Wigwam - guestbook

Name : janus
  
Message : Eikös itse tuherrettujen kansien määrä ollut joku 600 kpl?
  
  05/12/01 14:20

Name : mika, espoo
  
Message : noitahan "pahvikansia" taisi olla liikkeellä muutamia - mikähän on arvo muuten nykyään?
  
  05/12/01 13:56

Name : Suonna
  
Message : If there was an annual Wigfan prize (golden fresh garbage bin?) handled to most committed fans, this year's pick would be Nigel Camilleri. Thanks for the excellent and entertaining Wigwam study! There were maybe some minor misunderstandings (f. ex. there actually is good live material from 75-77 era Wigwam existing, it just wasn't found when doing Fresh Garbage), but overall the text was very enjoyable & giving some new perspectives. I hope you come across WPWL and Light Ages someday, I enjoy the latter quite much indeed, despite those dreaded AOR touches.
  
  05/12/01 10:12

Name : Ykä, Helsingfors
  
Message : Jee!

Sehän on minun omistamani Hard'n Hornyn kansi, jonka joskus muinoin skannasin tänne Mikon sivuille; tarkoitan siis tätä
http://www.dprp.vuurwerk.nl/forgotten/wigwam/index.html
sivustoa. Pienet on ilot ihmisellä ;-D
  
  04/12/01 23:44

Name : Molo...siis Mela...siis Rela
  
Message : Musiikki herättää yleensä erilaissa ihmisissä erilaisia fiiliksiä. Se mikä putoo Jortille ei välttämättä putoo Pertille jne...
  
  04/12/01 19:52

Name : meka k.
  
Message : valaistakseni hieman lisää...
uskon, että toiset meistä kuuntelevat musiikkia "nopeammin" kuin toiset, eli siis omaksuvat sitä nopeammin... eli vaikka being onkin kohtalaisen moniulotteinen ja sisältää kiitettävän paljon yksityiskohtia yms. joihin sitten pääsee ajan kanssa sisälle muistin ja mielentilan mukaan. toiselle tähän tilaan pääseminen kestää kauemmin ja toiselle hyvinkin vähän aikaa. lisäksi jokainen painottaa musiikin kuuntelussa eri osa-alueita eri tavoin eri kerroilla, tai niin ainakin musiikin saa "kestämään" eikä siihen periaatteessa voi kyllästyä. (jos mielikuvitus riittää)
minä itse otin wigwamista selvää vuonna 1997, kun en suostunut enää uskomaan silloista harhaani että suomessa ei ole tehty hyvää musiikkia 70-luvulla. noh, mielipiteeni on sen jälkeen dramaattisesti muuttunut.
jake nymanin oldies but goldies-juttu suomalaisista "lähes breikanneista" yhtyeistä sai minut ostamaan nuclear nightclubin paikallisesta divarista vailla pahempia ennakkoluuloja. golden stripes onkin ainoa uutena ostamani wigwam-levy. tuolloin wigwamia uutena ei lahdesta vielä saanutkaan... hmmm...
  
  04/12/01 18:04

Name : meka k., lahti
  
Message : noh... twilight zone on aika spontaanin kuuloinen, mutta kannattaa aina ottaa monia asioita huomioon ennen kuin avaa suunsa mielipiteiden muodostukseen. helppohan on väittää kaikenlaista ja ärsyttää herkkänahkaisia puritaanifiinierinomaisensielukkaita älykköprogeilijoita, mutta muistakaa aina SE järki ja kohtuus.
muistakaa asioiden tärkeysjärjestys.
monet tuntuvat pullistelevan ajalla, eli sillä kuinka vanha on tai kuinka kauan on kyseistä musiikkia kuunnellut.
oma mielipiteeni on se että ihmiset kuuntelevat musiikkia varsin eri tavalla ja sisäistävät siitä aina jotain eri tavalla kuin toiset, joten väittely on aivan helvetin turhaa. eri mieltä toki saa olla, mutta miksi siitä päätä aukoa? samanmielisyys on rauhanomaisempaa, mutta samoja fiiliksiä biiseistä tuskin kukaan muu saa kuin minä.
siksi oinkin sanoa että wigwamiin kannattaa tutustua ja sitä kannattaa yrittää "käsittää". minun kohdallani se on ainakin tuonut hienoja tilanteita. en vaadi musiikilta täydellisyyttä ja siksi pidänkin useista yleisesti ajatellen non-klassikoista. fiilis on se juttu vai mitä?
nämä sivut ovat mielestäni loistavat ja varmasti omalta osaltaan yhdistänyt ja kasvattanut tätä ns. "wigwam-aatetta". kiva.
  
