Wigwam - guestbook

Name : sahlakari
  
Message : Suonna:

"Ja hohhoijaa osa kaksi, kyllä, se on meikäläisen henkilökohtainen tragedia seurata sivusta Dylan- ja Neil Young-fani-kavereitaan, jotka voivat hautautua älykkäiden ja analyyttisten ja varsinkin fanaattisten fanzinejensa ja kymmenien kirjojensa seuraan, kun itse on haettava kicksinsä internetin mölystä ja yhdestä julkaisemattomasta Esko Lehtosen Wigwam-kirjasta."

Kirjalliset julkaisut ovat todellakin usein nettiä parempia lähteitä tiedonhakuun. Julkaisun kustantamiseen kuluu sen verran rahaa ja aikaa, että työ tehdään monesti huolella. Netissä taas sivujen luonnin helppoudesta johtuen on usein tarjolla vain käyttökelvotonta mutu-tietoa.

Tämä ei kuitenkaan vähennä netin ansioita elävän keskustelun kanavana, varsinkin siinä tapauksessa kun ei ole mahdollista henk. koht. tapaamiseen. Kaikenlaiset julkaisuthan ovat tähän tarkoitukseseen erittäin kömpelöitä ja epäkäytännöllisiä.

Ja mitä tulee siihen, että esim. Neil Youngista tai Dylanista on (yllättäen) enemmän tietoa saatavilla kuin Wigwamista, niin asiaan voit tietenkin itse vaikuttaa auttamalla Mikkoa sivujensa kanssa (mitä varmasti teetkin), tai vaihtoehtoisesti koota ja luoda omat sivusi. Kirjoittajia löytynee ja voit tällöin itse päättää materiaalista, mitä sivuilla julkaistaan.

s
  
  19/03/02 15:07

Name : Suonna
Current favourite song : Isokynä & Orfeus: Onko komedia?
  
Message : Kyllä on taas Spinefarmin Dave-kokoelma mallia etsi viisi virhettä. Kas kun niillä ei riitä kolmea minuuttia kansitekstien typojen oikolukuun, viimeksi sama Röyhkän tuplakokoelman kanssa. Biisikohtaiset muusikkoerittelyt ovat kiintoisia, Jazzikansa tulee olisi vain Dave + Måsse (basso) - itse en kyllä kuule Måssen bassoa ainakaan työkoneeni pikkukaiuttimista. Sirkuksen kohdalla tulee mieleen, että se voisi olla Isokynä Lindholm & Wigwam ihan samalla tavalla kuin Magneettimiehen kuolema on Pekka Streng & Tasavallan presidentti. Kumpi yhdistelmä voittaa? Ei kai tarvitse vastata?

Ja hohhoijaa osa kaksi, kyllä, se on meikäläisen henkilökohtainen tragedia seurata sivusta Dylan- ja Neil Young-fani-kavereitaan, jotka voivat hautautua älykkäiden ja analyyttisten ja varsinkin fanaattisten fanzinejensa ja kymmenien kirjojensa seuraan, kun itse on haettava kicksinsä internetin mölystä ja yhdestä julkaisemattomasta Esko Lehtosen Wigwam-kirjasta.
  
  19/03/02 14:52

Name : Big Finn
Current favourite song : Tax free( from 60'S)
  
Message : Muuten Reiska Laine on soittanut Wigwamissa, Ronnien EB kiertueen aikana, ibland 1972
  
  19/03/02 14:08

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Porcupine Tree- Metanoia II
  
Message : Täysin samaa mieltä Sahlakarin kanssa. Netti ja fanzine on kaksi täysin eriasiaa.
  
  19/03/02 13:57

Name : sahlakari
  
Message : Suonna:

"Hohhoijaa, Heikki se jatkaa "Hector on idiootti" -tason viiltäviä analyysejään"

Ja jos nyt sopii sanoa, niin tällaiset henkilökohtaiset mielenilmaisut ja tarpeettomat dissaukset nyt ainakin olisi ennen painoon menoa suoralta kädeltä heitetty roskakoppaan.
  
  19/03/02 13:01

Name : sahlakari
Home page : http://www.hertsi.com
Current favourite song : Mike Westbrook: Metropolis
  
Message : Suonna:

Netti on tosiaan hieman eri asia kuin jonkin pienen fanzinen keskustelupalsta.

Netissä voi asioita kommentoida heti, ja nopeasti, ja tällöin voi keskustelu sujua vuorovaikutteisesti, ilman, että kummankaan tarvitsee heti alussa perustella kantaansa puhki.

Netissä voi heittää ajatuksen ilmoille ja sen jälkeen ihmisten reagoidessa ilmaista syvemmän analyysin aiheesta. Tilaa myöskin tälllaiseen laveampaan kommunikaatioon on, toisin kuin pikkuriikkisen harrastelijalehden ekalla tai vikalla sivulla.

