Wigwam - guestbook

Name : sahlakari
  
Message : Annette Peacock on mainio.

  
  04/04/02 12:06

Name : janus
  
Message : Onkos Wendy sitten laulanutkin jollain levyllä? Olis kyllä jännää kuulla...millainen mahtaa ääni olla sukupuolenvaihdoksen seurauksena.
  
  04/04/02 11:58

Name : Urpo
Current favourite song : Beach Boys: Wendy
  
Message : Suosittelisin jatsahtavaa iskelmälaulajaa Eila Pellistä tai Emmylou Harrisia, mutta edistyksellinen Wendy Carlos lienee enemmän progemiesten mieleen.
  
  04/04/02 11:18

Name : janus
  
Message : Curved Airin laulaja taisi olla Sonja Kristina.
  
  04/04/02 09:49

Name : janus
  
Message : Mainitsen vielä erikseen Joni Mitchellin vaikka se tuossa aikaisemmin jo tulikin. Hejira saattaa olla peräti kaikkien aikojen TOP10-levyjäni, harvinaisen hieno kokonaisuus.
  
  04/04/02 09:40

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : King Crimson-Thela Hun Ginjeet (Absent Lovers lve)
  
Message : Aika vähissä on naislaulajat minun levyhyllyssäni. Nämä kuitenkin ainakin löytyvät Kate Bush, Loreena McKennit, Lisa Gerrard (Dead Can Dance),Sally Oldfield, Annie Haslam (Renaissance) ja Curved Airin naikkonen. Mikäs sen nimi nyt olikaan?
  
  04/04/02 09:33

Name : janus
Current favourite song : Can: Vitamin C
  
Message : Minun levyhyllystäni löytyy kyllä runsaastikin naislaulajia. Muutaman vois vielä mainita...irlantilainen Mary Coughlan on ihana, samoin Cassandra Wilson...Pentanglen Jaqui McShee, Millie Jackson, Tori Amos, Laurie Anderson, Suzanne Vega, Beth Orton, Grace Jones, Dusty Springfield, Maire Brennan, Lisa Gerrard, Marianne Faithfull, Sinead O’Connor, Maddy Prior. Mellow Candlen tytöt.
  
  04/04/02 09:31

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Dixie Dregs: What if
  
Message : mää en itse pidä Sari Peltoniemeä minään erityisen lahjakkaana naisäänenä... makuasiahan tämäkin. Hänhän oli aivan sairaalloisen ujo ja jonkin verran se miun mielestä paistaa läpi myös laulusuorituksessa, tosin siitä ujosta laulutyylistä tuli sitten Noitalinnan tavaramerkki. Sehän on ihan legendaarinen juttu kun hän ei voinut olla joskus treeneissä samassa huoneessa poikien kanssa vaan lauloi viereisestä huoneesta käsin koska kaiketi asetti itelleen vähän turhan paljon paineita. Mutta lähtihän sitten Noitalinna huraa jossain vaiheessa jopa keikalle!
Mutta tosiaan semmoiset rohkeat naisäänet kuten Joplinin Janis ovat enemmän miun mieleen, joka osaltaan selittää sen miksi Noitalinna ei nyt ole ihan sitä kärkeä. Suomesta tietysti löytyy rohkea naisääni Heinäsirkka, mutta enpä ole siihenkään ihan vielä tykästynyt.
  
  04/04/02 09:00

Name : veikko, stadi
  
Message : SAnanen naisista: onhan sitten toki jatsin ja soulin puolella naisia joka tuutille, dinah washingtonia, billie holidayta, ella fitzgeraldia ja aretha franklinia ainakin tulee kuunneltua. JA tietenkään ei pidä unohtaa sitä gutsin mikälienee siskoa, joka laulaa hh:lla...
Sally oldfield keesojen lehdolla...
JA Ballsien laulaja, mari leinonen tai joku siihen suuntaan on aivan loistava.
  
  04/04/02 00:14

Name : Suonna
  
Message : Sama Underwood!
Suomalaisten edustajaksi Tiitta Spout. Orfeushan oli progebändi :-)
  
  03/04/02 21:28

Name : Del Montte
  
Message : Laulaako muutes Underwood jollain Zappan biisillä/levyllä?
  
  03/04/02 20:39

Name : Hezzu
  
Message : Ruth Underwood! Gilli Smyth!
  
  03/04/02 19:44

Name : Suonna
Current favourite song : Akvarium: Brod (Akvaario: Kahlaamo)
  
Message : No minnekäs suomalaiset jäi. Noitalinnan Sari Peltoniemi ja Liisa Akimof ainakin lahjakkaiden naisäänten listaan.
Ulkomaan elävistä Joni Mitchellin "Night Ride Home" on mulla vuosien varrella juurtunut kestosuosikiksi. Siitä ei moderni folk-albumi voine parantua. Ja Maddy Priorin Jethro Tull -miesten kanssa tekemä "Woman In The Wings" on hurjan hyvä mutta harvemmin missään noteerattu albumi.

Jahas, pikkulauantai. Mitä seuraavaksi? Ihanimpien naisprogemuusikkojen listauskinkerit? Mireille Bauer!
  