  04/12/01 17:12

Name : Del Montte
  
Message : Niin ja laulaako Robson nykypäivänä keikoilla Last Quartersin vaiko F-f-f-f-f-falling Deeper, (joka on muuten paras Pressan biisi :) )
  
  04/12/01 17:01

Name : Del Montte
  
Message : Anteeksi vaan, ei ollut tarkoitus astua kenenkään varpaille.

Eiköhän kaikille tämän sivun lukijoille ole selvää että minä olen myös aika vihreä niin Wigujen kuin progen kuuntelija.

Ekasta Wigwam levystä (Live Music...) tulee muutaman kuukauden päästä (vasta) 3 vuotta, vaikkain aika tuntuu (huomattavasti) pitemmältä.
  
  04/12/01 16:55

Name : mika, espoo
  
Message : Forgotten Sons jutussa näkyy toi Hornyn itse-piirretty pahvikansi.
Sellainen oli aikoinaan, 1980 ehkä,
tarjoilla Hietalahden torilla eräällä tiskillä hintana 100,- - enkä ostanut.
  
  04/12/01 15:53

Name : Janne Yliruusi
Home page : http://www.dprp.vuurwerk.nl/forgotten/wigwam/index.html
  
Message : Wigwam on vuorossa Dutch Progressive Rock Page-sivuston "Forgotten Sons" juttu-sarjasssa.
  
  04/12/01 10:11

Name : janus
  
Message : Kas, kärpäsestä on tehty härkänen. Eihän siinä jammailujaksossa mitään vikaa ole – sen siirtymävaiheen vaan olisi voinut suorittaa luontevammin.
  
  04/12/01 08:02

Name : Hezzu
  
Message : To Esa

Vastaampa minä Januksen puolesta, vaikka varmaan hänkin itse huomenna sen tekee. Progea täsä on kuunneltu jo about 13 vuotta että ei täsä enään mitään alottelijoita olla. No en minäkään ihan Januksen mielipiteesen yhdy, mutta to make things clear anyway. :)
  
  04/12/01 00:45

Name : Veikko
  
Message : Heips! Mikko: uusimmasa aktivistissa on aukeaman ja risat juttu love recordsista, ja siinä liitkutaan aika paljon wigujen ja pressan, ja varsinkin Pohjolan ja Tolosen ympärillä. Otto Donneria on haastateltu. Ihan hyvä jutta, muttei mitään uutta auringon alla. Hehkutaan näitä äijiä suomen enbsimmäisinä vientilupauksina.
  
  03/12/01 22:41

Name : Esa
  
Message : DM, janus opettelee vasta progen kuuntelijaksi. Ei se multakaan oikein sujunut heti, vuonna 71.
  
  03/12/01 22:34

Name : Del Montte
  
Message : Eikä se jami ala yllättäen... ei ollenkaan.. hieno jami
  
  03/12/01 20:16

Name : Vesku, Helsinki
  
Message : Etsin vesi kielellä Wigujen live-tallenteita vuosilta -75 ja -77. Löytyykö listalta halukkaita treidaajia? Hyllystä löytyy sekä vanhaa että uutta äänimateriaalia.
  