Eli jos jokin perustelematon mielipide nyppii, jatka keskustelua.

s
  
  19/03/02 12:52

Name : Suonna
Home page : http://www.testit.mine.nu/testaaminut
  
Message : No tuo oli jo vähän analyyttisempää :-)
Ei mulla ole mitään halua olla mikään viestipoliisi, mutta vieläkään en ole tottunut siihen että netissä voi saada silmilleen sellaista perusteetonta hölsää jonka entisaikaan fanzinen kirjepalstan toimittaja olisi raakannut pois. Ehkä se johtuu siitä että henkinen ikäni on 13 vuotta fyysistä vanhempi (vrt. linkin testi).
Mielestäni Pembroken deep pop -kauden lyriikat on erinomaisia, ja jos dp-kausi loppuu vuoteen 77, niin sitten Light Ages -lyriikat kehun vielä päälle.
Pembroken tekstien logiikka voi olla hyvin surrealistista, esim. Nightclubilla, jolla hän tekee aikamoista kollaasia ja kaleidoskooppimaista pyörittelyä alkaen nyt vaikka Save My Money & Namen lastenlorulainoista. Värikäs tekstimaailma on joka tapauksessa ja panee hyvin kampoihin Rekun osuudelle.
Lucky Golden Stripesilla on muutama Pembroken parhaista teksteistä. Paletti on varsin laaja gutsimaisen eskatologisen tekstin parodiasta (Sane Again) globaaliajan matkustushulluuden ennustukseen (International Disaster), yhdestä komeimmasta Raamattu-aiheesta rocktekstistä koskaan (Never Turn You In) soulin sana-flow'lle virnuiluun (June Maybe Too Late).
Jimin kuvavirta ei ole aina mitenkään helposti taltutettavissa, vrt. Lucky Golden Stripes..., jossa tuntuu liukuvan päällekäin useita teemoja, tai sitten Colossus, joka kasvaa jotenkin metatekstiksi kaikilla Wigwam-viitteillään ja varmaan siis refleksoi Wigwamin kolossaalisuutta joka Jimistäkin on hupaisaa :-)
Dark Albumin tekstit on ehkä taas vaikeampia, vaikka onhan siellä hempeä Helsinki Nights joka keikkuu melkein Penny Lane -kotiseutuhenkisyyden parodian rajamailla, ja sitten Juicen Marilynin käännös Oh Marlene.
Light Agesilla on muutama loistava tekstit, Raamattu-osastolta Absalom , globaalit visiot -osastolta Planetstar ja popmaisemman niukempikuvainen Borders To Be Crossed.
  
  19/03/02 09:34

Name : Mikko
  
Message : Heikki on muuten huomannut olennaisen jutun. Käsittääkseni Jimillä nimenomaan oli tavoitteena useimmissa deep pop -kauden sanoituksissaan, etteivät ne erottuisi muista biiseissä olevista tekijöistä. Tärkeintä oli sanojen istuvuus musiikkiin.
  
  19/03/02 09:18

Name : Mikko
  
Message : Ronniesta ja Eddie Boydista joku kysyi, ei ole minulla ainakaan tiedossa että noilta heidän keikoiltaan mitään tallenteita olisi.

Ja jåå, Niklas on Måssen poika.
  
  18/03/02 21:36

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Nick Cave&Bad Seeds: Do you love me?
  
Message : kuhan vain koittelin jäätä vähän epäsovinnaisella tavalla, anteeksi niille ketkä loukkaantuivat. Mut tosiasia vain miun mielestä on se, että huolimatta siitä että Pembrokella on muutamia hyviä oivalluksia, sanoituksissa ei ole sellaista tiettyä juttua, että ne erottuisivat muista biiseissä olevista tekijöistä (soittimista, saundeista jne) samaan tapaan kuin Gustavsonin aikana.
  
  18/03/02 21:00

Name : Antti, Kuopio
Current favourite song : Pekka Pohjola: Metropolitan
  
Message : Vielä "Keesojen Lehto"-LP:stä. Onko totta, että sillä ei ole puhaltimia siksi, että M. Oldfield ei antanut käyttää niitä kun ei ITSE pidä fonista?

Eikös tuottajan tehtävä ole tukea artistia tämän omissa pyrkimyksissään niin hyvin kuin taitaa? Mitä siitä tulisi, jos tuottajat saisivat sanoa, että "sinä-et-käytä-tuota-soitinta- kun-MINÄ-en-siedä-sitä".

No, KL:lla Oldfieldin kanssa syntyi kelvollistakin jälkeä, varsinkin "Nykivässä keskustelussa". Tosin joillakin paikoin MO:n kitarasoundiratkaisut saavat minut kiristelemään hampaitani: "Kädet suoristavat veden"-sävellyksessä Oldfieldin kitara rikkoo tunnelman aika pahasti.
  
  18/03/02 19:47

Name : Janne
  
Message : Missäs Pekka sitten soittaa?
  
  18/03/02 19:09

Name : Suonna
Home page : http://www.saunalahti.fi/espe64/jutut.htm
  
Message : En tiiä moniko on huomannut nuo Hurriganes-keräilysivut. Ylläpitäjä on skannannut nettiin aika tavalla vanhoja lehtiartikkeleita, joista löytyy Pembrokeakin.
  