  03/04/02 19:25

Name : Hezzu
  
Message : Affinity on kyllä hyvä. Se laulaja on Linda Hoyle. Hää on tehnä soololevynkin, sitä ennoo kuullu.
  
  03/04/02 19:13

Name : Petteri
  
Message : Mainitsematta jäi bändi Affinity, jonka levy varmaan löytyy usean Wigwam-harrastajan hyllystä. Siis bändissä on naislaulaja, jonka nimeä en tähän hätään muista.
  
  03/04/02 19:04

Name : Petteri
  
Message : Itse pidän Beth Gibbonsin äänestä, eli Portisheadin laulaja. Kuunnelkaa biisin Half Day Closingin laulusuoritus. Ja ranskaa laulavat Brigitte Bardot sekä Jane Birkin, joista jälkimmäinen on siis britti. Bardot'n levy ei ole huono ostos, vaikkei musiikista pitäisikään. Itse pidän.
  
  03/04/02 18:57

Name : Hezzu, Ylivieska
  
Message : Jep Arto, Mari Boine on sairaan hyvä! Kyllähän noita naisia hyllystä löytyy läjäpäin (sekä sooloartistina että bändin keulakuvana), en kuitenkaan jaksa ruveta luettelemaan...
  
  03/04/02 18:53

Name : Heikki Kerkkanen, Jyväskylä
Current favourite song : Dixie Dregs: Odyssey
  
Message : Eipä noita naislaulajia miullakaan hirveästi ole... on se rokki vielä niin maskuliiniseksi mielletty juttu. Miulla löytyy tämmösiä:
Renate Knaup-Krötenschwanz, Janis Joplin, Grace Slick, Annie Haslam, Dagmar Krause, Sally Potter. Ja sitten tietysti näitä vierailevia tähtiä kuten se muija joka laulaa Neil Youngin kanssa Motorcycle Maman, sitten tietysti Koivistoisen Valtakunnalla oli se yksi neiti kahella viimeisellä piisillä, ja tietysti M.A Nummisen&kumppaneiden jutuissa on tainnut ainakin Sinikka Sokka ja ketä kaikkia muita mukana. Että semmottia. Ja tietysti sitten tulevaisuudessa kun se Apoteosin levy tulee niin siinähän on heleä-ääninen italialaisneito.
  
  03/04/02 18:06

Name : Arto, Oulu
  
Message : Kuunnelkaapa norjansaamelaista
Mari Boinea ! Voiko upeampaa ääntä löytyä maan päältä. Täh ?
  
  03/04/02 17:10

Name : Esa
  
Message : Kyl mulla varmaan 5-10% on naislaulajia hyllyssä. Bonnie Raitt, Cheryl Crow, Pretenders tulee heti mieleen.

Ostin yhden lyhyen progekirjan. Wigwamia ei vihjaistakaan, edes Pohjolaa Oldfieldin yhteydessä. Keesojen Lehtoa ei ole Oldfield levylistassa! Muutamia 80 ja 90 luvun ruotsalaisia mainitaan.
  
  03/04/02 16:46

Name : Mika K
Home page : http://www.webnoir.com/bob/music/
  
Message : Naisista kun tuli puhe, niin pitääpä mainostaa Judee Silliä. Levyjä ei taida juurikaan saada mistään, mutta em. linkki vie ainakin aarteiden ääreen. Mulle ainakin kolahti kovasti...
  
  03/04/02 16:28

Name : Mikko
  
Message : Puskan Kati, Mannin Aimee...

Noi updateissa olevat espanjankieliset artikkelit saa muuten käännetyksi auttavalle englannille, kun kikkailee Googlen translate page -toiminnon kanssa. Rockin' Ol' Galwayta muistaakseni verrattiin Steely Daniin, ja niinpä tosiaan, kuvitelkaapa biisi vähän hitaampana ja hiotumpana Steely-sovituksena.
  
  03/04/02 15:50

Name : Jenni, Helsinki
Current favourite song : Marko Haavisto&Poutahaukat: Paha vaanii
  
Message : Juu, harvemmassa taitaa nuo naislaulajat olla rokin saralla. Mulla taitaa löytyä omasta hyllystä vaan Elis Reginaa ja Astrud Gilbertoa.

Elis oli toisaalta niin ainutlaatuisen ylivertainen laulaja, että menee kyllä aika tasan, laatu korvaa määrän.

  
  03/04/02 15:34

Name : k.p.tikka-ri
Current favourite song : soledad brava: hasta siembre
  
Message : naisääniä levyhyllystä; Patti Smith, Maarit, Nico, Sandy Denny, Crace Slick, Dagmar Krause, Annie Haslan, Joan Baez, Carola King, Joni Mitchel, jne.... onhan noita vaikka miten paljon.
  
  03/04/02 15:14

Name : sahlakari
Home page : http://www.hertsi.com
  
Message : Ei netissä missään ole sellaista Love-diskografiaa, mikä listaisi tarkasti esittajät, levyt ja kappaleet.

Siboneyllä on listattuna sivuillaan kaikkien CD:llä julkaistujen levyjen tiedot.

  
  03/04/02 12:27