinnä se, että Suomen populaatio on sen verran pieni, ettei täällä ole kuuntelijakuntaa kaikelle musiikille, jolloin joitain musiikin lajeja on myös täältä vaikea saada.


jatkuu ...


  
  12/11/01 09:56

Name : janus
  
Message : Tuo levynkansiäänestys on sikäli ongelmallinen että monet varmasti äänestivät suosikkiartistinsa levynkantta vaikka se ei ehkä olisikaan ollut paras mahdollinen kansi.
  
  12/11/01 09:13

Name : Esa
Home page : http://www2.helsinginsanomat.fi/klik/levyraati/tilanne.html
  
Message : Levykansiäänestyksessä, yllä, NN #14.
  
  12/11/01 03:40

Name : veikko
  
Message : Harmittava hyppy takaisin: minua henkilökohtaisesti ei tusinapopissa häiritse välttämättä niinkään taustanauhojen käyttö(Ultra Bra, joka on kyllä aika poppia, käyttää myös datteja joissain biiseissä) tai koneidenkaan, joka on välillä, esim. juuri rinneradiolla tai vaikka airilla, hyvinkn innovatiivista ja hyvänkuuloista. Se, mikä minua häiritsee ja tiputtaa ne poi musiikin luokasta, on niiden läpitunkema kaupallisuus. Bändit, joita perustettaessa katsotaan valokuvia enemmän kuin soitto/laulu/tanssi/ihan mitä vaan taitoja ja jolle keksitään historia ja jonka jäsenille keksitään elämä, ja jonka biisien ainoa tarkoitus on myydä mahdollisimman monta kopioita maailmalla, eivät vaan nauti arvostustani musiikkina. Jos lähtökohtana on tehdä tuote, jolla ryöstää köyhien pienten ja isompien tyttöjen ja poikien rahat, ja mihinkään musiikilliseen lopputulkseen ei pyritä, ei kyse olekaan oikeastaan musiikista samalla tapaa kuin esimerkiksi juuri wigwamilla. Kyse on tuotteesta, joka nyt sattuu projisoitumaan musiikin ja eritoten MTV:n kautta. Ja koska konemusaa ei tarvitse osata soittaa (okei, tiedän, jotain on osattava, mutta ei tarvitse läpikäydä samanlaista vuosikausien rääkkiäö kuin esim. klassisella kitaralla kyetäkseen teknisesti soittamaan) niin tuotteita on helppo tehdä sillä saralla. Että näin.

Eli siis, kaupallisena saavutuksena ihan kunnioitettava (jos nääin voi sanoa) jos saa maailman huutamaan nimeään, mutta minkään musiikin kanssa sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä. Bilemusa on sitten asia erikseen, ne vaan kuulostavat hyvin samoilta välillä. Ehkä tusinamusaakin tarvitaan, jotta hyvä kuulostaa hyvältä, mutta kivaa se ei ole.

veikko
  
  11/11/01 23:39

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : HUOM! Jukka "Jussinpoika" Raittisen Wigwam-juttu Iltalehden Viikkolehdessä.Tsekatkaa !
  
  11/11/01 20:51

Name : Del Montte
  
Message : Eilen soitettiin ratio-ohjelamassa luulosairasta ja hei hei heissulveitä.
  
  11/11/01 18:35

Name : Suonna
  
Message : Päivän Hesarissa Pressan Savoyn keikkamainos ja maininta levynjulkkarista ja ilmeisesti kuva levyn kannesta, älpyn nimi on "Still Struggling For Freedom". Julkaisijaa ei mainittu.
- Marko Tapion "Arktinen hysteria" on todellakin hieno. Antaa hyvän vastapoolin Täällä Pohjantähden allalle. Lienee parasta olla jatkamatta aihepiiristä, ettei tää mene punaiset ja valkoiset -meiningiksi.
  
  11/11/01 11:57

Name : mika, esso
  
Message : arktinen hysteria - lukeeko joku muukin Marko Tapiota ? Silti, lukekaa Viidan Moreeni, jos ette jo ole sitä tehneet. VDGG on tosiaan loistava. Hammill on niin aito.
  
  10/11/01 21:35

Name : Petteri
  
Message : Tulisiko nyt lopulta Pressaltakin se livelevy?? Toinen miksi luulivat Pembrokea Soundissa oli Jaco Pastorius, jonka levynkansi on hämmästyttävän samannäköinen kuin tuo kuva. Soundissa oli juttua myös Absoluuttisesta Nollapisteestä, josta oli täälläkin keskustelua, ja täytyy sanoa, että kyllä Suljettu on heti Beingin jälkeen paras suomalainen levy. Taitavia soittajia.
  
  10/11/01 19:45

Name : vp, jyväskylä
  
Message : mielenkiintoista, varasin lippuja Pressan Savoy-teatterin keikalle 25.11. Niissä luki että Tasavallan presidentti/levynjulkistaminen.
  
  10/11/01 13:56

Name : Heikki Kerkkänen, jyväksäy
  
Message : tulipahan ostettua tuo arktinen hysteria ja huomattua että meikällähän on jo melkein nuo kaikki entuudestaan. No tulipahan cd-muodossa ja vähemmällä rahinalla.
  
