Wigwam - guestbook

Name : Del Montte
  
Message : Kyllä minä muistan nähneeni jollain sivulla aika tarkan love-dicografian. Eikös Lovella ole Siboneyn yhteydessä omat sivut netissä?

Kuinkas monta prosenttia teidän levyhyllyn musiikista omistaa nais-äänen? Juuri huomasin että minulla se on pyöreä nolla.
  
  03/04/02 11:38

Name : Hezzu, Ylivieska
Home page : viva la bizarre
Current favourite song : 10cc: Clockwork Creep
  
Message : Oletkos Mika kuullut jo Supertrampin uuden Slow Motion? Millanenhan se olisi?

Daven Lillan pitää hankkia asap.
  
  03/04/02 10:58

Name : mika, espoo
Current favourite song : Supertramp: School
  
Message : Loistava Being alkaa niin ahdistavasti, että siinä kokeneempikin proge-kuuntelija haukkoo henkeään.

Tosiaankin "Kaikki Menee Seinään on"
helvetin kova biisi. Muutoin, Dave Tavalla , tässä juice,remu- jutussa,
heitti niin 100% davea ettei paremmasta väliä. Puhelinlaskun soolo baskeri päässä, takakenoasento ja irvistäen hammasrivistö esillä oli helvatallinen esitys.
Hyvää Pääsisäistä /klat posk
  
  01/04/02 16:23

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : City Boy: The Violin
  
Message : Vau! Mikon Wigwam-kirjan maistiainen antaa hyvän syyn odottaa messevää lukuelämystä :)

Pääsiäisen lukuelämyksinä on muuten toiminut Soundin, Musan ja Back Beatin vanhat vuosikerrat - Miksi tällaisia lehtiä ei enää tehdä? (No jaa, Mojo toki on loistava, mutta kirjoittaa kovin vähän suomalaisesta musasta)
  
  31/03/02 21:53

Name : vs
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : No mullahan on sivuillani kokoamani lista Loven julkaisuista. Siitä voi aloittaa. Muuten itselläni ei ole juurikaan mielenkiintoa asiaan.

s
  
  31/03/02 13:58

Name : Petteri
Home page : http://www.raimoraivola.cjb.net
Current favourite song : Dave Lindholm (tänään 50v.) - Kaikki menee seinään
  
Message : Oon jo kauan miettinyt, että vois tehdä nettiin Love Records diskografian, kun sellaista kattavaa en ole löytänyt. Jos jokaisesta levystä saisi yhtä kattavat tiedot kuin näillä sivuilla on; saisi olla ainakin kansikuva, soittajat, säveltäjät, sanoittajat ja linkkejä yhtyeiden sivuille. Mutta uskon, että monilla muilla olisi paljon parempia tietoja kuin mulla, ja tietenkin netistäkin löytyy koottavaksi aika hyvin tietoa. Tuollaiset sivuthan vois tehdä vaikka yhteistyönä, riittääkö kenelläkään kiinnostusta moiseen?
  
  31/03/02 12:52

Name : Janne
Current favourite song : Magnification
  
Message : Justiinsa hommasin remasteroidun Bialoipokun Digeliuksesta. On kyllä vinkeä tuo puhallinsektio. Rumanvärinen cd.
  
  30/03/02 13:39

Name : mika, espoo
Current favourite song : nektar: recycle (a-puoli)
  
Message : haukutaanko Clapton? radiosta tuli taasen version JJ:n after midnightista (ok, äijä on vaikuttanut siihen, että JJ tuli tunnetuksi). Sama kuin cocainessa, voi vain vertailla alkuperäistä ja EC:n tekelettä, ja kysyä, miksi koko coveri on edes tehty. JJ:n suonkatkuiset biisit on niin aitoja, ettei niitä voi pistää paremmaksi. Lisäksi EC on maailman huonoimpia akustisen soittajia - joku blues-konsertti tuli TV:stä, ja heppu ei saanut mitään irti akustisestaan.
Sähköllä EC on vain hidas Buddy Guy.

Mutta; jokaisen aloittelevan tai pitemmälle ehtineenkin kitaristin tulee kuunnella puhki EC/Mayall-bluesbreakers levy, ja huomata, kuinka freenä voi blueskitaraa soittaa, kuten EC tekee esim. Have You Heardissä.

  
  30/03/02 13:01

Name : Lazer
  
Message : www.warnermusic.fi sieltä napsuta yritys ja tulee liuta yhteysheppuja. Hallinto/tuotantojohtaja on oikea.
  