  03/12/01 14:53

Name : Vesku, Helsinki
  
Message : Osoitteesta http://www.topica.com/lists/progelista/read/message.html?mid=1605059054&sort=d&start=1222 löytyy linkit 5. , 6. ja 7. progeyön mp3-formaatissa oleviin tallenteisiin.

Anteeksi aihealueen ohitus, vaikka onhan tallenteissa Wigwam ja Pressakin edustettuina.
  
  03/12/01 14:42

Name : Suonna
  
Message : Minä olen aina tykännyt Wigujen Moon Struckista, jameineen kaikkineen. Olikin lievä yllätys, että the Bandin faneille biisi tuntuu olevan Robertsonin rimanalituksia ("Little John was stung by a bee over by the sea", ilkutaan Bandin sivuilla :-)
Sellaista se on, tekstin banaalius ei niin haittaa jos kuuntelee enemmän musapuolta.

Hannu of Ikaalinen, otapa yhteyttä, mulla on sun email-osoite hukassa.
  
  03/12/01 13:51

Name : janus
  
Message : On aika huvittavaa kun Live Music from the Twilight Zonessa on tuo The Bandin biisi The Moon Struck One. Ilman sen kummempia mielekkyyksiä yhtäkkiä alkaa pitkä jammailujakso joka tuntuu ihan irralliselta. Sitten kuin muina miehinä palataan tähän Moon-biisiin.
  
  03/12/01 13:17

Name : Hannu, Ikaalinen
  
Message : Wigujen The Band yhteyksistä ainakin seuraavaa: Chest Fever (Big Pinkiltä), Rag Mama Rag ja Unfaithful Servant(nimikkolevyltä) näkyivät lisäksi keikkaohjelmistossa. Coveria ei jätetty tuohon aikaan useinkaan pois ohjelmistosta. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli Gutsin ja Raitttisen keikka Hangossa viime kesänä, siellä The Band välähti The Weight ja When I Paint my Masterpiece (Kun mä lasken Niagaraa) muodossa, niin ja Dylanin Like a Rollingstone. Ajattomia biisejä (!?)
  
  03/12/01 13:00

Name : oudi
  
Message : Mitähän ihmettä Frank Robson mahtoi laulaa last quartersissa kurkimäellä 1.12. Sanoituksissa ei mielestäni ollut paljoakaan yhtäläisyyttä levyversioon verrattuna varsinkaan kun siitä mutinasta ei paikoin saanut mitään tolkkua. Muuten kyllä hyvä keikka. I just wonder...
  
  03/12/01 12:22

Name : Esa
Home page : http://theband.hiof.no/albums/fresh_garbage_wigwam.html
  
Message : Kyllä nää Mikollakin on jossain, mutta hain ton linkin The Band sivuilta. Klikkailkaa siellä.
  
  03/12/01 04:08

Name : Hezzu, Ylivieska
  
Message : Noo, ainaskin biisit "The Night They Drove Old Dixie Down", "Up On Cripple Creek" ja "The Weight" on löytyny Wigujen ohjelmistosta (esim. Ruisrock 1970).
  
  02/12/01 22:34

Name : Esa Onttonen, Helsinki
  
Message : En tiedä onko guestbookissa vuosien saatossa keskusteltu Wigwamin The Band -yhteyksistä, mutta aihe tuli mieleeni "The Band" -levyltä löytyvän "The Unfaithful Servant" -biisin samankaltaisuudesta verrattuna Pembroken "Wishful Thinkeriin"... Lisäksi Jukka Gustavson kuulostaa paikoitellen hyvinkin paljon The Bandin Richard Manuelilta (tai päinvastoin).

Tietääkö kukaan, esittikö Wigwam keikoillaan muitakin Bandin kappaleita kuin "The Moon Struck One", "Chest Fever" ja "King Harvest"?
  
  02/12/01 19:45