Wigwam - guestbook

Name : Jenni
  
Message : Mikäs juttu se on, että proge ois rumien miesten musaa?
Oon samaa mieltä, et klamydiat sun muut p****rallisoudtrackit oikeen huokuu rumuutta. Progemiehillä taas jo ilme kertoo vakaasta tahdosta tehdä kaunista musiikkia. Mutta miksi se usva-efekti ja fantasiatematiikka pitää änkeä joka paikkaan?

Wigumiehetkin pääsi poseeraamaan suosikkiin. kyllä varmaan tytöt tykkäs. En tiedä asian todellista laitaa, koska mun mutsini ei ollut kuulemma mikään Wigwam-fani, mutta seurusteli sellaisen kanssa joskus 60-70-luvun taitteessa. Kys. hemmo oli kuulemma Gutsin kavereita ja tehnyt Luulosairaan Jukan kanssa (!?!?). Pitihän sitten kiertää kaikki wigukeikat, koska poikaystävä niin palavasti halusi. Tämä johti väistämättä protestimielialaan, joten nyt kun mutsilta kysyy wigujen keikkakuntoa siihen aikaan, vastaus on "ei kovin kummonen" tai "se ulkomainen laulaja oli aika starailija" tai "ricky martin on parempi". Yää, helmiä sioille.
  
  05/04/02 10:31

Name : Suonna
Current favourite song : Akvarium: Severnyj Tsvet
  
Message : Täytyy sanoa että helkkarin hyvä tuo Pohjola-diskografian kommentointi-osuus, en ole aiemmin huomannutkaan, kiitoksia Pekka Nissilälle ja Veikko Erannille.

Näille sivuille kannattaisi varmaan rakentaa vielä englanninkielinen lista "must-have non-Wigwam recordings by Wigwam members". Joku Jimin Beyond The Waves Pedron ekalla soololla olisi aivan ilmiselvä Wigu-klassikko, jos se vain olisi vaikka Dark Albumilla. Nyt se on varmaan mennyt valtaosalta ohi. Kojolle tehty Neiti Syyskuu on aivan helkkarin hieno melodialtaan, Jim on esittänyt sitä soolokeikoillaan englanniksi, maailmanluokan klassikkoainesta.
  
  05/04/02 09:52

Name : Janne Yliruusi
Current favourite song : VdGG- Killer
  
Message : David Gilmourhan teki jopa mallin töitä nuorena sällinä.
Ei me kaikki progefanit kyllä olla pitkätukkaisia hippuleita, Heikki.
  
  05/04/02 08:31

Name : Joiku, Ivalo
  
Message : ¤ Vaikka mie tykkäänki Matonnasta, niin kyllä äänelthään Veera Telenius oli yliveto¤
  
  04/04/02 22:58

Name : Heikki Kerkkänen, Jyväskylä
Current favourite song : Lindisfarne: Lady Eleanore
  
Message : eihän proge ole rumien miesten musiikkia. Kaikkihan me progefanit, ainakin mie, olemme laihoja pitkätukkaisia hippuleita ja oikein komioita. Rumien miesten musiikkia vois olla ennemminkin vaikka Klamydia; sitä kuuntelevat läskit ja haisevat finninaamat joilla on koff-lippis päässä. Progesoittajatkin ovat hirveän komiaa jengiä. Kattokaa vaikka niitä italialaisia tummia pörröpäitä... oooh. Kyllä on varmaan kaunista katseltavaa, mutta ennen kaikkea kaunista kuunneltavaa, sehän on kuitenkin se pääjuttu. ;)
  
  04/04/02 21:33

Name : Mikko
  
Message : Petteri, hakemasi Hautala-kappale on Kielletyt käskyt, säv. Lasse Mårtenson, san. Jukka Virtanen, sov. Esko Linnavalli, ja se löytyy ainakin Pilvet karkaa -elokuvamusiikkitupla-cd:ltä ja Hautalan omalta 20 suosikkia -kokoelmalta.
  
  04/04/02 21:21

Name : Del Montte
  
Message : Jennille noita ihania lutusia söpöjä progeäijiä on aika hankala etsiä. Eikös proge ole rumien miesten musaa, ja näköjään myös tyhmien kun heti huomaan puhuneeni itseni pussiin.

Mutta jos joku pitää mainita niin Pink Floydin Pompeei keikka on kylä hieno. Äijillä on Rock Roll karismaa...
  
  04/04/02 19:56

Name : Del Montte
  
Message : Soittaako Pohjola tuolla Tolosen Hysterica levyllä juuri tuolla Tiger biisillä bassoa?
  