  30/03/02 10:04

Name : Jakke, Espoo
Current favourite song : Caravan: Nine feet Underground
  
Message : Tuo Tuomaksen huomio on tosi mielenkiintoinen, Pohjola ja nykyWigut samalla keikalla! Saapas nähdä miten kesän muut keikat menevät ja toivottavasti niitä on reilusti. Toi keikan vahvistus voisi ennakoida sitä, että levy ehtii kesäksi ja keikkojen buukkaus on juuri alkanut.. kait:) (kite)

  
  30/03/02 00:06

Name : SEPPO-SAKARI
Current favourite song : EERO KOIVISTOINEN: HOT C
  
Message : Todella hienoa, että noi Esa Pethmanin ja Chrisse Schwindtin levytykset on pian taas saatavilla. Tiedätkö, Pertti, onko nämäkin Whatmusicin organisoimia? Kenelle Warnerilla voi lähettää kiitoksia ja ehdotuksia? Ja millä aikataululla nää julkaistaan? Toivottavasti he ymmärtävät pistää levyille bonukseksi vuosien 1962-1964 Scandia ja RCA -sinkut ja eepeen.
  
  29/03/02 22:16

Name : mika, espoo
Current favourite song : frank marino: strange dreams
  
Message : muistan lukeneeni kaamoksen deeds and talksista walleniuksen tappavat kritiikit (jo heti levyn nimestä äijä niittasi omalla täydellisellä englannin osaamisellaan koko levyn -perusteli mm. mitä deeds oikeasti tarkoittaa, ja muuta paskaa).
Kiekko on vähintäänkin hyvä.
  
  29/03/02 20:08

Name : Pertti, Hyvinkää
Current favourite song : Halina Frackowiak: W powszedinie dni
  
Message : Ilkka, olen kanssasi samaa mieltä Kaamoksen levyn erinomaisuudesta. M&T levymerkki muuten kuuluu siihen samaiseen joukkoon, jonka Fazer aikanaan osti. Eli Warnerin heiniä.

Kaamoksen jengiähän oli myös Combination-laulubändissä, jonka Relax-levy on turhan aliarvostettu.
  
  29/03/02 10:29

Name : Arto, Oulu
  
Message : Pääsiäiseen jos mihin sopii Pekka Pohjolan Jokamies.Harmonin kokonaisuus.Aikanaanhan se soi Hannu Heikinheimon ohjaaman tv-elokuvan taustalla ja upeasti pääroolia näytteli Veikko Sinisalo..Hyvät pääsiäiset kaikille!
  
  29/03/02 06:31

Name : mika, espoo
Current favourite song : handbags and gladr... (ROD)
  
Message : kyllä Pula-Aho on Leo Jokelaa lähes "satarosenttisesti" (Spede tietty kirjoittanut loistavasti). Ihmetyttää, että nykypolvi on ymmärtänyt Jokelan huumorin/humoristisen puhetavan, johon liittyy ehdottomasti se, että tietää, minkänäköinen/tapainen/tyylinen äijä on kyseessä. Tai sitten niitä kiekkoja ei ole ostanut nykypolvi ollenkaan, vaan kaikki me kalkkikset.
  
  28/03/02 23:26

Name : Tuomas Peltonen, Turku
Home page : DBTL:n torstain ohjelma
  
Message : DBTL:n sivuja selatessa satuin huomaamaan, että torstaina 6.6.2002 Wigwam ja Pekka Pohjola esiintyvät samalla keikalla. Tietääkö joku, onko noita keikkoja tulossa enemmänkin? Ainakaan Rockadillon ja Rocktopsin sivuilla ei ollut mitään infoa asiasta.
  
  28/03/02 19:53

Name : Ilkka, Jyväskylä
  
Message : Pekka Pohjola on laittanut aikaisempaa tuotantoaan uusiksi myös Changing Waters-levyllä, jonka nimibiisi ilmestyi alkujaan Space Waltzilla. Yksi todella kiintoisa uusi versio olisi rock-versio Sinfonia no 1:stä. Näin Pohjolan Tavastialla joskus 90-luvun puolivälissä, ja kysyin mitä mies puuhaa. Pekka kertoi silloin harjoittelevansa rockversiota juuri tuosta Sinfoniasta. Jäin innolla odottelemaan, mutta mitään ei ole kuulunut. Tietäisikö kukaan asiasta?

Harvinaisisten progelevyjen uusintapainoksista puhuttaessa, mielestäni turkulaisen Kaamos-yhtyeen Deeds and Talks (-77) ansaitsisi ehdottomasti uusintajulkaisun: olen kuullut vinyylin, ja levyhän on täydellinen: hienoja pop-progemelodioita, rautaista soitantaa, saundit hyvät ja laulajakin on erinomainen ja englannin ääntämys hanskassa.
Levy tehtiin aikoinaan Matin ja Tepon levymerkille, eli pitäisikö tässä lähteä soittoruokalaan herroja jututtamaan...
  
  28/03/02 14:59

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : Zarathustra-Museo Rosenbach
  
Message : Olisikohan noilla Pula-aho hommilla sitten ollut kysyntää ilman Speden kuolemaa?
  
