Wigwam - guestbook

Name : Anssi Rela, MUMMOLA
  
Message : wigwam playing with wigwam
  
  28/03/02 03:58

Name : Esa
  
Message : Ja koska on odotettavissa levy Wigwam plays Peitsamo playing Creedence?
  
  27/03/02 22:06

Name : Mikko
  
Message : Onkohan tästä täällä jo puhuttu: Nyt vasta huomasin että Wigu-liven nimi "Plays Wigwam" saattaa olla heitto Kari Peitsamon Skootterin "Plays Wigwam" -levyä kohtaan.
  
  27/03/02 21:44

Name : Mikko
Current favourite song : SlowHill: Valo
  
Message : Counterbalancelta näyttäisi olevan Wolf sämplätyn.
  
  27/03/02 20:51

Name : Petteri
Home page : http://www.raimoraivola.cjb.net
Current favourite song : Portishead - Roads
  
Message : Olisi vain kiinnostanut tietää, että onko Pohjola tehnyt muita biisejä uusiksi kuin Pride of the Biosphere ja P.K.:s Supermarket?
  
  27/03/02 19:50

Name : Esa
  
Message : No kertokaas joku, miten Rekku ja Veltto toimivat lavalla, jos joku muistaa niitä muutamia 77 keikkoja. Oli sitä Dr. Feelgood aikaa, Virtanenkin julkaisi Feelgood tyylisen Temppu singlen.
  
  27/03/02 15:34

Name : Mikko Meriläinen
  
Message : Lisättäköön vielä, että se on ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää, jos keskustelu välillä rönsyilee, mutta ennen pitkää pitäisi osata palata pääteemaan eli Wigwamiin liittyviin asioihin. Muille aiheille on omat fooruminsa.
  
  27/03/02 14:36

Name : vs
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Eiköhän ...

Muistaako muuten kukaan, kummalta Sarmannon levyltä Slowhill on samplannut sen Wolf-samplen. Kyseinen kappale kun on niin Counterbalancella kuin Like A Fragonardilla.


s
  
  27/03/02 14:34

Name : Mikko Meriläinen
Home page : Nuclear Netclub
  
Message : Eiköhän päihdeasiaa ole tullut nyt jo tarpeeksi.
  
  27/03/02 14:29

Name : vs
  
Message :

Jenni:"Musta semmonen "ei kannabis oo yhtään sen pahempaa kuin tupakka tai alkoholi"-hommeli ei ihan argumenttina toimi. Onhan totta, ettei kumpikaan edellämainituista varsinaisesti kohenna kansanterveyttä. Kaiken kieltämisestä vaaan seuraa yleensä se, että aletaan diilailemaan sitten jotain kotitekoista. Mun pointti oli kai se, että ihannetilanteessa ei tarjoiltais ees alkoholia tai tupakkaa, mutta sehän johtais varmaan aikamoiseen anarkiaan, koska ihmiset haluu saada päänsä sekaisin. Aina keinot löytyy."

Äh, mitä pahaa satunnaisessa pöllyttelyssä tai viinan litkimisessä on? Alkoholismi ja 24/7 blaadaus sen sijaan ovat ongelmia. Kohtuus kaikessa. Ainut syy, miksi pilvi on hieman huono juttu on se, että se on laitonta. Massit menee niille samoille jannuille, jotka diilaa pollee ja lohkasee huorilta 70% tuloista. Kanna lailliseksi, niin ei tarvitse olla huono omatunto.
  
  27/03/02 14:03

Name : Only music
Current favourite song : blues section: END OF A POEM
  
Message : Tässä vieraskirjassa mättää ja pahasti, tää ei todella ole Wigwam-fanien vieraskirja...
  
  27/03/02 12:56

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Siitä, miksi Ektro ei julkaise Apolloa ei miulla ole tietoa. Se oli vain siinä lyhyessä tiedotteessa, jossa esiteltiin tämän kevän tulevaa matskua, jossa sitten apollon kohdalla luki että Cancelled-sorry.
Jos vielä pistän yhden huumeviestin tähän: alkoholin ja kannabiksen terveysvaikutukset eivät mene tasan: alkoholi on epäterveellisempää. Tästä on suht hyvä Tampereen Yliopiston sosiaalipolitiikan laitoksen dosentin, VTT Pekka Saarnion tutkielma, joka on julkaistu mm. Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä 2/2000 ja verkkolehti viridiksessä
www.kaapeli.fi/viridis. Tämän jälkeen en pistä tähän vieraskirjaan enää mitään kannabikseen liittyvää vaikka itse Ville Itälä tulisi kohkaamaan.
Havaitsin muuten tässä kuunnellessani Kappelin lavan Finlandia/Losing Hold-hommelia, että Ronnie on tosiaan ollut ältsin hyvä rumpali. Tatsi pysyy lujana ja isku on varmaa. Pitää suht hyvänkuuloisella ja ryhdikkäällä rummutuksella shown hyvin koossa.
  