  18/03/02 18:58

Name : Riihelän Jenni
  
Message : Juu, Esko uhkaili kans Junnulla. Saas nähä jos mäki löydän itteni sieltä tänään. Voi toisaalta olla vähän hiljasta. No eihän sitä koskaan tiedä. Juttuturpa-keikka oli kuulemma elämää suurempi. Mä näin junnun viimeks pressan keikalla marraskuussa. Kyllä irtoo! Hurjia sooloja meinaan. Ja eiku kaikki Pohjolaa kattomaan 9.5.
  
  18/03/02 17:22

Name : Löppösen Janne
Current favourite song : Heart of the Sunrise Yessongs version
  
Message : Eipä kestä.

Ja tänään kaikki Junnu Aaltosta tölläämään Jumolle.
  
  18/03/02 16:47

Name : Jenni
  
Message : Niin,
vielä terveisiä Löppösen Jannelle, että kiitos kaunis onnitteluista. Oisin kutsunut sut henk.kohtaisesti, muttei oo numeroa. Esko välitti terkut! Ja hei vähänks mäkin haluun sellasen työmaaruokalan, jossa käy rokkilegendat syömässä. Meillä saattaa tsägällä nähdä Tapio Tourulan...

Gutsi-keskusteluun viitaten, niin tietääkö porukat, että onko näyttelijä Niklas (en oo ihan saletti etunimestä) Groundstroem Mosselle sukua? Joku sanoi, että on Mossen poika, ikänsä puolesta paljon mahdollista.
  
  18/03/02 13:37

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Mie olen kuullu, että meän kylän poika Ezkimo olis`pannu etelän tyttöjen päät pyöräle. Niinkki pahasti, että jokku on tulheet tänne ja pörräävät tuolla tunturisa.
Mie muuten sain kelkan kunthoon ja käväsin syömäsä Wimmen kansa Hetasa porokeittoa. On se muuten mahoton mies matkhiin elukoita. Varsinki koiraa ja karhua.
Nyt mie ajelen etelhään, josko vielä ehin Jennin synttäreille¤
  
  18/03/02 13:18

Name : Suonna
  
Message : Hohhoijaa, Heikki se jatkaa "Hector on idiootti" -tason viiltäviä analyysejään.
  
  18/03/02 12:40

Name : Jenni, Helsinki
Current favourite song : Päivänsäde ja menninkäinen
  
Message : Moikkari,

ja kiitti onnitteluista! Virallinen päivä on siis vasta huomenna, mutta...

Toi oli aika yllätys, että Marjorita ois Jukan sisko. En ois koskaan osannu yhdistää.
Nitropurkista tuli mieleen, että itseasiassa näin Ronnien kaksoisolennon Amsterdamissa joku kuukausi sitten. Tyyppi oli niin aidon näköinen, että nitropurkki ois tosiaanki ollu hyvä olla käsillä. Se vielä hymyili ja moikkas ohikulkiessaan! Mä todella pelästyin. Tästä pääseekin sopivasti siihen, että jos kerran on wigufanit sisäänlämpiävää porukkaa, niin ehkä ei oo mikään ihme, että alkaa olla tämmösiä "elvis elää"-tyyppisiä juttuja. Huhhuh.
  
  18/03/02 10:55

Name : mika, esbo
  
Message : joko kerroin tämän: Wigut olivat istuskelemassa "työmaaruokalassamme"
ja työkaverille huomautin asiasta ja se sano, että mullahan on niitten CD, se Atomic Cafe...heheheh

Maailman parhaat bändit(ei jazz):

Wigwam
Bad Company
Little Feat
Zep
Roxy Music
  
  18/03/02 09:18

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Nick Cave&Bad Seeds: The Loom of the Land
  
Message : se on kyllä kuitenkin tosi jees että joku amerikkalainen heppu soittelee suomalaisten musiikkeja radiossaan, vaikka sekoittaakin ne ruotsalaisiin koko ajan... mut kyl se kai kohta sen korjaa.
Wigwamin Deep-pop-kauden sanoituksissa ei muuten ole mitään ytyä.
  
  17/03/02 21:09

Name : Urpo
Current favourite song : Beach Boys: Surfer girl
  
Message : Petri Silaksen olisi pitänyt kirjoittaa liner notesit Pohjolan remasteroituihin. Mutta ketä tai mitä ne keesot on?
  
  17/03/02 15:42

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : progea?
Current favourite song : Can: Peking O
  
Message : Hui ku säikähin ku luin että Ronnie Gongin kiertueella! Onneksi tuli korjaus perään, muuten olisin tarvinut jo nitroja, oli tuo niin yllättävä uutinen :D
  
  17/03/02 12:15

Name : Mikko
Current favourite song : Wigwam: Rave-up For The Roadies
  
Message : Esa, se olisi huvittavaa, jos täällä pimeästi jotain keskenämme jaarittelesimme, mutta onneksi emme sitä tee.

Vaan avoimesti.
  
  17/03/02 03:02

Name : Jakke, Espoo
  
Message : VIRHE äskeisessä!!
Korjaan: Ei siis Gongin keikoilla vaan Eddie Boydin keikoilla.
  
  17/03/02 02:18