  04/04/02 19:27

Name : Petteri
Home page : http://www.raimoraivola.cjb.net
Current favourite song : Crosby, Stills, Nash & Young - Almost Cut My Hair
  
Message : Tuosta Jörn Donnerin Mustaa valkoisella -leffasta vielä sen verran, että mikä on se biisi, minkä Kristiina Hautala laulaa siinä? "Ei saa astua nurmikolle..., täytyy uskaltaa" ja jotain sellaista. Onko biisiä julkaistu missään? Joskus ajattelin, että se löytyy Kristiina Halkolan Täytyy uskaltaa -levyltä, kun biisissä kerran niin lauletaan, mutta ei. Joskus tv:stä tuli joku Frederikin tms. keikka, jossa tuli kyseinen biisi. Sanottiin, että se on Lasse Mårtensonin tekemä. Joka näyttelee siinä elokuvassa. On muuten loistoleffa!
  
  04/04/02 19:19

Name : Hezzu
  
Message : Se Ritva Oksasen "Tuli mies" on muuten hyvä! En uskoisi jos en ois ite kuullu :)
  
  04/04/02 18:52

Name : Pete
  
Message : En osaisi kuvitella omaa levyhyllyä
ilman naislaulajia.
Nämä ovat ahkerasti soittimessa:
Kate Bush,Tori Amos,Ani Difranco,
Jewel,Maria McKee,Michelle Shocked,
Suzanne Vega.
Vähemmässä kuuntelussa olevat:
Maire Brennan,Björk,Joan Osborne,
Janis Joplin,Jane Siberry,Värttinä,
Aino Roivainen,Marjo Leinonen...
  
  04/04/02 17:11

Name : Esa
Current favourite song : Leo Kottke, albumi 6 and 12 string guitar
  
Message : Duh! Erehdyin vuodesta, olihan se Gigs osastolla, 1970. Luultavasti juuri Luulosairaan puute mua silloin vaivasi:
Turku (Ruisrock Festival, broadcast later)
In And Out - The Night They Drove Old Dixie Down - Up On Cripple Creek/Blue Rondo a la Turk/If I Were A Carpenter/En aio paeta - The Weight - King Harvest (Has Surely Come)
Kaipa tuostakin setistä on jollakin kunnon äänite?
  
  04/04/02 16:42

Name : Esa
  
Message : Sahlakari, mulla oli Carita Hn levy johon Juice teki sanat, mutta pääsin siitä eroon. Miten se Juicekin voi laittaa että "sun sun elämäs on" tekstiin?

Back to Wigwam: Mikko, onko sulla ehkä Wigwamin 1971 Ruisrockin biisilista? Jos on, niin tekisin siitä itselleni vaikka CDRn laittamalla muualta otettuja äänitteitä sen Jee Jee Jee osuuden ympärille. Siitä on jo 30 vuotta enkä muista soitettiinko Luulosairas.
  
  04/04/02 16:36

Name : Mikko
  
Message : Carola on hyvä, ja sitten pitää mainita Kristina Hautala, jonka äänestä eivät varmasti kaikki pidä, mutta jolla oli monta tomerata viisua. Ja Ritva Oksanen lauloi Esa Helasvuon erinomaisen progeiskelmän Tuli mies. Ja pimeää kamaa heitti myös Taiska.

Mistä tulikin mieleen, että 60-luvun lopussa Suomessa tehtiin muutamia ylivetoja ääniraitoja elokuviin. Mm. Vodkaa komisario Palmu ja Donnerin Mustaa valkoisella -filkoista on tullut tehdyksi koosteet c-kasetille.
  
  04/04/02 15:22

Name : Jenni
  
Message : No jos totta puhutaan, niin ars nova on mun mielestä ihan käsittämätön pumppu. ne biisit on kaikki ihan samanlaisia. aattelin vaan, kun jossain progeyössä + colossuksessa on jaksettu muistutella, kuinka hyvännäkösiä ne muusikot on, niin oletin, että miespuolisia kuulijoita kiinnostaa myös bändin imago *köh*. Mutta tiedän tietty semmosiakin, jotka kuuntelee sitä vain musan takia. Ehkä ars on ihan hauska kuriositeetti, jos kattelee minkä tahansa muun progebändin promokuvia. niistä tulee useimmiten mieleen männävuosien "Hairy Beary Bunch"-piirrossarja. :) Ja voisihan joku listata ihanimmat progemiehetkin.
Muistakaa tänään Subtv:ltä klo 21.10 CI5!
  
  04/04/02 15:06

Name : sahlakari
  
Message : Janus:

Carolahan lauloi myös jazzia. JAPA:n uusimmalla CD:llä, Julkaisemattomat vol. 8:lla Carola tulkitsee Heikki Sarmannon bändin kanssa Colemanin 'Lonely Womanin'. Ohimennen kuuneltuna vaikutti varsin pätevältä suoritukselta. Samoin hyvältä kuulosti samalla levyllä oleva Laila Kinnusen 'Misty'.
  