  28/03/02 14:21

Name : vs
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Sitäpaitsi, vaikka DJ Slow tsekkasikin silloin Emin arkistoja uudelleenjulkaisumielessä, nyt hän ilmeisesti on eronnut Emi:ltä. Joten saapa nähdä.
  
  28/03/02 13:59

Name : vs
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Noita Sarmantoja joudutaan kyllä luultavasti odottamaan ja kauan. Emi nähtävästi vitkastelee ylipäätään uusintajulkaisujen kanssa, eikä tuo SlowHillin Emi-arkistojen samplaus todellakaan Emin aloitteesta lähtenyt liikkeelle. Nuo Sarmannon levyt eivät kyllä toisaalta ole sitä esentiaaleinta matskua. Heikki sortui monella levyllä sellaiseen turhaan dramaattisuuteen. Kaiken lisäksi Heikin hovirumpali Craig Herndon on oikeasti aika tolkuttoman huono.

Everything Is It sen sijaan on aika timakka, mutta sen melkein onnistuu pilaamaan Taru Valjakan klassisesti koulutettu ääni, joka ei tuollaisessa fuusio-jazz kontekstissa oikein toimi.
Onneksi mukana on Herndonin lisäksi Esko Rosnell!
  
  28/03/02 13:54

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Sekä Pethman että Chrisse Schwindt on tulossa Warnerilta ulos tänä vuonna.

EMI:n kataloogin sämpläykset (mm. Sarmantoa) päätyivät SlowHillin levylle juuri siksi, että toinen SH-mies tsekkasi EMIn arkistoja uudelleenjulkaisumielessä.

Eli asiat ovat kyllä menossa parempaan suuntaan.
  
  28/03/02 13:38

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : Akvarium: Severnyi Svet
  
Message : Tuosta suomalaisten levy-yhtiöiden julkaisupolitiikasta jos sanasen sanoisi, ja nyt tarkoitan niitä "perinteisiä", muita kuin Love-Siboney... Minusta tuo Spede-Pula-Aho-juttu kertoi asioista aika paljastavasti; Eihän noissa firmoissa ole ollut sellaisia henkilöitä, jotka olisivat kiinnostuneita "näistä jutuista" joltain fanipohjalta; Nää nuijat piti Pula-Aho-juttuja vuosikymmeniä jemmassa tajuamatta tuota, että niillä on todella kysyntää "kansan syvissä riveissä". Nyt sitten täytyi Pasasen delata, ennenkuin keksittiin, että jos noita vois sen varjolla tyrkyttää.... Ja se on sama juttu MONEN suomalaisen äänilevyn kanssa. Ja tilanne senkun pahenee sitämukaa, kun isommat ostavat pienempiä firmoja itseensä....Eiköhän se EMIkin kohta ala karsia niitä kovalla kädellä niitäkin suomalaisia, "laulutaidottomia" levyttäjiä kirjoistaan... hehehe!
  
  28/03/02 13:07

Name : vs
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : On kuitenkin jotenkin masentavaa, että lähestulkoon kaikki suomalainen musiikki on yhden ison ulkomaalaisen lafkan omistuksessa.

Varsinkin kun Warner ei ilmeisesti omasta aloitteestaan aio juurikaan esim. suomijazzia julkaista. Onneksi WhatMusic on kiinnostunut. 60-luvun suomihelmet, kuten Schwindtin ja Pethamanin RCA-levytykset pitäisi kyllä saada uudelleen julki, koska niitä on todella mahdotonta saada originaaleina.

  
  28/03/02 10:21

Name : Pertti, Hyvinkää
  
Message : Warner - tai oikeammin silloinen Fazer - on aikoinaan haalinut omistukseensa paljon pieniä ja vähän isompiakin levy-yhtiöitä; Scandia, Discophon, PSO, Kompass jne...

Mielestäni on ihan fiksua itse hyödyntää omassa omistuksessa olevaa kataloogia, jos sen tekee huolella. Juttelin Warnerin reissue-vastaavan kanssa, ja minulle jäi kyllä sellainen fiilis, että Warner on pyyteettömästi asian kanssa liikkeellä. Voipi olla, että tänä vuonna ilmestyy muutakin kiinnostavaa.

Ainakin Kalevalan live, vaikkakaan en tiedä mikä taho sen tulee julkaisemaan.
  
  28/03/02 09:49

Name : vs
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Luultavasti Warner on hoksannut tienaamismahdollisuudet Apollon suhteen ja ei ole antanutkaan Ektrolle lupaa.

Viimeisin spottaus originaalista:

Black and White, 500 euroa.

Huuto.netissä myös jengi tappalee tuosta. Hinta on tällä hetkellä 250 euroa.
  
  28/03/02 09:30