  09/11/01 23:07

Name : Juha, Kallio
  
Message :
”Hän kahlaa kanssasi halki tulppaanien”, on aivan mahottoman kaunis kappale. Måsse sävelsi sen Ankin vuonna 1975 ilmestyneelle levylle ”En anna heille anteeksi”. Upeasta lyriikasta vastasi siis Jarkko Laine. Toi koko levy on monin tavoin muutenkin todella tärkeä osa suomalaista musiikkihistoriaa. Måssen lisäksi sävellyksistä vastaavat mm. herrat Pembroke ja Robson, kummaltakin kuullaan kaksi biisiä. Eihän tämä nyt tietenkään riitä tekemään kyseisestä älppäristä Wigwam- tai Pressa-levyä. Mainittakoon kuitenkin, että Jimppa myös musisoi levyllä kuten myös Junnu Aaltonen, jolta kuullaan muutamia todella herkullisia huilusooloja. Etsikää tää vinyyli divarista tai kirjastosta. Ette taatusti tule pettymään. Todella upea levy, kuten koko Ankin tuotanto. Aivan mahtava mimmi!!!

Sitä en sitten tiedä, onko kyseisestä kipaleesta tehty orkesterisovitus. Kenties joku viisaampi valaisee lisää.
  
  09/11/01 21:44

Name : mika, esbo
  
Message : jokseenkin pinnana tässä. olin kyhännyt pitkän tekstin ja se piru katkes . linja meinaan. no lyhyesti sitten. tarkoitin vain, että riittääköhän Wigwamille uusia(lähinnä nuoria)kuuntelijoita, jos
kerran Rekun juttu huomioiden, äijät ovat valmiita vielä kerran yrittämään tosissaan, jos mahdollisuus annetaan.
  
  09/11/01 19:51

Name : Jenni
Home page : Suomalaista musiikkia viihdeorkestereille
  
Message : hei tietääkö kukaan tämmösestä kappaleesta kuin "Hän kahlaa kanssani". Tuli eteen netissä ja rupes ihmetyttämään kun tekijäksi on merkitty Måsse! Sivuston otsikkokin on hämärä...
  
  09/11/01 19:34

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : Jututin kerran tätä sähköisen tanssimusiikin Kaurismäkeä,Jori Hulkkosta,ja hetkessä arvostus nousi monta piirua.
Nuoresta iästään huolimatta, hän oli hyvin ennakkoluuloton eri musiikkityylien suhteen. Tiesi paljon ja hänen levyhyllyssään oli laaja valikoima lattaria, soulia, teknoa, jazzia, Finnhitsejä,heviä poppia, progea , Simo Salmista...
Tapaamisen jälkeen hankin miehen sooloalbumit,enkä ihmettele yhtään, miksi ruotsalainen Aftonbladet käski unohtamaan kaikki Bomfunkit ja Darudet. Jorin musaahan voi kuunnellakkin ja siitä löytyy juonen kehittelyä niinkuin progestakin.
  
  09/11/01 19:25

Name : Heikki Kerkkänen
  
Message : Graafista muuten tuli mieleen et
Van Der Graaf Generator on muuten heltskarin hjuva bändi.
Mie en jaksa polttaa käämejäni sen takia kun reidiousta tulee pyllyä. En kuuntele sitä. Kuuntelen sitten kun sieltä tulee musaa josta tykkään. Torstai-ilta on mafialla siis aivan teräksinen.
  
  09/11/01 17:19

Name : Jenni
  
Message : Mun täytyy sanoa, että mua ei varmasti häiritsis se MTV-poppi niin paljoa, jollei sitä tulisi joka tuutista. Bussissakaan ei voi istua tai kaupassa käydä, ellei siellä soi joku Energy. Sama efekti on jollain hollywoodleffa-taustamusalla, joka tekee sen leffan kattomisesta aivan tuskaa. Kaikkinensa tälläinen "ei hetken rauhaa"-meininkin saa meikäläisenkin pannun kiehumaan.

Eli ei mulla sinänsä oo mitään tanssimusan kuuntelijoita vastaan (paitsi että noin 9/10 pitää mua tekotaiteellisena junttina mun musiikkimaun takia!), mutta se, että uusi bändi syntyy joka päivä hitteineen ja niitä joutuu sitten vastentahtoisesti kuuntelemaan. Vähemmästäkin erakoituu.

Muistankin, kun entinen luokkakaverini osti Graafin siskosten CD:n ja sanoi sitten siinä kuunnellessaan mulle, että nää neidot osaa tehdä OIKEESTI (!) musiikkia, että maailma olis paljon parempi paikka, jos kaiken maailman Hendrixit kuolis (!) pois. Mitä tuohon voi sanoa, kuin että tiukkapipoja löytyy aika tasaisesti molemmista "koulukunnista". Paitsi että "niillä" on median antama ylivalta.
  
  09/11/01 16:22

Name : Esa
  
Message : Konemusiikissa suosikkini on Zappan viimeinen tekele, Civilization Phase III. Vähän vaikea hankkia, mutta kokeilkaa kirjastoja.
  
  09/11/01 15:58