  04/04/02 14:22

Name : sahlakari
  
Message : Eräs kauheimmista naisäänistä ja laulutyyleistä, joita olen suomalaisen musiikin saralla kuullut, oli Carita Holmströmillä. Hirveä englannin ääntämys, tökerö vibra ja kalsea klangi. We are what we do on täysin sietämätön lätty, vaikka sillä onkin muuten erinomainen soittajisto. Juicen kanssa tekemästä Toisesta Levystä en muista, taisi laulusuoritus olla silläkin melko etova.

  
  04/04/02 14:16

Name : Del Montte
Current favourite song : Gentle Giant - The Advent Of Panurge
  
Message : Jenni taitaa olla aika ihastunut tuohon Ars Novaan :)

Tulin tässä jo moneen kertaan huomanneeksi kuinka pinnallisesti ajattelin, kyllähän minullakin nuo Sallyt ja Gutsin siskot levyillä hoilailee. Ja sitten tietty jee Jee Jee:n Makeassa Santrassa on erit. kaunis naisääni :)

Eräs aika kauhea näisääni on Pink Floydin Dark Side of The Moonilla, mutta se nyt taas on makuasia.
  
  04/04/02 14:04

Name : janus
  
Message : Seijan tuotantoa en tunne mutta enimmäkseen kysymys on kai kuitenkin iskelmästä? Tämä osasto on vierasta mutta Carola teki 60-luvulla tukun hienoja esityksiä. Niin kuin vaikka Rakkauden jälkeen.
  
  04/04/02 14:03

Name : janus
  
Message : Annetten laulua voi kuulla myös Bill Brufordin levyllä Feels Good To Me. Välillä hän päästelee täysin palkein, välillä taas on kuin mikäkin kuiskaava seireeni.
  
  04/04/02 13:38

Name : sahlakari
  
Message : loilotusta?

Siinähän oli vain yhdellä kappaleella (Dreams [if time weren't]) Annetten laulu, muutenhan se oli instrumentaali-levy.

Annetten vokalisoinnista voi tietenkin olla montaa mieltä.
  
  04/04/02 13:32

Name : sahlakari
  
Message : taas krijotusvirhietä...

in-ten-si-vi-tee-til-lä ja
ka-sa-ri-pop-lät-ty

noin.
  
  04/04/02 13:26

Name : Jenni
  
Message : Makuasioistahan ei sovi kiistellä, mutta mun mielestä se nothing ever... oli aika karmeeta loilotusta. Mutta siis sitä piti sanomani, että mustakin Seija Simola hoiti tosi hyvin ne Valtakunta-biisit. Siinä on aika taipuisa ääni neitokaisella. Varsinkin se, missä lauletaan jotain hampaiden harjaamisesta (en muista taaskaan sen nimeä), on aivan ihana. Tietääkö kukaan, mitä muuta Seija on levyttänyt?

Mä oisin luullut, että kaikki miespuoliset olis lisänny siihen "ihanien progenaisten" listaan arsnovalaiset :)
Ei kai Carlosin Wendy oo mittään laulant ikinä...en ainakaan mie oo kuult.
  
  04/04/02 13:26

Name : sahlakari
  
Message : X-dreams tosiaan on erinomainen.
Peacock on vokalistina aika suvereeni, niin tyylillisesti kuin teknisestikin. Lyriikat ovat myös oivaltavia. Ja säveltäjänä... Peacockin (avant)jazz-balladit ovat monesti sitä parasta ja kauneinta nykyjazzia, ainakin patevästi tulkittuna. ECM-lafkallahan on julkaistu tupla-cd Annetten musiikkia, nimekkeellä 'nothing ever was, anyway'. Marilyn Crispell, Gary Peacock ja Paul Motian tulkitsevat sellaisella intesiviteetillä ja herkkyydellä, että on tulla tippa linssiin usemman kerran. Yhdellä raidalla Annette vetää mielettömän vokaalisuorituksen. Kannattaa tsekata, jos aihe kiinnostaa.

Perfect Releasea en ole kuullut, mutta Abstract Contact on ihan naseva, koleahko kasasipoplätty, jolla on mieleenpainuvat lyriikat. Musiikillisesti ihan jees, sellaista toistoon perustuvaa, hieman hypnoottista, toisaalta suoraviivaista.

Ekan soolon, eli I'm the One:n, pitäisi myös olla aika villi ja mielenkiintoinen, jolla mukana on vielä Paul Bley ja megalomaaniset 70-luvun alun syntsalaitteet.
  
  04/04/02 12:53

Name : janus
  
Message : Joo, X-Dreamsin olen kuullut. Mama Never Taught Me How To Cook on ihan hillitön! Olen ajatellut hankkia A Perfect Release –levyn, mitä mieltä olet siitä?
  
  04/04/02 12:24