  27/03/02 11:27

Name : Jenni
  
Message : Moikka.

Musta semmonen "ei kannabis oo yhtään sen pahempaa kuin tupakka tai alkoholi"-hommeli ei ihan argumenttina toimi. Onhan totta, ettei kumpikaan edellämainituista varsinaisesti kohenna kansanterveyttä. Kaiken kieltämisestä vaaan seuraa yleensä se, että aletaan diilailemaan sitten jotain kotitekoista. Mun pointti oli kai se, että ihannetilanteessa ei tarjoiltais ees alkoholia tai tupakkaa, mutta sehän johtais varmaan aikamoiseen anarkiaan, koska ihmiset haluu saada päänsä sekaisin. Aina keinot löytyy. Vois nyt vaikka alkuun puuttua tuohon perverssiin alkoholimainontaan, joka näyttää ihan lapsille suunnatulta. Joka tapauksessa ite tunnen aika monta "pössyttelijää", eikä ainakaan päälle päin huomaa, onko henkilö kännissä vai pilvessä. Yhtä vastuuttomia ja ärsyttäviä ovat. Ja ovat helvetin huonoja autokuskeja. Vaikutukset terveyteenkin taitavat mennä aika tasan, myssy vie keuhkot ja alkoholi liuottaa sisuskalut. Mutta siihen en tosiaankaan osaa vastata, pitääkö kannabis laillistaa vai ei.
  
  27/03/02 10:33

Name : Hezzu
  
Message : Pistetäämpä tämä Hakasen viesti tännekki, että ei jää kellekkään epäselväksi:

"Jep. Voihan perkele. Olin oikeasti tähän aamuun asti siinä uskossa, että Progeyö9 todellakin soi nyt pääsiäisenä. Mutta valitettavasti olen jakanut disinformaatiota, eli seuraava Progeyö vasta toukokuussa. Kuunnelkaa toki Avaruusromua! Ja anteeksi." T:Hakanen

Eli eikai se auta ku ootella... Toisaalta Avaruusromuthan on niin progee, että ei tässä mitään vieroitusoireita pääse syntymään :)
  
  27/03/02 10:31

Name : sahlakari
  
Message : Olen käsittänyt, että hidasrinne samplasi samat tahdit Sekoilu Seestyy biisistä kuin aikoinaan DJ Shadow.

Tsekkasin Finndiscin pikaisesti Stockan basementissä, ja sain aika lattean vaikutelman. Tosin äijät itsekin sanovat, että "levyhän on sellaista iisiä downtempo-matskua ja erittäin hyvää illallis... siis sellaista seurustelumusaa."

Nojoo, täytynee kuunnella se kokonaan ja ajalla, ennen kuin sanoo mitään liian painavaa.

s
  
  27/03/02 09:22

Name : sahlakari
  
Message : Heikki:

Tiedätkö miksi Ektroverde ei julkaisekaan Apolloa, vaikka sivullaan niin mainostaa? Omistaako Warner myös PSO:n matskut samoin kuin RCA:n?

Ja sitten sen verran porttiteoriasta, on historiallinen sattuma, että alkoholi ja tupakka ovat laillisia, mutta bumi ei. Jos aikoinaan tupakan sijaan olisi tuotu kannabista, olisi se luultavasti nyt yhtä laillista kuin tupakka nyt. Ei kanna vie koviin aineisiin, vaan elintavat ja henkinen pahoinvointi. Kaiken lisäksi pilveen ei edes jää koukkuun samalla tavalla kuin vaikka tupakkaan. Totta on, että narkkarit blaadaa melko varmasti, mutta valhe on, että pilviveikot rupeisivayt vetämään myös usein suonensisäisiä.

Aiheesta voisi keskustella vaikka loputtomiin, mutta lienee täällä turhaa, sillä onhan tämä Wigwamin-vieraskirja. Tosin se riippuu taas Mikosta mistä täällä saa keskustella.

  
  27/03/02 09:13

Name : oudster
  
Message : en katsonut onko täällä tullut jo mainittua, että Pekka Pohjola keikkailee 8.5 tampereella ja 9.5 tavastialla, sekä 24.4 tallinnassa. no tulipahan nyt kuitenkin sanottua.
  
  27/03/02 07:05

Name : Peter North
  
Message : Slowhill samplas Harakka Bialoipokku nimiseltä levyltä biisin Sekoilu seestyy ekat tahdit. Ko. biisin alussa itse Pekka Pohjola soittaa sähköpianolla sen "riffin"
  
  27/03/02 02:17

Name : veikko, stadi
  
Message : Hei, tiedätteköhän te iloiset veikot mitä pohjolaa ne on Slowhillin vekkulit sinne sämplänny? kuulostaa mielenkiintoiselta...
  
  26/03/02 23:32

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Heikille ja muillekin tiedoksi: Apollo kyllä julkaistaan, mutta vasta ensi syksynä ja Warnerin, ei Ektroverden toimesta.

Olipa muuten uutinen kun huomasin, että Kassu Halosen soolotuotanto on julkaistu uudelleen jo viime vuoden puolella - ekallahan soittaa bassoa P.Pohjola. Kuten myös "Trans Saharalla", jossa myös E. Kotilainen vierailee.
  
  26/03/02 21:06

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Beggars Opera: Passacaglia
  
Message : Hei, toi ois ihan sikahyvä idea että uudella Wigwamin levyllä olis sen niminen biisi kuin "Anssi Kelan BMW", joka olis helvetinmoista instrumentaalirutistusta, jossa olis nopea, groovaava komppi ja jossa Esa ja Rekku pistäis sellaisen kosketinsoittajan ja kitaristin välisen instrumentaalitaistelun peliin.
  
  26/03/02 17:59

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
  
Message : Enpä usko minkään Pete Walliin liittyvien yksittäistapausten kovinkaan paljoa todistavan mitään porttiteorian puolesta. Jännä juttu tähän asiaan liittyen on se, että monet ovat vetäneet kiljua ja polttaneet röksää, elelleet epämääräisissä jengeissä ja menestyneet huonosti koulussa jo ennen kannabiksenkäytön aloittamista, mutta sitten yhtäkkiä vasta kannabiksen käytön aloittamisen jälkeen alkaisi "siirtyminen kovempiin aineisiin". Höpöhöpöä koko porttiteoria. Mutta nyt loppuu huumekeskustelu heti alkuunsa ja kannabisyhdistyksen poikien viestin voi kaiketi deletoida, se ei kuulu tänne. Näille asioille on omat fooruminsa.
Muuten aika peppu asia on se, ettei sitä Apollon levyä julkaistakaan, vaan se jää ilmeisesti sitten arkiston kätköihin. Vaikka sitä on paljon haukuttu, olisi se ollut jännää kuulla miltä suomen huonoimmaksi rock-levyksikin mollattu levy kuulostaa.

"Muistakaa sitten lapset, että LSD on parasta huumetta."

  
  26/03/02 17:54

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Huumehörhöt tekevät "asialleen" vain hallaa allanähdyillä vuodatuksilla.

Kun kerran kuolleista muusikoista on ollut sattuvasti myös puhetta tällä palstalla, niin Pete Walli ja Beaver Aitto-Oja ovat esimerkkejä siitä, että porttiteoriaa ei kenties kannata lähteä ihan fiilispohjalta mollaamaan.
  
  26/03/02 16:53

Name : Janne
Current favourite song : Steady Rollin' Man
  
Message : Mistäs keksit että Wigwamin kuuntelijoita kannabis kiinnostaisi?
  
  26/03/02 16:43

Name : Kaya-info I
Home page : http://www.sky.org
  
Message : "Suomen kannabisyhdistyksen tarkoitus on vaikuttaa päihdepolitiikkaan ja lainsäädäntöön siten, että kannabiksen käyttö, saatavuus, ja kotikasvatus omaan käyttöön tulisi lailliseksi täysi-ikäisille ihmisille sekä sen lisäksi tutkia kannabiksen käyttöä eri kulttuureissa ja eri aikoina."
Maailmalla on vuosikymmenet käyty tuloksetonta huumesotaa. Käyttäjien rankaiseminen on osoittautunut yhtä huonoksi tavaksi hoitaa päihdeongelmaa kuin alkoholijuomien kieltolaki aikanaan. Kaikenikäiset käyttäjät saavat jos jonkinlaista kamaa, ja rikolliset rikastuvat.
Kannabistuotteet - hasis ja marihuana - ovat monessa mielessä miedompia kuin lain sallimat kansanhuumeet alkoholi ja tupakka: molemmat aiheuttavat pahemman riippuvuuden, kuin kannabis. Toisin kuin kannabis, alhoholi aiheuttaa väkivaltaista käyttäytymistä ja yliannostuskuolemia.
Toki pilvessä on omat haittansa: eihän savun hengittäminen ole terveellistä. Silti pahimmat haitat liittyvät jyrkkien asenteiden, kieltolain ja väärän tiedon aiheuttamaan narkofobiaan. Kannabiksen "vapauttamista" vastustavat unohtavat, että laittomat markkinat ovat oikeastaan täysin vapaita, ilman minkäänlaista laillista valvontaa. Katukauppiaita ei sido mikään tuotevastuu, eikä ikärajoja tunneta.
  
  26/03/02 16:32